29/6/19

Ολλανδικό πλοίο με ιταλική σημαία συνοδεύει το γεωτρύπανο "Γιαβούζ"



Στο μικροσκόπιο των κυπριακών αρχών έχει τεθεί το πλοίο υποστήριξης Vos Thalassa το οποίο επίσης αναχώρησε το μεσημέρι από το λιμάνι Αττάλειας, με προορισμό το σημείο όπου θα προχωρήσει σε γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο "Γιαβούζ" (Yavuz), όπως μεταδίδει το philenews.com.
To Vos Thalassa εξυπηρετούσε μέχρι την Δευτέρα άλλη τουρκική γεώτρηση σε ρηχά νερά, κοντά στον κόλπο της Μερσίνας, ενώ την Δευτέρα μετακινήθηκε στις εγκαταστάσεις υποστήριξης των γεωτρήσεων στο λιμάνι Αττάλειας.

Σε περίπτωση που το εν λόγω πλοίο εμπλακεί στις παράνομες εργασίες γεώτρησης με το Yavuz, στην Κυπριακή ΑΟΖ, αναμένεται ότι η Κυπριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άμεσα και αποτελεσματικά νομικά αποτρεπτικά μέτρα, αφού πρόκειται για πλοίο υπο Ιταλική σημαία, που ανήκει στην Ολλανδική εταιρεία Vroon.

H Vroon αυτή την περίοδο διαθέτει εννέα από τα πλοία της για υποστήριξη των εργασιών ανάπτυξης του αιγυπτιακού κοιτάσματος ZOR και πολλά από αυτά έχουν σαν βάση τους το λιμάνι Λεμεσού. Σήμερα, ένα από αυτά, το VOS PRINCIPLE είναι ενλιμενισμένο στην Λεμεσό για διαδικασίες που αφορούν στις εργασίες της εν λόγω εταιρείας στο "Ζορ".

5 σχόλια:

  1. Let's don't forget the Dutch are the second heavier invested in Turkey after Germany from the 28 EU members. It would be difficult to say no to Erdo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μας ομως τους περα βρεχει...τρια πουλακια.....ειναι Ευκολο..να αγορσζουμε τυρια , κρεατα ...τοματες...λουλουδια κλπ...Ολλανδικα...Ειναι σικ....μοδα...φτηνα..και επενδυονται στην Τουρκια..μια χαρα...Φτηνο θα πει ..φτηνο στην αρχη...μετα πληρωνεις την διαφορα σε...εδαφος..ουρανο...θαλασσα...και μεταναστευση...Πολυ ...φτηνο !! Οσο και το..μυαλο...της κοτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανος και Δημητρης , οι Τουρκοι παιζουν σε όλα τα επίπεδα , οικονομικο , στρατιωτικό και δημογραφικό (κοιταξτε τα παιδια που γεννιουνται σε Γερμανια και Ολλανδια και δειτε τι ειναι) , οι ελιτ της Δυσης είναι πουλημενοι και δεν τους ενδιαφερει ουτε ο ντοπιος πληθυσμος ουτε η Ευρωπη σαν πολιτισμος , μονο η Ε.Ε. σαν μαντρι και αγορα.

    Εμεις απο την άλλη δεν υπάρχουμε λογο επιλογης , οταν ηρθα Ελλάδα ηθελα να πάρω ρουχα για να βοηθησω την ντοπια οικονομια (οτι μπορει ο καθενας...) , ο Αριστερος φιλος μου μου ειπε "τα αφεντικα όλα ίδια ειναι" , ο ιδιος βεβαια εχει πολυ καλη δουλεια την οποια και βρηκε με μεσο.

    Τα ματια μας μονοι μας τα βγαλαμε , μας βοηθησαν και αλλοι βεβαια, αν π.χ. ειμουν η ΜΙΤ θα εκανα χρυσες δουλειες με ολους τους γνωστους - αγνωστους.

    Επισης , εχθες σε ενα οινοπωλειο μιλησαμε λιγο για κρασια και το κλιμα κλπ και φυσικα ανεφερα οτι ειμαι απο Ελλάδα , ο ιδιοκτητης μου ειπε οτι η Ελλάδα εχει πολυ καλα κρασια τα οποια και θελει αλλά δουλειες με αυτους δεν μπορει να κανει γιατι δεν απαντανε καν , δεν ειναι η πρωτη φορα που το ακουω αυτο και ειναι ντροπιαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Τ......Αυτο εδω ολο δεν σωζεται απο μονο..Εγινε τελειως ανικανο για ολα..Λουφαξε σε ανατολιτικη πρεζα.Η βλαβη ειναι πρακτικα ανιατη..Θεωρητικα δεν εχει ελπιδα αν δεν πεσει ραβδος..Δυστυχως δεν ειναι το καλυτερο...αλλα το αναγκαιο.Μην κανεις συγκρισεις με εξω..Ειναι πληρως λαθος..Το περιβαλον καθοριζει ολες τις συνθηκες..κι ουτε μια δεν ειναι ιδια με εξω.Ειτε αρεσει..ειτε οχι ..εχουμε αυτα τα υλικα πια.Καμμια μεθοδος ξενη δεν πιανει εδω...αλλα και σε τοσο μαζικη κλιμακα γρηγορα ειναι αδυνατον να γινει αλλο τι ...εκτος απο ενα ..::Εκ των ανω μονο...και ριζικα...ενας μονο να επιβαλλει σιδερενια κανονες απ.την αρχη ..ισοδυναμους με.την ιδρυση μιας θρησκειας..Μακροπροθεσμα να γινουν καλοι.Αυτο θα πει ..ραβδος.Αν δεν γινει αυτο..το αστρο θα καταρευσει σε νανο πρωτα...μετα στο τιποτε..Γεμισε μεταβαλομενη παραφροσυνη η χωρα...δεν υπαρχει τρελα..ιδεα..η οριο σε τιποτε.Πληρης αταξια σκεψεων..στυλ..αποψεων..τασεων..Ετσι ειναι η παραφροσυνη...οτι ναναι..Ραβδος λοιπον σαν μονοδρομος ..μετα βλεπουμε Δεν την γλυτωνουμε μαλλον...και θαναι επιπονη πολυ..δυστυχως.Μην ακους τις ..αφελειες ..πως μπορει αλλιως..αλλωστε παραφρονες τις λενε...Αν ηταν σοφρονες δεν θα τις ελεγαν...θα κοιταζαν γυρω την φυση και θαξεραν τι ισχυει....

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.