22/3/10

Το μεγάλο «ναι»



Ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξέδωσε απόφαση και έδωσε εντολή να επιστρέψουν όσοι πήραν από το Δημόσιο πάνω από 6.090 ευρώ μηνιαίως καθαρά ((δηλ. περίπου 10.000 ευρώ μεικτά) για μια εξαετία. Εννοείται ότι ο κ. επίτροπος θα έψαξε ενδελεχώς το θέμα και θα τεκμηρίωσε από κάθε άποψη την απόφασή του, ώστε να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις και εφέσεις.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο αποδέκτης της απόφασης και ποιος είναι ο υπεύθυνος για την εφαρμογή της, αλλά σίγουρα πολλοί (ίσως πάνω από 1.000) θα έχασαν τον ύπνο τους, δεδομένου ότι θα κληθούν να επιστρέψουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας τους. Η παράνομη αμοιβή τών άνω των 6.090 ευρώ μηνιαίως είναι μια πρόκληση έναντι των χαμηλοαμειβομένων (κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως καθαρά) και αυτό απαιτεί την πλήρη και γρήγορη εφαρμογή της παραπάνω απόφασης. Φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι θα αμφισβητήσουν και θα εφεσιβάλουν την απόφαση, αλλά στην πολιτική βούληση βρίσκεται η απόφαση να πει το μεγάλο «ναι» στην πάταξη της διαφθοράς και μηδενική ανοχή στην εκμετάλλευσή της.

Εννοείται ότι δεν αρκεί να βγει μια άλλη απόφαση που να λέει ότι θα εφαρμόσει τη γνωμάτευση του κ. επιτρόπου, αλλά να ανακοινωθεί επίσημα ποιος και πόσα επέστρεψε ώστε να ικανοποιηθεί και η απαίτηση του κόσμου και η προσταγή του να «φέρουν πίσω τα λεφτά» που πήραν παράνομα.

Από την άλλη όμως μεριά, θα πρέπει να ανακοινωθεί ποιος και με ποια τεκμήρια και ποιους νόμους κατέβαλε τις παραπάνω υπεραμοιβές, δεδομένου ότι είναι παλαιός νόμος, που λέει ότι κανένας δεν παίρνει μισθό μεγαλύτερο από του αρεοπαγίτη με 29 χρόνια υπηρεσίας και 2 παιδιά. Ιδού, λοιπόν, κ. πρόεδρε της κυβέρνησης, να δοξασθείτε ως τιμωρός των παρεκτραπέντων και παρανομησάντων. Η μη εφαρμογή σημαίνει ότι οι διακηρύξεις σας για μηδενική ανοχή στην παρανομία είναι ψεύτικη και χωρίς νόημα, απλώς ξεγελάτε τον κόσμο που σας ψηφίζει.

Δρ Αναστασιος Β. Κοβατσης - καθηγητής ΑΠΘ

5 σχόλια:

  1. Eλπιζω να παρουν και απο τον παπουλια που παιρνει 18.000ε τον μηνα. Παρανομως παιρνει τοσα λεφτα χωρις να τα αξιζει.
    Ασε που θα επρεπε μονος του να τα προσφερει στο κρατος αφου δεν τα χρειαζεται μια και δεν δινει δανεικα στη μιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H MH EPISTROFH TON XRHMATON EMBERIEXEI THN DIAIKDIKISH TON SYNNTAKSIOUXON [VOLEUTON-DYKASTIKON]GIA ANAPROSARMOGH TOU MISTHOY TOY PROEDROY TOY AREIOY PAGOY KAI TON YPOLIPON KAI ANADROMIKA.KOLPO POY TO EXOYN EPANALABEI POLAKIS.TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστή η παρατήρηση ότι πρέπει να ερευνηθεί και ποιοί είναι αυτοί που τα έδωσαν και πόσα κράτησαν αυτοί στην τσέπη τους. Γιατί δεν μπορεί να κόβεις υπέρμισθους για τους άλλους και όχι για τον εαυτό σου.Όμως κύριε Καθηγητά, αμφιβάλλω για το αν θα επιστραφεί έστω και ένα ευρώ. Θα είμαστε εδώ να το διαπιστώσουμε........ Η τσέπη που φουσκώνει από το κρατικό χρήμα είναι πρασινονογάλαζη. Η εκτελεστική εξουσία είναι αρμόδια να εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση. Και αυτή έχει το ίδιο χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δυο παρατηρήσεις μόνο: 1)Από που κι ωςπου μπορεί το Κράτος ναζητάει αναδρομικάχρήματα που τοίδιο συμφώνησε να δώσει; Δενμπορεί εκτωνυστέρων το Κράτος να αναιρεί εις βάρος τουσυμβαλλόμενου μαζί του τις ίδιες της πράξεις του.
    2)Πόσα ΄παίρνει πχ ο κ.Γαμπρίτσιος νέος πρόεδρος της ΕΡΤ; Είναι νόμιμο ότι ο Υ/γος αρνήθηκε να ενημερώσει τη Βουλή για το μισθό του; Μάλλον ο κ.καθηγητής έχει προσωπικό κίνητρο για να λέει όσα λέει η όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ . ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ Η ΟΠΩΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ... ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ε ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΑΔΙΚΟ ΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΖΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ... ΣΑΜΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.