31/7/14

Η Βολιβία χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη»

Τέλος στη χορήγηση βίζας στους Ισραηλινούς. Άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, ανακαλέσαν την Τρίτη τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ

μοραλεςΗ Βολιβία χαρακτήρισε το Ισραήλ ως «κράτος-τρομοκράτη» και ακύρωσε τη διμερή συμφωνία απαλλαγής από τη θεώρηση βίζας,  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 1.300 ανθρώπους. 
Η ακύρωση της συμφωνίας του 1972 που επέτρεπε στους Ισραηλινούς να ταξιδεύουν ελεύθερα στη Βολιβία «σημαίνει, με άλλα λόγια, ότι κηρύσσουμε το Ισραήλ ως κράτος-τρομοκράτη», ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της χώρας Έβο Μοράλες.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, ο Μοράλες είχε καταθέσει αίτημα προς τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ζητώντας τη δίωξη του Ισραήλ για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων της Χιλής και του Ελ Σαλβαδόρ ανακαλέσαν την Τρίτη τους πρεσβευτές τους στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις λόγω της αύξησης της βίας στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισημερινός, η Βραζιλία και το Περού έχουν επίσης ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους.

olympia

1 σχόλιο:

  1. Η συμπεριφορά του Ισραήλ είναι εγκληματική και αυτό δεν γίνεται να μείνει ασχολίαστο, ασχέτως αν η Χαμας χρησιμοποιεί επι μονιμου βάσεως άμαχους ως ασπιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.