7/9/10

Φορολογείται το 35% του πτητικού επιδόματος στην Αεροπορία

Σε ποσοστό 35% θα φορολογούνται τελικά τα επιδόματα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, ύστερα από τις παλινωδίες της κυβέρνησης και τις αλληλοσυγκρουόμενες ρυθμίσεις που κατέθεσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με τη χθεσινή τροπολογία Βενιζέλου στο νομοσχέδιο για την ιεραρχία των ενόπλων δυνάμεων ορίζεται ότι δεν θα φορολογούνται σε ποσοστό 65% τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας και η ειδική αποζημίωση των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα.

Υπενθυμίζεται ότι τα επιδόματα αυτά φορολογούνταν με αυτοτελή τρόπο μέχρι το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, που όρισε ότι θα φορολογούνται στο σύνολό τους.
ΑΥΓΗ

3 σχόλια:

  1. @Αιρετικος
    H ιδια ειδηση με αλλο τροπο ειπαμε το ποτηρι μισοαδειο ή μισογεματο.

    Με τροπολογία Βενιζέλου απαλλάσσεται το 65% του επιδόματος επικινδυνότητας από την φορολογία!

    Τροπολογία με την οποία απαλλάσσεται της φορολογίας το 65% των επιδομάτων επικινδυνότητας (ιπταμένων, υποβρυχίων κλπ) των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσε πριν από λίγο στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Η κατάθεση της τροπολογίας είχε μεν προαναγγελθεί από τον υπουργό, αλλά δεν αναμενόταν τόσο γρήγορα, ούτε ήταν γνωστό το ποσοστό απαλλαγής από τον φόρο. Σε ότι αφορά το υπόλοιπο 35%, μάλλον ενσωματώνεται στο μισθό και θα φορολογείται κανονικά.

    Συγκεκριμένα απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες, από την 1η Ιανουαρίου 2010 και κατά ποσοστό 65% τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών κλπ) καθώς και η ειδική αποζημίωση των ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε άτομα που ασθενούν.

    Η σχετική τροπολογία - προσθήκη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την «Υπηρεσιακή εξέλιξη και Ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα διοίκησης των Ε.Δ., στρατολογίας και συναφείς διατάξεις», το οποίο εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

    Δεν αποτελεί απόλυτη αποκατάσταση, αλλά είναι σημαντικό ότι η πολιτική ηγεσία τουλάχιστον τήρησε το λόγο της έναντι των στελεχών που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι το επίδομα θα φορολογείται στην πηγή και δεν θα υπάρχει άνοδος της κλίμακας.

    Τμήμα εδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Σε ποσοστό 35% θα φορολογούνται τελικά τα επιδόματα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας<
    ---------
    Γα εσας, πιλοτοι μαχητικων,υποβρυχιοι,αλεξιπτωτιστες,ναρκαλιευτες και λοιποι αλλοι...παραξενοι για τους αλλος
    υπαρχει η λυση.Ελατωστε σε ποσοστο -35% τα ρισκα στην ζωη σας και τον κινδυνο να αφησετε ορφανα και χηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον άλεσε ο μύλος της σκουπιδιάρας

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/08/2010

    Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στα Χανιά με θύμα έναν εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου. Ο 48χρονος Ν. Μαργιολάκης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το πίσω μέρος του απορριμματοφόρου στο οποίο εργαζόταν του προκάλεσε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα το βράδυ και οι δύο συνάδελφοί του που παρακολούθησαν το περιστατικό υπέστησαν σοκ.

    Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 48χρονος ερευνώνται από την αστυνομία, αλλά φαίνεται να τραυματίστηκε από την πίσω πόρτα του απορριμματοφόρου όταν προσπάθησε ν' απομακρύνει αντικείμενο που εμπόδιζε τον μηχανισμό. Το υπουργείο Εργασίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και υπηρεσιακοί παράγοντες διερευνούν αν υπήρξαν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

    Δεν πρεπει και σε αυτην την περιπτωση να υιοθετεθουν τα παιδια του απο την βουλη; και αυτος δεν προσφερει στην πατριδα; αυτος με τι ποσοστο πρεπει να φορολογηθει; ή πιστευευτε οτι καποιοι ελληνες ειναι ποιο ελληνες.Απλα για αυτον δεν θα γραψουν μεγαλα φορουμ ουτε και θα επισκευθουν την γυναικα του να εκφρασουν την οδυνη τους ακουσατε μηπως τον προεδρο της δημοκρατιας να ειπε τιποτα; Αλλα ενταξει ο θανατος στην ελλαδα δεν μετραει αναλογα ουτε ειδα μεχρι τωρα αναλογη αντιμετωπηση για τα φορολογικα των σκουπιδιαριδων .

    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.