30/6/19

Πούτιν : H Ρωσία συμφώνησε με τη Σαουδική Αραβία παράταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ


Στην παράταση κατά έξι με εννέα μήνες μιας συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου συμφώνησε η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία όπως δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, που συνθέτουν την επονομαζόμενη ομάδα ΟΠΕΚ+, συναντώνται στη 1 και 2 Ιουλίου για να συζητήσουν τη συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

«Θα στηρίξουμε την παράταση, τόσο η Ρωσία όσο και η Σουηδική Αραβία. Αναφορικά με τη διάρκεια της παράτασης ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει αν θα είναι έξι ή εννέα μήνες. Ίσως να είναι εννέα μήνες», είπε ο Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον μπιν Σαλμάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Μια παράταση εννέα μηνών σημαίνει ότι η συμφωνία θα λήξει τον Μάρτιο του 2020.

Η απόφαση της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας για παράταση της διεθνούς αυτής συμφωνίας πάντως δεν ήταν αποτέλεσμα της κρίσης που προκλήθηκε για το μολυσμένο αργό πετρέλαιο στον ρωσικής ιδιοκτησίας αγωγό Ντρούζμπα που τροφοδοτεί την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι το πρόβλημα με το μολυσμένο αργό έχει λήξει και ότι η Ρωσία χρειάζεται τώρα να διαχειριστεί το ζήτημα με το μολυσμένο αργό που είναι αποθηκευμένο.

Εκτίμησε δε ότι μια εννεάμηνη παράταση θα ήταν προτιμότερη σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.