23/3/10

B. Μαρκεζίνης "Οικονομική Κρίση στην Ελλάδα"

on Vimeo.

Οι παράμετροι της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ήταν θέμα της εκπομπής της ET1 "Θέμα και Παραλλαγές" .Ο Ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης μίλησε στον Γιώργο Μαλούχο την Παρασκευή 19 Μαρτίου, για τις αιτίες του οικονομικού προβλήματος, καθώς και προς ποιά κατεύθυνση θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις.
Ο διακεκριμένος καθηγητής, εξετάζει την πιθανή σύνδεση ανάμεσα στην οικονομική κρίση και στα εθνικά θέματα.•Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας σήμερα στην διεθνή πολιτική σκηνή και διπλωματία ; • Ποια είναι τα δυνατά χαρτιά της χώρας μας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη ;
Ένας διάλογος, που θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω σκέψη και έρευνα.

από το http://www.antifono.grr

13 σχόλια:

  1. Πολλά σωστά λέει ο κ. Μαρκεζίνης. Οι Αμερικάνοι πρέπει να ξυπνήσουν, έκαναν τεράστια λάθη στην περιοχή μας, και τώρα τα πληρώνουν. Η φιλία με τους Τούρκους έχει τεράστιο κόστος. Ο Τουρκικός λαός είναι πολύ βαθιά Αντιαμερικανικός. Η θρησκεία είναι κάτι που ξέχασαν οι Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. anonymos

    Άραγε τον έχει αξιοποιήσει η Ελληνική πολιτεία αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα ή κολλάνε κοντόφθαλμα στο επίθετό του. Εκπληκτική ανάλυση και σοφή η προτροπή του για εκατέρωθεν συμμαχίες.Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο οι Έλληνες από το εξωτερικό βλέπουν την διεθνή κατάσταση σωστά. Να γίνει το Παγκόσμιο Πανελλήνιο Συμβούλιο επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση αλλά και στη ΝΕΤ 1. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στα κρατικά ΜΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που να μπλέξει ο άνθρωπος με τις ¨μασσωνίες" του ΥΠΕΞ;

    Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες που υπάρχει αξιοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ-ΚΙΝΑ-ΑΡΑΒΕΣ!!!!

    ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤ ΧΡΗΜΑ!!!!

    ΕΕ-ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Η σοκολατοποιία ΙΟΝ"

    "Η σοκολατοποιία ΙΟΝ ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πολλές φορές τον πλησίασαν μεγάλες πολυεθνικές για να αγοράσουν την επιχείρηση, η απάντησή του ήταν άμεση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Μάλιστα λέγεται ότι κάποια στιγμή τον πίεσαν υπερβολικά, τότε αυτός τους είπε να του κάνουνε την προσφορά γραπτώς...
    όπως και τους απάντησε γραπτώς. «Η προσφορά σας δεν με ενδιαφέρει». Επενδύει μόνο στην παραγωγή, τα έπιπλα των γραφείων είναι από την 10ετία του 60, θυμίζουν κάτι από ταινίες του Κωνσταντάρα. Η ποιότητα όμως των υλικών για αυτόν δεν χωράει συμβιβασμούς στο κόστος. 85 χρονών σήμερα ο επιχειρηματίας είναι κάθε μέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα στο γραφείο και μέχρι πέρσι οδηγούσε μόνος του κάθε μέρα μέχρι την δουλειά, γνωρίζει προσωπικά και είναι φίλος με όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του οι οποίοι βέβαια πίνουν νερό στο όνομά του. Δεν προσλαμβάνει αλλοδαπούς αλλά μόνο Έλληνες και όσες φορές, αν του προτάθηκε συνεργασία με τούρκικη επιχείρηση, απλά δεν ασχολήθηκε. Επειδή ποτέ δεν του άρεσε η δημοσιότητα, δεν δίνω το όνομά του, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι σπίτι μου μπαίνουν μόνο οι δικές του σοκολάτες . Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά προϊόντα. (Αυτά που αξίζουνε). Δεν είναι κακό. "

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ


    http://troktiko.blogspot.com/2010/03/blog-post_9241.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 23-3-2010.
    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος!
    “Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του Ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση”, συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
    Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση της χώρας δηλώνει ο επίτιμος πρόεσρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκτιμώντας μάλιστα πως η κρίση ίσως διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.
    “Βρισκόμαστε σε μία καμπή, η εποχή αυτή μου θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας, όταν ο πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να εμποδίσει την δικτατορία που την βλέπαμε να έρχεται”, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
    Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό που τον φοβίζει πάνω απ όλα είναι η κοινωνική αναταραχή, και εκτίμησε ότι η κρίση θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία για να ξεπεραστεί.
    Αναφερόμενος στην εκλογική ήττα του κόμματός του, είπε ότι… “η ΝΔ έκανε λάθος που έκανε εκλογές, έπρεπε πρώτα να πάρει τα επώδυνα μέτρα και αν χρειαζόταν να πέσει ώστε να έχει προετοιμάσει το έδαφος. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν υπήρξε αρκετή αποφασιστικότητα. Από την αρχή κυβερνήσαμε διστακτικά”.
    Παράλληλα, τόνισε ότι η διαφορά του Γιώργου Παπανδρέου με τον Κώστα Καραμανλή, είναι πολύ μεγάλη, αλλά επεσήμανε ότι “αν έπαιρναν εγκαίρως τις αποφάσεις δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε σήμερα”.
    Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πράξει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος για να αποκαταστήσει την τιμή του, η οποία πράγματι έχει τρωθεί, είναι να υπάγεται στη Δικαιοσύνη όπως ο απλός πολίτης.
    http://www.realpolitics.gr/?p=10949

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Ν.Δ. είναι ταμπέλες από το [εγγύς] παρελθόν. Πάρα πολύ σωστό.

    Αν στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ζούμε με ταμπέλες από το [εγγύς] παρελθόν, τότε απλά περιμένουμε να πεθάνουμε. Όπως πέθαναν όλοι οι πολιτισμοί στην ιστορία που δεν έλαβαν υπ' όψιν το παραδίπλα αλλιώς.

    Αν στην Ελλάδα δεν σταθούμε στα πόδια μας γιά να ξανα-δημιουργήσουμε πολιτισμό, αν συνεχιζουμε να είμαστε καταναλωτές πολιτισμού μόνον, τότε είμαστε καταδικασμένοι.



    ΜοΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα σχόλια γιά την σοκολατοποιία ΙΟΝ είναι σωστά.

    Δούλεψα εκεί έναν χρόνο όταν φοιτούσα στην Βιομηχανική Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης με ικανοποίησε και με εκφράζει πλήρως σαν Έλληνα.
    Μακάρι να τον σεβαστούν και να τον αφουγκραστούν οι Έλληνες πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝΝ "ΙΟΝ".
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΑ ΖΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ.
    ΜΟΥ ΘΤΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και εγώ ενθουσιάστηκα με τη συνέντευξη..Συγχαρητήρια..Μοναδικός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.