4/9/10

Εδώ οι καλοί πελάτες!


Αν πράγματι οι Ισραηλινοί κατορθώσουν και το Αιγαίο να οικειοποιηθούν για τις στρατιωτικές τους ανάγκες και όπλα που ήδη έχουν μοσχοπουλήσει στους Τούρκους να τα πουλήσουν και σε μας, τότε πραγματικά θα αποδείξουν για άλλη μια φορά πόσο καλοί έμποροι είναι.Όσο για εμάς, πάντα ήμασταν απλώς... πελάτες!


Η προσέγγιση της Ελλάδας με το Ισραήλ προφανώς έχει σκοτεινά σημεία, πολλά από τα οποία δεν θα είναι εύκολο να μάθουμε από την ώρα που ο πρωθυπουργός φαίνεται να ασκεί μια σχεδόν προσωπική εξωτερική πολιτική – όντας ο ίδιος και υπουργός Εξωτερικών, τουλάχιστον μέχρι στιγμής και πριν ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο τουλάχιστον δημοσιεύματα («Επίκαιρα» και «Καθημερινή της Κυριακής») επανήλθε το όνομα του Άλεξ Ρόντου, του παλιού, σταθερού και στενού – αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο – συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο όχι μόνο στην υλοποίηση της επίσκεψης Νετανιάχου στην Αθήνα, αλλά και συνολικά στη διαδικασία προσέγγισης της χώρας μας με το Ισραήλ.

Πάντως προς το παρόν γράφονται διάφορα σενάρια, άλλα λογικά και άλλα εκτός πραγματικότητας. Τόσο υπέρ όσο και κατά αυτής της «συνεργασίας» έχουν γραφτεί και ειπωθεί ήδη πολλά, καθώς – ιδιαίτερα από την κυβερνητική πλευρά – διαρρέουν σχεδόν μυθολογικής υφής σενάρια, τα οποία αφήνουν να εννοηθεί ότι... έτσι ξαφνικά η Ελλάδα απομονώνει την Τουρκία, ότι αποκτά έναντι της χώρας του Ερντογάν ισχυρά διπλωματικά και άλλα όπλα κ.λπ.

Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι... μετρήσιμο σε όλη αυτή την ιστορία, αυτό είναι τα... άλλα όπλα και συγκεκριμένα όλα όσα οι Ισραηλινοί θα ήθελαν να μας πουλήσουν προκειμένου να αντικαταστήσουν τη μεγάλη τούρκικη αγορά για τα οπλικά τους συστήματα, η οποία είναι πλέον δυσπρόσιτη ύστερα από την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο αυτών χωρών από τη σφαγή στην ανθρωπιστική αποστολή για τη Γάζα και ύστερα.

Πυρομαχικά για Λέοπαρντ
Το πρώτο καυτό – και απτό – στοιχείο λοιπόν στη συμφωνία Ελλάδας - Ισραήλ είναι ότι αυτή επί της ουσίας παρατείνει την «αφλογιστία» των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ του ελληνικού στρατού, αφού οι Ισραηλινοί θέλουν να «χτυπήσουν» τη δουλειά! Κι αυτό θα είναι μόνο η... αρχή, όπως εκτιμούν άριστα πληροφορημένες πηγές, οι οποίες βλέπουν ότι ανοίγει μια νέα φάμπρικα σε ό,τι αφορά τον τρόπο, τα μέσα και τις χώρες προέλευσης των όπλων που ενισχύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας!

Μην γελιόμαστε. Οι Εβραίοι, όπως και οι Έλληνες βέβαια, είναι «μάστορες» στο εμπόριο. Το θέμα των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης δεν πρόκειται να το αφήσουν έτσι. Ως γνωστόν, τα άρματα Λέοπαρντ τα αγοράσαμε χωρίς πυρομαχικά! Το αποτέλεσμα σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την παραλαβή τους, είναι ότι παραμένουν ουσιαστικά ανενεργά. Σ’ αυτή την τετραετία παίχτηκε σκληρό παιχνίδι για το ποιος θα τσιμπήσει τα 63 εκατομμύρια ευρώ του προγράμματος.

Οι Ισραηλινοί μέχρι κάποιο σημείο ήταν μέσα στο παιχνίδι, αφού διαθέτουν προς πώληση πυρομαχικά. Ο Βενιζέλος, όταν ανέλαβε την ηγεσία του Πενταγώνου, ασχολήθηκε με την υπόθεση και η απόφαση που είχε ληφθεί προέβλεπε να μοιραστούν το πρόγραμμα Γερμανοί και Αμερικάνοι. Τότε δεν είχαμε γίνει ακόμη... σύμμαχοι με το Ισραήλ.

Η γνωστή αναβλητικότητα αλλά και η επιμονή του Μπένι να έχει διακομματική συναίνεση στα θέματα των προμηθειών άφησαν την ιστορία των πυρομαχικών ανοιχτή και τώρα οι «νέοι σύμμαχοί μας» μπαίνουν ξανά σφήνα. Έτσι κι αλλιώς όμως έχουν πολλά «καλούδια» που θέλουν να μας πουλήσουν. Διότι, εκτός από... καλοί σύμμαχοι, μπορούμε να γίνουμε και πολύ καλοί... πελάτες.

Η ισραηλινή πραμάτεια
Το Ισραήλ, μετά τη ρήξη των σχέσεών του με την Τουρκία, αναζητούσε έναν σύμμαχο που θα του εξασφάλιζε την παραχώρηση εναέριου και θαλάσσιου χώρου για να μπορούν οι αεροπορικές και ναυτικές του δυνάμεις να ασκούνται. Έψαχναν για ένα τεράστιο πεδίο βολής για να «παίζουν» τα σενάρια πολέμου εναντίον του Ιράν, όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2008 με την άσκηση «Ένδοξος Σπαρτιάτης».

Με τον Ερντογάν να προκαλεί όλο και περισσότερο καχυποψία με τις πρωτοβουλίες του, οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία απολύτως αντίρρηση στην ουσιαστική ενεργοποίηση της ελληνοϊσραηλινής αμυντικής συνεργασίας, που στα χαρτιά υπάρχει από το 1994.

Η δυσκολία της κυβέρνησης να δικαιολογήσει την ουσιαστική στροφή της ελληνικής διπλωματίας ήταν προφανής. Το επιχείρημα που προβλήθηκε ήταν ταυτόχρονα και το... τυράκι που μας έβαλαν στη φάκα: το οπλοστάσιο του Ισραήλ – και ειδικότερα η αμυντική του βιομηχανία, μέσω της οποίας αμερικάνικα όπλα που οι ΗΠΑ δεν αποδεσμεύουν για πώληση πωλούνται μέσω Ισραήλ. Μ’ αυτό το «μπάι-πας» επωφελήθηκαν οι Τούρκοι όσα χρόνια οι σχέσεις τους με το Ισραήλ ήταν μες στο μέλι. Η Άγκυρα εξασφάλισε από το Ισραήλ:

● Την προμήθεια των αεροπορικών βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς (80 χλμ.) Popeye.

● Αγορά 100 μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

● Εκσυγχρονισμό μαχητικών αεροσκαφών δεύτερης γενιάς με δυνατότητες χρησιμοποίησης σύγχρονων όπλων.

Περίπου τα ίδια όπλα οι Ισραηλινοί φέρονται πρόθυμοι να δώσουν στην Ελλάδα. Οι δικοί μας επιτελείς δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον κι αυτό προκύπτει από σειρά ταυτόσημων σχεδόν διαρροών πολιτικών και στρατιωτικών, με τις οποίες «εκθείαζαν την ισραηλινή τεχνολογία».

Οι αεροπόροι του Πενταγώνου δεν κρύβουν ότι θα τους ενδιέφερε ο εξοπλισμός των F-16 με βλήματα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν να μας πουλήσουν όσες φορές αγοράσαμε και χρυσοπληρώσαμε μαχητικά αεροσκάφη. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά και για ένα αντιαεροπορικό σύστημα που έχουν αναπτύξει οι Ισραηλινοί, το Arrow.

Αν πράγματι οι Ισραηλινοί κατορθώσουν και το Αιγαίο να οικειοποιηθούν για τις στρατιωτικές τους ανάγκες και όπλα που ήδη έχουν μοσχοπουλήσει στους Τούρκους να τα πουλήσουν και σε μας, τότε πραγματικά θα αποδείξουν για άλλη μια φορά πόσο καλοί έμποροι είναι.

Όσο για εμάς, πάντα ήμασταν απλώς... πελάτες!

28 σχόλια:

  1. "...ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ
    ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΧΘΟΥΜΕ,
    ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟΙ,ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΟΧΙ ΣΑΝ
    ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ,ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ,ΣΑΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΑΝ
    Ε Ν Τ Ο Λ Η.ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩΝΤΑΣ,ΟΣΟ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΤΗ ΡΕΥΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΑ
    ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ
    ΣΥΓΚΑΙΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΟΙ
    ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΕΣΜΟ ΣΕ ΦΘΑΡΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΧΑΙΟΥΣ ΣΥΡΜΟΥΣ,ΝΑ
    ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ
    ΣΤΙΣ ΓΥΡΩ ΦΩΝΕΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
    ΚΑΤΑ ΤΟ Φ Ω Σ ΤΗΣ Ι Δ Ε Α Σ,ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ,ΟΧΙ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΧΗΡΗΝ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ
    Τ Υ Χ Α Ι Ω Ν Υ Π Α Ρ Ξ Ε Ω Ν,ΠΟΥ
    ΚΥΚΛΟΦΕΡΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
    ΚΡΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΟΙΩΣ,
    ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ Α Ν Ε Μ Ο Υ Σ ΚΑΙ ΤΑ
    Σ Υ Μ Φ Ε Ρ Ο Ν Τ Α,ΑΛΛΟ ΜΟΝΑΧΑ
    ΑΠΟ ΤΗΝ Ε Ν Δ Ο Ν Φ Ω ΝΗ ,ΠΟΥ
    ΒΕΒΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΧΗΡΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΙΩΠΗΛΗ,ΜΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΟΜΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ,ΕΜΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Σ Τ Ε Ρ ΕΗ
    ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΡΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ
    Β Α Θ Υ Τ Ε ΡΑ."
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ
    "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"
    ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΩΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΦΩΣ.
    ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ.Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α.
    ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ,
    ΤΟΤΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΔΟ ΦΩΝΗ,ΘΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ,Α Ε Ρ Α ΑΑΑΑ ΑΑΑ....
    ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ...ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την άποψή σου, Καυκάσιε και θα ήταν πράγματι λυπηρό να αλλάξουμε απλώς προμηθευτή, έστω κι αν οι Ισραηλινοί αποδειχτούν πιο φτηνοί και το "πράμα" τους εξίσου καλό ή καλύτερο από των άλλων.

    Δεν πρέπει να είναι ο στόχος της συνεργασίας απλώς εμπορικός, αλλά να επεκταθεί σε μία συμπαραγωγή (το είχε κάνει και η Τουρκία) και στην απόκτηση τεχνογνωσίας, την οποία αναμφίβολα έχει το Ισραήλ.

    Συμπαραγωγή σημαίνει φτηνότερο κόστος για τον εξοπλισμό των ΕΔ μας και δημιουργία θέσεως εργασίας, απορρόφησης ανέργων και μάλιστα όχι μόνον εργατών, αλλά και πτυχιούχων διαφόρων ειδικοτήτων, που τώρα φεύγουν για το εξωτερικό.

    Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία, διότι, απ' ό,τι ξέρω, είμαστε πολύ πίσω από την Τουρκία. Έχουμε καθόλου μέσα ηλεκτρονικού πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ πλήρως με την τελευταία παράγραφο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δαιμονοποιούμε την ικανότητα του αντισυμβαλλόμενου. Για λόγους αφύπνησης; Σωστό. Αλλά όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη ΔΙΚΗ μας ικανότητα και προετοιμασία, όχι από το τί θέλει ο άλλος!

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρωθυπουργός φαίνεται να ασκεί μια σχεδόν προσωπική εξωτερική πολιτική – όντας ο ίδιος και υπουργός Εξωτερικών.

    Δεν είναι τυχαίο ότι σε δύο τουλάχιστον δημοσιεύματα («Επίκαιρα» και «Καθημερινή της Κυριακής») επανήλθε το όνομα του Άλεξ Ρόντου, του παλιού, σταθερού και στενού – αλλά χωρίς θεσμικό ρόλο – συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται να έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο όχι μόνο στην υλοποίηση της επίσκεψης Νετανιάχου στην Αθήνα, αλλά και συνολικά στη διαδικασία προσέγγισης της χώρας μας με το Ισραήλ.


    Cry me mother cry me !

    Οι Ισραηλινοί μέχρι κάποιο σημείο ήταν μέσα στο παιχνίδι, αφού διαθέτουν προς πώληση πυρομαχικά για τα Leopard.

    Σύμφωνα με τον πάντοτε καλά ενημερωμένο κ. Μάνο Ηλιάδη, τα πυρομαχικά των Ισραηλινών για τα Leopard δεν είναι κατάλληλα!

    E.o K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν παρ'ολες τις εξελιξεις δεν ηταν διατεθειμενοι να μας παρεχουν προηγμενο αμυντικο υλικο και οτιδηποτε αλλο που δεν θα ηταν σκοπιμο να κοινοποιηθη δικαια θα κατεβαζαμε καντηλια,τωρα γιατι η μεμψιμοιρια; Αν θα εισαι απλως πελατης η βοηθος μαστορα εξαρταται απο σενα.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καλεντεριδη
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου σε σχέση με τους λαθρομετανάστες και τους συνοριοφύλακες .
    Η κυβέρνηση μας(;) αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την στολή τους καθώς και τους απαγόρεψε να φέρουν γκλοπς και όπλα στους χώρους που διαμένουν οι λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα.
    Επίσης υποχρεώθηκαν οι συνοριοφύλακες να φέρουν στον ώμο αριθμό έτσι ώστε αν τολμήσει κάποιος να μιλήσει άσχημα σε κάποιον λαθρομετανάστη αυτός να μπορεί να πάρει τον αριθμό του και να τον καταγγείλει .
    Επίσης εγκύκλιο του υπουργείου Προστασίας του (ξένου) Πολίτη που εχει αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες αναφέρει πως μετά από επανειλημμένα φαινόμενα υποτιμητικής συμπεριφοράς συνοριοφυλακων προς λαθρομετανάστες απαγορεύεται να τους μιλούν με φράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα συναισθήματα.
    Όπως γνωρίζεται πλέον οι λαθρομετανάστες αναζητούν τους συνοριοφύλακες για να παραδοθούν, ενώ παλαιοτέρα προσπαθούσαν να ξεφύγουν και αυτό ,διότι τους δίνονται χαρτιά νομιμοποίησης μέσα σε λίγες μέρες από την μέρα της σύλληψης τους.
    Κάθε μέρα από την αρχή της χρονιάς φεύγουν 4 με 5 λεωφορεία με λαθρομετανάστες τα οποία ναυλώνονται με χρήματα των λαθρομεταναστών ,(που τα βρίσκουν άραγε; ), με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα .Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία ενημερώνονται από ΄΄ συναδέλφους ΄΄ τους, που καταφθάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα ,πως με τα χαρτιά που τους δίνονται είναι πλέον νόμιμοι και επί λέξει τους αναφέρεται πως δεν μπορεί να τους πειράξει κανείς.
    Με την μέθοδο αυτήν μεταφέρθηκαν νομιμότατα από την αρχή της χρονιάς 55000 (πενήντα πέντε χιλιάδες ) λαθρομετανάστες από τον Έβρο στην Αθήνα και το έγκλημα συνεχίζεται.

    Ένας απελπισμένος Έλληνας του Έβρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. andpik ,
    ρίξε μια ματιά και εδώ :
    Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης...

    τελικά όπως φαίνεται δεν παρέχει πλέον αυτόματα εγγύηση εξωτερικής χρηματοδότησης με χαμηλό κόστος για τη χώρας μας. Το spread του ελληνικού ομολόγου εξακολουθεί να καταγράφει υψηλές «πτήσεις» αναζωπυρώνοντας τα σενάρια της Ελλάδας για αναπόφευκτη χρεοκοπία.



    Το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council on Foreign Relations) των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μία σύντομη έκθεση όπου αναλύεται το πρόβλημα της Ελλάδας, ερμηνεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο και την παραμονή του spread σε υψηλά επίπεδα.


    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται τα επίπεδα του ελληνικού spread παραμένουν σχεδόν τα ίδια όπως ήταν πριν την ενεργοποίηση του μηχανισμού, όταν η Ελλάδα βρισκόταν σε «κατάσταση ημι-χρεοκοπίας» (eve of the Greek semi-default), μετά την ανακοίνωση της ένταξης στο μηχανισμό, αλλά και τώρα το Σεπτέμβριο μετά δηλαδή από τις θετικές εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ.


    Σύμφωνα με το CFR, η Ελλάδα τελικά θα αφεθεί στην χρεοκοπία, μόλις τα ελληνικά ομόλογα δε θα καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή η υπόθεση προϋποθέτει δύο πράγματα: Να αποδεσμευτούν από το ελληνικό χρέος οι τράπεζες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, η έκθεση των οποίων είναι πολύ μεγάλη, και ότι όλοι οι Ευρωπαίοι στο τέλος θα θέλουν να «αποβάλλουν» το ευρώ, μετά τις οδυνηρές συνέπειες ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας.


    Το CFR προειδοποιεί ότι εάν θέλουν οι επενδυτές να καταλάβουν τι ακριβώς θα συμβεί θα πρέπει να παρακολουθούν στενά το ελληνικό spread τις επόμενες εβδομάδες.


    Το ίδιο υποστηρίζει και η Goldman Sachs σε πρόσφατη έκθεση της, η οποία μάλιστα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι εάν είχαν την επιλογή της χρεοκοπίας ή μη της Ελλάδας οι Βόρειοι εταίροι της, θα επέλεγαν το δεύτερο μόλις οι τράπεζες «ξεφορτώνονταν» τα ελληνικά ομόλογα. Αυτό άλλωστε προεξοφλούν και οι αγορές, με τους θεσμικούς να επιλέγουν τη λύση της απεμπλοκής από το ελληνικό χρέος.


    Με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα να μειώνεται ραγδαία και με τα έσοδα του προϋπολογισμού να υστερούν δραστικά των προβλέψεων, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει τους πόρους για να καλύψει τις ανελαστικές δαπάνες της, επισημαίνουν οι αναλυτές, προσθέτοντας ότι βέβαια τα spreads αυξάνονται και για τον πρόσθετο λόγο ότι κάθε στοιχείο που ανακοινώνεται για την ελληνική οικονομία αναλύεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποδειχθεί αυτό που ήδη έχει γίνει αποδεκτό εγχωρίως και διεθνώς, ότι δηλαδή η ελληνική οικονομία καταρρέει.


    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/spread.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν οι φοιτητές μας και αυριανοί επιστήμονες προς μετανάστευση διαδήλωναν για την ανάπτυξη της χώρας και όχι για κάθε κάθε λαθρομετανάστη τότε θα ήταν σίγουρα καλύτερα τα πράμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμο 4 Σεπτεμβρίου 2010 8:10 μ.μ.: "Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία, διότι, απ' ό,τι ξέρω, είμαστε πολύ πίσω από την Τουρκία. Έχουμε καθόλου μέσα ηλεκτρονικού πολέμου;"

    Δεν την χρειαζόμαστε: υπάρχουν κάποιοι Καθηγητές Παν/μίου (και όχι μόνο πλέον) οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβία ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ να κάνουν μελέτες copy-paste των υφισταμένων μελετών του εξωτερικού (=μετάφραση) και να στερούν την αναγκαία τεχνογνωσία από ζωτικής σημασίας φορείς του κράτους.

    Ξέχασα: κάποια στελέχη από αυτούς τους φορείς δεν διαμαρτύρονται γιατί "εμπλέκονται" (=χαρτζικίλι) στην υλοποίηση της μελέτης.

    Συγγνώμη, πάλι ξέχασα: και αν πας να κάνεις σωστή δουλειά και να βοηθήσεις τον φορέα να αποκτήσει ουσιαστική τεχνογνωσία για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος, βγαίνουν από τα ρούχα τους, σου λένε ατάκες "ποιός νομίζεις ότι είσαι; εγώ είμαι 25 χρόνια στην υπηρεσία" και άλλα τέτοια γραφικά, και μετά σε σκυλοβρίζουν.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόλεμε...(SAVAS)...Σάββα Καλεντερίδη...ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ;
    Τώρα...βρε "Κουτό!" είμαστε ΦΙΛΟΙ!...
    Ξέχνα ρε τις πικρίες σου...
    Καταδρομέας...δεν είσαι;
    Σου απλώνουν το χέρι...ρε "ΠΟΝΤΙΕ!"...
    Τι γινάτι έχεις;...;...Αυτοί φταίνε που έφερες τον Οτσαλάν στον Άγιο Ανδέα;
    Ρουφιάνοι...ΈΛΛΗΝΕΣ σε "κάρφωσαν".
    ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ...!
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
    Όπως είσαι...ΒΓΑΛΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ...ΓΙΑ "ΛΟΦΟ ΟΜΟΡΦΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ=TEL AVIV-YAFFA!".
    ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ" ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ "SAYERET MATKAL!"
    ΞΥΠΝΑ ΜΩΡΕ...ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
    "ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ...ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ...ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι στην ευχή να μας πουλησει το Ισραήλ αφού ξέρει ότι δεν υπάρχει μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οπου γαμος και γιορτη οι "ανωνυμοι" ελληνοφωνοι σαγιανιμ συρουν το χορο!


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έργα και ημέρες των εβραίων στο Ιράκ.
    Και τώρα πανέτοιμοι για το Ιράν.
    Επι τέλους το Ιράκ είναι ελεύθερο.
    Φωτογραφίες όχι και για πολύ ευαίσθητα στομάχια.
    http://www.informationclearinghouse.info/article2604.htm
    Δείτε τες με τη σειρά.



    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. - ΕΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΟΜΧΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΧΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ?

    - Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Α/Φ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΛΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ.

    - ΕΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ 100.

    - ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΤΟΓΚΑΝ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ?

    - ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΥΤΗ, ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 4 Σεπτεμβρίου 2010 11:26 μ.μ.

    Όπως είσαι...ΒΓΑΛΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ...ΓΙΑ "ΛΟΦΟ
    Ξέχνα ρε τις πικρίες σου..
    Πόλεμε...(SAVAS)...Σάββα Καλεντερίδη...ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ;
    Ρουφιάνοι...ΈΛΛΗΝΕΣ σε "κάρφωσαν".
    ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ "SAYERET MATKAL!"
    ΞΥΠΝΑ ΜΩΡΕ.
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΑΔΕΛΦΩΝ"




    Ένωσις Εβραϊκού και
    Λακε-δαιμονίου αδελφάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, προειδοποιεί γερμανός οικονομολόγος! Εκτύπωση E-mail
    04-09-2010 22:06:08

    - Αυτή η τραγωδία δεν έχει λύση
    - Η έξοδος από την Ευρωζώνη είναι το λιγότερο τραγικό μέτρο

    ImageΜε τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα ο γερμανός οικονομολόγος Hans-Werner Sinn επικεφαλής του διαβόητου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου CESifo Group κατά τη διάρκεια του διεθνούς οικονομικού φόρουμ «Ambrosetti Forum» το οποίο πραγματοποιείται στην Ιταλική πόλη Cernobbio στις ακτές της Λίμνης Como στη Β. Ιταλία.

    «Τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας δε θα αποτρέψουν την χρεοκοπία και εάν εφαρμοστούν για πολύ καιρό θα οδηγήσουν σε κατάρρευση του πολιτικού συστήματος» ήταν μια από τις πολλές δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία που έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

    Ο Hans Sinn αναλύοντας την κατάσταση στην Ελλάδα σημείωσε ενώπιον κορυφαίων οικονομικών στελεχών της παγκόσμιας οικονομίας είπε ακόμη:

    « Η πολιτική της επιβολής της εσωτερικής υποτίμησης, ο αρνητικός πληθωρισμός και η ύφεση μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Είναι αδύνατο να περικόψεις τους μισθούς κατά 30% και αυτό να γίνει χωρίς σημαντικές αναταραχές».
    defencenetgr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ?????

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΣΟΥΛΙΑΣ!!!!

    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΘΑ ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ,ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΑ ΜΑΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.ΘΑ ΓΑΜΑΝΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑΡΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΖΕΙ ΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΗΜΟΤΙΤΕΣ.ΕΝΩ ΤΟΝ ΧΕΙΝΟΜΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΕΜΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ.

    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ΤΣΙΝΓΑΝΑ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΛΑ ΣΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΦΥΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙΣ,ΜΑ ΤΣΟΝΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ,ΚΑΙ ΧΡΥΣΑ ΠΑΛΛΟΥΚΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙΣ.

    ΓΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΑΤΕ, ΜΗΝ ΚΛΕΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ,Ω ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΩΕΛΛΗΝΕΣ
    ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΟΛΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΡΑΚΙ ΣΑΣ,ΑΛΙΩΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ,,,

    ΜΙΤΣΟΥΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ OPEN, Χολαργός 4 Σεπτεμβρίου 2010 11:18 μ.μ.

    Δεν βγάζω πολύ νόημα από το σχόλιό σου.
    Κάνουν copy/paste ... και να την στερούν από το κράτος;;;

    Δεν βγαίνει νόημα και δεν εξηγείς γιατί δεν έχουμε (που σίγουρα έχουμε) ανάγκη τεχνογνωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με τη μετάφραση μιας μελέτης άλλου κράτους σε ένα θέμα ΔΕΝ αποκτάται τεχνογνωσία από τον φορέα που την παραλαμβάνει, αφενός γιατί η μελέτη καταλήγει στο συρτάρι (δεν υφίσταται πουθενά μηχανισμός ενσωμάτωσής της γιατί, με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειαστούν extra υπηρεσίες συμβούλων όταν ο φορέας, ως δια μαγείας, κατανοήσει ότι δεν κέρδισε τίποτα από την εκπόνησή της) και αφετέρου γιατί τα στελέχη του φορέα δεν εμπλέκονται στη διαδικασία απόκτησης ούτως ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν το απότοκο των υπηρεσιών του οποιουδήποτε εξωτερικού ειδικού.

    Το ότι έχουμε ανάγκη τεχνογνωσίας είναι προφανές: αυτό που τόνισα είναι ότι, επειδή στην πράξη ΔΕΝ συμφέρει (τους μεταφραστές-συμβούλους και τους παρασυστεμικούς λήπτες του χαρτζιλικίου) η ουσιαστική απόκτησή της, πρέπει να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας εάν, ανεξαρτήτως των έργων που υλοποιούνται, δεν αποκτάται η τεχνογνωσία. Ενδεικτικά, δεκάδες εκ ευρώ σπαταλήθηκαν στο Γ' ΚΠΣ σε έργα συμβούλων διαχείρισης ("σύμβουλοι τεχνικής υποστήριξης") και οι φορείς παρέμειναν στο μηδέν: ακόμα και οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης των Υπουργείων και η ΜΟΔ (άλλη αμαρτία και αυτή...) γνωρίζουν μόνο τη γραφειοκρατική διεκπεραίωση, όχι την ουσία της διαχείρισης έργων.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΝΑΣ ΝΕΑΡΟΣ
    ΕΛΛΗΝΑΣ,ΘΑΤΑΝ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ..
    ΚΥΡΙΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ,ΕΧΕΙΣ 50 ΛΕΠΤΑ?
    ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΥΡΚΑΙΑ...ΘΟΛΩΣΕ..
    ΤΟΥΔΩΣΑ ΚΑΤΙ ...ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΟΥ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..
    [Α...ΞΕΧΑΣΑ ΣΕΙΣ ΛΕΤΕ Ο "ΤΟΠΟΣ"ΜΑΣ..]
    ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ...
    ΣΤΗΝ ΖΗΤΙΑΝΙΑ...
    Η "ΖΗΤΙΑΝΙΑ"ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΓΝΩΣΤΗ
    ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ...[ΜΑΥΡΟΙ,
    ΚΙΤΡΙΝΟΙ,ΑΣΠΡΟΙ...ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΥΛΕΣ
    ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ
    ΕΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΤΟΥΝ...ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ,ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ
    ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ..
    ΓΙΝΕΣΑΙ "ΕΒΡΑΙΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ.
    ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..?
    ΦΤΩΧΕΙΑ ΝΑΙ ΕΙΧΑΜΕ..
    ΕΙΧΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ε Υ Ρ Ε Ω Σ ΓΝΩΣΤΟ
    [ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΕΥΡΥΧΩΡΙΑ]..ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ
    ΖΗΤΟΥΛΑΣ...
    ΜΑΣ ΕΚΑΝΑ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΤΟΥΣ
    ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ..."ΕΒΡΑΙΟΥΣ"[ΔΥΣΤΡΟΠΟΥΣ]
    ΣΑΥΛΟΚ ΚΑΜΠΟΥΡΗΔΕΣ,ΚΛΑΨΙΑΡΗΔΕΣ,
    ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ.ΟΛΟΙ ΚΛΑΙΜΕ...
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ..
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ...
    ΔΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ..
    ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΟΒΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ...
    ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ
    ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ...ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ
    [ΕΛΛΗΝΩΝ].
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ,ΑΠΟΚΤΑ
    ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ
    ΤΗΝ Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α.
    ΑΥΤΗ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΟΝΟΜΗ,ΑΥΤΟΚΥΡΙΑΡΧΗ,Ε Λ Ε Υ ΘΕΡΗ.
    ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΣ.
    ΛΕΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ:"AΣΤΡΑΨΕ ΦΩΣ ΚΑΙ
    ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΝΙΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ."
    "ΚΑΘΕ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ,ΚΙ ΕΝΑΣ ΘΙΟΣ"U2
    ΚΑΘΕ ΒΟΥΝΟ ΜΑΣ ,ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
    ΕΥ Α Γ Γ Ε Λ Ο Σ ,ΛΕΩ ΕΓΩ.
    ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΟΥΛΙ,
    ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΡΝΑ...ΔΕΣ ΠΩΣ ΧΟΡΕΥΕΙ
    Ο Ν Ι Κ Η Τ Α ΡΑ Σ.
    ΑΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ
    ...ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ OPEN, Χολαργός
    5 Σεπτεμβρίου 2010 1:03 μ.μ.

    Τώρα κατάλαβα τι θέλεις να πεις, αλλά αυτό σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από το να συνεργαζόμαστε με κράτη, από τα οποία μπορούμε να πάρουμε τεχνολογία.

    Δεν είμαι και τόσο πεπεισμένος ότι κάποιοι την αντιγράφουν (πώς, την κλέβουν δηλαδή;) και μετά την βάζουν στα συρτάρια και ειδικά όταν πρόκειται για προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία. Η ανταλλαγή γίνεται μεταξύ κρατών και όχι ιδιωτών. Δεν νομίζω να έχουν λογική βάση αυτά που λες και απλώς σπρώχνουν προς την κατεύθυνση του να μένουμε εσαεί πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η συγκεκριμένη Νεο-Ναζίστικη γελοιογραφία στην κορυφή της ανάρτησης σας, υποπίπτει στον Αντι-Ρατσιστικό Νόμο 927/1979 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Νόμο 1419/1984, αφού είναι εμφανέστατο από το ένθετο διάλογο ότι είναι ρατσιστικός κατά ανθρώπων Εβραϊκού θρησκεύματος μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι και όχι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προφανώς, ο Νετανιάχου δεν ήλθε στην Ελλάδα για να δώσει, αλλά για να πάρει.
    Τα έχουμε γάψει αυτά από πέρισι.
    Ήλθαν να μας πουλήσουν όπλα οι ισλαηλινοί και όχι στρατηγική συμμαχία.
    Παρακολουθείστε με προσοχή τις εξελίξεις και θα δείτε τί λέγαμε πέρισι, όταν μιλούσαμε για φαύλο κύκλο
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/m-heron.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όσο για τα περί φασισμού, καταβάλλω προσπάθειες για να μη σε διαολοστείλω, αναιδέστατε ανώνυμε κουκουλοφόρε φασίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σάββα, με τι λεφτά να μας πουλήσουν όπλα; Δεν ξέρουν ότι δεν υπάρχει σάλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Για τον Achaean μιλάς φίλε skal;
    Γιατί αυτό το σχόλιο (5 Σεπτεμβρίου 2010 10:20 μ.μ.) είναι όπως βλέπω σχεδόν πανομοιότυπο απόκομμα του χθεσινού του σχολίου (5 Σεπτεμβρίου 2010 1:17 π.μ.) για μηνύσεις εναντίον άλλου σχολιαστού του μπλοκ σου συγκεκριμένα του "ομαδεον" επειδή ο σχολιαστής ομαδεον κατεφέρθη κατά των εγκλημάτων των εβραίων στην ανάρτηση σου "Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 5 Σεπτεμβρίου 2010 10:42 μ.μ.
    Μα ήδη με διαολόστειλες skal και γω που σε ήξερα ότι είσαι πράος χαρακτήρας.<

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όχι Ανώνυμε 5 Σεπτεμβρίου 2010 7:37 μ.μ.: ακριβώς το αντίθετο, χρειαζόμαστε συνεργασίες. Από τα λεγόμενά σου όμως κατανοώ ότι δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο. Δεν έχουμε κρατικές ή αμιγώς ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, συνεπώς η μεταφορά τεχνολογίας βασισμένη σε ανταλλαγή κρατών δεν έχει βραχίονα υλοποίησης στην Ελλάδα. Όσο για "προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία", όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, πρέπει να χτιστεί η κατάλληλη κρατική ομάδα που θα είναι σε θέση να την κατανοήσει, θα δουλέψει για να την αφομοιώσει και να μπορέσει να την αξιοποιήσει βάσει συγκεκριμένου επενδυτικού προγράμματος. Δυστυχώς διαδικασίες οι οποίες είναι αυτονόητες αλλού είναι ανύπαρκτες εδώ, γιαυτό και χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να είμαστε σοβαροί εταίροι του οποιουδήποτε επιλέγουμε και μας επιλέγει.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.