30/6/19

Επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις στη Σύνοδο Κορυφής



Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την ανάδειξη των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει επιμείνει σταθερά στην ανάγκη να αναλάβει τη θέση του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια προσωπικότητα που ενώνει και δεν διχάζει την ΕΕ σε Βορρά και Νότο, και τάσσεται ενάντια στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και της ξενοφοβίας. Τη θέση αυτή συμμερίστηκε η πλειονότητα κρατών - μελών, αντιτασσόμενη στην υποψηφιότητα Βέμπερ για αυτήν τη θέση. Ο Πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει, στο πλαίσιο αυτό, ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμερμανς.

Στο τραπέζι και οι τουρκικές προκλήσεις

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα θέσει και το θέμα των τουρκικών προκλήσεων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, «κατόπιν της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της προηγούμενης εβδομάδας να εξετάσει μέτρα εναντίον της Τουρκίας λόγω της παραβατικής της συμπεριφοράς στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου σχετικά με τη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στο ζήτημα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα και να συζητήσει τις διαφορετικές επιλογές ως προς τα μέτρα. Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα συζητήσει στο περιθώριο της Συνόδου τις εξελίξεις στην Αλβανία».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.