28/6/19

Οι χαμένες ευκαιρίες της ΔΕΗ που πληρώνουμε σήμερα




Τις μετρημένες στα δάχτυλα ευκαιρίες που είχε η ΔΕΗ να σταθεί στα πόδια της, πρώτα την τριετία 2007-2009, και μετά το 2014, πληρώνουμε σήμερα, όπως δηλώνει στο liberal.gr ο πρώην επικεφαλής της Τάκης Αθανασόπουλος, απαριθμώντας τα οφέλη που θα είχε η επιχείρηση αν δεν είχαμε αντισταθεί τόσο σθεναρά στις προσπάθειες της τελευταίας δεκαετίας.
Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ειδικά για το θέμα ΔΕΗ, ο σημερινός πρόεδρος της ΑΓΕΤ Ηρακλής και του ΙΟΒΕ, θυμίζει ότι η παρ’ ολίγον στρατηγική συνεργασία της επιχείρησης με το γερμανικό κολοσσό RWE στα τέλη της δεκαετίας του 200, θα της είχε επιτρέψει από τότε αφενός να ανοίξει την αγορά σύμφωνα με τις επιταγές του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου, αφετέρου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του λιγνίτη και του επερχόμενου κόστους του διοξειδίου του άνθρακα, που τότε δεν είχε κάνει ακόμη την εμφάνισή του, και να επανακτήσει μέρος των απωλεσθέντων κερδών της.
Όσο για τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, εκείνη του "σχεδίου Μικρή ΔΕΗ" το 2014, αποκαλύπτει ότι ήταν πρόταση του ιδίου προς τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Το μήνυμα που στέλνει ο κ. Αθανασόπουλος, επικαλούμενος την εμπειρία του από την ελληνική πραγματικότητα, είναι ότι τέτοιου είδους γενναίες τομές πρέπει να γίνονται στην αρχή της θητείας μιας διακυβέρνησης. "Αυτού του είδους οι μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει στην αρχή της διακυβέρνησης, το 2004, και όχι στην αρχή της τρίτης χρονιάς το 2007, που συνέπεσε να είναι επίσης και χρονιά εκλογών", όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.