28/7/14

Ζάκυνθος: Εμπλοκή με τη διάσωση των παράτυπων μεταναστών


EUROKINISSI/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Φωτογραφία αρχείου
Οι περίπου 65 παράτυποι μετανάστες που εντοπίστηκαν νωρίτερα σε ακυβέρνητο σκάφος ανοιχτά του Αργοστολίου αρνούνται να επιβιβαστούν ή να ρυμουλκηθούν από τα πλωτά του Λιμενικού που βρίσκονται στο σημείο.
Σύμφωνα με το Λιμενικό διεξάγονται διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν την υπόθεση, δεδομένου ότι το σκάφος βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.
Όπως έγινει γνωστό το σκάφος είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα, 16 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αργοστολίου και 40 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ζακύνθου.
Στο σημείο έσπευσαν δύο σκάφη από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, καθώς και ένα διερχόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, που ειδοποιήθηκε για να ρυμουλκήσει το πλωτό.
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Το έχει παρατηρήσει και άλλος ή μόνο εγώ οτι έφυγε η λέξη 'παράνομοι΄ και έγινε 'παράτυποι'? Πλάκα μας κάνουν έτσι? Δεν το ζω αυτό. Είναι οργανωμένο σχέδιο τελικά. Λυπάμαι πολύ αλλά σε τέτοια χώρα δεν θέλω να μεγαλώσω τα παιδιά μου! Σκέφτομαι πλέον πολύ σοβαρά την μετανάστευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι υπόθεση να χειριστούνε ΜΩΡΕ!!
    Είναι σε διεθνή ύδατα; Αρνούνται την ρυμούλκιση; Άντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κύριοι θέλουν να πάνε στην Ιταλία. Όσον αφορά το ''παράτυπος'' είναι εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποκαλούνται παράτυποι και όχι παράνομοι. Κι αυτό διότι (όπως οι ίδιοι οι πασοκοειδείς λαθρολάγνοι ισχυρίζονται) η λέξη παράνομος φανερώνει ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.