19/11/19

Η Τουρκία ουρλιάζει τα "καλά παιδιά" στην Κύπρο προχωρούνΓράφει ο Κώστας Βενιζέλος

"Μουδιασμένα" πορεύονται προς τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας στο Βερολίνο όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τα Ηνωμένα Έθνη, που έστειλαν υπερατλαντικό ταξίδι την απεσταλμένη τους Τζέιν Χολ Λουτ για να συναντήσει χωριστά (και μια φορά) τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, έχουν εγκαταλείψει τον πρώτο στόχο, ο οποίος ήταν η συμφωνία επί των όρων αναφοράς. Τώρα φαίνεται να μην προσβλέπουν ούτε στην έκδοση ανακοινωθέντος μετά τη συμφωνία.

Στην ελληνική πλευρά, διατυπώνονται τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα. Όπως τα πρωτάκια στο δημοτικό που μαθαίνουν μονορούφι το ποιηματάκι τους. Ζητά η Λευκωσία και όρους αναφοράς και επανέναρξη των συνομιλιών και διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Όλα αυτά τίθενται γνωρίζοντας πως δεν θα γίνουν επειδή το ξεκαθάρισε η Άγκυρα και ο εγκάθετος της, ο οποίος κατά τα άλλα διαφοροποιείται από τον Ερντογάν.

Η κυπριακή κυβέρνηση επιμένει σε μια ρητορική, η οποία αναπτύσσεται επειδή τούτο επιβάλλει η ανάγκη να δίνονται συνεχώς διαπιστευτήρια "καλού παιδιού" εντός και εκτός Κύπρου. Το γεγονός ότι με αυτή την τακτική εδραιώνονται τα κατοχικά δεδομένα και πέφτουμε στην παγίδα των τουρκικών σχεδιασμών δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα. Όπως έγινε και στο Κραν Μοντανά: Λίγα 24ωρα πριν την κατάρρευση της Πενταμερούς, με σύμμαχο τον πανικό και τον φόβο να μην φορτωθεί το αδιέξοδο, ο Πρόεδρος είχε υποβάλει γραπτώς προτάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr


1 σχόλιο:

  1. Ποτε πλεον θα ξεσυκωθει αυτος ο λαος; Δεν βλεπει οτι πλησιαζει ολικη εξαφανιση και επιπλεον ακρωτηριασμος;
    Δεν πρεπει καποτε οι Προδοτες να στηθουν στο τοιχο αντι να επιβραβευονται;
    Μηπως επρεπε καποιοι που εχουν κυρος και βαρυτητα να πιεσουν τα ρεμαλια για αμεσο εξοπλισμο με τα χρηματα που αναμενουν απο τα κοιτασματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.