28/6/19

Τουσκ: «Πιο κοντά» σε συμφωνία για τα πόστα της ΕΕ - Την Κυριακή η απόφαση



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται «πιο κοντά» σε συμφωνία για τις κορυφαίες ηγετικές θέσεις, αλλά η συμφωνία θα πρέπει να περιμένει την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών.
Μετά την αποτυχία των προηγούμενων κύκλων διαπραγματεύσεων, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν το βράδυ της Κυριακής για μία ακόμη σύνοδο κορυφής για την αντιμετώπιση κρίσης, λίγες ώρες πριν από την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ωστόσο, οι συνομιλίες συνεχίσθηκαν, κυρίως ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία, στο περιθώριο της συνόδου των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ παραδεχόμενος ότι δέχθηκε «12-13 τηλεφωνήματα» ευρωπαίων παραγόντων.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε μία λύση, αλλά είμαστε πολύ μακριά για να πούμε οτιδήποτε πιο συγκεκριμένο σήμερα», πρόσθεσε.

«Μην περιμένετε να δείτε λευκό καπνό στη Οσάκα», είπε.

«Δεν θα υπάρξει απόφαση εδώ», δηλώθηκε από το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Τουσκ βρίσκεται εδώ σε διαβουλεύσεις με όλους του παρόντες ηγέτες. Επιθυμία μας είναι να φθάσουμε σε συμφωνία το βράδυ της Κυριακής ή το πρωί της Δευτέρας», δήλωσε πηγή της γαλλικής προεδρίας.

Εκτός της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ηγετικές θέσεις που αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων είναι η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, η προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.