9/3/10

Οι κίνδυνοι της αυτοάμυνας


Διχάζει η δίωξη του κοσμηματοπώλη που τραυμάτισε τον ληστή
ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ αντιμετωπίζει ο 47χρονος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία
Στο τραπέζι τα όρια της αυτοάμυνας


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Κουκουμάκας
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και κατηγορούμενος για βαρύτατα αδικήματα βρίσκεται 47χρονος αργυροχρυσοχόος από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά έναν από τους ένοπλους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.
Το γεγονός της σύλληψης και της άσκησης εις βάρος του διώξεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία προκαλεί ήδη αντιδράσεις ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αυτοάμυνας και των ορίων της.
Ο αργυροχρυσοχόος την ώρα που αντιλήφθηκε τους κακοποιούς βρισκόταν στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του στο Καψοχώρι Αλεξάνδρειας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Πήρε στα χέρια του την καραμπίνα που κατείχε νόμιμα και αθόρυβα έφθασε στην αποθήκη της μονοκατοικίας όπου είχε φυσίγγια και τη γέμισε. Τότε είδε τον συνεργό- τσιλιαδόρο των τριών ενόπλων που είχαν μπει στο σπίτι στην αυλή και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στη μέση. Οι άλλοι τρεις, ακούγοντας τον πυροβολισμό βγήκαν από το σπίτι και ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών. Τελικά οι ληστές πήραν τον τραυματία συνεργό τους στο αυτοκίνητο που οδηγούσε πέμπτος συνεργός (ήταν κλεμμένο) και εξαφανίσθηκαν. Μία ώρα αργότερα εγκατέλειψαν τον τραυματία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ομως και το θύμα της απόπειρας ληστείας συνελήφθη και κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξάνδρειας έως χθες το απόγευμα που αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και αφού συντάχθηκε εις βάρος του το βαρύ κατηγορητήριο.

Προβληματισμός
Η ποινική αντιμετώπιση πολιτών που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους ειδικά σε μια περίοδο έκρηξης της εγκληματικότητας διχάζει και προκαλεί προβληματισμό και στον νομικό κόσμο που θέτει το ζήτημα των ορίων ανάμεσα στην αυτοάμυνα και την αυτοδικία. «Δυστυχώς, αντίστοιχα περιστατικά δεν είναι πλέον σπάνια. Η αυτοάμυνα όμως παραπέμπει σε μια παλαιότερη, παρωχημένη εποχή. Επίσης όταν ένας πολίτης παίρνει τον νόμο στα χέρια του αυτό σημαίνει ότι οι μηχανισμοί καταστολής της εγκληματικότητας έχουν αποδυναμωθεί» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας στο ΑΠΘ.
Ειδικά ως προς τα όρια της αυτοάμυνας, ο κ. Μαργαρίτης σημειώνει ότι υπάρχουν νομικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία μια αντίστοιχη πράξη συνιστά αδίκημα ή όχι. «Η αυτοάμυνα δεν συνιστά αδίκημα όταν διαπιστωθεί ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αποκρουστεί μία απειλή τη δεδομένη στιγμή» λέει ο κ. Μαργαρίτης. Αναφορικά με τη δικαστική τύχη του πολίτη που αποφασίζει να υπερασπισθεί τον εαυτό του, τραυματίζοντας ή και σκοτώνοντας έναν κακοποιό, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου εξηγεί: «Στις περισσότερες περιπτώσεις σχηματίζεται δικογραφία και πιθανότατα ασκούνται ποινικές διώξεις. Ωστόσο στην πράξη ο ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα απαλλάσσεται είτε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είτε στη χειρότερη περίπτωση στο ακροατήριο».

«Σαν να ζούμε στην Αγρια Δύση»
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μανόλης Λαμτζίδης (φωτό), αναφέρεται στην κοινωνική προέκταση των φαινομένων αυτοάμυνας και αυτοδικίας. «Τον τελευταίο καιρό υπάρχει στους πολίτες διάχυτος φόβος, εξαιτίας της έκρηξης της εγκληματικότητας. Αυτός ο φόβος κάποιες φορές είναι αδικαιολόγητος, όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να διανοηθώ μια κοινωνία που αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια της, πυροβολώντας τους κακοποιούς σαν να ζούμε στην Αγρια Δύση. Η εγκληματικότητα καλπάζει, αλλά δεν είναι δυνατόν να φθάσουμε στο άλλο άκρο. Επιπλέον, η χρήση και η εφαρμογή της αυτοάμυνας σχετίζεται με τη συγκρότηση του καθενός πολίτη χωριστά» λέει ο κ. Λαμτζίδης.

«Αντίδραση ανάλογη της απειλής»
Αδιανόητη θεωρεί την ποινική τιμωρία όσων επιτίθενται σε κακοποιούς ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα ο δικηγόρος κ. Χρίστος Κάτσιος. «Οι πολίτες που βρέθηκαν σε αυτοάμυνα πρέπει να απαλλάσσονται πριν φθάσει η υπόθεση στο δικαστήριο. Διαφορετικά, ακόμη και αν στο ακροατήριο ο αμυνόμενος αθωωθεί, έχουμε διπλό έγκλημα εις βάρος των φιλήσυχων πολιτών» υποστηρίζει. Ο κ. Κάτσιος επισημαίνει ωστόσο ότι για να απαλλαχθεί κάποιος πρέπει, εκτός των άλλων, να διαπιστωθεί ότι η πράξη του ήταν ανάλογη της απειλής που δέχθηκε. Για παράδειγμα, όπως λέει, δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτοάμυνα ο πυροβολισμός εναντίον κάποιου που επιτίθεται με γροθιές.
NEA

40 σχόλια:

  1. eee kala tora ayto den einai mono ellhniko fainomeno ta ((krath)) einai me tous lhstes kai tous lopodhtes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην οργάνωση του Κράτους στις Δυτικές κοινωνίες υπάρχουν δύο πρότυπα που οργανώθηκαν και λειτούργησαν μέσα από αιματηρές επαναστάσεις και διαχειρίζονται τις σχέσεις πολιτείας – πολίτη και που είχαν απαντήσεις τους τελευταίους δύο αιώνες στα θέματα ασφάλειας. Ένα πρότυπο είναι το πρότυπο του Αστικού Κράτος όπως προέκυψε από την Γαλλική Επανάσταση. Όπου απαγορευόταν δια ροπάλου η αυτοδικία και όπου το κράτος αναλάμβανε ενίοτε να χρησιμοποιεί την μέθοδο της γκιλοτίνας για να καταστέλλει την εγκληματικότητα. Η Γαλλική Χωροφυλακή αποτελεί σύμβολο αυτής της αντίληψης της κρατικής λειτουργίας ακόμα και τώρα που δεν χρησιμοποιείται πια η γκιλοτίνα.
    Το άλλο πρότυπο ήταν το πρότυπο που προέκυψε από την Αμερικανική Επανάσταση. Όπου ο νόμος και η τάξη εξασφαλίζεται και από την αυτοδικία αλλά πάντα σε αυστηρά καθορισμένα πλαίσια. Ας πούμε αν πας ακάλεστος σε κάποιο ιδιωτικό χώρο και με αποδεδειγμένα απειλητική διάθεση είτε έναντι ανθρώπων είτε έναντι περιουσίας κάθε τραυματισμός σου ακόμα και θανάσιμος θεωρείται πράξη αυτοάμυνας αλλά ταυτόχρονα εξετάζονται και οι προθέσεις του αμυνόμενου. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι γεωγραφίας και κοσμοθεωρίας που επικράτησαν αυτοί οι δύο τρόποι κρατικής οργάνωσης. Τα προβλήματα άρχισαν όταν εντελώς άκριτα μια χώρα όπως η Ελλάδα που εκ γεωγραφίας και πολιτισμού και ενώ είχε υιοθετημένο το Γαλλικό κρατικό μοντέλο άρχισε να αυτοκτονεί υιοθετώντας το αμερικανικό μοντέλο στον χειρισμό των παραβατικών συμπεριφορών. Είναι εντελώς λάθος αλλά το λάθος ξεκινά από την οργάνωση της ποινικής δικαιοσύνης και είναι δευτερεύον το θέμα της αστυνομικής καταστολής. Πιστεύω πως πρέπει να γυρίσουμε στο μοντέλο που εφαρμόσθηκε από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους και είχε σαν πρότυπο την Γαλλική οργάνωση του αστικού κράτους αλλά με εντελώς άλλες αρχές ως προς την ποινική δίωξη των εγκληματιών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε λύσεις αυτοδικίας αν οι ποινές είναι αρκούντως αυστηρές και αυτή άλλωστε είναι μια βασική υποχρέωση του κράτους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά του έκανε και θα έπρεπε να του την ρίξει στο κεφάλι!
    Αν είχαν σκοτώσει τον Έλληνα και είχαν βιάσει την γυναίκα του ή και τα παιδιά του, όλοι θα λέγαμε, "αχ τον κακομοίρη"!
    Είτε τον κατηγορούμε είτε τον επιβραβεύουμε, είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ και έχει την οικογένειά του ΣΩΑ και ΑΒΛΑΒΗ!!!
    Και σε όποιον αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αυτοάμυνα είναι επιβεβλημένη στην κατάσταση όπου οδηγούμαστε και δεν φταίνε γι αυτό, ούτε οι αστυνομικές, ούτε οι δικαστικές αρχές, αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους που αποδομούν την Ελλάδα ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι "αυτοπροσληφθενετες νομικοσυμβουλοι" των υπηρετων της Νεας Ταξης βαλθηκαν να αναλυσουν τον νομο.
    Και η ερωτηση, γι αυτους που δεν θελουν οι νομοταγεις και φιλυσηχοι φορολογουμενοι (βαλτε κι αυτο μεσα) πολιτες να αυτοαμυνονται με οτι δηποτε μεσον ερχεται αυτοματως:
    Που ειστε κυριε εισαγγελεα και κυριοι αστυνομικοι οταν ο κακοποιος σπαζει τις πορτες του σπιτιου και επιχειρη να εξουδετερωση με οποιονδηποτε τροπο τον νοικοκυρη να τον ληστεψη η ακομα και χειροτερα;
    Οσο γι αυτον τον δικηγορο που υποστηριζη οτι η "αυτοαμυνα πρεπει να ειναι αναλογη της απειλης" να δουμε τι αναλογια αντιδρασης θα χρησιμοποιηση αν ενα γομαρι επιχειρηση να βιαση την ογδονταεννιαχρονη μητερα του με οπλο το πεος του.

    Και για να κλεισω. Σκεφθητε τι θα εκαναν αυτα τα 300 γομαρια που μας ληστευουν (και με τον νομο μαλιστα) καθημερινως, αν ηξεραν οτι οι Ελληνες φερουν βαρυν οπλισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην Ελλάδα όπως γίνεται συνήθως, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο (και πιστεύω ότι εκεί ανήκουμε... ακόμη), το σπίτι μας και το αυτοκίνητο μας αποτελεί προσωπικό απαράβατο και όποιος προσπαθήσει να το παραβιάσει είναι και ό μόνος που φέρει ευθύνη για ότι του συμβεί.
    Δεν είναι δυνατον να κοιμάσαι, και ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, και να περιμένεις να υποστείς ότι κατέβει στον εισβολέα σκεπτόμενος τις συνέπειες του νόμου. Νόμος ο οποίος τελικά καλύπτει ποιόν? Και μην μου πεί κανείς για τα διακαιωματα του εισβολέα. Βέβαια ο κάθε κύριος Λαμτζίδης υποστηρίζει τους ...πελάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε πάνε να πνιγούνε όλοι οι καρεκλοκένταυροι νομιμοκάπηλοι.Το οικογενειακό άσυλο που βρίσκεται δλδ δεν το έχω καταλάβει .Με ποια λογική θα μπαίνουν στο σπίτι μου να το ληστέψουν ή να κάνουν ότι τους καπνίσει και ενώ αυτοί θα είναι εφοδιασμένοι με όπλα , ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ , εγώ δεν θα πρέπει να αμυνθώ παρα να περιμένω την αστυνομία να έρθει όταν και εφόσον μπορέσει;
    Η λογική λέει και μόνο η λογικη εγώ δεν ξέρω από άλλες μπούρδες ότι εφόσον ο άλλος μπει στο σπίτι μου με σκοπό να μας κάνει κακό έχω το δικαιωμα να υπερασπίστώ την ζωή μου, την περιουσία μου και την οικογένειά μου.Δεν νομίζω να περμένουν οι κλέφτες να έρθει η αστυνομία για να κλέψουν ούτε νομίζω ότι σε αυτή τη περίπτωση όταν είσαι μέσα στο σπίτι μπορείς να την καλέσει κιόλας.
    Μπούρδες λοιπόν 100%.
    Και όσοι το παίζουν δημοκράτες να μου πουν εμένα όταν τον δουν το κλέφτη μέσα στο σπίτι τους τι θα κάνουν. Αντε η δημοκρατία μας έφαγε .
    Και στο δικό μου σπίτι αν τον έβλεπα και είχα όπλο ή όποιο άλλο αντικείμενο σίγουρα την σφαίρα θα την έριχνα και ας με πήγαιναν μέσα .Εκει που μένουμε έχουν ανοίξει γύρω γύρω αρκετά σπίτια και πριν 2 μέρες το τελευταίο η αστυνομία ήρθε την επόμενη μέρα για να δουν τι έγινε (Δεν τους κατηγορώ εντολές εκτελούν και στην θέση τους και γω πιθανόν το ίδιο να έκανα) αλλά όλοι έχουν φοβηθεί πολύ και όλοι όσοι ξέρω λένε όποιος μπει αν δεν με σκοτώσει θα τον βγάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα με τους sv3auw και neotera.
    Σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει τα παράπονα στον κ. Χουντοχοίδη και στους προκατόχους του για τα κατάντια της Ελληνικής Αστυνομίας.
    Και βέβαια στους πρωτεργάτες της Ελληνικής Ισλαμοποίησης.
    Οταν λέμε αυξήθηκε η εγκληματικότητα, λένε όχι και αν αυξηθηκε "δεν φταίνε οι Αλλοδαποί",
    ΟΧΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο .... ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ !!!!!!
    Ή ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΥΚΥΘΙΑ.
    Λοιπόν όποιος από τους μπουρδολόγους του κειμένου που λένε "άρες μάρες" δεν θέλει τέτοιου είδους φαινόμενα, να παραπονεθεί στον Υπουργό ΠΡΟΠΟ (ξένου πολίτη) για την ΕΛΛ.ΑΣ.
    Να ξέρουν όμως και οι κ.κ. κυβερνώντες μας ότι αυτοί διάλεξαν αυτόν τον δρόμο και βέβαια δεν θα είναι καθόλου στρωμένος με ροδοπέταλα, τουναντίον μάλλιστα.
    ΑΚΟΥΤΕ κ.κ. του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ του ΚΚΕ του ΞΥΡΙΖΑ του ΛΑΟΣ κλπ κλπ ;
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
    ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ !!!
    ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ !!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εαν χρειαστει δικηγορο θα αναλαβω την υπεράσπισή του δωρεαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η αντιδραση του φονια ηταν ακρως φασιστικη και εαν οι φερομενοι ως δραστες ειναι αλλοδαποι τοτε ειναι και ρατσιστης. η τιμωρια του πρεπει να ειναι σε αυτα τα πλαισια διοτι ζουμε σε μια πολυπολιτισμικη κοινωνια και πρεπει να ειμαστε ανεχτικοι ιδιαιτερα στους φτωχους μεταναστες οπου το συστημα τους κανει κλεφτες ενω οι πραγματικοι κλεφτες τραπεζιτες ειναι κυριαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κοσμηματοπώλης ήξερε καλό σημάδι κατά τη γνώμη μου και άδικα διώκεται από το δικαστικό σύστημα. Αν ήθελε να τον σκοτώσει θα του έριχνε στο κέφαλι η στην καρδιά του. Εξάλλου η παρέα του ληστή ανταπέδωσε στους πυροβολισμούς. Ο τραυματισμός στη μέση του ληστή δεν είναι φονος επειδή ζει έτσι κι αλλιώς. Ρωτήστε και έναν ντετέκτιβ γι αυτό. Που είναι η αστυνομία όταν τη χρειάζεσαι? Οταν οι αστυνομικοι δεν μπορούν χρησιμοποιούν τα όπλα λογω απαγόρευσης. Με γεια στο χέρι του ο κοσμηματοπώλης. Ενας νέος Steven Sigal. Αν ήμουν μπάτσος θα είχα άπειρες διαθεσιμότητες από δικούς μου πυροβολισμούς. Στο μεταξύ σκοτώνω με τα χέρια μου μόνο, όσο γρήγορα με ένα πιστόλι αν χρειαστεί. Ακόμα και με ένα αντικείμενο που θα είναι χρήσιμο και για όπλο. Οι πραγματικοί κακοποιοί πρέπει να τιμωρούνται και όχι οι απροστάτευτοι πολίτες. Εχω ψυχρά αισθήματα για τους κακούς. Μια ήρεμη δύναμη και δεν το δείχνω. Ο κοσμηματοπώλης προστάτεψε τη ζωή του και την περιουσία του. Η οικογένεια του είναι περήφανη γι αυτόν και νιώθει μίσος για την καταδίκη του.

    Wolverine-Αδηφάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να σαπίσει στη φυλακή ο παλιορατσιστής,το φασιστόμουτρο!

    Τι τον πείραζε δηλαδή αν τα πολυπολιτισμικά μας αδέρφια τον λήστευαν για να φάνε ένα κομάτι ψωμί?

    Τι τον πείραζε αν βιάζαν λίγάκι τη γυναίκα του και τα παιδιά του? Ακροδεξιές υπερβολές!

    Κι'αν δολοφονούσαν όλη την οικογένεια,απο δικαιη αγανάκτηση για τον ρατσισμό των Ελλήνων,αυτοί οι καυμένοι θα εφταιγαν?

    Δυστυχώς δεν είναι θέμα για αστεία.

    Μόνο όταν ΟΛΟΙ πάρουμε τα όπλα,μόνο τότε θα απαλάξουμε την Ελλάδα απ'την ΝΤΟΠΙΑ και ξένη σαπίλα. (το γράφω και ας έρθουν να με συλλάβουν τα τσιράκια του Χρυσοχοίδη που μας παρακολουθούν! Δέν πειράζει,με είχε συλλάβει κι'αλλη χούντα πριν 30 χρόνια!)

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα διεφθαρμενο συστημα δεν επιζει αν η δικαστικη εξουσια δεν αποτελει το καθαρτηριο για τους παραβατες.Ποτε στην Ελλαδα δεν θα ορισθει ξεκαθαρα το ηθικο και νομιμο και παντα θα υπαρχει το νομιμο αρα και ηθικο για να μπορουν οι συμμετοχοι της διαφθορας να δικαζουν κατα το δοκουν. Παντα ο Ελλην θα ειναι ενοχος μεχρι αποδειξεως της αθωοτητας του και ουδεποτε θα ισχυει το αντιθετο.Το αντιθετο ισχυει μονο για τους ασκουντες εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στο Ελλαδιστάν η αυτοάμυνα φαίνεται μία από τις "άμεσες" λύσεις. Το 'αμεσο πρόβλημα είναι η αθώωση του εν΄'λόγω θύματος ο οποίος αναγκαστηκε να προβεί στην πράξη αυτή

    Ας γίνει δε σύμβολο τούτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1:58, δυστυχώς έδώ και χρόνια οι δικαστές (με εξαιρέσεις φυσικά) δέν είναι παρα ευθυνόφοβοι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Η εποχή των Τερτσέτηδων και Πολύζωίδηδων έχει περάσει...

    Σήμερα το δικαστικό είναι γεμάτο με ανθρώπους (στο μεγαλύτερο ποσοστό κοπέλες) που μπήκαν στο Δικαστικό για να βολευτούνε στο Δημόσιο,και να αποφύγουν τα ζόρια του ιδιωτικού τομέα.

    Αυτή η κατάσταση είναι και η πραγματική αιτία αυτού που ονομάστηκε "παραδικαστικό", που πιστεύω πώς είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς: Οταν έχεις γίνει δικαστής "για να βολευτείς" (και όχι για να επιτελέσεις λειτούργημα), ε,δε θέλει και πολύ να μπείς στον πειρασμό να...βολευτείς λίγάκι παραπάνω!

    Φυσικά υπάρχουν και πολλοί τίμιοι και πατριώτες διακαστές. Αλλα αυτούς φροντίζει να τους αχρηστεψει η γραφειοκρατία και ο κομματισμός.

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ απλά θέλω να ρωτήσω

    Σε πια κράτη στο κόσμο μπορεί να μπει κάποιος στο σπίτι σου να σε απειλήσει να σε σκοτώσει, να σε βιάσει να σε κλέψει και δεν έχεις το δικαίωμα να αμυνθείς παρά μόνο κατόπιν εορτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλοι μου καντε αυτο που εκανα κι εγω:
    Αγοραστε δικαννα κυνηγετικα πριονηστε την καννη τους (να τα κανετε κοντοκανα-ουτως ευελικτα σε κλειστο χωρο) και γεμιστε τα με φυσιγγια για αρκουδες.
    Αποκλειεται να χασετε το στοχο σας.
    Τωρα αν τα μετατρεψετε και σε αυτοματα ακομα καλυτερα και απο τα Καλασνικωφ.
    Θα μας χρειαστουν πολυ συντομα. Για κυνηγι παντος ειδους κοπριτων.
    Ετσι μονο θα διαφυλαξετε την τιμη σας, τις οικογενειες σας και τις περιουσιες σας.

    http://www.weatherby.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιά αυτοάμυνα και τρίχες κατσαρές;
    Άν αρχίσει ο κάθε πολίτης να φυλά τον εαυτό του και την οικογένειά τους καθώς και την περιουσία του απο τον οποιονδήποτε κλέφτη τότε σιγά σιγά θα αρχίσει να απαιτεί να κάνει και το Κράτος το ίδιο ενάντια στα μογγολοσκοπιανόαλβανοβουλγαροανθρωποειδή.
    Εχετε τρελαθεί τελείως;
    Ο νόμος πάντα πρέπει να βοηθά τους κλέφτες(δές βολευτική ασυλία)
    Σιγά που έχει και απαιτήσεις ο Έλληνας πολίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. proethmasteite gia astiko polemo o UCK kai OI merarxies pakistanon kai afganon praktoron...einai mesa sth xora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Στην Ελλάδα όπως γίνεται συνήθως, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο (και πιστεύω ότι εκεί ανήκουμε... ακόμη), το σπίτι μας και το αυτοκίνητο μας αποτελεί προσωπικό απαράβατο και όποιος προσπαθήσει να το παραβιάσει είναι και ό μόνος που φέρει ευθύνη για ότι του συμβεί.
    Δεν είναι δυνατον να κοιμάσαι, και ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, και να περιμένεις να υποστείς ότι κατέβει στον εισβολέα σκεπτόμενος τις συνέπειες του νόμου. Νόμος ο οποίος τελικά καλύπτει ποιόν? Και μην μου πεί κανείς για τα διακαιωματα του εισβολέα." AΚΡΙΒΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ. Κοινη λογικη χρειαζεται απο την οποια υστερουμε και πλεον εχει αναχθει σε ειδικο ταλεντο. Ειτε ειμαστε αποβλακωμενοι απο την τσοντα ειτε απο τα πολλα που ξερουμε σε καθε περιπτωση χανουμε παντα το νοημα και την ουσια. Οχι, οταν μπει ο αλλος απροσκλητος στο σπιτι σου και εχεις και παιδια μεσα, ή οποιον νοιαζεσαι, ποσο μαλλον οταν κοιμασαι ή και ειναι οπλισμενος κανε εσυ διαπραγματευσεις μαζι του και ρωτα τον ποιες ειναι οι προθεσεις του, καντου και καφε. Aς συνελθουν επιτελους οι μαζες.

    Tι απιστευτο διαβασα πιο πανω?? φασιστας φονιάς? LSD παιρνεις φιλε ? να μην πω οτι ακομα και ΕΑΝ σκοτωνοταν ο ληστης, (που δεν σκοτωθηκε, καθυστερημενε) ο αμυνομενος δεν ειναι φονιας. Μηπως λες τους πηρε και συνεντευξη μεσα στη νυχτα να δει αν ειναι αλλοδαποι ή ελληνες και αν ηταν ελληνες θα τους κερνουσε ουζα? Και μου χρησιμοποιεις την ταξικη σημειολογια για επιχειρημα? Σου εχουν μπερδεψει καποιοι πολυ μαλλον τις προτεραιοτητες και τις θεωριες και αναρωτιεμαι κιολας και που εμαθες ο καημενος να σκεφτεσαι. Δικαιολογεισαι αν εισαι μικρος γιατι αλλιως ειναι φανερο οτι δεν ησουν ποτε υπευθυνος για κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (1) ΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ?
    (2)ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΕΣΣΗ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ (1)? ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
    (3) ΑΝ ΝΑΙΣΤΟ (2) ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΚΤΕΘΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ (2) ΤΟΥ (1)?
    (4)ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ (2) ΤΟΤΕ Ο (1) ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φίλοι τό κακό είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τήν 'κατάρρευσιν' τού παραπετάσματος.νά σάς θυμίσω τούς Έλληνες στά συνοριακά χωριά πού αμύνοντο, αυτονοήτως ενόπλως, εναντίον τών πρώτων αλβανών πλιατσικολόγων τί κατάληξιν είχαν από τό ψευτοελληνικόν ψευτοκράτος; ξέρετε πόσοι φυλακίστηκαν; αλλά θά τά πάω ακόμη παραπέρα,γιά νά καταλάβουν όλοι ποιός προδίδει(τό γιατί άς τό ψάξετε όπως μπορεί ο καθένας):τό 1991 οι περίπολοί μας στά σύνορα είχαν άγριες συμπλοκές μέ εισβάλλοντες αλβανούς καί πολλοί από αυτούς πήγαν στά θυμαράκια.κάποια στιγμή,στό δεύτερο εξάμηνο άν θυμάμαι καλώς,έφτασε ΔΙΑΤΑΓΗ από τό ΓΕΣ νά 'χαλαρώσουν' τά πράγματα!!!λίγα έτη μετά από τούς γύρω νομούς ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ οι μονάδες Ειδικών Δυνάμεων πού υπήρχαν εκεί.λίγα ακόμη έτη πιό μετά σέ ΟΛΗ τή βόρειον Ελλάδα βγήκαν ΔΙΑΤΑΓΕΣ μέ τίς οποίες προβλεπόταν τό κλείσιμον ΧΙΛΙΑΔΩΝ στρατοπέδων. Τήν ίδιαν ώρα καί οι πέτρες γνωρίζουν πώς ήδη από τό 1991 είχαν βρεθεί ΓΙΑΦΚΕΣ γεμάτες μέ οπλισμόν από τήν ανατολική Ευρώπη καί γιά νά είμαστε πιό συγκεκριμένοι αλβανία.Όποιος λίγο 'σκαλίζει' θά βρεί είδησιν ΣΑΜΠΟΤΑΖ στήν Πρέβεζα ήδη από δεκαετίας πού απλώς τούς είπαν 'αυτοί πού δίνουν τίς μεγάλες διαταγές' νά σταματήσουν πρός ώρας.λίγα έτη μετά στό Σπίγκελ γράφεται γιά αλβανικό αντάρτικο πού ετοιμάζεται στήν Ελλάδα.περυσινές πυρκαγιές:βρέθηκε ναί ή όχι γιάφκα τίγκα στό καλάσνικωφ καί στίς χειροβομβίδες κατά τήν διάρκεια τής 'αυτοψίας',μετά τήν καταστροφή; προσθέστε καί τήν ατιμωρησία τών κακοποιών,προσθέστε τήν τιμωρία όσων Ελλήνων αντιδρούν ηπιότερα ή σκληρότερα,προσθέστε τά περί λαθρονομοσχεδίου,προσθέστε καί τήν αθρόα είσοδον φανατισμένων καί ειδικώς εκπαιδευμένων στόν ανορθόδοξον πόλεμον ισλαμιστών(πού ήδη αρκετοί από δαύτους έχουν συλληφθεί γιά παρακολούθησιν/κατασκοπίαν στρατοπέδων αλλά καί γιά σαμποτάζ σέ ελληνικά στρατόπεδα),καί ΟΛΑ όσα διαβάζετε σέ αυτό αλλά καί σέ άλλα ενημερωτικά ιστολόγια(Αιγαίο,Θράκη,κτλ)καί θά καταλάβετε όσοι ακόμη δέν έχετε καταλάβει πόσο παλαιόν είναι τό καταστροφικόν σχέδιον,πόσον καλώς οργανωμένον είναι καί τί χαρακτηρισμός αρμόζει είς ΑΠΑΝΤΕΣ τούς κυβερνήσαντες τόν τόπον.Γιά τήν τιμωρία πού τούς πρέπει,ε,άς τήν ορίσει ο καθείς μέσα του καί ΑΝ έρθει η ώρα άς τήν εφαρμόσει. Προσωπικώς εύχομαι η πλατεία Συντάγματος νά μετονομαστεί κάποτε σέ Πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...τί λέει πάλι ο γραφικός...

    γραφικός.

    (πρός διαχειριστές:άν θεωρείτε πώς κάτι πρέπει νά 'κοπεί' από τά γραφόμενα πράξτε το)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο αργυροχρυσοχόος βρίσκεται εν αδίκω, δεν το συζητώ καθόλου.
    Οι πέντε φίλοι ουδεμία πρόθεση είχαν να βλάψουν τον ιδιοκτήτη της οικίας.
    Θα έκαναν μία ...αβλαβή διέλευση διά μέσου της εισόδου, του χώλ, του σαλονιού, της κρεβατοκάμαρας του ζεύγους, του υπνοδωματίου των παιδιών, της κουζίνας και εν συνεχεία χωρίς να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς που απαγορεύεται και τηρώντας σταθερή ταχύτητα, θα έπαιρναν στροφή στην βεράντα και ακολουθώντας αντίστροφη πορεία, θα εξήρχοντο της οικίας.
    Προς τι λοιπόν ο πανικός;;;
    Κίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΟΠΟΙΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ(ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ)ΕΝΑ ΤΥΦΕΚΙΟ, ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ)ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ,Η ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ,Η ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ,Η ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΚΡΟΥΣΗ.ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΔΕΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΨΗΤΟ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ(ΕΣ) ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΥΝΗΘΩΣ.ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ,ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ Η ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.ΑΝ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΕΧΕΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ,ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ,ΟΧΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΧΕΡΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.ΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ-ΓΝΩΣΤΟΥΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ,ΘΑΡΡΟΣ.ΞΕΘΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣΑΤΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΑΣ ΟΠΛΑ.ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ.ΤΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΥΤΣΕΚΑΔΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΚΑΤΟΠΙΝ,ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΕΙΧΘΕΙΤΩ...ΥΓ:ΣΑΒΒΑ,ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟ,''ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ''ΤΟ ΥΦΟΣ Η ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 8:01 μ.μ.
    είναι αλήθεια ότι η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις είναι τραγική.
    Στο χωριό μου, που δυστυχώς έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι, την πρώτη εβδομάδα κάθε μηνός, που πληρώνονται οι γέροι τη σύνταξη, πλακώνουν στην κυριολεξία οι Βούλγαροι και οι Βουλγάρες και κατακλέβουν τον κόσμο.
    Η μητέρα μου, 85 ετών, ζήτησε να της φέρουν ένα αεροβόλο όπλο για να προστατέψει τον εαυτό της.
    Γιατί το αναφέρω αυτό;
    Μόνον όταν βιώσεις εσύ ο ίδιος το πρόβλημα, αντιλαμβάνεσαι όλες τις διαστάσεις του.
    Παρόλα αυτά, πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την κατάσταση.
    Απλά, να υπενθυμίσω στους αναγνώστες μας την υποκρισία των πολιτικών.
    Ο κ. Αλαβάνος λοιδωρούσε όσους ζητούσαν δημοψήφισμα για το ζήτημα της μετανάστευσης και της απόδοσης ιθαγένειας στους ξένους και τώρα ζητεί δημοψήφισμα για τα οικονομικά μέτρα.
    Τέτοια υποκρισία.
    Τα οικονομικά μέτρα είναι πιο σημαντικά από την εθνική ασφάλεια και από τη φυσιογνωμία του ελληνικού έθνους.
    Παρόλα αυτά, ψυχραιμία.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
    (Ο ελληνικός λαός προ των ευθυνών του. Σταχυολόγηση παλιών δηλώσεων του Γιώργου Παπανδρέου, http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5768&Itemid=89)

    Με τετοιου ειδους πολιτικατζηδων και ονειροπολουμενων μπροσταρηδων, περιμενει κανεις προκοπη;

    Οσο υπαρχει η εισβολη και ο εθνομηδενισμος των ψευτο-προοδευτικων που χωρις δευτερη σκεψη ξεπουλουν το σπιτι τους (Κυπρο, Μακεδονια, Θρακη, Ιμβρο, Τενεδο, Γενοκτονια, ιστορια, ανεξελεγκτη μετανασταση, διαφθορα και αλλα), η παρακμη της ηθικης made in Elladistan ειναι συγουρη.

    Πολυ καλα εκανε ο ανθρωπος προστατευοντας το σπιτι του - κριμα που δεν χτυπησε ολα τα καθαρματα.

    Μονο ενας αχρηστος και δειλος δεν θα υποστηριζε την πραξη της αυτοαμυνας σε αυτην την υποθεση.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Καλεντερίδη, υποκλίνομαι ΚΑΙ μπροστά στην μητέρα σας.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο διχασμός σχετικά με το περιστατικό που λέει το άρθρο είναι μεταξύ Ελλήνων και του συριζοπασοκικού συρφετού ηλιθίων και πρακτόρων που ζουν σε πολυτελείς βίλλες με σεκιούριτι και μιλάνε για τα ανθρώπινα δικαιώματα των εγκληματιών λαθροεισβολέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Signomi alla as mou epitrapei na sumfoniso me tin aksiotimi kuria Christina kai tous aksiotimo kurio Sava. Ean kapoios prosptheisei na mpei sto spti gia me klepsei ego kathe dikaoima na uperaspisto ton euato mou! Den epetai oti kat' anagkin prepei na skotoso ton eisvolea alla an i sumploki ekselithei se katastasi typou i esi i ego den tha kathiso na me katharisei se stil "sfakse aga na agiaso"Bevaia i upertati euthini gia tin diafilaksi ton nomom prepei na aniikei stin Astinomia aolla se periptosis pou antikeimenika i Astinomia den mporei an epembei prepei o politis an exei tin anesi na prostateuthei monos tou.(milo os paroligon thima listeias sto Londino)
    Episis omos tha perpei na skeftoume sovara ti eidous Dikaosyni theloume.Giati kai me olo ton sevasmo kathos den eimai dikigoros to provlima den einai oi poines autes kath'autes alla i ektelelsi tous. Den einai dunaton na katadikazetai kapois gia deka xronia kai se ligotero apo ena na einai ekso eleuteros kai oraios!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. MY HOME IS MY CASTLE. Αυτό ξέρω εγώ και θα το υπερασπιστώ με όλα τα μέσα.
    Τάσσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα συμφωνήσω κυρίως με τον Ελευθέριο Β. και τον κ. Βούλγαρη.
    Η λύση πρέπει να ξεκινήσει από την αναθεώρηση της ποινικής δικαιοσύνης και την εκτέλεσή της. Οσο όμως υπάρχει διχασμός την κοινή γνώμη για το πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος την ποινική δικαιοσύνη και τον τρόπο δράσης της Αστυνομίας, το πρόβλημα θα διατηρείται εκτρέφοντας δυστυχώς "τον νόμο της ζούγκλας".
    Δεν ξέρω μάλιστα αν μάθατε ότι πρόσφατα με ΠΔ, αποφυλακίστηκαν με μείωση ποινής 22 περιπτώσεις καταδικασθέντων για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές κλπ, για να επανέλθουν στις εργασίες τους ή προκειμένου να διοριστούν σε υπηρεσίες ΟΤΑ ή υπηρεσίες ασφαλείας. Τόσο καλά! Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΡΕ ΣΤΙΛΙΑΡΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
    ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΡΕ ΚΟΥΒΑΔΕΣ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΡΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ;
    ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΜΟΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ;
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΗΡΚΕΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕ 30 ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΙΧΘΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΕΙ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΕΡΟ.
    ΑΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΥΔΟΥΝΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕ;
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ;
    ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ;
    ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ;

    ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΥΠΟΠΤΑ ΕΔΩ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΥΘΕΩΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ.
    ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
    Ο ΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ, ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΟΜΙΣΘΗ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΗΛΙΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ή ΟΧΙ.
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εν κατακλείδι, κρίμα στο χρυσοχόο να μην τον πετύχει στο κεφάλι τον κακοποιό. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ

    Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς στις αρλούμπες που γράφεις αλλά και στη περίπτωση σου γενικότερα...
    Εσύ δεν είσαι που μπαίνεις εδώ κάθε λίγο και λιγάκι και μας μιλάς για ταξική πάλη, για τον Μαρξ και διαρκώς αναμασάς όλες τις ιουδαιοαρλούμπες του κομμουνισμού;
    Τελικά πρέπει να είσαι τραγική περίπτωση ατόμου. Αστυνομικός...και ταυτόχρονα συνειδητός κομμουνιστής(!)
    Πρόκειται δηλαδή για την αποθέωση της διχασμένης προσωπικότητας, πραγματική τρικυμία εν κρανίω.
    Πριν μερικές δεκαετίες θα ήσουν γραφική εξαίρεση αλλά και επικίνδυνος, σήμερα είσαι χαρακτηριστικό παράδειγμα μια κοινωνίας στα πρόθυρα της απόλυτης αποχαύνωσης και παράνοιας, με την αστυνομία διαλυμένη και το στρατό αντί να προστατεύει τους πολίτες και το σύνταγμα της χώρας να φτιάχνει κέντρα αναψυχής για τους λαθροεισβολείς υπό την επίβλεψη της Αλ Σάλεχ και να μοιράζει κρουασάν στους πακιστανούς...

    Έρχεσαι τώρα εδώ να βρίσεις τους πάντες που απόλυτα δικαιολογημένα μιλάνε για αυτοάμυνα και αυτοδικία και να το παίξεις καμπόσος υπονοώντας ότι έχεις εμπλακεί σε οδομαχίες με κακοποιούς στις οποίες ρίχθηκαν εκατοντάδες σφαίρες (μπορεί και κανένα μίνι πυρηνικό ε;...). Μου θυμίζεις κάτι κληρωτούς ΟΥΚαδες που για να το παίξουν υπεράνω όλων μας έλεγαν απίθανες ιστορίες για μάχες με καρχαρίες και ένα σωρό άλλα κουφά.

    Μιλάς για συντεταγμένο κράτος. Καλά που ζεις άνθρωπε μου; Εδώ ζούμε σε μία αυτοκρατορική επαρχία με τοπικούς επάρχους τους Μινέικο και Κοεν-τζόγλου που έχουν καταργήσει τους θεσμούς και κάνουν ότι τους καπνίσει. Αναρχικοί καίνε τα πάντα, οι εθνοπροδότες του ΚΚΕ καταλαμβάνουν κρατικά κτήρια και μιλάνε για δεύτερο γύρο 44-49 ανοικτά στη βουλή (!) και κανείς δεν τους αγγίζει. Την ίδια στιγμή κάτοικοι της Αθήνας διαδηλώνουν ειρηνικά και συλλαμβάνονται επειδή στον Κοεν-τζόγλου δεν αρέσει ότι κρατάγανε ελληνικές σημαίες και έψαλαν τον εθνικό ύμνο.
    Ζούμε ως Έλληνες σε ένα κράτος που μας έχει θέσει στη κυριολεξία σε διωγμό, καθημερινά ληστεύονται, βιάζονται και τραυματίζονται Έλληνες από τους τριτοκοσμικούς υπανθρώπους-προστατευόμενους των Μινέικο & CIA που μαζεύτηκαν στην Ελλάδα και εσύ μας μιλάς για κράτος.
    Λοιπον κράτος δεν υπάρχει για τους Έλληνες. Είμαστε χώρα υπό κατοχή και οι κρατικοί μηχανισμοί είτε αδρανούν, είτε έχουν μετατραπεί σε κέντρα εξυπηρέτησης λαθρομεταναστών.

    Στη πράξη είστε ως αστυνομικοί πλήρως ανίκανοι να μας προστατεύεσετε διότι
    α) Είστε μια νέα γενιά ένστολων δημοκρατόμπατσων που μπήκαν στην αστυνομία για να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριφέρεστε έτσι και μάλιστα θεωρείται και σωστό να συμπεριφέρεστε με αυτό το τρόπο. Βέβαια ουσιαστικά δε φταίτε εσείς, έτσι σας έμαθαν και για αυτά τα χαρακτηριστικά σας σας επέλεξαν.
    β) Η ίδια η ηγεσία σας θα σας προδώσει, φυλακίσει, αποτάξει, ρεζιλέψει στα κανάλια στη πρώτη ευκαιρία που θα κάνετε κάτι που θα θίξει τις ιερές αγελάδες του συστήματος: αριστερά και λαθροεισβολείς.
    γ) Και να θέλατε να προστατεύσετε τους Έλληνες είναι πλέον παντελώς αδύνατο διότι δε μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι. Η Ελλάδα γέμισε αφρικανούς κανίβαλλους, πακιστανούς τζιχαντιστές που βιάζουν 90χρονες και 85χρονες, αλβανούς δολοφόνους και κάθε είδους κατακάθι.

    Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι άμμεση αλλαγή του νομικού πλαισίου και καλλιέργεια κουλτούρας οπλοκατοχής και αυτοάμυνας στους Έλληνες. Όταν η κάθε ηλικιωμένη θα κοιμάτε με ένα 9αρι δίπλα της και το πακιστανικό αγρίμι μπει να τη βιάσει και σκοτώσει και αυτή του αδειάσει τη γεμιστήρα πάνω του, θα λουφάξουν και οι πακιστανοί.


    Ορκίστηκες να υπηρετείς το κράτος γράφεις...Μα...αυτό δεν είναι το αστικό κράτος που ως κομμουνιστής θες να καταστρέψεις; Για αυτό σου επαναλαμβάνω ότι έχεις σοβαρότατο ζήτημα που πρέπει να κοιτάξεις επειγόντως!

    ΥΓ αφήνω στην άκρη τη παιδική σου αντίδραση που δείχνει πως κατά βάθος ο κύριος λόγος που στεναχωρίεσαι για την επιθυμία/ανάγκη αυτοάμυνας των Ελλήνων είναι πως δεν θα έχεις εσύ το "παιχνιδάκι" του μονοπωλίου της βίας και θα το μοιράζεσαι τώρα και με άλλα "παιδάκια".
    Συγνώμη κύριε κομμουνιστή δημοκρατόμπατσε αλλά πλέον τα δεδομένα αλλάξαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αυτα που γραφοντε εδω ειναι υποπτα...(χμμμ)...κ αυτα που βλεπουμε ακουμε κ μυριζουμε που συμβενουν εξω απο'δω to the real world (η ΚΑΤΗΦΟΡΑ δηλαδη η ΣΚΕΤΗ) ειναι αθωα....(χχμμμμ)....εχει αντιληψη το ΟΡΓΑΝΟ-.τι διαλο τα'χομε τα γαλονια...



    dks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. YakuYaku, a young translation community is willing to work with new translators who would like to be part of its listing of translators available for new assignments. Jobs will be assigned by clients directly forイprofessional translation services. Assignments are posted by clients directly and their volume and pricing may vary
    and you will get an alarm whenever a new job with the languages you work with is live.
    On top of jobs, All sorts of user generated tips are online and a resources and help section with everything you need.
    Have problems? Enter our board and ask your questions there.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Απο Κύπρο. Σήμερα έτυχε να ακούσω για το γεγονός. Λοιπόν η άποψη μου είναι καθαρή. Καταρχήν δεν έχει να κανει το θέμα με κόμματα, πολιτικούς κλπ. Απο τη στιγμή που κινδυνεύουν τα παιδιά μου και η σύζυγος μου μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ότι βρω μπροστά μου για να γλυτώσουν. Όπλο ή μαχαίρι ή πολεμική τέχνη. Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μας είναι η ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων και όχι του κάθε εγκληματία άσχετα με τη καταγωγή του. Αφού είναι παραδεκτό απο όλους μας ότι για την οικογένεια μας δίνουμε και την ίδια μας τη ζωή. Ας μου πει λοιπόν κάποιος αν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου θα έχω την φυλακή που θα πάω μετα που θα αμυνθω γιατι για μένα άμυνα είναι ή την ασφάλεια της οικογένειας μου; Σίγουρα το δεύτερο. Για μένα λοιπόν χωρίς να λέω πάντα ότι πρέπει να περνουμε το νόμο στα χέρια μας σωστά αντέδρασε το θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Απο Κύπρο. Σήμερα έτυχε να ακούσω για το γεγονός. Λοιπόν η άποψη μου είναι καθαρή. Καταρχήν δεν έχει να κανει το θέμα με κόμματα, πολιτικούς κλπ. Απο τη στιγμή που κινδυνεύουν τα παιδιά μου και η σύζυγος μου μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα σίγουρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω ότι βρω μπροστά μου για να γλυτώσουν. Όπλο ή μαχαίρι ή πολεμική τέχνη. Εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μας είναι η ασφάλεια των δικών μας ανθρώπων και όχι του κάθε εγκληματία άσχετα με τη καταγωγή του. Αφού είναι παραδεκτό απο όλους μας ότι για την οικογένεια μας δίνουμε και την ίδια μας τη ζωή. Ας μου πει λοιπόν κάποιος αν εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου θα έχω την φυλακή που θα πάω μετα που θα αμυνθω γιατι για μένα άμυνα είναι ή την ασφάλεια της οικογένειας μου; Σίγουρα το δεύτερο. Για μένα λοιπόν χωρίς να λέω πάντα ότι πρέπει να περνουμε το νόμο στα χέρια μας σωστά αντέδρασε το θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.