29/6/19

Κάλεσμα στην ελληνική μειονότητα της Βορείας Ηπείρου να απέχει από τις εκλογές στην Αλβανία



Η ΕΕΜ καλείται να απέχει απ' την φάρσα διαδικασία των «εκλογών» που αυταρχικά και παράνομα στήνει για την Κυριακή η Κυβέρνηση Ράμα . Τον Οκτώβριο και εφόσον έχει αποκατασταθεί το πλαίσιο αποδεκτών εκλογικών διαδικασιών θα είμαστε υπεύθυνα συμμετέχοντες.
Η όλη κατάσταση στην Αλβανία κινδυνεύει να εκτροχιαστεί από στιγμή σε στιγμή με απρόβλεπτες τις διαστάσεις και συνέπειες. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Έντι Ράμα, υπεύθυνος για την δημιουργία του βεβαρυμμένου κλίματος έλλειψης συναινέσεων, παραβλέποντας την θεσμική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναβολή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, τραβάει μόνος του το δρόμο για μονοκομματικές στην ουσία διαδικασίες. Εντείνει την πολιτική, θεσμική και κοινωνική κρίση.

Πρόκειται για καταστάσεις που θυμίζουν στα μέλη της ΕΕΜ την εποχή του 1945 όταν εγκαθιδρύθηκε στη χώρα ο κομουνισμός. Και τότε λόγω υψηλού κριτηρίου ευαισθησίας αλλά και του ενστίκτου αυτοσυντήρησης οι κοινότητες της ΕΕΜ απείχαν σε μεγάλο βαθμό απ' το προοίμιο της τραγωδίας.
Σήμερα ακόμη χειρότερα: η Κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από την στημένη διαδικασία να καταλύσει το κεκτημένο της πλουραλιστικής δημοκρατίας και επί το πλείστον να βλάψει στο βάθος και στην ουσία την κοινοτική μας συνοχή.
Από πλευράς της οργανωμένης πολιτικής μας έκφρασης, στις τοπικές κοινωνίες της ΕΕΜ, υπήρξε έκδηλη η διάθεση να μετέχουμε έστω στη δύσκολη αυτή αναμέτρηση. Δεν υιοθετούμε εύκολα και αβίαστα τη στάση της αποχής και της παραίτησης απ' την αναμέτρηση. Αλλά μιας αναμέτρησης με κανόνες.

Μία είναι η σωστή στάση στις παρούσες συνθήκες:
Οι Έλληνες με σκοπό την προστασία της λειτουργικής δημοκρατίας, της κοινοτικής συνοχής και επίσης αποδεικνύοντας την νομιμοφροσύνη δεδομένου ότι θεσμικά στη χώρα με Προεδρικό Διάταγμα οι εκλογές έχουν αναβληθεί για τις 13 Οκτωβρίου, στέκονται μακριά απ' τις μονοκομματικές κάλπες.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ αλλά και άλλοι πολιτικοί παράγοντες στο χώρο της ΕΕΜ που στο σύνολο αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της, απευθύνουν την έκκληση αυτή με απόλυτη επίγνωση για το τι πραγματικά είναι ωφέλιμο στη δεδομένη στιγμή και συγκυρία αλλά και βάθος χρόνου.
Η μάχιμη πολιτική μας αυτόνομη έκφραση ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ, τον Οκτώβριο και αφού έχουν αποκατασταθεί οι συνθήκες ομαλής διεξαγωγής εκλογών θα είναι και πάλι στην πρωτοπορία ώστε του αγώνα για βελτίωση της κατάστασης του συνόλου της κοινότητας μας.

Το υψηλό το αίσθημα περί δημοκρατίας των Ελλήνων, τη σοφία ώστε να αντιληφθούμε ότι ενός κακού μύρια έπονται και επίσης το συμφέρον μας ώστε το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να τον θέσουμε στην υπηρεσία της κοινοτικής συνοχής, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ελεεινή παγίδα του Ράμα και της ομάδας που τον περιβάλει!

Εκ του Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA


Πηγή: Himara.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.