6/11/19

Το Mega επιστρέφει: Πότε θα εκπέμψει, ποιοι δημοσιογράφοι έχουν κλείσει στο «μεγάλο κανάλι»

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Mega
Τέρμα το ONE. Το MEGA επιστρέφει. Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και της εταιρείας Alter Ego πέρασε η ταινιοθήκη και το σήμα.
Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, μετά την απόκτηση της ταινιοθήκης και του σήματος του MEGA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego, φαίνεται πως θα ζήσουμε την αναβίωση του θρυλικού καναλιού. Τη μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε η «Alter Ego» στον πλειστηριασμό της «Ομάδας Ενεργητικού Β'» της Τηλέτυπος Α.Ε., ύψους 33.999.999 ευρώ, καταφέρνοντας, έτσι, να αποκτήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του «MEGA». Μεταξύ άλλων αποκτά: μηχανήματα, μεταφορικά μέσα, έπιπλα, τίτλους εκπομπών και σειρών.
Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του να προσανατολίζονται να μετονομάσουν το ONE σε MEGA, πριν το κανάλι εκπέμψει σε εθνική εμβέλεια. Πηγές αναφέρουν ότι, αναμένεται στους δέκτες μας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τα πρόσωπα του νέου MEGA

«Όλα από την αρχή» είναι το μήνυμα που έστειλε, ήδη, από την περασμένη Παρασκευή, ο σύμβουλος ενημέρωσης του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο έμπειρος δημοσιογράφος και πρώην γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης. Εκ νέου, θα καθίσουν στο τραπέζι και θα μελετήσουν τον σχεδιασμό του προγράμματος. Είναι πιθανό να έχουμε προσθήκες-εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στο δυναμικό του σταθμού, ωστόσο, κάποια πρόσωπα έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους, εδώ και καιρό.
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης, πρώην διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ και πρώην αρχισυντάκτης στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Σύνταξης, κάτω από τον Ανδρέα Παναγόπουλο, τον Διευθυντή Ειδήσεων του καναλιού. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού θα έχει παρουσιάστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου. 
Οι Γιάννης Πρετεντέρης και Γιώργος Παπαχρήστος θα αναλάβουν τον σχολιασμό των ειδήσεων, αλλά, θα παρουσιάζουν και δικές τους εκπομπές, σύμφωνα με πληροφορίες. Τη σκυτάλη στο κεντρικό δελτίο θα δίνει ο Νίκος Ευαγγελάτος και το απογευματινό του μαγκαζίνο. Δίπλα του θα βρίσκονται οι δημοσιογράφοι: Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης του «Φιλελεύθερου» και του Liberal, ο Παναγιώτης Τζένος από τα «Παραπολιτικά» και η Ελένη Καλογεροπούλου. Το πρώτο ειδησεογραφικό στίγμα της ημέρας θα δίνει η Δάφνη Καραβοκύρη, γνωστή από την παρουσίαση του Vice στον Atn1.
Ντοκιμαντέρ κι εκπομπές έρευνας θα επιμελούνται και θα παρουσιάζουν ο Χάρης Καρανίκας και ο Γιάννης Μούτσος. Οι Δημήτρης Μανιάτης, Κώστας Γιαννακίδης και Αθηναϊς Νέγκα θα παρουσιάζουν, επίσης, εκπομπές, φιλοξενώντας καλεσμένους.

Φουλ της ενημέρωσης, λιγότερη ψυχαγωγία

Με έμφαση στην ενημέρωση θα είναι στημένο το πρόγραμμα του καναλιού, ενώ, σταδιακά, θα εμπλουτιστεί και το ψυχαγωγικό κομμάτι.
Δύο είναι τα ονόματα που ακούστηκαν ως επικρατέστερα για να αναλάβουν τη διεύθυνση προγράμματος του νέου MEGA, κι αυτά δεν είναι άλλα από τα εξής: Γιάννης Λάτσιος και Έλενα Κατραβά. Πηγές αναφέρουν ότι, ήδη από την Παρασκευή, ο διευθυντής προγράμματος αναζητείται μεταξύ των δύο αυτών έμπειρων στελεχών. Οι δημοφιλείς παρουσιάστριες, Βίκυ Χατζηβασιλείου και Σάσα Σταμάτη, θα παρουσιάζουν εκπομπές με περιεχόμενο οικείο στους τηλεθεατές που επί χρόνια τις εμπιστεύονται. Επιπλέον, τουλάχιστον στις αρχές, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε, σε επανάληψη, πολλές αγαπημένες σειρές.

Τι περιλαμβάνει η ταινιοθήκη του Mega

Από τα σημαντικότερα στοιχεία που αναμένεται να δοθούν είναι και η ταινιοθήκη του καναλιού, η οποία περιλαμβάνει:
  • Το γενικό αρχείο
  • Το ενημερωτικό αρχείο με εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου
  • Τηλεπαιχνίδια
  • Μονόλεπτα γενικού περιεχομένου
  • Ελληνικές σειρές
  • Αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχείο του Mega περιλαμβάνονται ορισμένες από τις πιο θρυλικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως:
«Απαράδεκτοι», «Τρεις Χάριτες», «Στο παρά πέντε», «Είσαι το ταίρι μου», «Δύο ξένοι»,
«Το ρετιρέ», «Αναστασία», «Λόγω Τιμής», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Οι αυθαίρετοι», «Οι φρουροί της Αχαΐας» και πολλές άλλες.
Μαζί με αυτά μεταβιβάζεται και ο διαδικτυακός ιστότοπος MEGATV.com, καθώς, επίσης, και όλοι οι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης.
Πηγή: Σπούτνικ

6 σχόλια:

  1. Ολο το συστημικο σκουπιδαριο, ξανα σε πρωτη μεταδοση. Η χρεοκοπια σε ολα τα επιπεδα, συνεχιζεται. Αυτο ειναι το νεο, μετα απο 10 χρονια καταστροφης?
    Ντροπη στην οικονομικη ελιτ της χωρας, που χρηματοδοτει την επιστροφη των θυτων στο τοπο του εγκληματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας το κείμενο, όταν έφτασα στο «Σταμάτης Μαλέλης» ένιωσα μια σφαλιάρα στα μούτρα. Λέω, δεν μπορεί! Δεν είναι δυνατό να βάλουν αυτόν τον γλοιώδη τύπο που είναι άμεσα υπεύθυνος για το ξεβράκωμα (κυριολεκτικά) των αξιών της Ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας…

    …ΟΚ, λέω ας πάμε παρακάτω. Όταν έφτασα και στο «Γιάννης Πρετεντέρης» και πήρε το μάτι μου και κάτι φράσεις πχ «Liberal» κλπ, ξαναγύρισα και πάλι στην κορυφή της σελίδας για να βεβαιωθώ πως το άρθρο αναφέρεται σε επαναλειτουργία TV καναλιού και όχι στη δημιουργία κάποιου ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων aka χωματερή).

    Μπράβο ρε Μαρινάκη! Αφού βρίσκεις και τα κάνεις, κι αφού μπορείς να τρίβεις στα μούτρα του λαού ΣΚΑΤΑ κι αντί να σε πάρουν με τις πέτρες κάθονται και τα ανέχονται αποβλακωμένοι, μπράβο σου και μαγκιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μεγάλε τι είσαι εσύ που τα σαβουρώνεις όλα??? Σίγουρα άλλα περίμενες και έμεινες στην απέξω.... Υπομονή φιλάρα και μετά κρίνουμε,σε κάθε περίπτωση δεν είναι κρατικοδίαιτος ρουφιανίσκος... τα λεφτά του ρισκάρει και αποφασίζει όπως αυτός κρίνει.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ο Σαββίδης με το οπεν,υπάρχει ο κοντομηνάς με το άλφα,υπάρχει ο χατζηνικολάου με τις κούκλες του, υπάρχει ο κόκκαλης που ετοιμάζει φλάς και άλλα φώτα.Και βεβαίως ο βαρδινογιάννης.
      Αφήστε και σε μας έναν δίαυλο,εμάς που γουστάρουμε πρετεντέρη και παπαχρήστο.

      Διαγραφή
    3. @ Yiannis,

      Έχεις πυρετό. Πάρε δυο ασπιρίνες, φάε μια ζεστή κοτόσουπα, ρίξε έναν καλό ύπνο να ξεκουραστείς κι αν τα συμπτώματα συνεχίσουν, άμμεση εισαγωγή στα επείγοντα.

      Διαγραφή
    4. @ tensor,

      Μ' αρέσει που έχεις χιούμορ. Βέβαια το να σου αρέσει ο Πρετεντέρης ή να βρίσκεις καλόγουστο το αποτέλεσμα εργασίας του Μαλέλη, δεν το λες και «νορμάλ». Παρ’ όλα αυτά εμείς είμαστε ανοικτόμυαλοι άνθρωποι και προοδευτικοί και δεν κρίνουμε τις επιθυμίες ή τα βίτσια του διπλανού μας. Κάποιοι την βρίσκουν να σφηνώνουν στραπόν στον πάτο τους, κάποιοι αρέσκονται να βλέπουν τον Πρετεντέρη στο γυαλί, κάποιοι μπορεί και να ψηφίζουν Πολάκη ή τηλεΜπουμπούκο. Ποιος είμαι εγώ να σε κρίνω;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.