4/3/10

Στην γκιλοτίνα οι μισθωτοί

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους η χθεσινή. Υπέκυψε τελικά αμαχητί στις πιέσεις των δεξιών ηγετών της ΕΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Αν και τυπικά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εξήγγειλε τα πιο αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ποτέ στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα.

Καμία ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές, δεν είχε καν διανοηθεί -πόσω μάλλον αποφασίσει- να περικόψει κατά 30% τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας των δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντας σήμα για να γίνει αυτό και στον ιδιωτικό τομέα. Μόλις τον Οκτώβριο ο ελληνικός λαός εξεδίωξε κλωτσηδόν με την ψήφο του τον Κώστα Καραμανλή και τη ΝΔ από την εξουσία, εξαιτίας της υπεράσπισης μιας πολιτικής πολύ λιγότερο αντιλαϊκής από αυτήν που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Κρίμα. Η απογοήτευση του ελληνικού λαού από αυτή την ταχύτατη μετάλλαξη του μετριοπαθούς σοσιαλδημοκράτη Γιώργου Παπανδρέου σε φορέα μιας ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι πολύ βαθιά. Καταβαραθρώνει ηθικά το πολιτικό προσωπικό και το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Η μεταστροφή του πρωθυπουργού εγείρει τεράστια πολιτικά ερωτήματα. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ήρθε σε ριζική ρήξη με τα όσα έλεγε. Και δεν αναφερόμαστε σε προεκλογικές του υποσχέσεις. Εκεί μπορεί να προβάλει το λογικοφανές επιχείρημα ότι δεν γνώριζε πως η κατάσταση ήταν τόσο άθλια λόγω της παραχάραξης των στατιστικών στοιχείων από την κυβέρνηση Καραμανλή. Αναφερόμαστε στα όσα έλεγε π.χ. στη συνέντευξή του στις Βρυξέλλες στις 11 Δεκεμβρίου, μόλις έληξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

«Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε απ’ αυτή την ιδεοληψία... Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη, και στον συνταξιούχο, και στον μισθωτό... Να χτυπήσουμε φαινόμενα όπως είναι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Λίγο να τα χτυπήσουμε αυτά, έχουμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας», είχε πει μεταξύ πολλών άλλων ο πρωθυπουργός.

Και τα έλεγε αυτά τον Δεκέμβριο, όταν ήταν πια δύο μήνες στην εξουσία και είχε ήδη αποκαλύψει στην ΕΕ το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Είχε πλέον πλήρη γνώση των δεδομένων.

Το ερώτημα προβάλλει αμείλικτο: παραπλανούσε συνειδητά τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός με όσα έλεγε τον Δεκέμβριο ή τα πίστευε μεν προσωπικά, αλλά δεν είχε το πολιτικό σθένος να αντισταθεί στις επιθέσεις των νεοφιλελεύθερων ηγετικών κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι στη συνέχεια τον έλιωσαν ιδεολογικοπολιτικά και τον μετέτρεψαν σε όργανο εφαρμογής της πολιτικής τους;

Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε τι από τα δύο είναι χειρότερο για τους Ελληνες εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό γενικότερα.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να λεηλατήσει τις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο θα έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα. Αντί να οργανώσει το κυνήγι των χιλιάδων επίορκων, π.χ. εφοριακών ή υπαλλήλων της πολεοδομίας που χρηματίζονται, αυτός περικόπτει τις αποδοχές όσων εργάζονται τίμια! Είναι προφανές ότι έτσι ωθεί όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους αυτούς είτε προς το «λάδωμα» είτε προς την παντελή αδιαφορία για τα καθήκοντά τους, αφού το κράτος τιμωρεί τους τίμιους υπαλλήλους με μείωση μισθού αντί να κυνηγάει τους απατεώνες.

Ας μη γελιόμαστε. Η περικοπή αποδοχών ωθεί ολόκληρο τον ελληνικό πληθυσμό προς την παραοικονομία και την αδήλωτη εργασία, προκειμένου να επιτευχθεί, ει δυνατόν, κάποια αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Τώρα π.χ. οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης θα αναζητούν με μεγαλύτερο πάθος τις ευκαιρίες να κάνουν παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα. Είναι αυτονόητο.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η περικοπή των μισθών πείθει ακόμη πιο βαθιά τους Ελληνες ότι απέναντί τους έχουν ένα ληστρικό κράτος-εχθρό που καιροφυλακτεί να γδάρει τους πιο αδύναμους, επιβραβεύοντας όσους «τρώνε και πίνουν στην υγεία των κορόιδων». Ενα κράτος με το οποίο κάθε συνεργασία συνιστά ηλιθιότητα εκ μέρους των πολιτών...

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μύθος η αδυναμία, δήθεν, δανεισμού

Μελοδραματικός ήταν ο τόνος του πρωθυπουργού όταν ισχυριζόταν προχθές πως δήθεν «δεν μας απειλεί η ύφεση αλλά η αδυναμία δανεισμού». Τα γεγονότα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η δική του κυβέρνηση ήταν που ζήτησε να δανειστεί 5 δισ. ευρώ στα τέλη Γενάρη και μόλις προσέφερε επιτόκιο 6,2% -μόνο 0,7% περισσότερο από το 5,5% που είχε δανειστεί τον Ιανουάριο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή χωρίς να γίνει καθόλου θόρυβος-, μέσα σε τρεις ώρες οι δανειστές είχαν προσφέρει... 25 δισεκατομμύρια στη δήθεν «υπό χρεοκοπία» Ελλάδα! Εμφανής η προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να τρομάξει τον κόσμο με ανακρίβειες για να αποδεχθεί με σκυμμένο κεφάλι και αδιαμαρτύρητα, μοιρολατρικά τα απαράδεκτα μέτρα.

ΕΘΝΟΣ

18 σχόλια:

  1. Και το χειρότερο όλων είναι πιστεύω πως όλους τους υπόλοιπους αρχηγούς κομάτων τους συμφέρει πολύ που βρήκαν ακόμη και τον ΓΑΠ να βγάλει τα κάστανα απο τη φωτιά,η γνώμη μου για τον ΓΑΠ είναι πολύ κακή και δεν τον εμπιστεύομαι καθόλου αλλά δεν παύω να τον παρομοιάζω με τον Μπους τζούνιορ,βρήκαν έναν χαζό να κάνει ότι του λένε και να λέει ότι του γράφουν.....Κύριε Καλεντερίδη δεν πιστεύω προσωπικά πως μπορούμε πλέον να σώσουμε τη χώρα μιας και ότι έγινε,γίνεται και θα γίνει έχουν όλα προαποφασιστεί και ήδη έχουν πείσει τον κόσμο πως ότι και να παραχωρήσουν θα είναι αποδεκτό,ΜΑΚΑΡΙ να έχω άδικο,αλλά είμαι απο αυτούς που πιστεύουν πως τίποτα απολύτως δεν είναι τυχαίο σε όλα αυτά που ζούμε τελευταία.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΔΩ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ,ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Γιώργο Πασσά

    Από το 1981 και μετά, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί έχουν ευθύνη για την κατάντια της χώρας.
    Αυτό έχει γραφεί κατά κόρον και εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Γιώργο Πασσά ας πάψουμε να ασχολούμαστε με αυτους που ακόμη και τώρα μιλάνε κοματικά,έχω σιχαθεί αυτή την κατάσταση,δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που γίνεται,ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. APO TO 1974 KAI META OLOI OI POLITIKOI EXOUN EYTHINI.12:42 .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΚ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΕΙ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 04 ΗΤΑΝ 5% ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 81 86 87 Η ΑΚΟΜΑ ΤΟ 90 93 Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2001 ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΑΣ ΕΜΕΝΕ Ο ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΡΑΦΗΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 81.ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΜΩ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ,ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργο πασσια ετσι που τα λες, ο Γκορμπατσωφ ηταν ο μονος υπευθυνος που διαλυθηκε η Σ.ενωση και οχι η οικονομικη φιλοσοφια και διαφθορα που επικρατουσε σε αυτη τη χωρα(κατι παρομοιο με το ελληνικο δημοσιο).Το 74 μεχρι το 81 υπηρχε διαφθορα στα ανωτερα και ανωτατα στρωματα.Απο το 81 και μετα μεχρι τα νυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήταν λάθος του ΠΑΣΟΚ να θέσει θέμα εξεταστικής από το 2004. Το 2004 πάρθηκε μια πολιτική απόφαση (λανθασμένη κατά την γνώμη μου): η απογραφή. Η απογραφή, όμως, αντί να στείλει κάποιους από την προηγούμενη κυβέρνηση στο σκαμνί τους αθώωσε και οδήγησε την χώρα στην επιτήρηση. Η επιτήρηση, πάλι, έλιξε κάπου το 2006 ή 2007 (δεν θυμάμαι ακριβώς) και η ΕΕ (ο Αλμούνια, ο Μπαρόζο, κλπ) μας έδωσαν συχωροχάρτι. Άρα το ζητούμενο είναι τι έγινε από εκείνη τη στιγμή και μετά. Πως έφτασε το 2009 η χώρα να έχει οδηγηθεί σε χρεοκοπία; Κάποιοι έχουν ευθύνες, άλλοι πολιτικές κι άλλοι ποινικές. Γι' αυτή την περίοδο, λοιπόν, θα έπρεπε να στηθεί εξεταστική και να ξεσκεπαστεί ο κάθε κατεργάρης (αν και ο λαός γνωρίζει γι' αυτό οδήγησε την προηγούμενη κυβέρνηση εκεί που την οδήγησε). Αλλιώς, μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Οπότε ας πάμε τόσο πίσω όσο η εποχή του Χ. Τρικούπη, τον πρώτο μεγάλο εκσυγχρονιστή που με τα μεγάλα δημόσια έργα του καταχρέωσε το ελληνικό κράτος με τεράστια δάνεια, και ας του ζητήσουμε κι αυτού τα ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Γιώργο Πασσά

    Εχουν δίκιο όλοι οι φίλοι που γράφουν ότι από το ΄81 και μετά φταίνε όλοι ανεξαιρέτως. Εγώ θα έλεγα από το 74 και μετά. Μην ξεχνάμε τον "εθνάρχη της πλάκας". Και αυτός έβαλε το χεράκι του σε όλη αυτή την κατάσταση ή και ενώ θα μπορούσε πάρα πολλά να είχε κάνει, δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αλλωστε γνωστή η ικανότητα του.....να καταστρέφει.
    Λοιπόν ας μην συζητάμε για το "τις πταίει" και να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη. Είναι αδιανόητο 5,5 μόλις χρόνια να έχουν κάνει τέτοια τεράστια ζημιά. Οσο για το "παραιτήθηκε", τον υποχρέωσε να παραιτηθεί ο Τζέφρυ γιατί τον απείλησε για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.
    Αυτά για να τελειώνουμε με τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.
    Το θέμα είναι ότι δεν μου αρέσει γενικότερα η όλη Ιστορία και πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξει και τρίτη σειρά μέτρων. Μην μου πείτε γιατί τα κάνει σε "δόσεις". Αν δεν τα έκανε έτσι ΔΕΝ θα γίνονταν ποτέ αποδεκτά. Και βέβαια αυτός ο τρόπος είναι ανήθικος και δεν ακολουθεί τα όσα έλεγε πριν τις εκλογές ή και ακόμη και τον περασμένο Δεκέμβριο.
    Οι πολιτικοί πειραματισμοί και πρωτοτυπίες όμως θα πρέπει να ξέρει ότι είναι πιο επικίνδυνοι γιατί οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας που θα βιώσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολύ κακός σύμβουλος και φοβάμαι πως μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις. Αυτή η μόνιμα συνεχόμενη ληστρική επιδρομή μόνο στους μη έχοντες έχει φτάσει σε πρωτοφανές και οριακό σημείο. Τι θα γίνει αν και αυτά τα μέτρα αποδειχτούν ανεπαρκή ; Μετά που θα στραφεί για αναζήτηση νέων πόρων ; Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να ξαναβάλει πάλι νέους φόρους γιατί δεν θίγονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι από αυτά τα μέτρα αλλά όλοι. Μετά τι θα γίνει ;
    Αν δεν καταφέρει αυτή τη φορά να ελέγξει το έλειμα τον βλέπω.....νύχτα να φεύγει.
    Και έχοντας ένα τέτοιο τεράστιο πρόβλημα ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν ανοίγεις συνεχόμενα και νέα μέτωπα γιατί απλά θα χάσεις....τη μπάλλα.
    Βλέποντας αυτά από την αρχή καταλαβαίνεις τι πρόκειται να επακολουθήσει. Δεν χρειάζεται και πολλή φιλοσοφία για να καταλάβεις το που και πως βαδίζει.
    ΑΥΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ...........

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε ανώνυμε
    04 Μαρτίου 2010 2:13 μ.μ.
    και συμφωνώ και διαφωνώ μαζί σου.
    Μακάρι όμως όλοι οι πολιτικοί μας να μπορούσαν έστω σε μία τρίχα του κεφαλιού του να έμοιαζαν.
    Δεν θα με πείραζε να με καταχρεώνουν τα δάνεια αν γίνονταν συνέχεια δημόσια έργα και άλλαζε εικόνα η ελληνική επικράτεια γιατί κάποια στιγμή όλα αυτά τα έργα θα "ξεχρέωναν" με τις ωφέλειες τους τα δάνεια.
    Το θέμα εδώ είναι ότι δεν έγιναν τέτοιου μεγέθους (εποχής Τρικούπη) δημόσια έργα και μάλιστα όταν χρηματοδοτούνται κατά το μεγαλύτερο μέρος τους από την ΕΕ. Εδώ και χρηματοδοτήθηκαν και κατασπαταλήθηκαν χρήματα και έφαγαν πάρα πολλά και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
    Αστοχο και λάθος το παράδειγμα σου.
    Αλήθεια ξέρετε ότι για κάθε ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση.....του κώλου) πέφτει και 1,5 δισ € ; Αλήθεια δεν θα έπρεπε να κοπούν οι επιδοτήσεις προς αυτούς που λυμαίνονται τα χρήματα του κοσμάκη και κάθονται ; Αλλά βλέπετε "θεάρεστο" το έργο τους του εθνομηδενισμού και της αλλοίωσης της Ελληνικότητας.
    ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ αναρωτιέμαι άντε και φταίει ο ΚΑραμαλής ο ΠΑπανδρέου και πατήρ και υιός ο ΚΑραμαλής ο Γέρος Ο κινέζος και όλοι πιο πίσω, ναι πάρακατω και ...
    Αυτοί φταίνε εμείς δλδ που είμασταν σε άλλη χώρα όταν τους ψηφίζαμε εεε που ψηφίζαμε στο Αζερμπαιτζάν και περιμέναμε να μας κυβερνάνε στην Ελλάδα...
    Φταίει ο πρωθυπουργός ναι φταίει
    οι βολευτές και αυτοί που είναι στην κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν φταίνει;
    Οι επιχειρηματίες που τα μασήσαν σε συνεργασία με τους απο πάνω δεν φταίνε;
    Οι δημόσιοι που λαδωνώντουσαν δεν φταίνε ;
    Εμείς που τους τα χώναμε δεν φταίμε;
    Ολοι φταίνει ο καθένας έχει το μερίδιο ευθήνης του απλά αυτή τη στιγμή καλούμαστε εμείς να σηκώσουμε το βάρος της ευθύνης παρά το γεγονός ότι κατέχουμε το μικρότερο ποσοστό
    Πάρα ταύτα και η σιωπή είναι συμμετοχή και μάλιστα εξίσου αισχρή
    Μέχρι και χτες κομματικοποιούσαμε την κλεψιά.
    Πότε θα συνειδητοποιήσουμε ότι το χρήμα δεν έχει ούτε κόμμα ούτε χρώμα ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία ;
    Για όνομα του θεού δλδ ακόμα θα λέμε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ..
    Αν θέλουμε μια άσπρη μέρα σίγουρα με αυτό το τρόπο δεν θα την βρούμε.
    Πρώτα θα αντιληφθούμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε πέρα απο κομματοχρώματα για την Ελλάδα και μόνο και μετά θα ρθουν οι λύσεις.
    Ο ΓΑΠ δεν χτύπησε εκεί που έπρεπε γιατί δεν έχει τα κάκαλα να το κάνει γιατί απο κει ακριβώς τον κρατούν το ίδιο και ο Καραμαλ..ης το ίδιο και όλοι οι άλλοι σε συνδιασμό δε με το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι λεχρίτες χρωστάνε στους επιχειρηματίες την εκλογή τους και στου εξωτερικούς την άνοδο τους δένει το γλυκο.
    Ας ξυπνήσουμε μια μέρα και να κοιτάξουμε τα πράγματα με σκοπό και στόχο την Ελλάδα και όχι να συνεχίζουμε τα ίδια λάθη που μας έφταασαν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπως πάντα, έχουμε δύο επιλογές:

    1) Αν θέλουμε να μη ξανασυμβούν αυτά που συμβαίνουν τώρα, το μαχαίρι πρέπει να μπει ως το κόκκαλο κι ως το μεδούλι ακόμα. Και το μεδούλι της όλης ιστορίας είναι ότι μας μάθανε να ζούμε με δανεικά και μας αποδιαφθείρανε. Όπως φαίνεται το μάθημα του Τρικούπη το ξεχάσαμε και γι αυτό το ξαναπαθαίνουμε. Αν δε θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, τότε πρέπει να ξετινάξουμε το φαύλο κύκλο του υπέρογκου (και ανατροφοδοτούμενου) δανεισμού του κράτους. Πότε εκτινάχθηκε σε τέτοια ύψη, γιατί έγινε αυτό, ποιοί βολεύονται διαχρονικά από αυτή την κατάσταση, γιατί δεν έχουμε βιομηχανική παραγωγή κλπ. Μόνο αν τα καταλάβουμε καλά αυτά μπορεί να μη μας ξανασυμβούν.

    2) Εναλλακτικά, μπορούμε απλά να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλο. Ως γνωστόν, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα παραλαμβάνουν καμμένη γη από την προηγούμενη. Μετά αυτές μεγαλουργούν και νοικοκυρεύουν τα πράγματα για το καλό του λαού. Ατυχώς όμως, πάντα κάτι μυστήριο συμβαίνει (προφανώς κάποιος 'από μηχανής' διάολος) και η επόμενη κυβέρνηση βρίσκει ακόμα πιο καμμένη γη. Και μετά κάθονται όλοι μαζί και κοιτάνε σαν τους χάνους.

    Διαλέγουμε και παίρνουμε. Ή θα βάλουμε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων ή απλά θα κοιτάμε το δάχτυλο (και θα τσαντιζόμαστε όταν μας το δείχνουν οι Γερμανοί με το κομμένο χέρι της Αφροδίτης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω, χωρίς να συμφωνώ καθόλου για περικοπές μισθών, οτι "καλά" έπαθαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, Αν δει κανείς τα τελευταία χρόνια όλοι προσπαθούσαν να μπούν στο δημόσιο με κάθε θυσία, με ψέμματα, με διορισμούς απο το παράθυρο, με εξάμηνες συμβάσεις, και... μετά έλεγαν, όταν τελείωνε η σύμβαση, "θα κόβουν" το ψωμί θα πετούν έξω, τα κεκτημένα, απεργίες κλπ. Αν δείτε παλιά Ελληνικά έργα θα διαπιστώσετε οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πρωταγωνιστές της πτώσεις και μιζέριας. Σήμερα ήταν διαφορετικά, φίλος μου του δημοσίου μου έλεγε οτι τα...ξύνει όλοι μέρα, άλλο ζευγάρι φίλων μου στο δημόσιο πήραν σπίτι στην Πεντέλη 400 τετραγωνικών και όταν τους ρωτούσα πως τα κατάφεραν!!! σήμερα κλαίνε. Νισάφι πια η λύσσα με το δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σοβαρά τώρα, η αλματώδης αύξηση των μεταβιβαστικών πληρωμών(και κυρίως η ανισοκατανομή τους) την τελευταία δεκαετία χωρίς την αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας, οδήγησε τα εισοδήματα σε ζήτηση προιόντων ελαστικής ζήτησης πολύ πάνω από το 1(δλδ εισαγωγές ακριβών αυτοκινήτων όπως τα Cayene κλπ), αυτό ήταν το μοντέλο κατανάλωσης που υπέθαλψε τα αέναα ελλείματα και χρέη, τώρα τρέχουμε.. Εντωμεταξύ αρχίζω και συμπαθώ τον Μητσοτάκη(σουρεαλιστικό έτσι?) μόνο και μόνο για το θάρρος που έχει και βγαίνει και μιλάει σε σχέση με τους άχρηστους Σημίτη και κυρίως Καραμανλή
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστεύω ότι το μεγάλο ξεπούλημα άρχισε την περίοδο Σημίτη και η κατρακύλα έφτασε σήμερα. Για ιστορικούς και μόνο λόγους πρέπει να εξεταστεί αυτή η περίοδος. Και δεν είναι θέμα κόμματος ή ιδεολογίας. Άλλού είναι το θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. GEGONOS EINAI OTI O ETHNARXIS KARAMANLIS ME THN YPOGRAFH TOU EVBGALE THN KYPRO APO THN SYNTHIKI TIS LOZANHS.-TELEIA PAYLA .KAI META ANEXORISE EIS PARISIOUS,STHN EPISTROFH TOU EORAKE MAKROTHEN THN KYPRON.PAREDOSE THE SE SOSIALIZONDA ME EPAFES KANDAFI POY TON PLAKOSE TO OUNI KAI TON ESTEILE ME KARDIAKO.META EIRTHE O KINEZOS POU PARETITHIKANE KSAFNIKA KAI PAREDOSE TO DAKTILI DION .TA INIA PEIRAN OI PAPADOAYTIKTONIMENOI ME PLIRI AKINISIA MEXRI PTOSEOS OOU ANELAVE ENGONOS POU EVLEPE TO XRHMA ALA TO EXASE .ME APOTELESMA ORATO KAI EPIFOVO. EKDROMI EKSO APO THN VOULH EIPASI.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όταν θα διώξουμε (γιατί μόνα τους αποκλείεται να φύγουν, τα κόμματα και το πελατειακό τους σύστημα απο κάθε τομέα της κοινωνίας μας, τότε ίσως συμμαζευτούμε ... Εδώ σε ένα πανεπιστήμιο μπαίνεις και το πρώτο θέαμα που αντικρίζεις είναι τα stand των κομμάτων, με κάτι χρέλιες στρατευμένους από πίσω ... Άντε τώρα να πείσεις τις νέες γενιές ότι το πανεπιστήμιο είναι χώρος μόρφωσης και διάνθησης του πνεύματος ... Για να μην γράψω για το Δημόσιο, τις Ένοπλες Δυνάμεις κλπ κλπ .... Τα κόμματα έχουν τινάξει τον τόπο στον αέρα ... Από το 1821 και μετά.

    ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.