24/9/10

Το μουσείο του Λούβρου κρατάει φυλακισμένα τα “Ελγίνεια της Θεσσαλονίκης”

Αντίγραφα αντί των πρωτοτύπων αγαλμάτων στέλνει το μουσείο για τον εορτασμό των 100 χρόνων απ' την απελευθέρωση της Νύμφης του Θερμαϊκού.

Οι οκτώ “Μαγεμένες” όπως ονομάζονται που κάποτε κοσμούσαν τη λεγόμενη "στοά των ειδώλων" και οι οποίες δεν εκτίθενται καν, αλλά παραμένουν “αμπαλαρισμένες” στα υπόγεια του Λούβρου, τελικά δεν θα κάνουν το ταξίδι της επιστροφής στη γη που τις γέννησε.

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Μακεδονία” παρά τον δεκαετή αγώνα να επιστρέψουν τα οκτώ αριστουργήματα το μουσείο αρνήθηκε να αποστείλει για τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τα πρωτότυπα.

Τα υπουργεία πολιτισμού Ελλάδας και Γαλλίας συμφώνησαν ήδη και το μουσείο στέλνει αντίγραφα του Διονύσου, της Λήδας, της Αριάδνης, του Γανυμήδη, της Αύρας, των Διόσκουρων και της Φρύνης. Τα αγάλματα είχαν παρόμοια τύχη με τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Επί τουρκοκρατίας το 1864 οι Γάλλοι τα αγόρασαν και τα μετέφεραν στο Παρίσι. Από τότε (όπως και οι Άγγλοι) τα θεωρούν...περιουσία τους.
http://sigmalive.com

9 σχόλια:

  1. Οἱ βρωμεροί διαχειριστές τῶν μνημείων τῆς ἀνθρωπότητας. Οἱ Σενε-Γάλλοι.
    Ποῦ ἔχουν τελειώσει πιά.
    Στό Παρίσι μόνο Γάλλοι δέν ὑπάρχουν. Στούς δέκα οἱ 4-5 εἶναι μαύροι, 2μέ 3 κίτρινοι 2-3 ἄσπροι ἀλλά ξένοι ὅχι Γάλλοι, 1 ῾᾽Γάλλος᾽᾽ μιγάς μαυρο-ἄσπρος ἥ κιτρινο-ἄσπρος καί τέλος ἕνας ἡλίθιος Γάλλος πού κοιτά ἀριστερά καί δεξιά τί τοῦ συμβαίνει. Αύτή εἶναι ἡ εἰκόνα τοῦ Παρισιοῦ
    Τέλειωμένοι προπολλοῦ. καί νά τούς τό λές καί νά μήν καταλαβαίνουν τί τούς λές. Γιά μεγάλα γέλια καί γιά μεγαλύτερα κλάματα.

    Βρωμεροί Φράγγοι μηδέν εἰς τό πηλίκιον ὅπως εἶπε καί ὁ συμπατριώτης τοῦ Σαρκοζί ὁ -δικός- μας ὁ ΓΑΠιμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί και εμείς μιγάδες δεν θα είμαστα σε 2-3 γενιές ΑλβανόΕλληνικη φυλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μεις ακριβως τα ιδια ειμαστε. στην Αθηνα ολες οι φυλές του Ισραήλ. Μονο Ελληνικά δεν ακούς στους δρόμους. Παρατήσαμε το αρχαιο κεντρο που επρεπε να το φυλαμε σαν τα ματια μας στους ξενους και φυγαμε.ΟΙ τουριστες που ερχονται βλεπουν πακιστανους και μαυρους και θα νομιζουν οτι αυτο ειναι και το χρωμα της φυλης μας.

    Μια απο τις δικαιολογιες που χρησιμοποιησε ο διευθυντης του Βρετανικου μουσειου για την ΜΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Μαρμαρων του Παρθενωνα (και οχι ΕΛΓΙΝΕΙΑ) ηταν οτι στην Ελλαδα κατοικουν διαφορες φυλες και οχι Ελληνες. και δευτερον οτι τα αγαλματα ανοικουν στην παγκοσμια ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ κληρονομια. Προτειναν και αυτοι να μας στειλουν αντιγραφα.

    οσο για το ποιοι κατοικουν και ποιοι διοικουν Γαλλια και Αγγλια και ποιοι δεν αποδιδουν στους Ελληνες την περιουσια τους να ειστε σιγουροι οτι αυτοι ειναι οι ασπονδοι και περιουσιοι εχθροι μας. Οπως ειπε και μια δικιά τους ειναι ο μονοι αξιοι να κυβερνουν τις χωρες της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχαν πάρει και πολλά που βρήκαν όταν αναδομήθηκε η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το σχέδιο Εμπράρ, μετά την πυρκαγιά του 1917. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά είναι εκεί. Δεν υπάρχει υπαίθριο μνημείο στην Θεσσαλονίκη που να μην είναι αγνώριστο από σπρέϋ με συνθήματα αναρχικών, παοκτσήδων Αρειανών Ηρακελιδέων και ό,τι βάλει ο νούς σου. Δεν είμαστε άξιοι των προγόνων μας. Όταν κατανοήσουμε ότι είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ τότε να γυρίσουν πίσω. Ως τότε, είναι σε πολύ καλά χέρια και σε περισότερη εκτίμηση. Εδώ κάνουμε απλώς υποκριτικό θόρυβο για πράγματα που δεν νοιώθουμε ούτε καταλαβαίνουμε...
    Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και το είναι η Καμάρα το έμαθα το 1996, έφηβος, κρυφακούοντας μία ξενάγηση σε γκρουπ αλλοδαπών στα αγγλικά. Στο σχολείο κιχ... 200-300 μέτρα απο το μνημείο (Γ' Γυμνάσιο) και ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκαν ούτε μας πήγαν να μας πουν κάτι. Κάθε μέρα περνάω 5 φορές από κει και δεν είδα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ένα σχολείο, είτε Σαλονικιό είτε από άλλες πόλεις της Ελλάδας όταν κάνουν τις εκδρομές, να στήνεται στο μνημείο και να τους εξηγούν τι είναι... Άσ' τα Ελίνα, μια χαρά είναι εκεί που είναι οι μάγισσες... Όταν θα ξαναγίνουμε Έλληνες τότε ας ξανάρθουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KΚαι επιδή είμαι Θεσσαλονικιός και τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα περνάω από Καμαρα-Αποστόλου Παυλου-Αθηνας και τα περιξ μπορω να σας διαβεβαιώσω οτι τουλαχιστον 3 οικοδομές ε΄χουν χτιστεί πάνω σε αρχαία.Ναι ηρθαν οι αρχαιολογίνες κανα 2 μήνες,δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνανε και μετά έπσε χαλικι και απο πανω τα γκρο μπετά.Οι γάλλοι μας φταίνε ;;; Εκει που υπήρχαν οι 8 Μαγεμένες τι υπάρχει ;;;; Σκουπίδια, ακαθαρσίες (ανθρώπων και ζώων) και τις περισσότερες ημερες δυσωδία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακινηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Σαρκό, ο φίλος μας,ο παλιός Σαλονικιός το ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μην πω ότι στην ευθεία γραμμή Ανακτόρων Γαλερίου, Αψίδας Γαλερίου (λένε ότι 3 θριαμβικές Ρωμαϊκές αψίδες είναι στον κόσμο σήμερα και μία είναι η λεγόμενη Καμάρα στη Σαλονίκη) και Ροτόντας, βρωμοκοπάει κατουρλίλα από τους εκατοντάδες εξαρτημένους, αλλοδαπούς αθίγγανους, ημεδαπούς άστεγους, τους Απω-Ανατολίτες λαθρέμπορους που "δεν μπορεί" να μαζέψει η Αστυνομία, Ελληνική και Δημοτική, κλπ κλπ. Κάπου πρέπει να αφοδεύσουν αυτοί οι άνθρωποι. Ευτυχώς βρέχει τελευταία Παπαγεωργόπουλε (ευτυχώς απαλλαγήκαμε από σένα αχρηστο/άχρηστε) και ξεβρώμισε λίγο. Καλά είναι εκεί που είναι τα αγάλματα. Όταν από Αθιγγανιστάν ξαναγίνουμε Ελλάδα, τότε αυτά θα έρθουν μόνα τους, περπατώντας!!!
    Και πού 'σαι Ρέππα παραμυθά. Μην ξανάρθεις Σαλονίκη. 10 φορές χειρότερος απ' τον Λαλιώτη είσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι ο 11:27... Διόρθωση... σε μια ξενάγηση το 1966!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.