29/6/19

Δηλώσεις Πούτιν για G20

Για όλα όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20 μίλησε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη G20 ότι ο ίδιος και ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν από τους διπλωμάτες τους να ξεκινήσουν συνομιλίες για τη νέα συνθήκη ελέγχου των πυρηνικών, START.
«Όσο για τη νέο START, έχουμε ζητήσει στα υπουργεία εξωτερικών των χωρών μας να αρχίσουν διαβουλεύσεις. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν αυτό θα βοηθήσει σε μια παράταση της νέας START», δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει στην εφημερίδα Kommersant πως μετ τον Τραμπ συζητήθηκαν ότι οι προοπτικές επέκτασης της συνθήκης αλλά είχε ξεκαθαρίσει ότι ο δρόμος «θα είναι μακρύς».
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ανέφερε πως είχε συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του την κατάσταση στη Βενεζουέλα αλλά και τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές.

Σχολίασε δε πως η Δύση αναμειγνύεται «κάθε μέρα» σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία αλλά η Μόσχα δεν «κάνει σαν υστερική» γι΄ αυτό.

Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ακόμη το Σάββατο ότι είχε συζητήσει το ζήτημα των ναυτών από την Ουκρανία που συνελήφθησαν στο στενό του Κερτς με τον Αμερικανό ομόλογό του, υπογραμμίζοντας του πως πρώτα απ΄ όλα για αυτούς θα αποφανθεί το ρωσικό δικαστήριο.

Τέλος, σημείωσε πως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία επιθυμούν να παραταθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τις περικοπές πετρελαίου.

Πηγή: sputniknews.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.