12/3/10

Με συγκίνηση και χειροκροτήματα επανενταφιάστηκε η σορός του Τάσσου Παπαδόπουλου

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και σε κλίμα συγκίνησης επανενταφιάστηκε σήμερα η σορός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου, στη Δευτερά, συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι, στενοί συνεργάτες και πολιτεία υποδέχθηκαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο, χειροκροτώντας και φωνάζοντας «αθάνατος».

Τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και τη Βουλή ο Πρόεδρος του Σώματος και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

Η σορός είχε κλαπεί πριν από τρεις μήνες και τελικά βρέθηκε αργά τη Δευτέρα το βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου, στο Τσέρι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «η οικογένεια και όλος ο κυπριακός λαός ανακουφίστηκε».

«Βρέθηκε επιτέλους η σορός του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά από τόσους μήνες αγωνίας και είναι η ώρα όλοι εκείνοι που είχαν εμπλακεί στη βεβήλωση του τάφου του να πληρώσουν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

Είπε ακόμα: «Επιτέλους αναπαύεται η ψυχή του, μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, μετά από όλο αυτό το δράμα. Ολοι μας νοιώθουμε ανακουφισμένοι».

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας είπε πως σήμερα έχει τελειώσει ένα μαρτύριο. «Τέλειωσε ο δικός μας Γολγοθάς και ελπίζουμε ο πατέρας μας να βρει επιτέλους τη γαλήνη», είπε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως σήμερα αρχίζει ένας άλλος Γολγοθάς για την κοινωνία, στέλλοντας το μήνυμα στην πολιτεία και την κοινωνία ότι «η παρανομία και το έγκλημα δεν θα περάσουν».

«Αυτό είναι το καθήκον μας», σημείωσε, «και ελπίζω η κοινωνία να μπορέσει να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα».

iKypros

2 σχόλια:

  1. Περισσότερο με θλίβει, οτι την βεβήλωση την έκαναν Ελληνοκύπριοι!
    Ντροπή!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ένας από τους δυο τυμβωρύχους ήταν Ινδός και προφανώς αυτός που έκανε την βρόμικη δουλειά. Ο συνεργός του, κοινός εγκληματίας και άνθρωπος του υποκόσμου ο οποίος είναι αδελφός ενός τρισάθλιου δολοφόνου, καταδικασμένου σε ισόβια.
    Μην κατηγορείς όλους τους Έλληνες της Κύπρου για αυτό. Να μας κατηγορήσεις αν μετά από λίγο καιρό δεν καταφέρουμε να τους εκτελέσουμε. Ακριβώς όπως κάναμε με τον Ελληνοκύπριο δολοφόνο του Θεόφιλου Γεωργιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.