31/7/14

Και δεύτερο πολεμικό πλοίο του Στόλου στη Λιβύη - Δραματικές ώρες στη Τρίπολη

Image
Και δεύτερο πλοίο του Στόλου αποπλέει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για τη Λιβύη. Η επιχείρηση του ΠΝ παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις , καθώς δόθηκε διαταγή για απόπλου του πλοίου γενικής υποστήριξης Προμηθέας.

Ο απόπλους κρίθηκε αναγκαίος για να υποστηρίξει τον πλου της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ αλλά και για να συνοδεύσει πλοίο "πολιτικό" - το Ελευθέριος Βενιζέλος μάλλον- που πλεει για τη Λιβύη.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων που ζητάνε να επιβιβαστούν στα ελληνικά πλοία μεγαλώνει ώρα με την ώρα και η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ δεν αρκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των εγκλωβισμένων έχει φθάσει τους 400, με τη φρεγάτα να μπορεί να υποδεχτεί το πολύ 100.

Κρίθηκε αναγκαία λοιπόν η αποστολή και του ΠΡΟΜΗΘΕΑ που μπορεί να υποστηρίξει τη φρεγάτα σ΄ ότι χρειαστεί αλλά κι ενός επιβατηγού πλοίου ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Οι Κινέζοι είναι οι περισσότεροι. Υπήρξε μάλιστα και επικοινωνία του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον κινέζο πρέσβη στην Αθήνα,για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κρίσιμες ώρες αρχίζουν από το απόγευμα ,όταν και θα αρχίσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.