28/6/19

Γιατί ο Αρτεμίου έστειλε 30.000 ευρώ στον «Μανόλο του Παππά»;



Ενα έμβασμα από την Κύπρο αποδεικνύει ότι το τρίγωνο Παππά-Πετσίτη-Αρτεμίου δεν είχε να κάνει μόνο με φιλίες, συνεργασίες και ταξίδια στη Βενεζουέλα. Δύο από τις τρεις κορυφές του συνδέονται και με χρηματικές ροές 
Τον Οκτώβριο του 2016 αποκαλύφθηκε ότι ο Αρτέμης Αρτεμίου (ο δικηγόρος) που συνδέεται με τρεις offshore από τα Panama Papers επισκέφθηκε το Μαξίμου και ότι είχε συνταξιδεύσει με τον Νίκο Παππά (τον υπουργό) στη Βενεζουέλα σχεδόν τρία χρόνια πριν.
 Τότε ο υπουργός προσπάθησε να πάρει αποστάσεις λέγοντας ότι είχαν πάει μαζί και με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να προετοιμάσουν επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και ότι βολιδοσκοπούσαν το ενδεχόμενο αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σουπερμάρκετ της Βενεζουέλας τον Αύγουστο του 2013. 
Την ίδια ημέρα που έλεγε αυτά ο υπουργός, ο Αρτεμίου τουίταρε: «Σιγά μην πήγαμε στα σουπερμάρκετ της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασολάκια». Τον Δεκέμβριο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι ο Μανώλης Πετσίτης (ο στενός φίλος και πρώην συνεργάτης του υπουργού) που είχε ετήσια εισοδήματα της τάξεως των 5.000 ευρώ προ ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να λαμβάνει αμοιβές περίπου 200.000 ευρώ τον χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, ότι επισκεπτόταν την ΔΕΠΑ ως άνθρωπος του Μαξίμου και ότι μισθοδοτούνταν από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (που έχει τεράστια χρέη προς τη ΔΕΠΑ) αλλά και από άλλους.
 Τότε και πάλι ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να πάρει αποστάσεις λέγοντας ότι «ο κ. Πετσίτης είναι ο ίδιος αρμόδιος για να απαντήσει για την πορεία του», ότι κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία εύνοια συμφερόντων, παραδέχθηκε όμως ότι «ήταν φίλος και συμμαθητής μου» και ότι «ήταν κάποια στιγμή κοντά μου».

για τη συνέχεια Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.