28/7/14

Ηχηρή παραίτηση ιδρυτικού μέλους του ΑΚΡ - Θα στηρίξει τον Κούρδο Ντεμιρτάς στις προεδρικές


Ο Ντενγκίρ Μιρ Φιράτ (Dengir Mir Mehmet Fırat) ιδρυτικό μέλος και μέχρι χθες υψηλόβαθμο στέλεχος του Κόμματος Δκαιοσύνης και Ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από το κόμμα του.
Ο Φιράτ, που διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Κόμματος, δήλωσε ότι ηθικοί και πολιτικοί λόγοι τον εξαναγκάζουν να εγκαταλείψει το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος, μαζί με συντρόφους του, μεταξύ των οποίων και ο Ρ. Τ. Ερντογάν.
Ο παραιτηθείς έμπειρος πολιτικός, που είναι κουρδικής καταγωγής, με μεγάλη ιστορία στον κουρδικό πολιτικό στίβο, δήλωσε ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών θα στηρίξει τον επίσης κουρδικής καταγωγής υποψήφιο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ενώ επιφυλάχθηκε να αναφερθεί εκτενώς στους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση, μετά τις προεδρικές εκλογές.
Να σημειωθεί ότι το όνομα του Κούρδου πολιτικού είναι κουρδικό και σημαίνει "δυνατή φωνή", ενώ το επώνυμό του σημαίνει Ευφράτης, ο γνωστός ποταμός που πηγάζει από τα κουρδικά όρη.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα μια απόδειξη πως η Άγκυρα έχει ζέψει το άλογο της τουρκικής διπλωματίας πίσω από το κάρο των εξελίξεων. Την ώρα δε που η Τουρκία προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις να απομειώσει τα όσα θα φέρει η δημιουργία του ανεξάρτητου Κουρδιστάν στο Νότιο Ιράκ και η αυτονόμηση του Βορείου Κουρδιστάν η πολυπλοκότητα του Κουρδικού ζητήματος έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της τουρκικής επικράτειας και αγγίζει πλέον άπασα την Μέση Ανατολή καθιστώντας την αυτόματα παθητικό θεατή των εξελίξεων To πρώτο φορτίο Κουρδικού πετρελαίου βρίσκεται ήδη προ των θυρών των ΗΠΑ , τα πρώτα φορτία παραδόθησαν στο Ισραήλ , το Ιράν έχει περιέλθει και αυτό στην δίνη του Κουρδικού ζητήματος και πλέον σύρεται και αυτό στο άνοιγμα του Κουρδικού ζητήματος με όρους που θέτουν υπο αμφισβήτηση και την μορφή του καθεστώτος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.