18/3/10

Αντε, πάλι, με το ΔΝΤ!


του Δελαστίκ
Θυμηδία προκάλεσε στους ηγετικούς κύκλους της Γερμανίας και της ΕΕ η επανάληψη εκ νέου τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της υποτιθέμενης «απειλής» ότι η Αθήνα συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο οικειοθελούς προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν γνωρίζουμε ποιος έχει υποβάλει στον πρωθυπουργό την ιδέα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της ευρωζώνης θα αισθανθούν... πανικό και θα σπεύσουν να ικανοποιήσουν τα ελληνικά δίκαια αιτήματα προκειμένου να αποτρέψουν την κυβέρνηση Παπανδρέου από το να ρίξει τη χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ. Αυτό που όμως γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι πως αυτός ο υποτιθέμενος διαπραγματευτικός εκβιασμός είναι εντελώς ανεδαφικός - για να μην πούμε αφελής. Συνιστά λανθασμένη πολιτική η οποία πρέπει να εγκαταλειφθεί αμέσως.

Οποιοσδήποτε έχει υποτυπώδεις γνώσεις γύρω από το θέμα γνωρίζει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελεί το έσχατο σκαλοπάτι διεθνούς εξευτελισμού μιας χώρας, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον λαό της όσο και για την κυβέρνηση που αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Δεν είναι τυχαίο που στο ΔΝΤ προσφεύγουν σχεδόν αποκλειστικά τριτοκοσμικές χώρες. Στην ήπειρό μας, με εξαίρεση τη Βρετανία πριν από... 35 χρόνια, προσέφυγαν την τελευταία εικοσαετία μόνο εξαθλιωμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που έπεσαν σε τριτοκοσμικό επίπεδο, μετά την κατάρρευση του «ανύπαρκτου σοσιαλισμού» και την πλήρη αποσύνθεση της οικονομίας τους μέχρι να ανασυγκροτηθεί σε καπιταλιστική βάση: Ουκρανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Λετονία καθώς και η απολύτως εξαθλιωμένη Ρωσία του Μπορίς Γέλτσιν πριν από 15 χρόνια - τότε που όσα έπαιρνε μια Ρωσίδα πόρνη σε ντισκοτέκ της Κόκκινης Πλατείας για να πάει με έναν δυτικό τουρίστα αντιστοιχούσαν στους μισθούς... ενάμιση χρόνου μιας Ρωσίδας δασκάλας!

Προφανώς δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι διοχέτευαν μετά της προσήκουσας σοβαρότητος στους Ελληνες δημοσιογράφους που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στο σύντομο ταξίδι του στη Βουδαπέστη την «πληροφορία» ότι ο Γ. Παπανδρέου πήγε στην Ουγγαρία για να «μελετήσει» την πείρα μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης χώρας-μέλους της ΕΕ, αν και όχι και της ευρωζώνης, η οποία προσέφυγε στο ΔΝΤ.

Τι να μελετήσει ο άνθρωπος; Ενώ οι σοσιαλιστές είχαν κερδίσει στην Ουγγαρία τις βουλευτικές εκλογές διά περιπάτου και με ευρεία πλειοψηφία, με το που προσέφυγε η χώρα στο ΔΝΤ έχει ήδη καθαιρεθεί ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, έχει αντικατασταθεί από έναν πολιτικά άσχετο τεχνοκράτη που ήταν... διευθυντής του αεροδρομίου (!) της Βουδαπέστης και αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου οι σοσιαλιστές θα συντριβούν από τη Δεξιά με τουλάχιστον... είκοσι εκατοστιαίες μονάδες διαφορά!

Οι Ούγγροι συνταξιούχοι π.χ. θέλουν να... δαγκώσουν στο λαρύγγι τους σοσιαλιστές οι οποίοι βάσει των εντολών του ΔΝΤ τους έκοψαν εντελώς τη 13η σύνταξη, το Δώρο Χριστουγέννων. Τι πείρα να μεταφέρει από εκεί ο Γ. Παπανδρέου; Μόνο πείρα προς αποφυγήν υπάρχει!

Ανάλογα συμπεράσματα θα βγάλει αν κοιτάξει και προς τη Ρουμανία, η οποία επίσης βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου από το ΔΝΤ. Τα αποτελέσματα; Από 7% αύξηση που είχε το ΑΕΠ της χώρας το 2008, καταβαραθρώθηκε σε μείωση 8% το 2009 που ήρθε το ΔΝΤ!

Σε πολιτικό επίπεδο δύο δεξιές κυβερνήσεις έπεσαν στη Ρουμανία το φθινόπωρο και η σημερινή δεν αισθάνεται καθόλου καλά, καθώς το ΔΝΤ την έχει διατάξει να μειώσει κατά... 100.000 τους δημόσιους υπαλλήλους! Προσφάτως αποφάσισε να απολύσει και 10.000 εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους της χώρας και φυσικά αναμένεται να γίνει κόλαση.

Προς γενική απεργία οδεύουν και οι Ρουμάνοι εκπαιδευτικοί, καθώς η κυβέρνηση τους... έφαγε μισθούς πολλών μηνών, για να βελτιώσει τα νούμερα που παρουσιάζει στο ΔΝΤ και τώρα θέλει να τους ξεπληρώσει όσα τους έκλεψε σε... τρία χρόνια!

Τι να την κάνει τέτοια πείρα ο Γ. Παπανδρέου;


ΤΟ ΠΑΣΟΚ Να μην ταυτιστεί με την εξαθλίωση

ΣΥΜΦΟΡΑ για τη χώρα και τον ελληνικό λαό που θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση θα αποτελούσε ενδεχόμενη προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο ΔΝΤ. Ταυτόχρονα, βαρύτατη προσβολή για την ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και των ιδανικών του ιδρυτή του, του Ανδρέα Παπανδρέου, θα συνιστούσε μια τέτοια κίνηση. Δεν είναι επιτρεπτό μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής έναν Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα κατά σύμπτωση είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αυτήν την περίοδο, να ταυτιστεί με τον διεθνή διασυρμό της χώρας και την οικονομική και κοινωνική εξουθένωση του λαού μας. Ούτε για διαπραγματευτικούς λόγους δεν θα έπρεπε ποτέ η κυβέρνηση Παπανδρέου να έχει δώσει αυτή την εικόνα.

23 σχόλια:

  1. Είναι πράγματι άξιος επαίνου ο εγκέφαλος που επισείει την απειλεί του ΔΝΤ. Αλλά δεν εξηγεί κάποια πράγματα που θεωρώ εγώ αυτονόητα ότι πρέπει να εξηγηθούν πριν προσφύγουμε.
    Πρώτο ερώτημα πόσο ποσοστό των δανειακών μας αναγκών για το 2010 θα καλυφθεί από εκεί; Ακούγεται ότι χρειαζόμαστε περίπου 40 δις και η κάλυψη είναι 25 δις άρα για τα υπόλοιπα θα πρέπει να προσφύγουμε πάλι στις αγορές.
    Αν υποθέσουμε ότι προσφεύγουμε στο ΔΝΤ θα μας δανείζει με μικρό επιτόκιο. Ωραία πόσο θα είναι όμως αυτό το επιτόκιο. Από εμπειρογνώμονες ακούγεται πως αν το επιτόκιο των αγορών είναι 6,25% όπως είναι τώρα, δεν θα πρέπει να ελπίζουμε σε επιτόκια πολύ χαμηλότερα από 5% από το ΔΝΤ.
    Αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε αυτά τα δις που μας δίνουν τώρα του χρόνου που φυσικά θα έχουμε νέες δανειακές ανάγκες θα μας δώσουν ξανά;
    Η πιθανή προσφυγή μας αν είναι μονομερής και χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα σημάνει λήψη μέτρων από την μεριά της τράπεζας ή όχι; Θυμίζω ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους μπήκε με την μορφή ομολόγων σαν εγγύηση από τις Ελληνικές Τράπεζες ώστε να αποκτήσουν ρευστότητα μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να αγοράσουν μέρος του ελληνικού χρέους χρηματοδοτώντας έτσι την λειτουργία του ελληνικού δημοσίου. Αν λοιπόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θεωρήσει ότι θίγονται τα συμφέροντά της από πιθανή προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν θα μπορούσε να αντιδράσει αυτονόητα με την μη αποδοχή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και στερώντας έτσι μια βασική πηγή δανεισμού του; Ο περιορισμός της χρηματοδότησης μπορεί να επισυμβεί από την στιγμή που θα επανέλθει η πολιτική απόφαση για την μη αποδοχή ομολόγων με αξιολόγηση ίση με την ελληνική δηλαδή με BBB+. Αν οι εταίροι μας θεωρήσουν ότι θίγονται από μονομερείς πράξεις μας λογικά δεν θα προβούν σε μια τέτοια θεμιτή επιδίωξη; Πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις απώλειες αυτών των πηγών δανεισμού; Με καλές δημόσιες σχέσεις ή με εκποίηση κρατικής γης με τι τέλος πάντων;
    Αν τελικά αποφασίσουμε παρ’ όλα αυτά τα διλήμματα να κάνουμε προσφυγή στο ΔΝΤ είναι σίγουρο ότι τα μέτρα που θα ζητηθούν θα είναι λιγότερο επαχθή από τα δημοσιονομικά μέτρα που μας ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της παραμονής μας σε αυτή την κατάσταση; Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε δάνειο από το ΔΝΤ δεν θα μας ζητηθεί πρώτα μια μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων; Θυμίζω πως από τη Ρουμανία για δάνειο της τάξης των 12,5 δις ευρώ απαιτήθηκε και τελικά απέλυσε μαζικά 137000 δημοσίους υπαλλήλους. Τι θα ζητήσουν λοιπόν από μας σε αντάλλαγμα για το δάνειο;
    Τέλος αν προσφύγουμε μονομερώς θεωρούμε ότι θα παραμείνουμε και στην ευρωζώνη μονομερώς; Αν θεωρούμε πάλι ότι μια μονομερής προσφυγή είναι συμφέρουσα με ταυτόχρονη αποχώρηση από την ευρωζώνη ας σκεφτούμε πρώτα πως θα διαχειριστούμε μια μέγιστη εθνική αποτυχία ανάλογη σε οικονομικές συνέπειες με την μικρασιατική καταστροφή.
    Άρα ας αφήσουμε κατά μέρος τις «μαχαλομαγκιές» του στυλ «αν δεν μου δώκεις θα μου δώκει ο άλλος» που μόνο γέλια προκαλούν και ας δούμε πως αντιμετωπίζουμε τις υστερήσεις μας εδώ και τώρα. Το πρόβλημά μας είναι η αναβλητικότητα και η αναποφασιστικότητα και θα πρέπει να καταλάβουμε ότι γι’ αυτό μας πιέζουν και όχι για αυτό καθ’ αυτό το χρέος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai απ΄οσο ξερουμε και η ουγγαρια και η ρουμανια ειναι στη εε.(oxi στη ευροζωνη).αρα τι?
    το παραπανω ειναι το ποιο σοβαρο σχολιο που ειδα απο καιρο .το θεμα ειναι οτι πρεπει να αναζητησουμε αλλες λυσεις.ποιες? ας τις σκεφτουν αυτοι που τελειωσαν το HARVARD (ελπιζω μονο να μην ξερουν pakman)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχῶς, κάποτε πρέπει νὰ δουλέψουμε καὶ νὰ παράγουμε στὸν τόπο μας.
    Νὰ βὰλουμε τὰξη στὸ δημόσιο καὶ ἂς μπῆ κάποιος φυλακή, κακὸ δὲν εἶναι.
    Τὸ κράτος πρέπει βάζοντας λυτοὺς καὶ δεμένους νὰ ἀναβιώση τὴν μεγάλη ἑλληνικὴ ναυτικὴ παράδοση, μπὰς καὶ μπεῖ λίγο χρῆμα στὸν τόπο μας.
    Ἡ ἀμυντικὴ βιομηχανία πρέπει νὰ ἀναζωογονηθεῖ καὶ πίσω της νὰ ἕπονται καὶ ἄλλες βιομηχανίες.
    Ὅπου μποροῦμε ἂς βάλουμε δυσκολίες στὴν εἰσαγωγὴ ξένων προϊόντων, ὁ προστατευτισμὸς ποτὲ δὲν πεθαίνει.
    Δὲν εἶναι δυνατὸν πάντα νἂ ζητᾶμε βοήθεια καὶ τίποτε νὰ μὴν κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημά μας είναι πολιτικό. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας με τα χεράκια μας. Η καλύτερα με τα χεράκια των πολιτικών μας. Εστίασαν την προσοχή όλου του κόσμου στο 12,5% έλλειμα και στη στατιστική υπηρεσία ενώ η ΕΕ μίλαγε ακόμη για 8%. Ξεκίνησε τη διακυβέρνηση του ο γιωργάκης μιλωντας για χρεωκοπία, μετά για γκρεμό και στη συνέχεια για τιτανικό. Ως κράχτης για τους αλογομούρηδες των “οίκων” με τους οποίους και συνεργάζεται το κράτος μας από εποχής Σημίτη. Η χρεωκοπία μας είναι σκοπούμενη απ΄την κυβέρνηση, όπως η προσφυγή στο ΔΝΤ των ΗΠΑ. Ο γιωργάκης πολιτεύεται στο πλαίσιο του πολέμου που κάνουν οι αγγλοαμερικάνοι εναντίον του ευρωνομίσματος και εξυπηρετεί την πατρίδα του, όχι την Ελλάδα και τους κατοίκους της. Ολες οι πολιτικές φαμίλιες το ίδιο προδοτικές είναι. Χωρίς ΚΑΘΑΡΣΗ και πατριωτική ηγεσία πάμε χαμένοι.

    YΓ. Εκείνο που δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό του κάθε ανθρώπου είναι πως οι νεοταξίτες ηγέτες μας μας ...μισούν ! Γιατί άλλο απο μίσος κατά των ελλήνων μπορει να κινούν τα μέτρα "αποδόμησης" μιας κοινωνίας όπως και τον προπαγανδιστικό βομβαρδισμό "ελληναράδων", "ρατσιστών" κλπ Οι οποίοι μάλιστα μέχρι τώρα δεν αντιδρούν, αλλά παραμένουν στα σπίτια τους, συχνά με το στόμα ανοιχτό απ' όσα ακούν και βλέπουν στις οθόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε να το ξαναπούμε μια φορά ακόμα...

    Ο Γιωργάκης (ακα ΓΑΠ, ΦΑΠ και GAP) βιώνει πνευματική ανάπτυξη ισοδύναμη με αυτή ενός 12χρονου αγοριού.
    Παρά τα 58 του χρόνια, το επίπεδο νοημοσύνης δεν πέρασε πότε αυτήν (την πρώτη) ηλικία.

    Είναι φανερό κάθε φορά που μιλάει, χωρίς να διαβάζει γραμμένα από άλλους κείμενα, κάθε φορά που γίνεται απολογισμός των πράξεων του.

    Εαν το δεχτούμε αυτό, (δεν είναι δύσκολο, αρκεί να παρατηρήσουμε τα δεδομένα) τότε όλες οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις βρίσκονται εδώ.


    Η Μερκελ του διεμήνυε ότι πρέπει να πάρει μέτρα για την μείωση του ελλείμματος, και αυτός καταλάβαινε ότι μόλις τα λάβει, θα πάρει και τα λεφτά, και θα επιστρέψει στην Ελλάδα θριαμβευτής, σωτήρας!

    Και το ταξίδι στην Ουγγαρία, δεν έγινε για να αντληθούν εμπειρίες του ΔΝΤ, αλλά για να δείξει (sic) ότι δεν αστειεύεται!!
    Στοιχηματίζω οι ακόμα και τώρα ΔΕΝ έχει καταλάβει ότι πρόκειται να πέσει με περισσή μεγαλοπρέπεια, στην παγίδα που ίδιος έχει στήσει.

    Mel Brooks, ο γκαφατζής της ζούγκλας.

    Ελευθέριε, καλά όλα αυτά που γράφεις, και όλοι συντασσόμαστε με τους προβληματισμούς σου, άλλα βρε παιδί μου, γιατί απευθύνεσαι σε β πρόσωπο;
    Το να διατυπώνεις τόσο εύστοχα, και λογικά συγκροτημένα ερωτήματα, στον Γιωργάκη, είναι σαν να ψάχνεις γωνία στο δεκάρικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί 30 χρόνια οι Έλληνες για να κουτσοβολέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειες τους ψήφιζαν σε ποσοστά σχεδόν 90% κοινούς ψεύτες, κλέφτες, μοιχούς, πόρνους και απατεώνες. Μην ζητάμε και τα ρέστα τώρα.

    It's pay time folks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οποιοσδήποτε έχει υποτυπώδεις γνώσεις γύρω από το θέμα γνωρίζει ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ αποτελεί το έσχατο σκαλοπάτι διεθνούς εξευτελισμού μιας χώρας, με καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον λαό της όσο και για την κυβέρνηση που αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_7048.html#ixzz0iWXceOXz


    Giati; Kai i Tourkia den apefthinthike sto DNT prim merika chronia;
    Mia chara ta pai!

    Symfono omos oti apo politiki apopsi den einai sofo na apili i Ellas tin EE me afton ton tropo.

    Propanton efoson den efthinonte oi Evropeoi gia to chali mas...

    Fovame oti sto telos tha apomonothoume ke apo tous Amerikanous, ke apo tous Rossous, ke apo tous Evropaous eno i Tourkia tha ta'chi me olous kala!

    Kali nichta lipon...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1: 02
    Στην Αλβανια το ΔΝΤ τη δεκαετία του 90 έκλεισε τη χαλυβουργία του Ελμπασαν μέσα σε μία νύχτα
    Στη χαλυβουργία απασχολούνταν 80.000 εργαζόμενοι με τεχνολογία του 1970. Καταλαβαίνεις με τι κόστος θα παρήγαν ...

    Μείωσαν το στρατό τόσο που στρατηγοί (απόφοιτοι πολεμικών ακαδημιών του Ανατολικού μπλόκ) βρέθηκαν να φυλάνε σκοπιές ως σεκιουριτάδες σε μία εβδομάδα ( αν ήταν τυχεροί!!! ) .

    Να θεωρείς δεδομένο ότι σε περίπτωση ΔΝΤ θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Βέβαια θα συμφωνήσω ότι Ελληνικό κράτος με τόσους Δημόσιους Υπάλληλους δεν έχει καμία πιθανότητα στο δισεκατομμύριο να ζήσει.

    Η λογική είναι μία¨
    "Τι σε βάζει μέσα, τί σου κοστίζει πολύ; " TO KOBOYME!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε κι αυτό:
    http://www.topontiki.gr/Articles/view/3971

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ενώ προσπαθούμε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε απ' αυτό το οικονομικό χάλι που έχουμε περιέλθει, και που ΠΟΛΛΟΙ μας καυτηριάζουν ότι εμείς οι ίδιοι ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ φταιμε και όχι Άγγλοι–Γάλλοι–Πορτογάλοι– Αμερικάνοι-κοινώς Εβραίοι πάσης εθνικότητας κλπ., κλπ., «προσκρούσαμε» στην ανήκουστην είδησην!!!!

    Όχι μόνον οι Εβραίοι της Ελλάδος ΔΕΝ πληρώνουν φόρους με νομοθετικό διάταγμα, αλλά το ΚΙΣ έχει φτιάξει και κυβέρνηση μέσα στην Ελληνική κυβέρνηση όπως έχει κάνει και σε άλλα Δυτικά κράτη συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης των ΗΠΑ!
    Οι Ελληνόφωνοι εβραίοι στη χώρα μας λοιπόν, (αυτοί που μας καλούν να δούμε την τύφλα μας και κραδαίνοντας την φουκέντρα μας δακτυλοδεικνύουν ότι εμείς φταίμε και ουδείς άλλος) είναι ΥΠΕΡΑΝΩ όλων και συνάμα εξαιρούνται των φόρων!!!!
    Πληρώνουν φόρους στο ξεχωριστό κράτος του ΚΙΣ (μέσα στην Ελλάδα) και όχι στο Ελληνικόν δημόσιον! Είναι «Έλληνες Πολίτες» με προνόμια που δεν τα έχουν οι υπόλοιποι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες πολίτες!
    Δεν κατάλαβα;

    Όλο το άρθρο εδώ:
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_2608.html

    Ερώτησις: Μήπως το ΚΙΣ κυβερνά τον Γιωργάκη;


    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Να θεωρείς δεδομένο ότι σε περίπτωση ΔΝΤ θα γίνουν εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων"


    Οι οποίοι εκτος του οτι κινούν το μικρομεσαιο εμπόριο(οι μοναδικοι πελατες αυτων των καταστηματων ειναι οι δημοσιοι υπάλληλοι),συντηρούν και τα μακροχρόνια άνεργα τεκνα τους!Αντιλαμβανεστε τι προκειται να συμβει στην Ελλάδα;Η "πετατε" ενα "πυροτέχνημα" και "οποιον παρει ο χαρος";Αυτην την στιγμη καλως η κακως η μεταπρατικη μικρομεσαια δραστηριότητα(το επαναλαμβανω "ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ")στην Ελλαδα στηριζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ,ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.Αν προκυψει και για την χωρα μας ενα εφιαλτικο σεναριο τυπου Ουγγαριας, τι θα γινουν οι χιλιάδες μικρομεσαιες επιχειρησεις(η "ραχοκοκκαλια" της οικονομιας μας,κατα τους φαυλεπίφαυλους πολιτικάντηδες);Και να φανταστειτε οτι η Ουγγαρια εχει και μια εναλλακτικη που λεγεται ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ενω εμεις ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
    Πολυ φοβαμαι οτι στην χωρα μας "το αιμα θα χυθει ποταμι" απο τις κοινωνικες αναταραξεις!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλ δεν πρέπει να πάμε στο ΔΝΤ γιατί θα εξευτελιστούμε;;; Δηλ τώρα έχουμε αξιοπρέπεια σαν χώρα; Το επίπεδο της ξεφτίλας το έχουμε περάσει εδώ και χρόνια.
    Ο ΓΑΠ παίζει το χαρτί του ΔΝΤ, αγαπητοί φωστήρες, γιατί αντίθετα με άλλες χώρες (Ουγγαρίες κλπ) εμείς είμαστε στο ευρώ και άρα η επιλογή μας θα επηρεάσει άμεσα το νόμισμα όλων των χωρών της ευρωζώνης. Η Γερμανία μπορεί να το παίζει άνετη αλλά δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.
    Απο κει και πέρα το ΔΝΤ μπορεί να αντιπροσωπεύει ούτε λίγο ούτε πολύ την κόλαση αλλά μήπως αντιπροσωπεύει και το παραίτητο;
    Αν δεν μας αναγκάσει σε απολύσεις το ΔΝΤ θα απαλλαγούμε ποτέ απο το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων; Αν δεν γκρεμίσουμε αυτό το βδέλυγμα που λέγεται ελληνικό δημόσιο και σύγχρονο ελληνικό κράτος θα βρούμε ποτέ ευκαιρία να οικοδομήσουμε μια δίκαιη, πολιτισμένη, λογική, αναπτυσσόμενη χώρα;
    Πόσοι θα θυσιαστούν απ'όλα αυτά; Πού θα φτάσει η ανεργία; το έλλειμα; Πώς θα ζήσει ο κόσμος; Μακάρι να μην φτάσουμε σε όλα αυτά. Αλλά αν αποδειχθεί ότι μόνο αυτό υπάρχει σαν επιλογή, τότε το να κλαιγόμαστε και να διμαρτυρόμαστε αρνούμενοι να δούμε την πραγματικότητα δεν θα μας οφελήσει.
    Η μόνη πιθανότητα να ΜΗΝ πάμε στο ΔΝΤ είναι πιάσει η "μπλόφα" του ΓΑΠ, γι'αυτό μην ενοχλείστε τόσο όταν το αναφέρει στην ΕΕ. Ίσως και να μας σώσει τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποια μπλόφα μωρέ παιδία. Χρειάζεται δήμευση περιουσιών αλλιώς με το μας ξαφρίσουν πάλι, δεν θα σώσουμε την χώρα παρά μόνο θα εξαφλιώσουμε των πληθυσμό ώστε να γίνει ανύμπορός να αντιδράσεις τις επιβολές που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 18 Μαρτίου 2010 5:58 μ.μ. ,οι πολιτικάντηδες καταδίκασαν σε θανατο την Ελλάδα, όταν υπέγραφαν τις διαφορες συνθήκες με την ΕΕ χωρις να υπολογίσουν αυτο που θα έρθει!Ο μεν Μητσοτακουλας υπέγραψε την συνθηκη "Μααστριχτ"(και πανηγυριζε κιολας!Ακόμα θυμαμαι τα μουτρα του και αηδιάζω!)με την οποια η Ελλαδα, απο αγροτο-κτηνοτροφική χωρα που ηταν οταν μπηκε στην τοτε ΕΟΚ, χαρακτηρίστηκε "ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ", τα δε ΠΑΣΟΚια της 7ετιας Σημιτη,υπεγραψαν τις απανωτες συνθηκες με τις οποιες η αγροτικη δραστηριοτητα στην Ελλαδα θα πρεπει να φτασει στο ποσοστο του 7%, απο 45% που ηταν το 1981, χρονια εισοδου μας στην ΕΟΚ.Ειδες εσυ πουθενα να γινεται αναφορα σε αναπτυξη ΒΑΡΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ;ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ, ΚΑΘΟΤΙ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΗΓΩΝ(ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ),ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ Η "NDRANGHETA" ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!Μονο η βαρια βιομηχανια δημιουργει αναπτυξη σε μια χωρα, διοτι κοντα σε μια μεγαλη μοναδα ,στηνονται εκατονταδες μικρες που δινουν δουλεια σε χιλιάδες ανθρωπους!Για παραδειγμα, στην Γερμανια το ομόσπονδο κρατος της Βάδης Βυτεμβέργης(με πρωτευουσα την Στουτγάρδη), ζει αποκλειστικά και μονο απο την βιομηχανια BASF!Υπαρχει περιπτωση να γινει στην Ελλαδα κατι παρόμοιο στο άμεσο μέλλον;ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΚΑ ΤΗΣ MAFIA ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ!Για αυτο λοιπον μην τα βαζεις με τους δημοσιους υπαλληλους διοτι ΚΑΚΩΣ ΜΕΝ, αλλα αυτοι κινουν την μεταπρατική μας οικονομία(συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζων που καθε χρονο παρουσιάζουν τεράστια υπερκέρδη)!Καλοι οι αφορισμοι, αλλα ακομα καλυτερες οι ρεαλιστικες προτασεις που δεν θα βυθισουν την χωρα μας στο χαος!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ Μίνω έχεις ακούσει ποτέ το οικονομικό μοντέλο "δανείζομαι λεφτά για να πληρώνω δημόσιους υπάλληλους και αυτοί να κάνουν τζίρο στα μαγαζιά" ;;

    Το έχεις χάσει τελείως;;;
    Το Μάστριχτ σου επέβαλλε να προσλάβεις 1 εκ δημ. υπάλληλους; ( και υπηρεσίες να μην έχεις!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "δανείζομαι λεφτά για να πληρώνω δημόσιους υπάλληλους και αυτοί να κάνουν τζίρο στα μαγαζιά"


    Οσο και αν φαινεται τρελλο,ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!Και αυτο διοτι οι πολιτικάντηδες εχουν δωσει διαφορετικο νοημα στην λεξη "αναπτυξη"!Κατα τα αλλα επιμενω στην δημιουργια βαριας βιομηχανιας,για τους λογους που εξηγω πιο πανω!

    Μίνως.
    Υ.Γ.Και μην το παιζεις βλακας, καθοτι γνωρίζεις πολυ καλα οτι το εκατομμυριο των δημοσιων υπαλλήλων, προσεληφθη πολυ πριν το Μααστριχτ!Εκτος εαν θεωρεις οτι η δεξια δεν εχει μεριδιο ευθυνης σ'αυτο το χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είπε:
    ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, συμπληρώνοντας να πάτε στο ΔΙΑΟΛΟ κολολαμόγια, που για να αυξήσετε τα ψοφολάκια σας κρεμάσατε στα μανταλάκια τα εσωτερικά προβλήματα τηε ΕΛΛΑΔΟΣ, κολοπαιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι υπεράριθμοι ΔΥ κακώς προσλήφθηκαν, αλλά προσλήφθηκαν. Τώρα δεν απολύονται μονοκοντυλιά (έχει δίκιο ο Μίνως σ' αυτό), διότι θα μας πάρει εντελώς ο διάολος.

    Απολύονται σταδιακά και αφού έχουν εξασφαλισθεί θέσεις εργασίας για να τους απορροφήσουν.

    Πώς θα εξασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας; Αμ εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα και να 'σαι και ξυπόλητος! Αυτή είναι η μαγκιά του ικανού οικονομολόγου πού ξέρει να βγάζει από τις κρίσεις. Όχι να βάζει φόρους, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην συρρίκνωση της φορολογικής βάσης και τον μαρασμό της οικονομίας.

    Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη συνταγή, διότι όλες οι συνταγές δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε όλες τις χώρες. Πρέπει ο γνώστης που θα εφαρμόσει ό,τι εφαρμόσει να γνωρίζει πολύ καλά την δομή της ελληνικής οικονομίας, τις δυνατότητές της και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα. Σίγουρα έχουμε και στην Ελλάδα ανθρώπους που θα μπορούσαν να κάτσουν και να μελετήσουν το θέμα, αλλά οι πολιτικάντηδες θέλουν να τα λύνουν (sic) όλα εύκολα και μοναχοί τους.

    Είναι γνωστό το πώς έβγαλε ο Ρούσβελτ τις ΗΠΑ από το κραχ του 1929 ακολουθώντας τις συμβουλές του Κέυνς, αλλά αυτό προϋποθέτει να έχει το κράτος λεφτά. Λέω ένα παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 18 Μαρτίου 2010 8:52 μ.μ.,επιτελους που βρεθηκε και καποιος να καταλαβει τι θελω να πω!Θα πρεπει να τονισθει επιπλέον οτι για το Ελληνικο κρατος οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελουν ενα ειδος "αγελαδας με 500 μασταρια" απο την οποια "αρμεγει"-τακτικώς και ανελλιπώς- τους σιγουρους φορους!Ολες οι υπολοιπες κοινωνικες ομαδες λιγο εως πολυ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ενας ιδιωτικός υπάλληλος, βρε Μίνω, πως φοροδιαφεύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 19 Μαρτίου 2010 11:51 π.μ.
    Εχεις δικιο!Ηθελα να γραψω οι μισθωτοί!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ούτε ο ιδιωτικός υπάλληλος φοροδιαφεύγει, ούτε αυτός που εισπράττει μέρισμα από μετοχές σε ΑΕ. Δεν φοροδιαφεύγουν όλοι, αλλά πάρα πολλοί (ελεύθεροι επαγγελματίες κυρίως, από υδραυλικό μέχρι γιατρό, οι οποίοι δεν κόβουν αποδείξεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς GREGOIRE. Σωστά, δεν γίνεται να βρεί κανείς γωνία στο δεκάρικο. Πολύ επιτυχημένη παρομοίωση! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.