29/6/19

Καζάνι που βράζει η Μόρια: 13 συλλήψεις μεταναστών για βίαια επεισόδια

Φωτογραφία αρχείου
Η σημαντική αύξηση τον τελευταίο καιρό, του αριθμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας δημιουργεί ξανά προβλήματα. Κυριότερο όλων οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες θρησκευτικές κι εθνικές ομάδες κυρίως Αφγανών.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στη Μόρια από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, συνελήφθησαν 13 αιτούντες άσυλο ηλικίας από 14 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες, ενεπλάκησαν σε μεταξύ τους επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα, με τη χρήση ξύλινων και μεταλλικών αιχμηρών αντικειμένων, τραυματίστηκαν επτά άτομα.
Ας σημειωθεί ότι σήμερα στον καταυλισμό της Μόριας επί δομών για 3.500 άτομα διαμένουν πάνω από 5.500 άτομα. Αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά (στα μέσα του περασμένου Μαΐου στη Μόρια δεν ζούσαν περισσότεροι από 4.500 άτομα) λόγω των αυξημένων ροών του τελευταίου μήνα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σε όλη τη διάρκεια του Ιουνίου του 2018 στη Λέσβο είχαν φτάσει 1.048 άτομα που ζήτησαν άσυλο. Φέτος τον Ιούνιο και μέχρι χθες Παρασκευή 28 Ιουνίου, είχαν φτάσει 1.448 άτομα. Ενώ σήμερα το πρωί στο νησί έφτασαν άλλα 75 άτομα. 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.