29/6/19

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Τραμπ: Καμία υποχώρηση όσον αφορά τους S-400



Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία αν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση του οπλικού συστήματος

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας ρωσικής κατασκευής S-400, προσθέτοντας ότι "τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης", η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία αν προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας για την απόκτηση των S-400. Ωστόσο η Τουρκία έχει απορρίψει τις προειδοποιήσεις αυτές και έχει δηλώσει ότι δεν θα υποχωρήσει.

Οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ έχουν ενταθεί.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν από τις συνομιλίες που αναμένεται να έχει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο πρώτος αντιδραστήρας στον πυρηνικό σταθμό του Άκουγιου ως το 2023.

Ο Ερντογάν αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα, όπου διεξάγεται η σύνοδος της G20.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Τους πήρε τα σώβρακα ο Ερντογαν.Που ειναι οι κυρώσεις ? Που ειναι η απομόνωση που μας λέγουν οι Συριζονδαιοι ? Πιο ισχυρή απο ποτε η Τουρκία οταν οι καθηγηταδες μας εδω πολλοί απο τους οποίους συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων ομιλούν για παραπαίουσα Τουρκία ! Ακμαία και δυνατή οσο ποτε απέναντι σε μια σχεδόν τελειωμένη Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ συμφωνώ μαζί σου και φωνάζω επί του θέματος εδώ και καιρό. Αν μαλισμά με τις ευλογιες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ τοποθετηθούν οι Εσ400, απλα θα οδηγηθούμε σε τρομακτικές υποχωρήσεις. Οι αναλυτές μας σε μεγάλο βαθμό είναι αχρηστοι.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ , εγώ εχθές είδα μια εκπομπη του κυρίου Λιάτσου , εκει ηταν ο Μπογδάνος,ο γνωστός δημοσιογράφος και νυν υποψήφιος της ΝΔ σε εναν τομέα των Αθηνων,ο Καιριδης και κατι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κιναλ.Λεει ο Μπογδάνος μη ψηφίσετε Ελλνηνικη λύση γιατι ειναι υπερ του Πούτιν που δίνει στην άγκυρα τους σ300.Ειναι ενα επιχείρημα αλλά κυριε Μπογδάνο γιατι δε λέτε να πάρουμε και εμείς ! Αν πάρουν οι Τούρκοι να πουμε στους Ρώσους να πάρουμε και εμείς να τους βάλουμε σττη Λήμνο να έχουμε πιάτο μέχρι την Αρμενία ! Πείτε το βρε τι φοβάστε και μη το κάνετε ! Πείτε το να πιέσετε τς πράγματα.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

      Διαγραφή
  2. Οι πύραυλοι που αναπτύσσει η Τουρκική Roketsan (Bora 1 και Bora 2) είναι Κινεζικής τεχνολογίας. Οι Κινέζοι που ο Σαμαράς της NOVARTIS και οι φίλοι του εφοπλιστές έφεραν στο λιμάνι, αυτοί είναι που τους έμαθαν τα κόλπα.

    Επομενως εχει δικιο να μειδια ο ΠΑΙΑΤ με τους μαλακες τους ελληνες...

    Βεβαια μπλεχτηκαμε και με τις προφητειες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι αναλυτές μας νάρκωσαν την ελληνική κοινή γνώμη και την κυβέρνηση. to NATO και η ΕΕ έδωσαν τους S400 στην Τουρκία, όπως έδωσαν Ρωσικά όπλα και στον Σίσι στην Αίγυπτο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.