2/9/10

Ραντεβού στις 17 Σεπτεμβρίου στην Πόλη

Ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη, στις 17 Σεπτεμβρίου, έδωσαν τα μέλη της «Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας».Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της κίνησης, Κρις Σπύρου, τόνισε ότι στόχος είναι να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία.

Οπως ελέχθη, θα υπάρχει ιερέας στην αποστολή που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, ωστόσο δεν διευκρινίστηκε αν υπάγεται σε κάποια αυτόνομη Εκκλησία ή σε κάποιο Πατριαρχείο. Ο κ. Σπύρου υπενθύμισε ότι η «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας» έχει καλέσει και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να παραβρεθεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι αν η αποστολή εμποδιστεί να εισέλθει στην Τουρκία, θα ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες.

Ερωτηθείς αν υπάρχει συνεννόηση με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος να γίνουν συνεννοήσεις, αφού ούτε το ελληνικό ΥΠΕΞ ούτε και το αμερικανικό έχουν σχέση με την Αγία Σοφία».
Ethnos.gr

9 σχόλια:

  1. Πρώτοι εμείς οι Ελληνες πρέπει νά σεβασθούμε τήν Τού Θεού Αγία Σοφία καί νά τήν τιμήσουμε μέ Θεία Λειτουργία. Ο ναός πρέπει νά επιστρέψει στήν πίστη αυτών πού τόν έχτισαν.

    Αφού τό δουλεπρεπες ελληνικό κράτος αδιαφορεί, ο ελληνικός λαός πρέπει νά απαιτήσει τήν επαναφορά του ναού στήν Ορθοδοξία. Μακάρι νά βρεθούν χιλιάδες Ορθόδοξοι στήν Αγιά Σοφιά στίς 17 Σεπτεμβρίου.

    Η τελευταία Λειτορυργία έγινε από τόν κρητικό παπά-Λευτέρη στά 1919.

    Αν ο Ερντογάν απαγορεύσει τήν Θεία Λειτουργία δέν θά έχει μούτρα νά ζητήσει τζαμί στήν Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Αγία Σοφία είναι μουσείο και προστατεύεται από την UNESCO. Πώς θα γίνει λειτουργία ακόμη κι αν το επέτρεπε (αποκλείεται) το τουρκικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σε αυτούς που το τολμούν.
    Έτσι πρέπει να φέρετε ο Έλληνας.
    Τώρα οι υπόλοιποι που φοβόμαστε να πάμε ,ας το βουλώσουμε με τις διάφορες ηλιθιότητες που γράφουμε και να προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά.
    ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ
    ΕΥΓΕ
    Μακάρι να ήμασταν όλοι εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mη βιάζεστε να χειροκροτείσετε αδέρφια. Ο τύπος που διοργανώνει το... event, λέγεται από καλές πηγές ότι είναι μασώνος, συγκρητιστής, πανθεϊστής και στα πλαίσια της διάδοσης και της αποενοχοποίησης του πνεύματος του οικουμενισμού έδωσαν το ΟΚ εκείνοι που πρέπει για να γίνει λειτουργεία στην Αγιά Σοφιά. Κανείς δεν ξέρει και προσέξτε το αυτό αν θα λειτουργήσει μόνος του Ορθόδοξος ιερέας ή ανα θα συλειτουργήσει (Θεός φυλάξοι) με ιερείς άλλων δογμάτων. Ίδωμεν. Παντως το πράγμα θέλει προσοχή γιατί ΔΕΝ είναι όπως φαίνεται.
    Σαββούλη εσύ τα ψάχνεις αυτά. Πως και σου ξέφυγε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρωτοβουλία είναι υπαρκτή και είναι ανακόλουθο να την πολεμάμε εμείς οι Έλληνες.
    Όσοι δεν συμφωνούμε, καλό θα είναι να είμαστε απλοί παρατηρητές και όταν δούμε -ή ξέρουμε- κάτι που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, τότε να το καταγγέλουμε επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΓΑΠ ΟΥΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΟΣ.ΟΥΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΝΙΑΖΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΑ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ,ΘΑ ΣΕ ΠΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα δες αυτό: http://trelogiannis.blogspot.com/2010/09/blog-post_8247.html για περισσότερη ενημέρωση. Γιατί δεν είναι καλό να είμαστε απλοί πατατηρητές όταν σου λένε ότι ετοιμάζουν λαγό ενώ μυρίζει απ' το τσουκάλι φασολάδα... Με ολίγο αρσενικό ίσως) Και πρέπει να το ψάχνουμε κομμάτακι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καρδια και η ψυχη μου θα ειναι εκει περα και ευελπιστω να ερθει η ωρα που θα μπορω οχι μονο να δω την Αγια Του Θεου Σοφια αλλα και να εκκλησιαστω σε αυτην
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ώρα μιας τέτοιας λειτουργίας θα είναι για μας τους Ελληνες ιερή και ιστορική.
    Θα ήθελα όμως να ξέρω αν οι τοιχογραφίες με τους 4 Ευαγγελιστές θα παραμείνουν σκεπασμένοι με τα μουσουλμανικά σύμβολα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.