11/3/10

Ξανά το ίδιο λάθος.Η Σουηδική Βουλή ενέκρινε το αρμενικό σχέδιο με μια ψήφο διαφορά

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
"Φωνή της Τουρκίας-TRT" Το κοινοβούλιο της Σουηδίας ενέκρινε με μια ψήφο διαφορά σχέδιο που αναφέρεται στους αρμενικούς ισχυρισμούς σε σχέση με τα γεγονότα του 1915.

Πριν από το ψήφισμα, τα δεξιά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού υπέγραψαν πρωτόκολλο πως θα καταψηφίσουν το σχέδιο και ο υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ είχε ανακοινώσει ότι είναι εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας.

Το σχέδιο σε σχέση με τους αρμενικούς ισχυρισμούς που συντάχθηκε το 2008 δεν είχε πάρει την έγκριση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της σουηδικής βουλής. Ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά την καταψήφιση του σχεδίου στην επιτροπή, κατέβαλαν προσπάθειες και κατάφεραν να το φέρουν στην ολομέλεια της βουλής.

Με 131 ψήφους υπέρ και 130 κατά η σουηδική βουλή επικύρωσε το σχέδιο με τους ισχυρισμούς των Αρμενίων για τα γεγονότα του 1915.

Το σχέδιο που εισήγηθηκε η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι πέρα από τους Αρμένιους «γενοκτονία» είχαν υποστεί και οι χριστιανικές μειονότητες.

Η αντίδραση της Τουρκίας
Σκληρή ήταν η αντίδραση της Ankara στην επικύρωση του σχεδίου που αφορά τους αρμενικούς ισχυρισμούς για τα γεγονότα του 1915.«Εντελώς απαράδεκτο». Αυτή ήταν η πρώτη ανακοίνωση που έγινε.Η Ankara επέστησε την προσοχή στο ότι «η ιστορία θα πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς και πως δεν μπορούν να την γράψουν οι βουλευτές».
Ακόμα τονίστηκε πως η διαφορά της μιας ψήφου δείχνει το πόσο λάθος είναι η απόφαση του Κοινοβουλίου της Σουηδίας.

Το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωση του επέκρινε με κατηγορηματική γλώσσα την απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου να εγκρίνει το σχέδιο που αφορά τους αρμενικούς ισχυρισμούς.Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Στοκχόλμη για διαβουλεύσεις και πως αναβλήθηκε η επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στη Σουηδία στις 14 Μαρτίου.

Ο Πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Namık Tan είχε ανακληθεί μετά από την έγκριση του αρμενικού σχεδίου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 4 Μαρτίου.

9 σχόλια:

  1. Επιτελούς σιγά σιγά κάποιες χώρες έβγαλαν τις παρωπίδες και αρχίζουν να βλέπουν την πραγματικότητα έστω και μετά από ενενήντα πέντε χρονιά.
    Σειρά έχουν τώρα να αναγνωριστεί και η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και άλλων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας.Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Η αντίδραση της Τουρκίας
    Σκληρή ήταν η αντίδραση της Ankara..."

    ...σιγα μην σκισουν κανενα καλσον...

    σαν τα δικα μας διαβηματα διαμαρτυριας μου ακουγεται, μετα απο παραβιασεις της ΤΗΚ στο Αιγαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Enas psifos einai. Na deite pou sthn pio kairoskopikh, e katallhlh h8ela na pw, stigmh 8a allaksei kai o rous twn pshfwn. Elpizw na vgw psefths. Idwmen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ λυπηρό και ανησυχητικό οτι ακόμη και τέτοιες καραμπινάτες περιπτώσεις δικαιώνονται με τόσο οριακές πλειοψηφίες.Δημιουργείται η αίσθηση οτι ο τουρκικός μηχανισμός παραπλανήσεως και εξαγοράς συνειδήσεων δεν τα κατάφερε πολύ καλά αυτήν την φορά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι μία ψήφος, είναι εκατοντριανταένας.
    Καιρός να αναγνωρίσουμε και μείς την Αρμένικη Γενοκτονία μπάς και παρεξηγηθεί ο Ερντογάν και πάρουμε bonus την απόσυρση του Προξενείου της Κομοτηνής με όλο το σκυλολόι που στεγάζει και σιτίζει.

    Πρόβατο Λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Epitelous dikaosyni!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εχουν εγκλοβιστει σε μια ηλιθια τακτικη. τι θα κανουν θα μαζεψουν ολους τους πρεσβευτες τους? να οι σουηδοι κοψουν τις διακοπες στην τουρκια θα τους καλοφανει?

    απλα επειδη ο ερντογαν και η θεωρητικη του βασιζεται σε μια συνεχεια της οθωμανικης αυτοκρατοριας -και οχι του κεμαλ- δεν μπορει να κανει και πολλα.

    περαστικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και εις την ποντιακήν: H ασκεμόχτιστος εδεύεν οσπίτ νατς. Ας εν καλά οι Σουηδοί ντο εψηφισαν την Γενοκτονίαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι που η Αnkara είπε ότι η ιστορία πρέπει να γράφεται από τους ιστορικούς και όχι από τους βουλευτές/πολιτικούς επιτέλους. Μήπως αναγνώρισαν αμέσως την FYROM με το constitutional name και όχι με την ιστορική πραγματικότητα.
    Κάποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.