18/9/10

Συνεργασία σε διαστημικό πρόγραμμα καλεί το Ιράν την Τουρκία

Το Ιράν κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστούν στο διαστημικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που έχει ως στόχο να στείλει επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα μέχρι το 2017, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χαμπερτούρκ.

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόσκληση. Από την πλευρά της Τεχεράνης δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το θέμα ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Το Ιράν θεωρεί το διαστημικό πρόγραμμά του ως ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Στις αρχές του έτους προχώρησε στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός δορυφόρου. Τον περασμένο μήνα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είπε ότι σκοπεύει να επιταχύνει την πορεία του διαστημικού προγράμματος και να στείλει έναν αστροναύτη στο διάστημα νωρίτερα από το 2019, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η πρόταση τέθηκε στο τραπέζι πριν από μερικές ημέρες, σε συνάντηση επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο πλαίσιο της σύναψης μιας σειράς επιχειρηματικών συμφωνιών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

10 σχόλια:

  1. Το Ισλάμ στο διάστημα! Θα είναι πιο κοντά στις 250.000 παρθένες και θα καταργηθούν οι μιναρέδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁ καραγκιόζης στή σελήνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί έχουν ένα όραμα, έστω και απατηλό. Εσείς που τους ειρωνεύεσθε, τι όραμα έχετε; Κάνένα, είστε ήδη νεκροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9 30 poios eise? θα σε παρακαλουσα να διαβασεις τον ευαγορα που τοσα χρονια εστελνε τις μελισσες να τσιμπισουν τους ελληνες αλλα αυτες πεθαιναν πανω στο παχυδερμο τους...
    απο ποιημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλληνες επιστήμονες δήλωσαν ότι αναβάλλεται η πανηγυρική ανακοίνωση ολοκλήρωσης της έρευνας και κατασκευης για μανταλάκια γιατί παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με το ελατήριο. Ελπίζουν να το επιλύσουν σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 18 Σεπτεμβρίου 2010 8:37 μ.μ.
    Νεκρός είσαι εσύ που τους θαυμάζεις. Με πυρηνικά και διάστημα στα χέρια τους, μη περίμενεις τίποτα το καλό. Απο τι ξέρω, Έλληνες έχουν πετάξει στο διάστημα χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφαρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι για Έλληνες του εξωτερικού θα μιλάμε 11:11; Ή μήπως τίποτα Λιακό στυλ; Α, το ζήτημα με τα μανταλάκια επιλύεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 18 Σεπτεμβρίου 2010 9:30 μ.μ. + 1:11 μ.μ.

    Ο 18 Σεπτεμβρίου 2010 10:14 μ.μ. με κάλυψε. Τίποτε δεν καταλάβατε. Διαβάστε το σχόλιο ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἐσύ 8.37 ποιός εἶσαι;

    Χαράλαμπο.....
    Χαράλαμπο Τραμπάκουλα με λένε και εμείς ως γνωστόν είμαστε δω πάνω παρατημένοι στα βουνά και στα φαράγγια με τα πρόβατα τις κατσίκες τις κουδούνες και το ίντερνετ.
    Τ' ειν’ αυτό που κρατάς ρε;
    Βάλτο κει που ξέρεις.


    Χαιρετίσματα
    Χαράλαμπος Τραμπάκουλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.