4/3/10

Φωτιά στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις προκαλεί ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον ανακάλεσε το βράδυ της Πέμπτης η Τουρκία μετά την αναγνώριση, σε πρώτη φάση, της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικανική Βουλή.

Λίγο νωρίτερα, η Επιτροπή Εξωτερικών του Σώματος είχε εγκρίνει οριακά μη δεσμευτικό ψήφισμα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στέλοντάς του Ολομέλεια -όπου το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Τα μέλη της Επιτροπής ενέκριναν το ψήφισμα με 23 ψήφους υπέρ και 22 κατά, ενώ ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ζητήσει από τους βουλευτές να το καταψηφίσουν.

Η αντίδραση της Αγκυρας ήταν άμεση, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» από το ψήφισμα.

Την απόφαση επικρότησε η Αρμενία, χαρακτηρίζοντάς την «απόδειξη της αφοσίωσης του αμερικανικού λαού στις παγκόσμιες ανθρώπινες αξίες».

ΝΕΑ

16 σχόλια:

  1. O Nabucco Nabucco και το ψήφισμα ψήφισμα. Να μην ξεχνάς ποιός έχει το πάνω χέρι Νταβού μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερντι μου οι μαγκιες με το Ισραήλ κοστίζουν...
    Και όπως προσφάτως οι Ελληνες μάθαμε ( στην οικονομία μας ) , ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ!!!

    ΘΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το 23-22 σαν προειδοποιητική βολή μοιάζει. Να δούμε τώρα τι παζάρι θα γίνει κάτω απ' το τραπέζι και πως θα φτάσει το θέμα στην ολομέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερώτηση:

    Αν καταψηφιστεί στην Ολομέλεια, ο Πρόεδρος θα είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί τον όρο "Γενοκτονία";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αρχή του τέλους για την Τουρκία. Χρυσή εποχή ανοίγει για μας:
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αποτέλεσμα αγώνα μπάσκετ μοιάζει, για τα play off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς το ψήφισμα 252 πέρασε και πήρε το δρόμο του για την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παρά τη θλιβερή αναδίπλωση-σκύψιμο του Ομπάμα στις τουρκικές απειλές και στο lobbying των 6 γνωστών εταιριών που μόνο τους προηγούμενους τρεις μήνες ξόδεψαν 14 εκατομμύρια δολάρια για να προωθήσουν την άποψη της Τουρκίας.

    Και οι εταιρίες είναι:
    1) Chevron για τους ευνόητους λόγους- αγωγός...
    2) Η United Technologies Corp. Εδώ και 20 χρόνια η θυγατρική της, Sikorsky Aircraft Corp. ξεκίνησε την πώληση των ελικοπτέρων Black Hawk στην Τουρκία. Η συγχώνευσή της με την Alpata Corp., δημιούργησε την Alp Aviation με έδρα το Eskisehir, η οποία
    είναι εξουσιοδοτημένη προμηθεύτρια για το σύστημα εκπομπής του Black Hawk.
    Επίσης, μια άλλη θυγατρική της United Technologies Corp., η Pratt & Whitney συνεργάζεται με την Alp Aviation αλλά και την KaleKalip με έδρα την Κωνσταντινούπολη (κατασκευάζουν τους κινητήρες F135 για τα F-35), αλλά και με
    την τουρκική Technic Inc., μέσω της
    οποίας λειτουργεί το 8ο διεθνές της κέντρο επισκευών κινητήρων εμπορικών αεροσκαφών στην Κωνσταντινούπολη.
    3)Η εταιρία Raytheon (RTN) με συμβόλαιο ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την πώληση εκτοξευτών πυραύλων Stinger στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Τα βλήματα παράγονται στην Τουρκία. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η εταιρία του τουρκικού στρατού Aselsan έχει συνάψει εταιρική σχέση με την Raytheon για να πωλήσει το Stinger σε άλλους φιλικούς στρατούς, με πρώτον τον ολλανδικό στρατό το 2005. Διότι οι Τούρκοι έχουν τροποποιήσει το Stinger (συγκεκριμένα η εταιρία Pedestal Mounted Air Defense System) και μια τέτοια τροποποίηση μικρής εμβέλειας πώλησαν στην Ολλανδία μαζί με το γερμανικό Fennek που και αυτό κατασκευάζεται και στην Τουρκία!!!
    Επίσης, η Raytheon συνεργάζεται και με την τουρκική Roketsan για τους Patriot και με τουρκική Havelsan για GENESIS
    4) Northrop Grumman
    Corp. με συμβόλαιο με Τουρκία 3
    δισεκατομμυρίων δολαρίων για μαχητικά αεροσκάφη. Επίσης, η ίδια εταιρία έχει σύμβαση 28,4 εκατ. δολαρίων με την Turkish Aerospace Industries Inc (TAI) για παραγωγή εξαρτημάτων πάλι του F-35 Lightning II.
    5) Goodrich Corp., με ΜοU με την Alp Aviation για εξαρτήματα του F-35.
    6) Η BAE Systems Inc. θυγατρική της βρετανικής BAE Systems plc με τεράστιες πωλήσεις στην Τουρκία τεθωρακισμένων οχημάτων. Αλλά και υπεργολαβία ύψους 100 εκατ. δολαρίων για τα F-16 για τις τουρκικές (κρατικές) βιομηχανίες Mikes και Aselsan.
    Αλλά και με σύμβαση τουρκικής εταιρίας με τη Matra BAE Dynamics για την κατασκευή πυραύλων Rapier και με την άλλη θυγατρική της BAE για τα επιθετικά τυφέκια Heckler and Koch, τα οποία κατασκευάζονται πλέον και από τουρκικές εταιρίες. Και φυσικά τα όπλα αυτά, πωλούνται στην Τουρκία παρότι αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται για την αιματηρή καταστολή του κουρδικού αγώνα.

    Επίσης, θέλω να αναφέρω τη σημερινή συμβολή του ελληνικής καταγωγής γερουσιαστή Gus Bilirakis που τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας.
    Μιας ελληνικής προσπάθειας που έχει ξεκινήσει από καιρό:
    http://www.anca.org/assets/pdf/misc/dc_hellenic_caucus.pdf

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναμενόμενο. Το πανίσχυρο Ισραηλινό Λόμπι της Αμερικής λύνει και δένει. Αυτά να τα βλέπουν κάποιοι Εβραιοφάγοι εδώ μέσα και να προσέχουν πάρα πολύ καλά τι λένε για το Ισραήλ.

    Όσο για τις συγκρίσεις μεταξύ Κράτους Ισραήλ και Σπιτάκι με κόκκινο φαναράκι "Η Ωραία Ελλάς", δεν υπάρχει καμία σύγκριση.

    Έχουνε ένα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο που διδάσκουν 3 νομπελίστες, δημόσιο παρακαλώ, ένα πραγματικό διαμάντι στο οποίο φοιτούν και σπουδάζουν τα μεγαλύτερα τεχνολογικά μυαλά του Ισραήλ, πρόσφατα δέχονται και Αμερικανούς φοιτητές από 1-2 κορυφαία Αμερικάνικα για προχωρημένες σπουδές, έχουν 4 εγκαταστάσεις της Intel με
    εργοστάσια και κτίρια για έρευνα και ανάπτυξη, έχουνε μια πανίσχυρη βιομηχανία στην τεχνολογία, ισχυρή πολεμική τεχνολογία που εξάγουν ακόμη και στην Αμερική.

    Ψάξτε, διαβάστε, ξεστραβωθείτε επιτέλους γιατί έχετε μείνει πολύ πίσω.

    Ναι, για εσάς τους Εβραιόφαγους κομπλεξικούς τα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψάξτε, διαβάστε, ξεστραβωθείτε επιτέλους γιατί έχετε μείνει πολύ πίσω.

    Ναι, για εσάς τους Εβραιόφαγους κομπλεξικούς τα γράφω.

    Καταρχην καλημερα αλλα μαλον καπου εχεις μπερδευτει αλλο πραγμα η αναπτυξη και η προοδο μεσω ολων αυτων που ανεφερες και αλλα πραγμα οι πανανρωπινες αξιες της ζωης και πολιτισμου .Ελπιζω στο ονομα τις οποιας αναπτυξης να μην απεμπολισουμε τα παντα . Και για να μην ξεχνιομαστε οι μεγαλυτερες ανακαλυψεις ερευνευς στον αιωνα που περασε (χημεια, ιατρικη,πυραυλικη, και πολα αλλα )εγιναν απο Γερμανους και μαλιστα απο στρατευμενους Ναζι .Δηλαδη οι ναζι ειναι παραδειγμα προς μιμιση αν ναι ! ενταξει αποψεις ειναι σεβαστες αλλα διαφωνω .Τωρα αν ο αποτροποιασμος για της βαρβαροτητα και η παραδοχη της αληθειας ειναι κομπλεξισμος ενταξει ειπαμε αποψεις ειναι αυτες!
    Φιλικα Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί φίλοι
    μην υπερβάλλετε και μην ισοπεδώνετε.
    Ένας από αυτούς που επέκρινα και κατέκρινα με σκληρό τρόπο τη στάση του εβραϊκού παράγοντα τόσα χρόνια σε σχέση με τη στήριξη που παρείχε στην τουρκική βαρβαρότητα, ήταν και ο γράφων.
    Το ότι φέτος ο εβραϊκός παράγοντας δεν υποστήριξε την τουρκική βαρβαρότητα, δικαιώνει τις θέσεις ημών που καταδικάζαμε την μέχρι σήμερα στάση του.
    Πάντως, φανερή υποστήριξη ακόμα δεν είδαμε.
    Θα περιμένουμε.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήθεια,ποιός είναι ο σκοπός της προόδου,της εξέλιξης, της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης,και γενικά της ισχύος ενός κράτους π.χ του κράτους που αναφέρατε κε ανώνυμε 6.31; Μήπως για να αμύνεται απο τους κακόβουλους εχθρούς ή για να μπορεί να επιβάλλει τι πολιτικές του;ή μήπως δεν έχει σημασία.
    Κάτι άλλο λείπει ,και απο τους ισχυρούς οίκους αλλά και απο τα σπιτάκια με τα κόκκινα φαναράκια φυσικά.Οι πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά δεν είναι συνυφασμένες πάντα με την όποια ανάπτυξη. Εκτός αν αυτά πια θεωρούνται γραφικότητες κα μιλάμε για το ποιός θα επιβιώσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Όσο για τις συγκρίσεις μεταξύ Κράτους Ισραήλ και Σπιτάκι με κόκκινο φαναράκι "Η Ωραία Ελλάς", δεν υπάρχει καμία σύγκριση."


    ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΡΕ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ(κοινως "κουραμπιέ πολυτελείας",διοτι μονο ενας "κουραμπιές" αποκαλει ετσι την πατριδα του)ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΑΚΙ";ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ(ασχετως πως την καταντησαν οι γαμ@@@@νοι οι πολιτικάντηδες)!ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΟΥΟΥΟΥΟΥΣΤ!"Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ"!ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ "ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ"(ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ)ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ "ΧΑΪΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εαν το ψηφισμα δεν ειναι κοινο (joint resolution) οποτε και χρειαζεται τη υπογραφη του προεδρου (εκτος εξαιρεσεων) για να γινει νομος (ειναι δηλ νομοσχεδιο) τοτε ο προεδρος δεν ειναι αναγκασμενος να αποκαλει γενοκτονια την σφαγη. το εν λογω ψηφισμα ειναι μαλλον ταυτοχρονο (concurrent resolution) και δεν ειναι νομοσχεδιο, δεν χρειαζεται την υπογραφη του προεδρου διοτι εκφρασει την γνωμη του κονγκρεσου μονο.

    JS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ με τον Μίνωα, η πατρίδα μας δεν είναι σπιτάκι με κόκκινα φωτάκια κλπ, είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκε ο πολιστισμός, είναι η χώρα στην οποία δίδαξε ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης. Είναι επίσης η χώρα στην οποία γεννηθηκε η Δημοκρατία, χάριν της οποίας εμείς μπορούμε ελεύθερα να λέμε τη γνώμη μας.
    Το εάν επιτρέψαμε όλοι μας να μας κυβερνούν πολιτικοί κατώτεροι των περιστάσεων για αυτό φταίμε εμείς και κανείς άλλος. Είναι στο χέρι μας ν' αποδείξουμε γι' αλλη μια φορά ότι όταν θέλουμε εμείς οι Έλληνες τίποτα δεν είναι αδύνατον.
    Όμως προς θεού σεβασμός στην πατρίδα μας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Μίνως.

    Από τα γραφόμενά σου διαπιστώνω οτι είσαι ακόμη ένα δείγμα ενός γραφικού σούπερ Ελληναρά που δεν έχει καταλάβει το τι γίνεται παγκοσμίως. Προτείνω μαζί με το χαπάκι σου και τον τούρκικο καφέ σου να διαβάσεις και τίποτα παραπάνω ώστε να ξεστραβωθείς. Ναι, για έμενα που δεν ψήφισα ποτέ τα 2 κόμματα εξουσίας την δολιοφθορά αριστερά και έφτυνα στα μούτρα την μικροαστική ψωροελίτ που σας κυβερνά, η Ελλαδίτσα είναι το σπίτι με τα κόκκινα φανάρια πλέον, εσείς την καταντήσατε έτσι. Οι Αρχαίοι δεν έχουνε καμιά σχέση με της χριστιανικές και βυζαντινές παραισθήσεις σας, τον ξεδιάντροπο υποκριτισμό σας και το ηθικό/πνευματικό/πολίτικο/οικονομικό/ψυχολογικό και βιολογικό κατάντημα σας. Άντε στην μπάντα τώρα όλοι σας, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας εκεί που ανήκετε πλέον, καιρός για τα φρέσκα,νέα, υγειη και δυναμικά έθνη και τους λαούς τους να κυβερνήσουν τους αδύναμους και να γράψουν Ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.