28/6/19

Μ. Παραγιουδάκης: Ισχυρή Αποτροπή, τέλος με τον κατευνασμό - Η εμπειρία της Προδοσίας στην Κύπρο

Η Ελλάδα έχει  Ένοπλες Δυνάμεις, ικανές να εφαρμόσουν ένα ισχυρό πλέγμα αποτροπής και οι απειλές που εκτοξεύονται ακόμη και από τον τουρκικό τύπο για πυραυλικά πλήγματα, είναι στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου, αφού η Τουρκία γνωρίζει τις δυνατότητες απάντησης της Ελλάδας και αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που θέτει θέμα διαρκώς για «αφοπλισμό»  των Ελληνικών νησιών, είπε στον 98.4 ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η πολιτική κατευνασμού που έβαλε στο ράφι ακόμη και το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου με την Κύπρο, μας τελείωσε πλέον, με τα όσα πράττει  η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ  και όσα εκτοξεύει ως απειλές για την ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.
Η Τουρκία έχει στρατηγική επιλογή για τον έλεγχο της θάλασσας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, εξ ου και το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, ερμηνεύοντας τα θέματα ΑΟΖ και Χωρικών Υδάτων , με λογική στρατιωτικής ισχύος. Άρα, μόνο με ισχυρή αποτροπή πρέπει να απαντάμε από εδώ και στο εξής και μάλιστα η Τουρκία έχει μάλλον αντιληφθεί ότι  το εννοούμε πως αν θελήσει να δημιουργήσει θέμα στην ελληνική κυριαρχία θα έχει συντριπτική απάντηση.
Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προέτρεψε τους πάντες να διαβάσουν τον αποχαρακτηρισμένο πλέον «φάκελο της Κύπρου» για τα τραγικά γεγονότα του 1974, για να διαπιστώσει ότι η «προδοσία» από μέσα, οδήγησε στην κατοχή του βόρειου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι η πολεμική δεινότητα της Τουρκίας , γιατί αποδεικνύεται ότι κι ένα σύνταγμα να λειτουργούσε στοιχειωδώς, μπορούσε να αποτρέψει την εισβολή. Ο Μανούσος Παραγιουδάκης, ανέλυσε ακόμη τις γεωστρατηγικές κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή και τα δεδομένα που μπορούν να κάνουν την Ελλάδα, ισχυρή δύναμη αποτροπής σε ενιαία επιχειρησιακή δράση μέχρι την Κύπρο. Αν χαθεί η Κύπρος είπε, ο εθνικός ακρωτηριασμός θα είναι συντριπτικός, για αυτό και πρέπει να γίνει αντιληπτό, πως ο κατευνασμός, είναι ήττα πλέον χωρίς πόλεμο.

4 σχόλια:

  1. Είναι ο ίδιος που ...έβλεπε ΘΕΤΙΚΟ το Προσύμφωνο των Πρεσπών, ή κάνω λάθος ;;;;;
    Διότι η απειλή που στρέφεται ενντίον της εδαφικής και πολιτισμικής ακεραιότητας της Πατρίδος μας είναι ΕΝΙΑΙΑ και έχει συγκεκριμένα σκέλη και διαβαθμίσεις. Επομένως, όταν κάποιος με θεσμικό ρόλο (Επίτιμος ΑΓΕΣ) αρθρώνει λόγο πρέπει να είναι ζυγισμένος και υπεύθυνος (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΝΑΣΤΙΚΟΣ) με κριτήριο την Ιστορική πορεία του Έθνους που μοιραία θα τους κατατάξει κάπου.
    Έστω και αργά, αντελήφθη την πραγματικότητα, την πορεία που έχουν οι εξελίξεις και ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΚΥΠΡΟ/ΑΝΑΤ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.....
    Ένα "MEA CULPA" κε Επίτιμε δεν θα σας βλάψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γράφεις για έναν τύπο, που τη βραδιά των Ιμίων τον ψάχναμε μεταξύ Ξάνθης και Αθήνας. Την μεθεπομένη, κι αφού είχαν τερματίσει όλα, μας κοτσάρισε το τροχόσπιτο εκστρατείας στο Αετοχώρι, για να δούμε ότι κάπου εδώ γυρνάει κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ εκλογές είναι αύριο και ο καθενας τρέχει να προλάβει. Μοιράζουν τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρολε....παρολε...παρολε...Αντε να δουμε ενα εργο....Ενα μονο...Ποτε δεν ειπε ενας" εκανα αυτο "....Τι να δειξει ?? Το τιποτε ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.