5/3/10

Βελτίωση σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας υπόσχονται Μεντβέντεφ-Γιανούκοβιτς

Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι η θητεία του αποτελεί μια ευκαρία «να ανοίξει μια νέα σελίδα» στις σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους, μετά από αρκετά χρόνια εντάσεων.

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι το Κίεβο θα επιτρέψει στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας να παραμείνει σε ουκρανική επικράτεια, μετά τη λήξη συμφωνίας που ορίζει την ενοικίασή της το 2017.

Ο Β.Γιανούκοβιτς δήλωσε ότι το θέμα θα επιλυθεί με τρόπο «που θα ικανοποιήσει τόσο τη Ρωσία, όσο και την Ουκρανία».

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Σεργκέι Σμάτκο δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες δεν συζήτησαν το ζήτημα της μείωσης της τιμής που πληρώνει η Ουκρανία για το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Συμφωνήσαμε ότι όλα τα ζητήματα της συνεργασίας μας, ανάμεσά τους και εκείνο για το φυσικό αέριο, θα συζητηθούν εντός του πλαισίου διαμόρφωσης νέας κυβέρνησης στην Ουκρανία και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης στο πρώτο εξάμηνο του 2010 του Ντ.Μεντβέντεφ στο Κίεβο» είπε.

ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Το "αντικειμενικό" ιστολόγιό σας, γιατί "έχασε" την είδηση ότι ο Σαρκοζύ συναντήθηκε με τον Μεντβέντεφ και έκλεισαν στρατηγικές συμφωνίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Νεα σελίδα ανοιγει, αλλά το βιβλίο δεν τελείωνει εδώ. Έχει κι αλλους τόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. POLOUS TOMOUS!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδήσεις όπως η παραπάνω έχουν μεγαλύτερη σημασία από ότι αρχικά φαίνεται.
    Κάθε κίνηση,ακόμα και μικρή, που δίνει διέξοδο στη Ρωσία ακυρώνει πολιτικές δεκαετηρίδων της Δύσης και ήρεμα ήρεμα ανατρέπει ισορροπίες.
    Αλλάζει το στάτους των αγωγών και απεγκλωβίζει τη Δυτική Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεν μου πέφτει λόγος ούτε αυτοδιορίζομαι υπερασπιστής του ιστολογίου. Αλλά δενκαταλαβαίνω γιατί παυει να είναι αντικειμενικό το ιστολογιο επειδή έχασε ή "έχα σε" (δηλαδή αποσιώπησε)τη συναντηση Σαρκοζί-Μεντβέντεφ. Η συνάντηση δεν ήταν σε αποκλειστική γνω΄ση του ιστολογίου, την έχουν όλα τα ΜΜΕ. Ούτε ανατρέπει την παγκόσμια ιστορία. Σημαντική, ναι. Αλλά ως εκεί. Το ιστολόγιο αυτό κάνει μια καλή προσπα΄θεια. Με ελλείψεις αλλά και αξιόλογες επισημάνσεις. Δεν είναι μονομερές αν και θα μπορούσε να εχει μεγαλύτερη ποικιλία απόψεων. Μήπως όμως ενοχλεί η ήδη υπαρχουσα ποικιλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Το "αντικειμενικό" ιστολόγιό σας, γιατί "έχασε" την είδηση ότι ο Σαρκοζύ συναντήθηκε με τον Μεντβέντεφ και έκλεισαν στρατηγικές συμφωνίες;
    1:26 π.μ.
    Ευχαριστώ για την επισήμανση και συγνωμη για το λάθος μου

    Η Gazprom «εισάγει» την EdF στον South Stream.http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/south-stream-vs-nabucco.html

    Τι άλλο χάσαμε τα Mistral;
    1) Ατρωτη στην ύφεση η πολεμική βιομηχανία-http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_8431.html

    2)Ρωσία: αγορά γαλλικού πολεμικού
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/blog-post_8676.html

    Αυτα για να δοθεί τέρμα στα υπαρξιακά διλλήματα ορισμένων περί -φιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε "Καυκάσιε", το ιστολόγιο δημοσίευσε την είδηση για την συνάντηση Σαρκοζύ-Μεντβέντεφ με καθυστέρηση 3 ημερών, και αυτό κατόπιν πιέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επώνυμε 8:58
    Αμα "βρείς" σταμάτα τελείωσε ο κατήφορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.