30/7/14

Αυξήθηκαν κατά 31,1% οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία

REUTERS/JOHN KOLESIDIS
Κατά τον Ιούνιο τα πετρελαιοειδή κατέλαβαν εμφανώς και πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία (74%), ανερχόμενα σε αξία στα 228 εκατ. ευρώ.
Αύξηση 31,1% σημείωσαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο, και ανήλθαν στα 277 εκατ. ευρώ από 211,2 εκατ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.
Κατά τον ίδιο μήνα οι τουρκικές εξαγωγές στην Ελλάδα αυξήθηκαν στα 91,2 εκατ. ευρώ, έναντι 82,66 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013, σημειώνοντας αύξηση 10,4%.
Κατά τον Ιούνιο τα πετρελαιοειδή κατέλαβαν εμφανώς και πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία (74%), ανερχόμενα σε αξία στα 228 εκατ. ευρώ, ενώ τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς ήταν μόλις 168 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας από έτος σε έτος αύξηση 35,7%, το μήνα Ιούνιο.
Άλλες σημαντικές κατηγορίες εξαγώγιμων ελληνικών προϊόντων προς Τουρκία που παρέμειναν, σε γενικές γραμμές, σταθερές ως αξία και ποσοστά στο σύνολο των εξαγωγών (με εξαίρεση το βαμβάκι, το οποίο έπεσε στα 2,2 εκατ. ευρώ) ήταν: πλαστικά (11,2 εκατ. ευρώ σύνθεση 4%), αλουμίνιο (5,4 εκατ. ευρώ, σύνθεση 2%), λέβητες και μηχανολογικός εξοπλισμός (6,2 εκατ. ευρώ σύνθεση 2,2%).
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.