5/3/10

"Ναι" για κοιμητήριο μουσουλμάνων

Για την κατασκευή του πρώτου μουσουλμανικού νεκροταφείου στη θέση Χωράφα στο Σχιστό συμφώνησαν χθες ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Ευ. Βενιζέλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης, ενώ σε συμφωνία φαίνεται να οδεύουν οι δύο πλευρές και για τη δημιουργία πάρκου πρασίνου, έκτασης 500 στρεμμάτων, στου Γουδή.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στη θέση «Ναυτικό Οχυρό» που βρίσκεται εντός του Ελαιώνα, κάτι που, όπως αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, προσκρούει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας αλλά και στο μεγάλο κόστος.

Τις προτάσεις του δήμου για τα τρία ζητήματα, τα οποία άπτονται και της αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, κατέθεσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχε με κ. Βενιζέλο, παρουσία στρατιωτικών - υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, ο υπουργός «απεδέχθη τις προτάσεις του Δήμου Αθηναίων και έδωσε οδηγίες στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, στον βαθμό που τον αφορά, να δρομολογηθούν λύσεις και για τα τρία θέματα»

Για την κατασκευή μουσουλμανικού νεκροταφείου ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε να παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον Δήμο Αθηναίων έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στο Σχιστό.

Η καύση νεκρών
Η συγκεκριμένη έκταση ανήκε στο Ναυτικό και έχει παραχωρηθεί στον Στρατό. Ο δήμος ζήτησε τη μεταφορά της έκτασης ώστε να δημιουργηθεί εκεί το πρώτο μουσουλμανικό νεκροταφείο. Παράλληλα, εξετάζει σε διακριτό χώρο να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις για την καύση νεκρών. Ως εναλλακτική πρόταση, ο δήμος εξετάζει και το Γ’ Νεκροταφείο.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Βοτανικού όπου προτείνεται από τον δήμο να χτιστεί το τζαμί, η περιοχή, με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, είναι χαρακτηρισμένη ως ναυτικό οχυρό και, για να παραχωρηθεί, θα πρέπει να υπάρξει κοινή απόφαση των υπουργών Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών, με την οποία θα αλλάζει η χρήση της περιοχής.

Στον χώρο όπου ενδιαφέρεται ο δήμος να χτιστεί το μουσουλμανικό τέμενος, έκτασης 2-3 στρεμμάτων, λειτουργεί ο Κεντρικός Σταθμός Αυτοκινήτων Ναυτικού (ΚΣΑΝ), σε κτίριο της τελευταίας 20ετίας. Σε περίπτωση παραχώρησης του χώρου, το Ναυτικό και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν ζητήσει την καταβολή των εξόδων μετεγκατάστασης, κάτι που καθιστά σχεδόν την παραχώρηση απαγορευτική.

Αναφορικά με το πάρκο Γουδή, ο δήμος ζήτησε από το υπουργείο να του παραχωρήσουν 500 στρέμματα -από τα συνολικά 4.500 που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη έκταση-, προκειμένου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου να δημιουργήσει ενιαίο χώρο πρασίνου. Στην έκταση αυτή βρίσκονται σήμερα το άλσος Χωροφυλακής, το γήπεδο του Μπάντμιντον, οι αθλητικές εγκαταστάσεις Ζωγράφου και το κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου με ποδηλατοδρόμους, ενώ θα αναδειχθεί το σημείο όπου εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ - ΙΩΑΝΝΑ ΙΛΙΑΔΗ
ΕΘΝΟΣ

11 σχόλια:

  1. Αλλου απο Αττικη δεν υπαρχει?Στα στροφαδια πχ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με ξένα κόλυβα όλοι ξέρουν να κάνουν σαράντα.Σε ένα έτοιμο πάρκο φτιαγμένο και διατηρημένο απο τον Ε.Σ. τι θέλουν να αναπλάσουν?Το μόνο που θα κάνουν είναι να φάνε λεφτα και τάχα την μελέτη την έκανε το ΕΜΠ τρωμάρα τους και αυτούς.Θα ξεπουλήσουν την περιουσία του ΜΤΣ για να κόβους κορδέλες ψευτοέργων οι δήμαρχοι και τα άλλα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. EAN EXEI GENITHI STHN ELLADA NAI ALLOS EPISTROFI STA PATRIA H KAYSH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δήμος Αθηναίων όλο ζητάει πράσινο αλλά είναι ανίκανος να διαχειριστεί και αυτό που έχει. Ας τακτοποιήσει τον εθνικό κήπο ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει με ασφάλεια μία οικογένεια η οποία να μπορεί επιπλέον να πιει μια πορτοκαλάδα στις εκεί υποτίθεται δημοτικές καφετέρειες χωρίς να αναγκάζεται να πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής της!!!!!!! Υποτίθεται ότι τον ονόμασαν εθνικό κήπο για να πηγαίνει ο απλός λαός αλλά στην Ελλάδα ότι είναι δημοτικό ή εθνικό το διαλύουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό είναι το τίμημα για την αγορά των ναυπηγείων.ti νομίζετε τσάμπα τα πήρανε,πέραν των οικονομικών ανταλλαγμάτων έχουμε και πολιτικά ανταλλάγματα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία μας: Νεκροταφείο για ανθρώπους που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα;
    Που τυπικά είναι ανύπαρκτοι;
    Γιατί δεν τους κάνετε ένα νεκροταφείο πιο έξω από την Αθήνα;
    Οι Χριστιανοί μπορούν να ταφούν κοντά στον τόπο διαμονής τους; Όχι! Γιατί να μπορούν λοιπόν οι μουσουλμάνοι;
    Με το πρόσχημα του "ανθρωπισμού", κάποια ανδρείκελα δημιουργούν τεράστιο κεκτημένο για τις επόμενες γενιές.
    Έχετε ιδέα τί σημαίνει παραβίαση του ιερού χώρου του νεκροταφείου για τους μουσουλμάνους; στον αιώνα τον άπαντα, όσο θα υπάρχει ανθρωπότητα, η Αθήνα πλέον θα είναι μαρκαρισμένη ως μουσουλμανική ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.

    Και είναι θλιβερή η αμορφωσιά και η ιεροσυλία κάποιων:
    Η Αθήνα γνωρίζει άνθηση από τότε που ο Οιδίποδας πεθαίνει και θάβεται στον Κολωνό. Έτσι έλεγε ο χρησμός για την ευημερία που θα γνώριζε η πόλη που θα δεχθεί το άψυχο σώμα του Οιδίποδα. Λόγω του αμαρτήματός του, όμως, η ταφή του δεν μπορούσε να γίνει μέσα στην πόλη. Και έγινε σε Δήμο εκτός Αθηνών. Σε προάστειο, στο όριο, στη μετάβαση.
    (Κάτι αντίστοιχο, τηρουμένων των αναλογιών, έγινε με τον Μωυσή)

    Τώρα στα όρια της πόλης, κάποια τέρατα μας επιβάλουν μουσουλμανικό νεκροταφείο και μαρκάρουν την περιοχή ως δική τους. Βρέθηκαν λοιπόν, μετά από χιλιάδες χρόνια οι ελληνίζοντες βάρβαροι που θα ξεθάψουν τον Οιδίποδα και θα θάψουν για πάντα την Αθήνα.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ως Κράτος Ορθοδόξων πρώτοι θα έπρεπε να κάνουμε πράξη την ανεξιθρησκεία και όταν μιλάμε για την ταφή ενός νεκρού δεν χωράει πολιτική το θέμα....Μόνο πνευματική αρχοντιά, όπως έλεγε και ένας γέροντας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι υτδδω,αλλα στον πενταδακτυλο τους εχουν αφησει αθαφτους με κομμενα ισως τα κεφαλια εδω και χρονια οι μωαμεθανοι...Κανε μας τη χαρη,γιατι ειναι και αλλοι ανθρωποι που πιστευουν στο Αγιο Πνευμα και στην Αγια Σοφια του Θεου!
    13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 7:46 ΈΧΕΙς ΠΟΛΎ ΔΊΚΙΟ.


    ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΘΑΦΤΟΥΝ ΕΚΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. νά πάνε νά πεθάνουν στήν χώρα τους,νά πάνε νά χτίσουν μιναρέδες στήν χώρα τους,άς πιστεύουν ό,τι καί όπως θέλουν στήν χώρα τους. Απέλασις ΟΛΩΝ τών αλλοφύλων ΤΩΡΑ. Εδώ είναι ΕΛΛΑΣ.(τώρα,γιά πόσο ακόμη είναι 'Ελλάς' δέν ξέρω,αλλά άς τό λέμε διότι αυτό είναι τό σωστόν!). 'Μά γίνονται αυτά τά πράγματα τό 2010;'(φωνή τού προβάτου,δειλού,ανενημέρωτου,πλανεμένου)

    Μωρέ καί τού σπανού τά γένια βγαίνουν...εδώ κοντεύουν νά πετύχουν τόν αφανισμόν τής αρχαιοτέρας Φυλής τού πλανήτη...
    Θέλει ΑΡΕΤΗ καί ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τί; όχι...δέν πωλούνται στά πολυκαταστήματα δίπλα από τά σαπούνια...Αιδώς Αργείοι!

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.