27/6/19

Τουρκία: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης για την ορκωμοσία του Ιμάμογλου



Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αναλαμβάνει σήμερα επισήμως τα καθήκοντα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης…για δεύτερη φορά

Χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί σήμερα το απόγευμα για να υποδεχθούν τον νέο δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στην ορκωμοσία του.
Μετά την ανάκτηση της εντολής του από δικαστήριο του Καγκλαγιάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιμάμογλου έφθασε στο δημαρχείο για την τελετή παράδοσης, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Μαζί αποκαταστήσαμε τη βλάβη που προκλήθηκε στη δημοκρατία", είπε, σκαρφαλωμένος σε ένα λεωφορείο, στους χιλιάδες ανθρώπους που μαζεύτηκαν να τον χαιρετήσουν.

"Ο λαός της Κωνσταντινούπολης επιβεβαίωσε την πίστη του στην Τουρκική Δημοκρατία και στη δημοκρατία", είπε. "Σας αγαπώ όλους" φώναξε στο πλήθος.

Το τοπικό εκλογικό συμβούλιο της τουρκικής μεγαλούπολης των σχεδόν 16 εκατομμυρίων κατοίκων έδωσε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες την επίσημη εντολή στον υποψήφιο του CHP.

Η εκλογική αρχή επικύρωσε τα αποτελέσματα των νέων δημοτικών εκλογών την Τρίτη.

Και επισήμως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης – ξανά – ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θα αναλάβει σήμερα επισήμως τα καθήκοντα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης…για δεύτερη φορά.

Ο 49χρονος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), που επέφερε πλήγμα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικράτησε για δεύτερη φορά στις νέες δημοτικές εκλογές της τουρκικής οικονομικής πρωτεύουσας έναντι του Μπιναλί Γιλντιρίμ από το κυβερνών AKP του Ερντογάν.

Στην πρώτη ψηφοφορία της 31ης Μαρτίου, η οποία ακυρώθηκε έπειτα από αίτημα του Ερντογάν και απόφαση της Ανωτάτης Εκλογικής Επιτροπής, ο νέος δήμαρχος είχε νικήσει με διαφοράς 13.000 ψήφους του 63χρονου Γιλντιρίμ, ενώ πριν τέσσερις μέρες με 806.415 ψήφους διαφορά, λαμβάνοντας το 54.21% των ψήφων, έναντι 44.99% του αντιπάλου του, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των νέων δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Το τοπικό εκλογικό συμβούλιο της τουρκικής μεγαλούπολης των σχεδόν 16 εκατομμυρίων κατοίκων έδωσε για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες την επίσημη εντολή δημάρχου στον υποψήφιο του CHP. Αναμένεται αργότερα σήμερα στο δημαρχείο να εκφωνήσει ομιλία στην τελετή παράδοσης παραλαβής.

Η εκλογική αρχή επικύρωσε τα αποτελέσματα των νέων δημοτικών εκλογών την Τρίτη.

"Η απόφαση του λαού της Κωνσταντινούπολης είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτη" δήλωσε την Τρίτη ο Ερντογάν σε συνάντηση βουλευτών ΑΚΡ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.