26/3/10

Μνημόνιο συνεργασίας της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης με την Τουρκία


Η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης και η Τουρκία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Το μνημόνιο υπεγράφη από την Υφυπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Ibrahim Η. Canakci και απο τον Πρόεδρο της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης Αχμάντ Μοχάμεντ Αλί στην Άγκυρα την Πέμπτη.

Το μνημόνιο θα διευκολύνει την πίστωση της Τουρκίας με ποσό ώς και δύο δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών της μεταφοράς, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της διαχείρισης καταστροφών και της βελτίωση του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τη στρατηγική ανάπτυξης της Τουρκίας.

Η ισλαμική τράπεζα ανάπτυξης έδωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολλάρια σε ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε πρόσφατα από την Τουρκία για να ωθήσει το εμπόριο μεταξύ των τουρκικών και συριακών παραμεθόριων περιοχών.

Η ισλαμική τράπεζα ανάπτυξης είναι ένα Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα που ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 1973. Η Τράπεζα άρχισε επίσημα την λειτουργία της στις 20 Οκτωβρίου 1975. Ο σκοπός της τράπεζας είναι να ενθαρρυνθεί η οικονομική ανάπτυξη και η κοινωνική πρόοδος των χωρών μελών και των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης έχει ως μέλη 56 Χώρες

todayszaman.com,worldbulletin.net

2 σχόλια:

  1. Αφιερωμενο εξαιρετικα στους κολλημενους Αραβολατρες που μια ζωη τωρα στελνουν σ'αυτη την χωρα τους λαθρομεταναστες τους και στην τουρκια,Αλβανια,Σκοπια,Κοσσοβο τα δολλαρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΟΝΙΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΒΒΔΘΛΑΗ ΜΟΝΟΑ
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΩΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.