28/6/19

Macron: Ακατάλληλος για την Κομισιόν ο Weber – Πρέπει να βρούμε καλύτερο υποψήφιο

Άμεση η ανάγκη για συναίνεση στην εκλογή του προέδρου της Κομισιόν, τονίζει ο Macron
Νέα επίθεση στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν, Manfred Weber, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο οποίος υποστήριξε ότι τον θεωρεί ακατάλληλο για την προεδρία της Κομισιόν και κάλεσε τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ να βρουν έναν καλύτερο υποψήφιο «πριν οδηγηθούμε σε παράλυση των θεσμών της ΕΕ».
Ο κ. Macron υποστήριξε ότι η καταγωγή (σ.σ.: είναι Γερμανός) του κ. Weber δεν αποτελεί αιτία για το γεγονός ότι δεν τον θεωρεί κατάλληλο, μιας και «δεν αντιτίθεμαι στην υποψηφιότητά του εξαιτίας της εθνικότητάς του, ούτε θα ευνοούσα κάποιον υποψήφιο εξαιτίας της εθνικότητάς του.
Υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα, που διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα και μπορεί να φέρει σε πέρας τη στρατηγική που έχουμε προτείνει.Δεν με ενδιαφέρει για παράδειγμα να είναι Γάλλος ο πρόεδρος της Κομισιόν, ιδιαίτερα εάν είναι αντίθετος με αυτά που έχουμε προτείνει.
Έτσι λειτουργεί η Ευρώπη.
Πρέπει να υπάρξει συναίνεση και να βρεθεί ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν».
Συνέχισε τονίζοντας ότι «δικός μου στόχος είναι την Κυριακή (30/6) να υπάρξει συμφωνία και να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες.
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει δυσλειτουργία των θεσμών της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.