13/9/10

Παλαιστίνιοι βοσκοί νεκροί από οβίδες Ισραηλινών

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας στις 9 Σεπτεμβρίου Φωτογραφία: PHOTOSHOT
Τρεις Παλαιστίνιοι βοσκοί από το Μπέιτ Χανούν, ανάμεσά τους ένας 91χρονος άνδρας και ο 21χρονος εγγονός του, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ από βολές ισραηλινού πυροβολικού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί προς τη δυτική Νεγκέβ, πέφτοντας κοντά στον ισραηλινό οικισμό Σάαρ Χανεγκέβ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές. Η ένοπλη πτέρυγα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είχε στο μεταξύ αναλάβει την ευθύνη για την εκτόξευση έξι βλημάτων όλμου μέσα στο ισραηλινό έδαφος το Σάββατο -πάλι χωρίς πρόκληση απωλειών. Και πιο πριν, νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, την πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού του Εϊντ Αλ Φιτρ, του τέλους της νηστείας του μήνα Ραμαντάν, ισραηλινά αεροσκάφη είχαν βομβαρδίσει τρεις δημοτικές κτηριακές εγκαταστάσεις στην Πόλη της Γάζας και δύο τούνελ λαθρεμπορίου στη Ράφα, στα νότια, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί τους βομβαρδισμούς ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα.

(Πηγές: Reuters, ΑΠΕ, Ma'anNewsAgency)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

220 σχόλια:

  1. Είδηση που μεταδόθηκε από διάφορα μέσα ενημέρωσης, ακόμα και από το καθεστωτικό BBC.

    Μεγάλος αριθμός Άγγλων στρατιωτικών ελέγχεται από τις εσωτερικές υπηρεσίες του αγγλικού υπουργείου άμυνας, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι χρησιμοποιούσαν μεταγωγικά αεροσκάφη και σταθερά εβδομαδιαία δρομολόγια για να μεταφέρουν ηρωίνη από το Αφγανιστάν προς την Ευρώπη.

    Οι έρευνες αφορούν κυρίως τα στρατιωτικά αεροδρόμια που βρίσκονται στο Camp Bastion και στην Kandahar. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τώρα, μετά την αποκάλυψη της ιστορίας, μεταφέρθηκαν σκύλοι εκπαιδευμένοι στην ανίχνευση ναρκωτικών στα αεροδρόμια αυτά, ενώ στο παρελθόν οι στρατιωτικοί έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες για να μη χρησιμοποιούνται τέτοιοι σκύλοι.

    Αντίστοιχες έρευνες έχουν ξεκινήσει και οι καναδικές αρχές εδώ και κάποιες μέρες.

    auto epibebeonete;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί τους βομβαρδισμούς ως απάντηση στη συνεχιζόμενη εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα.
    ...........................


    Εξακολουθεί τις δολοφονίες και μάλιστα με τον ποιό άδικο και άνισο τρόπο,και ορισμένοι ήθελαν και συμαχία,δεν χρειάζεται,με αρκετούς αλήτες αποκαλούμαστε σύμαχοι δεν χρειάζοντε και άλλοι.

    Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει:
    Όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι εγκλήματα πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω και εγώ κάποιες άλλες σχετικές αναφορές από άλλες πηγές:

    1)ΒΒC
    "Δυο νεκροί, ο ένας 91χρονος και ο 33χρονος εγγονός του"
    http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11278903


    2) CNN
    Τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, σκοτώθηκαν την Κυριακή και άλλοι δυο τραυματίστηκαν...
    Αρχικά ο αριθμός των νεκρών ήταν δυο, αλλά προστέθηκε και ένα 13χρονο τραυματισμένο αγόρι που κατέληξε. Οι άλλες απώλειες ήταν ένας 61χρονος και ένα 21χρονος.
    http://edition.cnn.com/2010/WORLD/meast/09/12/mideast.violence/index.html

    3)ΗaAretz
    Δεν δίνει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των θυμάτων και δηλώνει ότι βασίζεται σε αυτόπτεις μάρτυρες και ιατρικό προσωπικό στη Γάζα και σε δηλώσεις χαμασιωτών
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/reports-idf-shelling-kills-3-palestinians-near-gaza-border-1.313414

    4) ΑP
    Αναφέρει ονόματα νεκρών:
    Ibrahim Abdullah Abu Said, 70 και Hussam Abu Said, 16. Kαι κάνει λόγο για τον τρίτο νεκρό.
    http://www.daylife.com/photo/06hd1sxdCxfJ3?q=Ibrahim%20Abdullah%20Abu%20Said

    5) Kαι εδώ η επίσημη ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού που αναφέρει ότι ανταπέδωσαν πυρά σε υπόπτους που εκτόξευαν RPG προς την κατεύθυνσή τους. Και ότι "οι ύποπτοι, προφανώς, έχουν πληγεί"
    http://idfspokesperson.com/2010/09/12/idf-thwarts-attempt-to-fire-rpg-at-forces-in-the-northern-gaza-strip-12-sept-2010/

    Εγώ δεν έβγαλα άκρη. Εσείς τί πιστεύετε;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Galia εισαι λατρης του Σιωνισμου. Το γένος σου ειναι παρασιτικό και αποδιοργανωτικο για κάθε κοινωνια στην οποια ζει. Οπου ζειτε ο κοσμος δε σας συμπαθει,και σας κυνηγανε, απο τους Αιγυπτιους, τους Ισπανους το 1500, του Γερμανους, τους Σοβιετικους ολοι εσας κυνηγουν .Γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει:
    Όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι εγκλήματα πολέμου;"

    Φυσικά και είναι εγκλήματα Kiko.

    "Άλλοι" όμως θα βρουν άλλη λέξη για να το περιγράψουν και "άλλες πηγές" που θα δικαιολογούν το έγκλημα....παλιά μου τέχνη κόσκινο που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άρα -Galia- αφού κάποια ΜΜΕ κλπ, δεν συμφωνούν 100% μεταξύ τους ως προς την ηλικία ή τα ονόματα, ...δεν έχει υπάρξει κανένας νεκρός Παλαιστίνιος!!!
    Το πολύ πολύ κάποιος απ' αυτούς να πήγε και να έπεσε επάνω στις σφαίρες που έκοβαν βόλτες στην περιοχή.
    Μήπως και ήταν ξεκαθάρισμα μεταξύ τους για τα κτήματα;;;
    Ένα είναι σίγουρο!
    Οι Ισραηλινοί δεν έχουν σχέση με το γεγονός!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζιμη

    Άστους να εκτεθούν,το μαύρο άσπρο δεν γίνεται.


    13 Σεπτεμβρίου 2010 9:09 μ.μ.


    Πολύ ωραία το έθεσες φίλε/η μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από πότε είναι "έγκλημα πολέμου" να ανταποδίδεις πυρά, όταν σου ρίχνουν RPG;
    Για ψάξτε πόσες μέρες έχουν αρχίσει από τη Γάζα τις χαμασιώτικες "εκτοξεύσεις";
    Και επειδή ρίχνουν και ξαναρίχνουν, στοχεύοντας κυρίως ΠΟΛΙΤΕΣ...
    ε! κάποια στιγμή τους τσακώνει ο στρατός πάνω στο "φιλειρηνικό" έργο και απαντά στα πυρά που δέχεται.
    Τί να κάνουν οι άνθρωποι; Να καθήσουν με χαρά και προθυμία να πεθάνουν; Για να μην τσαντίζεστε εσείς από τον καναπέ σας;

    Όσο για τα "εγκλήματα" να τα αναζητήσετε στη Χαμάς που
    δολοφονεί (ή επιχειρεί να δολοφονήσει) Ισραηλινούς πολίτες.
    Εδώ και το πρόσφατο βίντεο των ίδιων των χαμασιωτών που εξυμνεί την δολοφονία Ισραηλινών πολιτών, προκειμένου να "απελευθερώσουν"
    "κατεχόμενες" ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ πόλεις όπως το Τελ Αβίβ (που ήταν "ισλαμική" έρημος και χτίστηκε από τους Παλαιστίνιους Εβραίους)
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3953458,00.html

    Και το θέμα δεν είναι τί είμαι εγώ. Εγώ είμαι μια σωστή και περήφανη Ελληνίδα που οραματίζεται μια πιο δίκαιη και δημοκρατική Ελλάδα. Το θέμα είναι τί είστε εσείς: Που είστε περισσότερο Διεθνιστές Αριστεροί από Έλληνες. Και από άνθρωποι. Διότι για χάρη των πολιτικών σας πεποιθήσεων, ΚΑΙ ΜΟΝΟ, δαιμονοποιείτε έναν λαό που αγωνίζεται για την Επιβίωσή του.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε.

    Ιδού οι εχθροί (που είναι κοινοί):

    "Why Are NGOs Not Investigating Hamas War Crimes?"
    http://www.youtube.com/watch?v=ZSXAiU04UUw

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 13 Σεπτεμβρίου 2010 9:09 μ.μ.
    και
    13 Σεπτεμβρίου 2010 10:23 μ.μ.

    Και πέρα από τις γενικολογίες-αερολογίες,
    επί του συγκεκριμένου δεν μου απαντήσατε:
    Για μια στιγμή ξεχάστε ποιοί είναι εμπλεκόμενοι και δείτε αντικειμενικά την υπόθεση:

    Γιατί οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων και την ταυτότητά τους είναι αντικρουόμενες;
    Ποιά είναι η δική σας λογική εξήγηση;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καυκασιε θαυμαζω την δημοκρατικοτητα σου!Αν αρχισουμε να απαντουμε οπως πρεπει σ'αυτο το υποκειμενο, ειναι σιγουρο οτι θα κοψεις τις απαντησεις μας.Σ'αυτην ομως επιτρεπεις να μας προκαλει και να παιζει με την νοημοσυνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν φταίνε οι Ισραηλινοί. Θύματα είναι κι' αυτοί. Του θεού τους, που κάποιοι πονήρηδες εξ αυτών (της εποχής εκείνης) τον κατασκεύασαν καθ' εικόνα και ομοίωσή τους. Τον έβαλαν κι' όλας να τους πει ότι είναι ο περιούσιος λαός και να τους υπόσχεται τη γη κάποιων άλλων (της επαγγελίας). Ποιών; Των Φιλισταίων (Παλαιστινίων) φυσικά.

    Όσο δεν δίνουν πίσω την καταπατημένη γη των Παλαιστινίων θα υπάρχει πόλεμος. Όσο έχουν το πάνω χέρι θα κάνουν όσα εγκλήματα γουστάρουν, αφού σαν περιούσιοι έχουν και μέσον το θεό (τους). Όλα καλά προς το παρόν. Όμως, μέσα στην προσωρινή παντοδυναμία τους στην περιοχή, αδυνατούν να αντιληφθούν ότι όλα αυτά λειτουργούν αθροιστικά και τροφοδοτούν το συλλογικό υποσυνείδητο των Παλαιστινίων (και όχι μόνο). Και επειδή, κάτω από την αδυσσώπητη διαλεκτική της ιστορίας, την κάθε ακμή τη διαδέχεται η αντίστοιχη παρακμή, έχουν άραγε σκεφτεί τι θα γίνει όταν έρθει εκείνη η ώρα (της παρακμής τους);

    Υ.Γ. Διαφωνώ κάθετα με κάποιους προλαλήσαντες που απαιτούν να πεταχτεί έξω η Γαλία. Πρέπει να παραμείνει. Όχι μόνο γιά λόγους δημοκρατικής δεοντολογίας, αλλά και για να συνεχίσει να τροφοδοτεί και το δικό μας συλλογικό υποσυνείδητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε, και λοιπόν αν σκότωσαν οι εβραίοι καμιά δεκαριά Παλαιστίνιους; Και τι έγινε; Κατι τρέχει στα γύφτικα. ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ!

    ...................................

    "Αντισημιτισμός" ... ακόμα μία Εβραϊκή εφεύρεση για την προώθηση κι εδραίωση των συμφερόντων τους.
    Είσαι εμπόδιο στα σχέδια;;; Λες πολλά;;; ... είσαι "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ" κι άντε γεια!

    Ο ΙΟΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥ-CIAς έτσι νομιμοποίησε την δήθεν "αριστερή" δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.
    Έγραψαν οι πράκτορες της CIA και της MOSSAD ότι ήταν λογικό να πεθάνει με 17 σφαίρες επειδή ανέβαζε άρθρα για τους Εβραίους, πήρε το μέρος των Βατοπεδινών και ήταν φίλος του Κεντέρη που είχε ντοπαριστεί .
    Βλέπετε οι Αμερικάνοι super-heroes των Ολυμπιακών "ΔΕΝ" ντοπάρονται και το ότι μία μέρα πριν την έναρξη στοχοποιήθηκαν από τους Αμερικάνους της IAΑF ΜΟΝΟ οι δύο Έλληνες αθλητές ήταν απλά μία ακόμα "σύμπτωση" . Εμείς φυσικά "δεν καταλάβαμε" ότι όλα έγιναν για να πιάσουν τόπο οι χορηγίες εκατομμυρίων δολαρίων των πολυεθνικών στους Αμερικάνους ντοπαρισμένους αθλητές.
    Σύμμαχοι των Αμερικανών σ'αυτό το ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι ντόπινγκ-χορηγιών ήταν κλασικά οι πανάθλιοι γενίτσαροι των "Ελληνικών" ΜΜΕ που προέβαλαν το σκάνδαλο με απίστευτο πάθος προκειμένου να ευνοήσουν τα πραγματικά αφεντικά τους από τις ΗΠΑ και να πληγώσουν και την κυβέρνηση Καραμανλή που τόσο "συμπαθούσαν" οι Αμερικάνοι.
    Είναι κακό πράγμα να είσαι αντισημίτης όταν όλα τα ΜΜΕ ελέγχονται από σημίτες, σιωνιστές, μασόνους και υπαλλήλους αυτών.

    Συνέχεια στην πηγή:
    http://macedonia-greece.blogspot.com/2010/09/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και επειδή από βρισιές χόρτασα,
    αλλά όχι τόσο ώστε να πέσω στο δικό σας επίπεδο. Και επειδή παρά τις βρισιές, συγκεκριμένη απάντηση δεν πήρα για τις αντικρουόμενες αναφορές για τους νεκρους τρομοκράτες ...
    Και επειδή κάνατε πάλι επίδειξη χυδαιολογίας, βαρβαρότητας και προπαγάνδας, αποδεικνυοντας το ποιόν σας

    (Ειλικρινά, απορώ τί δουλειά έχουν άτομα σαν και εσάς σε ένα ιστολόγιο απόστρατου αξιωματικου)...

    Και επειδή είναι προφανές ότι ενώ το Ισραήλ είναι υπέρ της ειρηνικής συνυπαρξης, εσείς επιθυμείτε την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ. Και δεν δέχεστε καν ότι Εβραίοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα στη Γη του Ισραήλ. Και επειδή μιλάτε για "κλεμένη αραβική" γη (μα ουτε δημοτικό δεν τελειώσατε; τόσο ανιστόρητοι;)

    ΟΡΙΣΤΕ ποια ήταν η δήθεν "κλεμένη αραβική" γη:

    Η Ιερουσαλήμ το 1918

    (Και οι Παλαιστίνιοι Εβραίοι κάτοικοί της)

    http://www.youtube.com/watch?v=8k82FgJ8VZk


    Βρείτε ένα (ΜΟΝΟ ΕΝΑ) βίντεο που να αποδεικνυει ότι δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι Εβραίοι στη Γη του Ισραήλ για να πείσετε για τις ψευτιές σας.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και επειδή από βρισιές χόρτασα,
    αλλά όχι τόσο ώστε να πέσω στο δικό σας επίπεδο. Και επειδή παρά τις βρισιές, συγκεκριμένη απάντηση δεν πήρα για τις αντικρουόμενες αναφορές για τους νεκρους τρομοκράτες ...
    Και επειδή κάνατε πάλι επίδειξη χυδαιολογίας, βαρβαρότητας και προπαγάνδας, αποδεικνυοντας το ποιόν σας

    (Ειλικρινά, απορώ τί δουλειά έχουν άτομα σαν και εσάς σε ένα ιστολόγιο απόστρατου αξιωματικου)...

    Και επειδή είναι προφανές ότι ενώ το Ισραήλ είναι υπέρ της ειρηνικής συνυπαρξης, εσείς επιθυμείτε την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ. Και δεν δέχεστε καν ότι Εβραίοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα στη Γη του Ισραήλ. Και επειδή μιλάτε για "κλεμένη αραβική" γη (μα ουτε δημοτικό δεν τελειώσατε; τόσο ανιστόρητοι;)

    ΟΡΙΣΤΕ ποια ήταν η δήθεν "κλεμένη αραβική" γη:

    Η Ιερουσαλήμ το 1918

    (Και οι Παλαιστίνιοι Εβραίοι κάτοικοί της)

    http://www.youtube.com/watch?v=8k82FgJ8VZk


    Βρείτε ένα (ΜΟΝΟ ΕΝΑ) βίντεο που να αποδεικνυει ότι δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι Εβραίοι στη Γη του Ισραήλ για να πείσετε για τις ψευτιές σας.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Galia
    oΛύκος που του αρέσει να το παίζει πρόβατο.
    Δολοφονήσαμε τον Ιησού και είμαστε υπερήφανοι για αυτό
    ´´We murdered Jesus and are proud we on it´´

    http://www.youtube.com/watch?v=_N5cdkha3UI&feature=related

    Aristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τυχαία ρωτά κάτι η galia στις 10.45.
    Και σε δεκατέσσερα (14) λεπτά
    τυχαία περνά το σχόλιό της από τον μετριασμό,
    και αμέσως τυχαίνει να διαβάζει αυτός που την εχθρεύεται, τυχαίνει και ρίχνει ένα μπινελίκι, τυχαίνει και πλέκει και το εγκώμιο του καυκασιου, γιατί τυχαία και μαγικά ξέρει ότι από όλους τους διαχειριστές, εκείνη την ώρα ο καυκασιος περνά σχόλια
    Και από πίσω, καπάκι, στο ένα (1) λεπτό τυχαίνει να σερφάρει και άλλος του κλαμπ και τυχαία με μια φωνή, ζητάνε να τη σταυρώσουν τη "σκρ..". Και όλως τυχαίως περνά και αυτό το σχόλιο του μετριασμού. Και οι συμπτώσεις δε τελειώνουν εδώ. Τυχαίως και μοιραίως σκάει μύτη και ο ψυχάκιας θρησκειόπληκτος που επί τη ευκαιρία μας κάνει και μια κατήχηση για τους δαιμονικούς "περιούσιους". Μπερδεύει το Ισραήλ με τον παγκόσμιο εβραϊσμό. Και μας συμβουλεύει να μην την σταυρώσουμε μεμονωμένα την "κοπελιά", αλλά αντ'αυτού να ξανανοίξουμε το άουσβιτς για όλους. Για να έλθει η "παρακμή της ακμής".
    Τυχαίοι σχολιαστές; Δε νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Galia και ολοι οι φίλοι της, ο κόσμος δε σας συμπαθεί εξαιτίας όλων αυτών που κανει και έκανε το έθνος σας στο παρελθόν, εξαιτίας του φανατισμού που ριζώνει μεσα σας εξαιτίας της θρησκείας σας (που ναι είναι βάρβαρη γιατι υπάρχουν σαφεις αναφορές για αιμοποσία αιμοφαγία, και γιατι επίσης κόβετε τμημα των γεννητικων σας οργανων για να το προσφέρετε στο θεο σας) Θέλετε να διαφέρετε απο όλους τους άλλους και ταυτόχρονα θέλετε να σας αποδεχτεί η υπόλοιπη ανθρωπότητα όπως είστε, χωρις κριτική. Ε δε γίνεται, δεν γίνεται να είστε οπαδοι πιστοι του Σιωνισμου που είναι 100% φασισμός, και να κατηγορείτε όλους τους άλλους για ρατσισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 14 Σεπτεμβρίου 2010 3:20 π.μ.
    Υπαινισεσαι συνομωσια;Τι μου λες;Οργανωμενη απο ποιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το απαύγασμα της ηλιθιότητας και της αθλιότητας σ' ένα μόνο post! Κι επειδή έχουν προφανή ευθύνη οι διαχειριστές για την κάθετη πτώση αυτής της "συζήτησης", να κάνω εγώ την ερώτηση που θα 'πρεπε να κάνουν κάποια στιγμή:
    Σε αυτό το άθλιο και γελοίο υποκείμενο της 13ης Σεπ. των 11:00 μ.μ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ? Κάθε αναγνώστης όμως μπορεί από την πρώτη στιγμή να καταλάβει πολλά για την "ποιότητα" σας και τα πραγματικά κίνητρά σας από τις προσωπικές επιθέσεις, το υβρεολόγιο και τα ειρωνικά σχόλια που προσβάλλουν όσους διαφωνούν μαζί σας. Είναι δική σας επιλογή να ζείτε στο βούρκο σας αλλά φαίνεται και - στο όνομα μιας θολής και ξεφτισμένης "ελευθερίας έκφρασης" - επιλογή των διαχειριστών του blog να κάνετε τον καθένα κοινωνό σε αυτό! ΑΙΣΧΟΣ!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 10:59 μ.μ. να την θαυμάζεις την δημοκρατικότητα μου απλά γιατί

    "Ελλάδα μας Ελλάδα
    αστέρι τ' ουρανού
    Ελλάδα μας Ελλάδα
    δε βγαίνεις απ' το νου!"

    Και δεν θα δώσω συγχωροχάρτι ποτέ σε κανέναν, ούτε Αραβα ούτε Ισραηλίτη γιατί ποτέ τους δεν νοιάστηκαν για την χώρα μου αντίθετα στήριξαν την Τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καυκασιε, οντως θαυμαζω την δημοκρατικοτητα σου αλλα την βρισκω υπερβολικη.Διοτι επιτρεπεις στον καθε τυχαρπαστο, στο καθε ufo να πληγωνει την Ελλαδα που τοσο αγαπας.Και στους τυχαρπαστους συμπεριλαμβανονται και οι "επωνυμοι" στους οποιους παραχωρεις το δικαιωμα να καθυβριζουν τους ανωνυμους, επειδη αδυνατουν να κατανοησουν τους λογους της ανωνυμιας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε τα αντι-εβραϊκά σου σχόλια φανερώνουν την ημιμάθεια σου!

    Από πότε οι αρχαίοι μη Σημίτες Φιλισταίοι (που κατέκτησαν μόνο περιοχές της νότιοδυτικής γης του Ισραήλ) είναι πρόγονοι των σύγχρονων αυτο-αποκαλούμενων ως 'παλαιστίνιων', που είναι άραβες;

    Πότε υπήρξε στην ιστορία αυτόνομο αραβικό ισλαμικό κράτος με το όνομα ΄Παλαιστίνη' στη γη του Ισραήλ; ΠΟΤΕ!

    Πάντως δεν ξέρω πόσο αληθινά συμπαθείς τους φανατικούς ισλαμιστές τύπου Χαμάς (σχετικά με τους μουσουλμάνους της Θράκης θα τους παραχωρούσες άραγε τα αρχαία ελληνικά χώματα, όπως απαιτείς από το Ισραήλ;), αλλά φαίνεται πως μισείς κυρίως εμάς τους 'παρασιτικούς', όπως λες, Εβραίους & Σιωνιστές.

    Ένα όμως είναι σίγουρο: Όσο και αν προσπάθησαν οι απανταχού αντισημίτες να μας εξαφανίσουν δεν τα κατάφεραν, και ούτε πρόκειται ποτέ να το πετύχουν, ενώ οι ίδιοι καταστάφηκαν. Βάλτο αυτό καλά στο μυαλό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΠΡΟΥΝΟ κοψε κατι γιατι θα παθεις εγκεφαλικο.Και στα πλαισια της ισοτητας των δυο φυλλων αυτα που γραφεις ειναι επεα πτεροεντα. Οποιος προσπαθει να παιξει με την νοημοσυνη μας θα αντιμετωπιζεται αναλογα, μακαρι να'ναι και καρδιναλιος η δεσποτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μορντεχάϊ

    "ΤΑΥΤΗΝ ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ, ΑΛΛ’ ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ’ ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ, ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ..."

    Αυτη ειναι η διαφορα μεταξυ υμων των Εβραιων και ημων των Ελληνων.Και αυτο αν δεν το κατανοησετε, θα λαγοκοιμαστε με το δαχτυλο στην σκανδαλη εις το διηνεκες.
    ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΛΑΟ.Διοτι ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΘΥΕΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το να κόβείς σχόλια απλά ενισχύεις την υβριστική άποψη θυματοποιώντας τον ...προσωπική άποψη .
    Ο καθένας ανώνυμος ή επώνυμος κρίνεται από τα λεγόμενα του και όταν είναι και συχνός σχολιαστής μέσα απο αυτή την ανωνυμία του γίνεται επώνυμος.
    Αν πετάνε εκτός ιστολογίου όποιον λέει την γνώμη του ακόμα και λανθασμένη να είναι αμέσως του δίνουν πάτημα για να πει περισσότερα .
    Αξία παίρνουν τα λόγια που σχολιάζονται μόνο οι απόψεις που βρίσκουν ανταπόκριση και οί αντιδράσεις στις δράσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 14 Σεπτεμβρίου 2010 9:33 π.μ.

    "Όσο και αν προσπάθησαν οι απανταχού αντισημίτες να μας εξαφανίσουν δεν τα κατάφεραν, και ούτε πρόκειται ποτέ να το πετύχουν..."

    Εγώ πάντως δεν ανησυχώ καθόλου. Καθότι το κακό έχει το εγγενές χαρακτηριστικό γνώρισμα της αυτοκαταστροφής.
    Αυτό είναι επίσης σίγουρο, ακόμη και χωρίς καμμία έξωθεν παρέμβαση, επειδή έτσι λειτουργεί ο Νόμος της Φυσικής Τάξεως:

    "Οι υπερήφανοι ελαττωθήσονται και οι ταπεινοί υψωθήσονται"

    "Ο Θεός αντιτάσσεται τοις υπερηφάνοις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανακαλώ,απο εσάς όλα να τα περιμένει κανείς.

    Αμύνθηκε το Ισραήλ με πυροβολικό και ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ έναν ηλικιωμένο και τον εγγονό του.


    Όταν αποκαλείτε τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση δεν δικαιούστε να ενεργείτε με ακόμη χειρότερο τρόπο.


    ΥΓ
    Τελικά galia το Ισραήλ έχει κάνει τίποτα μεμπτό ή μπά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το ότι έχεις την ελληνική υπηκοότητα -όπως και ο εγγονός Φριζής- δεν σημαίνει ότι είσαι και Ελληνίδα που ανήκεις στο ελληνικό έθνος προερχόμενη από αυτό και με ό,τι αυτό σημαίνει για μας τους Έλληνες...
    Από το νικ που έχεις υιοθετήσει και μόνο (Galia= Περιούσια Κόρη του Θεού στα εβραϊκά) καταλαβαίνει κανείς την ...πετριά που έχεις φάει...

    Άλλωστε εδώ δεν κάνεις και τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεσαι επι 24ώρου βάσεως (εργολαβικά) κάθε τι που κάνει το Ισραήλ χωρίς ποτέ να πεις κάτι αρνητικό για τους σιωνιστές.

    Αποκαλείς ακόμα και "τρομοκράτες" τους δεκάχρονους και 90χρονους βοσκούς που δολοφόνησαν εν ψυχρώ οι Ισραηλινοί ομοεθνείς σου.

    Αλλά και ένοπλοι να ήσαν, "τρομοκράτες" δεν τους λες.
    Έχουν καθήκον να ελευθερώσουν την γη τους και να ζήσουν στην πατρίδα τους με τον τρόπο που θα επιλέξουν.
    Όπως και οι Κούρδοι έχουν αυτό το δικαίωμα και γι΄αυτό -λέτε- τώρα τους βοηθάτε !!!

    Βγάζεις τουλάχιστον καλό χαρτζιλίκι;;;

    Και θεοί να ήσαν οι Ισραηλινοί, κάποια λάθη θα τα είχαν κάνει.
    Όλη η ανθρωπότητα βλέπει τα εγκλήματά τους, εσύ (και ένας δυό ακόμα) όχι !!!
    Δεν έχετε δει ΟΥΤΕ ΕΝΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε των 9:39 π.μ. να σε καθησυχάσω ότι (προς απογοήτευση των ανθεβραίων του blog) χαίρω άκρας υγείας και δεν κινδυνεύω από εγκεφαλικό! Όμως, δυστυχώς ΚΑΙ για σένα, σου λέω επίσης ότι οι διανοητικές του ντρίπλες είναι εντελώς άστοχες. Πρώτον, το να θεωρείς ότι κάποιος "παίζει με τις νοημοσύνη σου" δε σου δίνει αυτομάτως ΚΑΝΕΝΑ νομικό ή ηθικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΙΣ. Αν η λογική σου τηρείτο σε αυτό αλλά και κάθε blog (ή γενικότερα) από τον καθένα που θα αισθανόταν έτσι μπορείς να μαντέψεις το αποτέλεσμα? Το να υπάρχουν ΟΡΙΑ όχι τόσο νομικά αλλά ΚΥΡΙΩΣ ηθικά για τον καθένα μας είναι αυτό που μας κάνει κοινωνία κι όχι ζούγκλα! Δεύτερον, ακόμη κι αν αναγνωρίζεται ΝΟΜΙΚΑ η ισότητα των δυο φύλων αυτό δεν μας κάνει λιγότερο υποκείμενους στο ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ, έναν ουσιώδη πολιτισμικό κώδικα συμπεριφοράς που επιτάσσει να συναλλάσσεσαι με τον κάθε άνθρωπο (άντρα, γυναίκα, παιδί, ηλικιωμένο, ανάπηρο, ασθενή κ.ο.κ.) ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, την προσωπικότητά του κ.λπ. Εκτός αν είσαι τόσο υποκριτής που θέλεις να μας πεις ότι μιλάς ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ τρόπο σε μια γιαγιά ή ένα δίχρονο παιδί όπως μιλάς με το φίλο σου... Προφανώς, η διανοητική σύγχυση σε βολεύει για να βγάλεις λάδι τους κοινούς υβριστές και συκοφάντες που λυμαίνονται το blog! Τρίτον, κι επειδή μιλάς για νοημοσύνη, η Galia έθεσε κάποια πολύ εύλογα ερωτήματα, τα οποία όχι μόνο ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ αλλά οι γνωστοί-άγνωστοι του blog, επιδόθηκαν στην προσφιλή τους τακτική να μεταστρέφουν την προσοχή με βιντεάκια του τύπου ´´We murdered Jesus and we are proud on it´´ κ.λπ. και στις προσωπικές προσβολές, με τις οποίες είναι πολύ καλά εξοικειωμένοι. Ποιος νομίζεις, λοιπόν, ότι παίζει με τη νοημοσύνη των άλλων? Η Galia ή αυτοί που νοιάζονται για τη "νοημοσύνη" τους?
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΜΠΡΟΥΝΟ

    Δεν διαφωνούμε σε ένα πράγμα,στον καθένα συμπεριφέρεσαι ανάλογα,εγώ λοιπόν σε δολοφόνους παιδιών και ηλικιωμένων ή ακόμη και στους υποστηρικτές αυτών έτσι φέρομαι.

    ΥΓ
    Θα ήταν πολύ θετικό απο μέρους σας τουλάχιστον σε τόσο κραυγαλέες περιπτώσεις να καταδικάζατε το ΓΕΓΟΝΟΣ,ανταυτού έχετε επιλέξει να υπερασπίζεστε οποιαδήποτε δολοφονική ενέργεια του υπερσύγχρονου Ισραηλινού στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΜΠΡΟΥΝΟ τις σοφιστειες αυτου του τυπου κρατα τες για τον εαυτο σου.Ξερω πολυ καλα τι μου γινεται για αυτο και επαναλαμβανω ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.Ειναι σαν να αποπατειτε στα μουτρα μας και αυτο σαφως και δεν θα το επιτρεψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. kiko του "υπερσυγχρονου Ισραηλινου στρατου" που τον Αυγουστο του 2006 εφαγε ενα "αραπικο φιστικι" απο τους ξεβρακωτους της Χεζμπολα τοοοοοσο μετα συγχωρησεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ 10:39 π.μ.

    >Άλλωστε εδώ δεν κάνεις και τίποτα άλλο από το να υπερασπίζεσαι επι 24ώρου βάσεως (εργολαβικά) κάθε τι που κάνει το Ισραήλ χωρίς ποτέ να πεις κάτι αρνητικό για τους σιωνιστές.<

    Ακριβώς όπως εσύ δεν κάνεις και τίποτα άλλο από το να κατακρίνεις επί 24ώρου βάσεως (εργολαβικά) κάθε τι που κάνει το Ισραήλ χωρίς ποτέ να πεις κάτι θετικό για τους Ισραηλινούς.

    Είσαι η αντιGalia, πού το πρόβλημα;

    Η μόνη διαφορά ότι εκείνη προσκομίζει και κάποια στοιχεία, τεκμηριώνει αυτά που λέει, ενώ εσύ όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πω πω, πολύ τζερτζελές και δώστου οι χαρακτηρισμοί και πάρε οι αντεγκλήσεις. Κάθε φορά που υπάρχει ανάρτηση για το Ισραήλ τα ίδια γίνονται. Το ελληνικό "κόμμα" με το εβραϊκό "κόμμα" στα χαρακώματα.

    Μια παρατήρηση μόνο προς τους αγαπητούς σχολιαστές που υποστηρίζουν την ισραηλινή πλευρά. Υπάρχουν και πολλοί από εμάς εδώ μέσα που δεν τρελλαίνονται ούτε υπέρ ούτε κατά του Ισραήλ. Εμένα προσωπικά άλλα θέματα τραβάνε περισσότερο την προσοχή μου. Όμως μου συνέβη ένα περιστατικό πριν από μερικούς μήνες που προσωπικά μου εξηγεί γιατί υπάρχει τόση αντίθεση. Υπήρχε κάποια ανάρτηση σχετική με ένα άρθρο κάποιου Παλαιστίνιου πρώην διπλωμάτη. Δεν θυμάμαι το θέμα της ανάρτησης, ούτε και με ενδιέφερε. Απλά επειδή έτυχε να γνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος Παλαιστίνιος που ήταν διπλωμάτης εδώ όταν γίνονταν οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, ήταν ο μόνος που σε κάποιο φόρουμ της εποχής είχε υπερασπιστεί την Ελλάδα (κόντρα σε όλους τους δυτικούς διπλωμάτες που μας "έβριζαν") για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζαμε σαν κοινωνία το θέμα των βομβαρδισμών, θεώρησα καλό να το αναφέρω και να του απονείμω τα εύσημα (άσχετα και πάλι με το θέμα εκείνης της ανάρτησης που δεν με ενδιέφερε). Και πετάχτηκε η Galia και μου τα έχωσε κανονικά, απλά και μόνο επειδή έκανα μνεία της φιλελληνικής στάσης του ανθρώπου εκείνου μια εποχή που οι άλλοι δυτικοί μας είχαν στη γωνία. Γιατί μου τα έχωσε; Επειδή ο άνθρωπος που επαίνεσα ήταν Παλαιστίνιος; Δεν καταλαβαίνει ότι αυτός είναι ο σιγουρότερος τρόπος για να φέρεις τον άλλο απέναντί σου; Ε, τσαντίστηκα και της έχωσα κι εγώ κάποιες κατάλληλες μπηχτές, που αμφιβάλλω αν τις τσίμπησε. Αυτό που εισέπραξα όμως από την όλη ιστορία είναι ότι τελικά οι Εβραιοέλληνες είναι πολύ περισσότεροι από τους Ελληνοεβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Kiko

    "Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει:
    Όλες αυτές οι ενέργειες δεν είναι εγκλήματα πολέμου;

    13 Σεπτεμβρίου 2010 8:21 μ.μ."

    Πώς ορίζεις το έγκλημα πολέμου; Είναι η άμυνα έγκλημα πολέμου; Αν εμείς δεχόμασταν πυρά από τα Σκόπια και ανταπαντούσαμε, θα ήταν έγκλημα πολέμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κι από που ως που κατάλαβες kiko ότι εγώ, η Galia ή άλλος είμαστε υποστηρικτές "δολοφόνων παιδιών και ηλικιωμένων"? Επειδή εκθέτουμε τη φριχτή όψη μιας πραγματικότητας που έχει βασιστεί στο μίσος (κάτι ξέρουν εδώ όσοι βουλιάζουν στο ρατσιστικό τους βούρκο καθημερινά) ή επειδή προφανώς εσύ έχεις κλειστά τα μάτια στους πραγματικούς δολοφόνους (δηλ. σε όσους ΣΚΟΠΙΜΑ δολοφονούν ΑΘΩΟΥΣ!) http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8, http://www.youtube.com/watch?v=J08GqXMr3YE&feature=related, οι οποίοι πρόσφατα δήλωσαν μάλιστα ότι 2.500.000 παρθένες περιμένουν στον παράδεισο όσους πεθάνουν για τον Αλλάχ http://www.memritv.org/clip/en/0/0/0/0/0/0/2605.htm ως μάρτυρες? Μήπως θέλεις να ξεχάσεις πως χρησιμοποιούσε τα μικρά (9χρονα και 10χρονα) παιδιά ο μεγάλος δάσκαλός τους Αγιατολάχ στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ http://islamic-fundamentalism.info/chVI.htm? Μήπως αγνοείς ότι αυτό που διεξάγει κυρίως η Χαμάς (αυτοί οι απίστευτοι κήρυκες ΜΙΣΟΥΣ) είναι ένας έντονος επικοινωνιακός πόλεμος για να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι οι "Ισραηλινοί είναι δολοφόνοι μικρών παιδιών"? Μήπως θέλεις να αγνοείς ότι οι ίδιοι οι ηγέτες της Χαμάς θεωρούν νόμιμο να σκοτώνουν παιδιά Εβραίων (όχι Ισραηλινών!) σε όλον τον κόσμο http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5454204.ece? Αφού, λοιπόν, είσαι τόσο εύθικτος και επιθετικός με όσους δολοφονούν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους http://www.youtube.com/watch?v=vH0tEceCe9Y&feature=related - θα 'πρεπε να διαβάσεις ΛΙΓΟ Ιστορία για να δεις πως ξεκίνησε η "δολοφονία μικρών παιδιών και ηλικιωμένων" στη Μ. Ανατολή - θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις ένα αντίστοιχο σχόλιο σου γι' αυτά τα καθάρματα που παροτρύνουν σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ http://www.youtube.com/watch?v=YKeAVBYAbn0 για να με/μας πείσεις ότι πραγματικά νοιάζεσαι για τις ανθρώπινες (Αράβων ή Ισραηλινών αδιάφορο) ζωές!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ή αγαπητέ ανώνυμε 12:04 κάποιοι έχουν βαλθεί με το ζόρι να δημιουργήσουν πρόβλημα στο blog ... και κάποιοι δεν τσιμπάνε γιατί το δόλωμα είναι μπαγιάτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βασιζόμενοι στο εριστικό του χαρακτήρα μας, κάποιοι βρήκαν τρόπο να μας διχάζουν.

    Είναι ντροπή, βλακεία απίστευτου μεγέθους, να αλληλοβριζόμαστε εμείς, οι Έλληνες, για το τι κάνει το Ισραήλ και η Χαμάς.

    Δικά μας θέματα δεν έχουμε να ασχολούμαστε; Εγώ νομίζω ότι έχουμε και πολλά μάλιστα. Είμαστε ικανοί να μαλώσουμε για τις διαφορές των Χούτου και Τούτσι, να κάνουμε διαδηλώσεις για τους Αβρορίγινες της Αυστραλίας, αλλά να περνάμε π.χ. τον διωγμό των Ελλήνων στην Β. Ήπειρο στο "ντούκου". Αν αυτό δεν είναι κατάντια, τότε τι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οταν η ανάρτηση << Πενήντα χρόνια παρουσίας στην Κύπρο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ)>> δεν παίρνει κανένα σχόλιο και η Ανάρτηση «Η σημαία μας στον Πενταδάκτυλο»
    ελάχιστα σχόλια σε αντίθεση με τους παλιστίνιους γιδοβοσκούς και τους Ισραηλίτες στρατιώτες κάτι δεν πάει καλά στην λειτουργία μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πώς ορίζεις το έγκλημα πολέμου; Είναι η άμυνα έγκλημα πολέμου; Αν εμείς δεχόμασταν πυρά από τα Σκόπια και ανταπαντούσαμε, θα ήταν έγκλημα πολέμου;

    14 Σεπτεμβρίου 2010 12:00 μ.μ.


    Επειδή ΔΕΝ γνωρίζω ρωτάω.
    Επειδή η επίθεση οργανωμένου σύγχρονου στρατού εναντίον ενός ηλικιωμένου και του εγγονού του δεν θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν Έγκλημα Πολέμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους γνωρίζουν πόσο τους ευχαριστώ για την αξιοπρεπή τους στάση. Ειδικά στον ΜΠΡΟΥΝΟ. Και στην Χριστίνα που σαν γυναίκα, όσο και αν διαφωνούμε έδειξε την αλληλεγγύη της, απέναντι στην χυδαία σεξιστική προσβολή.

    Όσο για τον τζιμη, θα ήθελα μια απόδειξη-παραπομπή ότι η εβραϊκή ερμηνεία της λέξης "galia" σημαίνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που ισχυρίζεται.

    Έχω γράψει τόσες φορές ότι "Galia" είναι και μια ποικιλία πεπονιού και ότι "Galia" (και Galena) είναι και ρωσικό/σλαβικό όνομα. Έχω παραπέμψει ακόμα και στην Βουλγάρα τραγουδίστρια Galia που δεν είναι Εβραία. Ή στην χορευτρια Galena.
    Αλλά η λάσπη του τζιμη, προφανώς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, επαναλαμβάνεται...

    Λυπάμαι, που ξεφεύγουμε από το θέμα των αναρτήσεων.

    Γιατί όπως, λέει και ο ΜΠΡΟΥΝΟ, απάντηση στην απορία μου δεν πήρα.
    Διότι όπως βλέπουμε κάθε φορά, κάποιοι δεν αντέχουν στον διάλογο. Θέλουν να καταπίνουμε αμάσητη την προπαγάνδα που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ.

    Και κάθε φορά που εντοπίζω ανακρίβειες για την συκοφάντηση που υφίσταται το κράτος του Ισραήλ, αντί να πάρω συγκεκριμένες απαντήσεις και να προωθηθεί ο διάλογος, κάποιοι παθαίνουν αμόκ και αρχίζουν την τυφλή φραστική βία.
    Και το χειρότερο: ενώ μιλάμε για το Ισραήλ, μπλέκουν και τους Εβραίους της Διασποράς!

    Κλείνοντας, το σημαντικότερο: Είναι μεγάλη χαρά και τιμή, ανάμεσα στα σχόλιά μας, να δούμε και σχόλιο του Μορντεχάι Φριζή, ενός σεβαστού και αξιότιμου προσώπου, Ραβίνου και εγγονού Έλληνα Ήρωα Αξιωματικού.
    Στη Μνήμη του οποίου μάλιστα, το παρόν ιστολόγιο και ειδικά ο Καυκάσιος έχει κάνει και σχετικά πρόσφατη ανάρτηση:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/1-1893-5-1940.html

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καυκάσιε, θα συμφωνήσω στο τελικό σου συμπέρασμα. Προσωπικά, όμως, δεν είχα ΚΑΜΙΑ διάθεση να σχολιάσω την εν λόγω είδηση, όπως και άλλες με θέμα το Ισραήλ (ειδήσεις που μ' ενδιαφέρουν όχι λόγω "εθνικών" ή "άλλων" συμφερόντων, αλλά γιατί πιστεύω ότι εδώ και καιρό αυτή η γωνιά του πλανήτη έχει καταστεί το κύριο επίπεδο διεξαγωγής πολέμου ενάντια στην ισλαμοναζιστική επέκταση αλλά και, σ' ένα άλλο επίπεδο, εκδήλωσης της μακροβιότερου συμπτώματος ψυχικής ασθένειας της ανθρωπότητας, αυτό του αντισημισμού). Το μοναδικό κίνητρο ήταν η αντίδρασή μου απέναντι σε αυτούς τους κοινούς υβριστές και συκοφάντες (και ξέρεις πολύ καλά ποιους εννοώ) που ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΟ σε αυτό το blog! Πριν αναζητήσεις - πολύ θεμιτά - απαντήσεις στη λειτουργία μας ως Έλληνες (κι όχι Εβραιοέλληνες, όπως λέμε Βρωμοέλληνες δλδ, σύμφωνα με ένα σχόλιο) καλό θα ήταν να αναζητηθούν απαντήσεις στο γιατί εκτίθενται ανέξοδα στο ιστολόγιο εκφράσεις "πεζοδρομίου" (και ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!) όπως αυτές που αναρτήθηκαν στο συγκεκριμένο post.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    Υ.Γ. Να σε διορθώσω σε κάτι που έγραψες προηγούμενα λανθασμένα: από τα συμφραζόμενα προφανώς αναφερόσουν στους Ισραηλινούς (σε αντιδιαστολή με τους Άραβες) κι όχι Ισραηλίτες (οι οποίοι είναι όσοι δέχονται την εβραϊκή θρησκεία). Τώρα, για την έννοια της στήριξης ή μη της Τουρκίας καθώς και το ποιοι και γιατί στήριξαν αυτή τη χώρα, έχω γράψει και αλλού σε αυτό το ιστολόγιο, ότι πριν αποδώσουμε ευθύνες στο Ισραήλ καλό είναι ως Έλληνες να αναρωτηθούμε ΠΟΥ και ΠΟΤΕ στηρίξαμε εμείς αυτό το κράτος για να ζητάμε μετά και τα ρέστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καυκασιε,για το θεμα που θιγεις μη ρωτας εμας, ρωτα τους νεο-Κυπριους που εδωσαν 56% στον Χριστοφια. Εκτος αυτου, ρωτα τους τι τους ενδιαφερει περισσοτερο.Η ανεξαρτησια τους η οι Business τους;Η ελευθερια τους, η οι Aston Martin και οι Maserati τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @ Χριστίνα

    Δεν αποκελίεται, αλλά τέτοιο σχόλιο έπρεπε να είχε σβηστεί. Κι όπμως, όπως βλέπεις, υπάρχει ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κι από που ως που κατάλαβες kiko ότι εγώ και η Galia είμαστε υποστηρικτές "δολοφόνων παιδιών και ηλικιωμένων"? Επειδή εκθέτουμε τη φριχτή όψη μιας πραγματικότητας που έχει βασιστεί στο μίσος (κάτι ξέρουν εδώ όσοι βουλιάζουν στο ρατσιστικό τους βούρκο καθημερινά) ή επειδή προφανώς εσύ έχεις κλειστά τα μάτια στους πραγματικούς δολοφόνους (δηλ. σε όσους ΣΚΟΠΙΜΑ δολοφονούν ΑΘΩΟΥΣ!) http://www.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8, http://www.youtube.com/watch?v=J08GqXMr3YE&feature=related, οι οποίοι πρόσφατα δήλωσαν μάλιστα ότι 2.500.000 παρθένες περιμένουν στον παράδεισο όσους πεθάνουν για τον Αλλάχ http://www.memritv.org/clip/en/0/0/0/0/0/0/2605.htm ως μάρτυρες? Μήπως θέλεις να ξεχάσεις πως χρησιμοποιούσε τα μικρά (9χρονα και 10χρονα) παιδιά ο μεγάλος δάσκαλός τους Αγιατολάχ στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ http://islamic-fundamentalism.info/chVI.htm? Μήπως αγνοείς ότι αυτό που διεξάγει κυρίως η Χαμάς (αυτοί οι απίστευτοι κήρυκες ΜΙΣΟΥΣ) είναι ένας έντονος επικοινωνιακός πόλεμος για να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι οι "Ισραηλινοί είναι δολοφόνοι μικρών παιδιών"? Μήπως θέλεις να αγνοείς ότι οι ίδιοι οι ηγέτες της Χαμάς θεωρούν νόμιμο να σκοτώνουν παιδιά Εβραίων (όχι Ισραηλινών!) σε όλον τον κόσμο http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5454204.ece? Αφού, λοιπόν, είσαι τόσο εύθικτος και επιθετικός με όσους δολοφονούν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους http://www.youtube.com/watch?v=vH0tEceCe9Y&feature=related - θα 'πρεπε να διαβάσεις ΛΙΓΟ Ιστορία για να δεις πως ξεκίνησε η "δολοφονία μικρών παιδιών και ηλικιωμένων" στη Μ. Ανατολή - θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις ένα αντίστοιχο σχόλιο σου γι' αυτά τα καθάρματα που παροτρύνουν σε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ http://www.youtube.com/watch?v=YKeAVBYAbn0 για να με/μας πείσεις ότι πραγματικά νοιάζεσαι για τις ανθρώπινες (Αράβων ή Ισραηλινών αδιάφορο) ζωές!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 14 Σεπτεμβρίου 2010 12:04 μ.μ. που ησουν ωρε λεβεντη να διαμαρτυρηθεις, οταν ο "επωνυμος" εκ Λονδινου, ο τυγχανων "βουλευτικης ασυλιας" απο τους διαχειριστες, αποκαλουσε "κουκουλοφορους" τους ανωνυμους συνομιλητες του;Τωρα σ'επιασε η πονοψυχια για την "καημενη" την Galia;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ζητώ συγγνώμη για τα πολλά σχόλια, αλλά πάλι κάποιος με χτυπά κάτω από τη μέση:

    Το έντιμο θα ήταν ο I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ να παραθέσει με link εκείνον τον διάλογο και όχι να μας λέει τί "θυμάται".
    Εγώ δε θα σας πω τί "θυμάμαι", αλλά θα σας παρακαλέσω να δείτε με τα μάτια σας, και το βρίσιμο από κάποιους και τη λάσπη περί "Μοssad" από τον Πιγκουίνο που τώρα το παίζει "πολιτισμένος".

    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ είπε

    Αγαπητέ[ή] Galia, εμφανίζεσαι να γνωρίζεις περισσότερα για τον [την] Μωσσάντ απ' ότι οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ και δεν μπορώ (ούτε και θέλω) να σε αμφισβητήσω επ' αυτού.
    16 Μαΐου 2010 9:21 μ.μ.
    -------------------------

    Φίλτατε I.Q. Πιγκουίνου,

    Mε διαστρεβλώσεις και κωλοτούμπες, δε γίνεται σοβαρή συζήτηση:
    Ουδέποτα ισχυρίστηκα ότι έχω κάποια ειδική γνώση για τη Μοσάντ!!!
    Ίσα-ίσα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο:
    ΕΣΥ ανέφερες ότι η Μοσάντ έχει στοχοποιήσει τον συγκεκριμένο άραβα αναλυτή. Δηλαδή, ΕΣΥ ισχυρίστηκες ότι γνωρίζεις πολύ καλά για τη Μοσάντ και τους στόχους της.
    Και εγώ, ως αδαής, και μάλιστα καλοπροαίρετη αδαής, σε πίστεψα.
    Επειδή όμως ο άνθρωπος ζει και μάλιστα πολύ καλά (και εύχομαι πάντα να είναι έτσι)
    συμπέρανα ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ότι είναι καλύτερα να σε στοχοποιεί η Μοσάντ, παρά διάφορες αραβικές φατρίες και τρομοκρατικές ομάδες. Των οποίων, τα θύματά τους είναι παγκοσμίως και πολυάριθμα και γνωστά!

    Galia
    17 Μαΐου 2010 3:17 μ.μ.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_59.html#ixzz0zUwY3FSJ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμοι 1:04 τα σχόλια τα όποια σχόλια ποιον χαρακτηρίζουν κατά κύριο λόγο? Κατ εμέ καλώς και δεν σβήστηκε όπως επίσης καλώς και δεν σβήνονται και οι ειρωνείες πολλών εδώ μέσα, έμμεσες και άμεσες..
    Πολλές φορές το να βρίζεις στην μούρη του τον άλλον είναι πιο τίμιο από το να χρησιμοποιείς την ίδια την γλώσσα για να τον μαχαιρώσεις είτε πισώπλατα είτε σιγά σιγά....
    Διότι ναι μεν η λέξη απαράδεκτη , αλλά και πολλά σχόλια , σε πολλές αναρτήσεις, τα οποία διέπονται από κεκαλυμμένη ευγένεια είναι τόσο απαράδεκτα στην ουσία τους όσο και η άσχημη αυτή έκφραση.
    Σαφώς και δεν υποστηρίζω την άσχημη φρασεολογία αλλά δεν υποστηρίζω και σχόλια κιοτήδων που από παρουσίαση ιστορικών στοιχείων είναι πλούσιοι αλλά από ουσία ''μάπα το καρπούζι''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΜΠΡΟΥΝΟ

    14 Σεπτεμβρίου 2010 1:30 μ.μ.


    Είμαι ο τελευταίος στον πλανήτη που θα δικαιολογήσει οποιαδήποτε ακραία Ισλαμική ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ομάδας μίσους,αλλά το Ισραήλ απο την πλευρά του απο τη στιγμή που θέλει να υπάγεται στο δυτικό πολιτισμένο κόσμο ωφείλει να απέχει έτη φωτός απο τέτοιου είδους συμπεριφορές.


    Με ρωτάς:

    Κι από που ως που κατάλαβες kiko ότι εγώ και η Galia είμαστε υποστηρικτές "δολοφόνων παιδιών και ηλικιωμένων"?


    Απο τη στιγμή που ακόμη και αυτό το ΓΕΓΟΝΟΣ δεν το καταδικάζετε αλλά αντιθέτως προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο ότι ο σύγχρονος Ισραηλινός στρατός δεν μπορούσε παρά να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους τότε τι να πώ.

    Όπως σου ξαναέγραψα θα μπορούσατε κάλιστα να καταδικάσετε το χτύπημα μιας και κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ μπορεί να δικαιολογηθεί η δύναμη πυρός που σκότωσε τους ανθρώπους αυτούς,αλλά δεν το κάνατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε ΜΠΡΟΥΝΟ μια παρατήρηση. Επειδή το Εβραιοέλληνες που επικαλέστηκες ήταν δικό μου σχόλιο που το εξέλαβες σαν βρωμοέλληνες (ενώ δεν προκύπτει από πουθενά), να σημειώσω, όπως άλλωστε φαίνεται κι από το πνεύμα του όλου σχολίου μου, ότι το αντιδιαστέλλω από το Ελληνοεβραίοι με την έννοια ότι οι τελευταίοι βάζουν πρώτα την Ελλάδα και μετά το Ισραήλ, ενώ οι προηγούμενοι βάζουν πρώτα το Ισραήλ και μετά την Ελλάδα. Όπως ακριβώς αναφέρω τους Παπαχελά, Έλλις και ΣΙΑ ως Αμερικανοέλληνες. Ελπίζω τώρα να είναι σαφές.

    Υ.Γ. Αγαπητή Galia, τώρα είδα το σχόλιό σου (1:43μμ). Επειδή δεν κρατάω αρχείο, ανέφερα το περιστατικό όπως το θυμόμουν. Ας είσαι καλά που το βρήκες εσύ, γιατί φαίνεται σε εκείνη την ανάρτηση όλη η χρονική εξέλιξη των σχολίων, τόσο των δικών μου όσο και των δικών σου, καθώς και ποιός προκάλεσε ποιόν. Κατά τα λοιπά, τα εγκλήματα των διαφόρων αραβικών φατριών δεν αναιρούν τα αντίστοιχα των μυστικών υπηρεσιών ούτε του Ισραήλ, ούτε οποιασδήποτε άλλης χώρας του κόσμου. Δεν γνωρίζω τα ποσοστά επιτυχίας τους, αλλά μου φαίνεται απίθανο να είναι 100%, άρα όλο και κάποιοι γλιτώνουν. Τέλος, ρίξε ξανά μια ματιά είτε σε εκείνη την ανάρτηση είτε στην παρούσα και στους διάφορους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς (και τους οποίους αντιπαρέρχομαι) και θα συνειδητοποιήσεις ποιός είναι εριστικός όταν δεν συμφωνούν οι άλλοι μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Kaukasios 14 Σεπτεμβρίου 2010 12:51 μ.μ.

    Πολύ σωστός: ο λόγος βρίσκεται στο:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_4261.html
    σχόλιο 6 Σεπτεμβρίου 2010 10:55 π.μ.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανακοινωσις:

    Ο Κοεν/ΜΠΡΟΥΝΟ/Galia/Perseas/Αχαιϊτσα/Christo/Δημοβλητος/Σιδερας/τωρα μας προεκυψε στην αμαξοστοιχια των σαγιανιμ και ο "Μορντεχαϊ Φριζης". (Που ηταν κρυμμενος τοσο καιρο;)
    Ολοι αυτοι ειναι ενας το πολυ δυο ελληνοφωνοι εβραιοι με διαφορετικα laptops και διαφορετικα IP που κανουν εμμετο υπερ της ισραελοχαβουζας με την αμμεριστη βοηθεια (χρηματικη και αλλη) της χαβουζοπρεσβειας τους και του χαβουζοΥΠΕΞ τους.
    (Εχουν και ΥΠΕΞ τρομαρα να τους ερθη).
    Τα υπολοιπα ονοματα ειναι απλως "προφιλ" ανυπαρκτων ατομων οπως εκεινο του δυσλεξικου-ανορθογραφου κι "απο Λονδινο" μαλιστα "φοιτητη".
    Στην δυσφημιστικη για την Έλλαδα εβραιοσελιδα του ΚΙΣ (οπου τυγχανει και διαχειριστης της ο γνωστος σαγιαν Κοεν - γι αυτο και η διγλωσσια στα Αγγλικα) υπαρχουν φαινεται αναδουλειες γι αυτο ξερναει τον εμμετο του 'δω μεσα.
    Μην διδετε σημασια λοιπον στους υποστηρικτες δολοφονων μικρων κοριτσιων και λοιπους χρησιμους ηλιθιους που θελουν να μας "περασουν" την ελεεινη και τρισαθλια εβραιοπροπαγανδα τους, οτι η Ιστορια στην Παλαιστινη ξεκινησε μολις .... χθες.
    Πεστε τους να διαβασουν λιγο για την ΝΑΚΜΠΑ και μετα ναρθουν πισω με τον κηδεμονα τους αφου γραψουν 1000 φορες στον πινακα την φραση:

    "Δεν θα ξανα-υποστηριξω τους εν ψυχρω δολοφονους Παλαιστινιων παιδιων".





    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη


    ΥΓ
    Η προταση μου ειναι να πεισουμε τους Αμερικανους να δωσουν τα ιδια οπλα και στους Παλαιστινιους που δινουν στην ισραελοχαβουζα για να δουμε τοτε ποσα απιδια πιανει ο σακκος. Οσο για τους "Τουτσι" και τους "Χουτους" αυτοι δεν εχουν διαβρωση την πολιτικη της Αμερικης ωστε σημερα να κινδυνευη η παγκοσμια ειρηνη απο δαυτους. Εσεις οι εβραιοι υποκινουσατε ανεκαθεν τις ΗΠΑ και αλλες δυναμεις για τους πολεμους και τις ανθρωποσφαγες αθωων.
    Αυτο ειναι τοις πασι γνωστο πανουργε και ντροπαλε σαγιαν, εεε σαγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. 14 Σεπτεμβρίου 2010 12:46 μ.μ.
    Για να σου λυθει αυτη η απορια, δεν εχεις παρα να ρωτησεις τους αγαπητους διαχειριστες, γιατι αναρτουν συνεχως θεματα που σχετιζονται με το Ισραηλ.Μηπως εχει προηγηθει καποιο Compromis το οποιο δεν γνωριζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σε όλους τους κατακριτές του εβραϊκού κράτους, θα ηθέλα να θέσω ορισμένες απλές ερωτήσεις:

    1) Πριν δύο εβδομάδες άραβες τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν εν ψυχρώ τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες (δύο από αυτών γυναίκες, η μια έγκυος στον όγδοο μήνα). Γιατί άραγε δεν βγήκατε από τα ρούχα σας και δεν κατακρίνατε με σθένος τη δολοφονία αθώων ως έγκλημα πολέμου; Αναρωτιέμαι, αν καν, η είδηση δημοσιεύτηκε. Αν ήσασταν πραγματικά αμερόληπτοι δεν θα κατηγορούσατε μόνο και μόνο το Ισραήλ. Προσωπικά, ως Εβραίος, πιστός στον Ιουδαϊσμό, ως Σιωνιστής και ως πολίτης και μόνιμος κάτοικος πια του Ισραήλ, δεν είμαι, δεν μπορώ και δεν θέλω να είμαι 'αμερόπλητος', όταν σφαγιάζουν το λαό μου, όταν η οικογένεια μου αντιμετωπίζει κάθε μέρα τον κίνδυνο της αραβο-ισλαμικής τρομοκρατίας. Εσείς όμως, που δεν ανήκετε σε ένα από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, γιατί άραγε ταυτίζεστε τόσο μόνο με την μια πλευρά, την αραβική; Μήπως επειδή οι φίλτατοι άραβες μουσουλμάνοι (που δεν τους ανέχεστε και τόσο μέσα στην Ελλάδα)κάνουν για εσάς, τη 'βρώμικη δουλειά', χύνοντας το τόσο 'φθηνό' στην συνείδηση του δυτικού κόσμου, εβραϊκό αίμα;

    2) Και αν όντως ήσασταν αμερόληπτοι, γιατί δεν φωνάζετε με το ίδιο σθένος και για το δράμα, άλλων πολέμων του πλανήτη, όπως για τις σφαγές της Αφρικής; Πολύ περίεργο, που ο 'ανθρωπισμός' σας περιορίζεται αποκλειστικά μόνο για το Μεσανατολικό, και ακόμα πιο πολύ μόνο υπέρ για την μεριά των δήθεν 'παλαιστινίων'; Δεν ήρθε πια η ώρα να ρίξετε τις μάσκες της υποκρισίας, αντισημίτες/αντι-εβραίοι και αντι-σιωνιστές τόσο της ακροδεξιάς όσο και της ακρο-αριστεράς;

    3) Η γη του Ισραήλ, σύμφωνα με την Τορά, τη Βίβλο που και ο Χριστιανισμός θεωρεί ως ιερό θεόπνευστο βιβλίο, ανήκει απολειστικά στον εβραϊκό λαό, ο οποίος, με τη βοήθεια του Κυρίου, παρ΄όλες τις αντιξοότητες 2000 χρόνων εξορίας, σφαγών, διωγμών, 'ιερών εξετάσεων', πογκρόμ και Ολοκαυτωμάτων, επέστρεψε στην αρχαία του κοιτίδα, ακόμα και αν αυτό εκνευρίζει τους διάφορους αντι-εβραίους. Από πότε η αρχαία εβραϊκή γη άνηκε στους άραβες ισλαμιστές κατακτητές; Από πότε η Ιερουσαλήμ και η περιοχή του εβραϊκού Ιερού Ναού, στο όρος Μοριά, ήταν άγιο μέρος του Ισλάμ, στο οποίο αυθαίρετα έχτισαν τα τζαμιά τους, όπως τους μιναρέδες γύρω από την Άγια Σοφιά; Στο Κοράνι δεν αναφέρεται η Ιερουσαλήμ, ούτε μια φορά! Από πότε η Χεβρών, στην πόλη που είναι θαμμένοι οι Πατριάρχες του Ισραήλ, η Σιχέμ-Ναμπλούς (αραβική παράλαξη του Νεάπολις) στην οποία είναι θαμμένος ο Γιοσέφ-Ιωσήφ, η Μπετ-Λέχεμ-Βηθλεέμ, γεννέτηρα πόλη του Βασιλιά Νταβίντ και στην οποία είναι θαμμένη η Μητριάρχισα Ραχέλ-Ραχήλ, αλλά γενικότερα η όλη η Ιουδαία & Σαμάρεια, αποτελούν 'παλαιστινιακά' εδάφη; Μήπως με την ίδια λογική, τα Σκόπια έχουν το 'δικαίωμα' να καπηλεύονται και αυτά το όνομα Μακεδονία; Ή μήπως, στο άπωτερο μέλλον, θα έχουν 'δικαίωμα' και οι μουσουλμάνοι της Θράκης να ζητήσουν αυτονομία και να αρχίσουν να βάζουν βόμβες σε λεωφορεία της Αθήνας & Θεσσαλονίκης; Πού ήσασταν να διαμαρτυρηθήτε για 'κατεχόμενα', όταν ανήμερα του πολέμου των Έξι Ημερών, το '67, η Ιουδαία, Σαμάρεια, Γάζα και ανατολική Ιερουσαλήμ, βρίσκονταν κάτω από Ιορδανική & Αιγυπτιακή αραβική κατοχή; Και όμως η PLO προυπήρχε από το '64 και επιζητούσε την απελευθέρωση όλης της 'παλαιστίνης' από τα 'εβραϊκά παράσιτα'. Αυτό μήπως επιθυμήτε και εσείς;

    Περιμένω απαντήσεις και όχι αντισημιτικές ύβρεις από δειλούς ανώνυμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. OPEN Χολαργε,το ιστολογιο δεν διαθετει φιλους απο την Κυπρο; Γιατι δεν βγαινουν-ως κατ'εξοχην θιγομενοι- να σχολιασουν τα θεματα της Κυπρου; Μηπως τους εμποδιζει το αχθος του 56% στον Χριστοφια;Αν ειναι ετσι, τοτε την επιλογη τους την εχουν κανει και κακως ασχολουμαστε μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ως τελευταία παρατήρηση έχω να πω ότι δε συμφωνώ με την ρήση του Καυκάσιου, για την προβληματική μας λειτουργία ως Έλληνες. Και για να γίνω σαφής, θέτω ένα μικρό παράδειγμα, στην ανάρτηση που ανέφερε ο Πιγκουίνος. Στα τότε σχόλιά μου με αφορμή το Ισραήλ:
    1) Από τότε (Μάιος) αναφέρω για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγ. Νικολάου, ότι δεν πρόκειται να ξαναχτιστεί στο Σημείο Μηδέν, ενώ θα χτιστεί ισλαμικό τέμενος
    2) Επεσήμανα στον Πιγκουίνο ότι "παλαιστίνιοι" τζιχαντιστές άραβες, κατέσφαζαν τους Χριστιανους Ορθόδοξους Σέρβους στον πόλεμο που ανέφερε.
    3) Έγραφα:
    "Το άρθρο είναι γεμάτο ανακρίβειες και θέλει τόμους για να αναλυθεί το πώς χτίζει το ΨΕΜΑ και την ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ του Ισραήλ.
    Και το θέμα δεν είναι το Ισραήλ. Το ζήτημα είμαστε ΕΜΕΙΣ!
    Είναι πολύ κρίμα για εμάς τους Έλληνες το ότι έχουμε αφεθεί στα νύχια μιας κατάμαυρης προπαγάνδας. Που δρα μαλακά, ύπουλα και διαβρωτικά. Στοχοποιεί Χριστιανούς, απαξιώνει τη Δημοκρατία μας και που ο ύστατος-κρυφός στόχος είναι να γίνουμε αναίμακτα, επαρχία της νέας Οθωμανικής Τουρκίας.Μέσω της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου."

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_59.html#ixzz0zVReQqOi

    Τα μαθήματα ελληνικότητας, ας τα κρατήσουν, λοιπόν, κάποιοι για τον εαυτό τους...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Στέλιος Καζαντζίδης

    http://www.youtube.com/watch?v=2QCKL8ej_dA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χάσαμε και τον "ομαδεον".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Προς όλους τους επικριτές του εβραϊκού κράτους, θα ήθελα να θέσω ορισμένες ερωτήσεις:

    1) Πριν λίγες ημέρες άραβες τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν εν ψυχρώ τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες (δύο εκ αυτών γυναίκες, η μια έγκυος στον όγδοο μήνα). Γιατί άραγε δεν σας ακούσαμε να κατακρίνετε αυτή την επαίσχυντη σφαγή αμάχων; Μήπως το εβραϊκό αίμα είναι πιο φθηνό, από το αραβικό;

    2) Γιατί άραγε τόση μονόπλευρη ταύτιση με την αραβική πλευρά; Προσωπικά, ως πιστός Εβραίος, Σιωνιστής, πολίτης & μόνιμος κάτοικος του Ισραήλ, δεν είμαι 'αμερόληπτος', αφού ο λαός μου και η οικογένεια μου, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου που μας έχει κυρρήξει η αραβο-ισλαμική τρομοκρατία. Όμως εσείς, ως εξωτερικοί παρατηρητές, κάθε άλλο παρά αμερόληπτοι είστε. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή οι άραβες κάνουν τη 'βρώμική δουλειά' για εσάς, σφάζοντας 'παρασιτικούς' Εβραίους; Σταματήστε πια την υποκρισία σας και φανερώστε το αληθινό αντι-εβραϊκό πρόσωπο σας, που κρύβεται κάτω από την μάσκα του 'αντι-σιωνισμού' και δήθεν 'ανθρωπισμού'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ορισμένοι προσπάθησαν να διαχωρίσουν τους Ελληνες Χριστιανούς απο τους Ελληνες Εβραίους. Τέτοιος διαχωρισμός είναι τεχνητός και δεν υφίσταται. Ανθρωπος ο οποίος μιλάει Ελληνικά και πολεμά στον Ελληνικό Στρατό κατά του Φασισμού και κατόπιν στον ΕΛΑΣ, για μένα είναι Ελληνας δεν πά να λατρέυει τον Αμωνα, το Βαάλ ή τον Δία.

    Το ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ του Μπάρμπα Γιώργη του Παπαδόπουλου είναι χουντικό σύνθημα για να μην ξεχνιόμαστε.

    Οσον αφορά την ανάρτηση, κάθε θάνατος οποιουδήποτε ανθρώπου είναι τραγωδία. Απο κεί και πέρα, μην προσπαθείτε να βγάλετε άκρη απο τις ελεγχόμενες πηγές πληροφοριών δυο εμπολέμων.

    Σε έναν πόλεμο, πάντα τα τμήματα προπαγάνδας προσπαθούν να αποκτηνώσουν τον αντίπαλο στα μάτια των φίλιων δυνάμεων. Αυτό λέγεται ντισινφορμάτσια και εφαρμόζεται απο όλους ανεξαιρέτως τους εμπολέμους ανά τον κόσμο αφού αποτελεί βασικό στοιχείο επιχειρήσεων ΨΠ.

    Ετσι επιτυνχάνεται η συναισθηματική αναισθησία (moral anesthetization) προκειμένου ο στρατιώτης να είναι έσω έτοιμος να φονεύσει τον εχθρό όταν χρειαστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. 2) Πολλοί θεωρούν πως αν δημιουργούταν στη Δ. Όχθη και Γάζα κράτος 'Παλαιστίνης', αυτό θα έλυνε δια μαγείας το μεσανατολικό.
    Και όμως, η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα αιματοχυσία στην περιοχή. Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες των Ισραηλινών πολιτών από την ανελέητη ρίψη ρουκέτων από τη λωρίδα της Γάζας, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά η Χαμάς. Και για όποιον θυμάται, η άνοδος της Χαμάς έγινε εφεκτή, μόνο όταν το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς μέσα από όλη τη λωρίδα της Γάζας. Η λωρίδα αυτή δεν είναι αυτόνομο κράτος, και όμως αυτό δεν εμπόδισε να εξοπλιστεί σαν αστακός, κάτω από τα μάτια των διεθνών οργανισμών. Πόσο μάλλον, πως αν δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ‘παλαιστινιακό’ κράτος, ο διεθνής έλεγχος θα είναι ακόμα λιγότερος, αφήνοντας έτσι την μετατροπή του κράτους αυτού σε ένα φυτώριο τρομοκρατίας, που θα χώνει βαθειά τα φαρμακερά αγκάθια του μέσα στο εβραϊκό κράτος...
    Εκτός από το άμεσο πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ, τίθεται και το ηθικό ερώτημα, αν πράγματι υπάρχει ιστορικό δικαίωμα δημιουργίας ανεξάρτητης αραβικής ‘Παλαιστίνης’ στην περιοχή, την στιγμή μάλιστα που οι άραβες δεν κρύβουν πως ένα τέτοιο βήμα, αποτελεί την αρχή για την καταστροφή της λεγόμενης ‘σιωνιστικής οντότητας’.
    Iστορικά δεν δύναται να συνδέει κανείς τους αρχαίους λαούς της Χαναάν, τους αρχαίους Φιλισταίους, ή τους Σαμαρείτες με τους σύγχρονους Άραβες «παλαιστίνιους». Όλοι οι παραπάνω αρχαίοι λαοί (εκτός των ολιγάριθμων Σαμαρειτών), χάθηκαν, αφομοιώθηκαν ή μεταλάχτηκαν στην πάροδο των αιώνων, και δεν προέρχονται άλλωστε από τον εθνάρχη των αραβικών φυλών, τον Ισμαέλ. Η μόνη ιστορική σχέση των «παλαιστινίων» με το αρχαίο παρελθόν της γης του Ισραήλ, είναι συνδεδεμένη με τους νομάδες απόγονους του Ισμαέλ, οι οποίοι στην αρχαιότητα ποτέ δεν δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αυτόνομο αραβικό παλαιστινιακό κράτος. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να τους συνδέσει κανείς με τόσους διαφορετικούς μεταξύ τους λαούς και υποτιθέμενους προγόνους φανερώνει από μόνη της, την έλλειψη μιας αληθινής ιστορικής βάσης, και θυμίζει κατά πολύ την άκυρη προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν πως είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 2) Πολλοί θεωρούν πως αν δημιουργούταν στη Δ. Όχθη και Γάζα κράτος 'Παλαιστίνης', αυτό θα έλυνε δια μαγείας το μεσανατολικό.
    Και όμως, η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα αιματοχυσία στην περιοχή. Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες των Ισραηλινών πολιτών από την ανελέητη ρίψη ρουκέτων από τη λωρίδα της Γάζας, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά η Χαμάς. Και για όποιον θυμάται, η άνοδος της Χαμάς έγινε εφεκτή, μόνο όταν το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς μέσα από όλη τη λωρίδα της Γάζας. Η λωρίδα αυτή δεν είναι αυτόνομο κράτος, και όμως αυτό δεν εμπόδισε να εξοπλιστεί σαν αστακός, κάτω από τα μάτια των διεθνών οργανισμών. Πόσο μάλλον, πως αν δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ‘παλαιστινιακό’ κράτος, ο διεθνής έλεγχος θα είναι ακόμα λιγότερος, αφήνοντας έτσι την μετατροπή του κράτους αυτού σε ένα φυτώριο τρομοκρατίας, που θα χώνει βαθειά τα φαρμακερά αγκάθια του μέσα στο εβραϊκό κράτος...
    Εκτός από το άμεσο πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ, τίθεται και το ηθικό ερώτημα, αν πράγματι υπάρχει ιστορικό δικαίωμα δημιουργίας ανεξάρτητης αραβικής ‘Παλαιστίνης’ στην περιοχή, την στιγμή μάλιστα που οι άραβες δεν κρύβουν πως ένα τέτοιο βήμα, αποτελεί την αρχή για την καταστροφή της λεγόμενης ‘σιωνιστικής οντότητας’.
    Iστορικά δεν δύναται να συνδέει κανείς τους αρχαίους λαούς της Χαναάν, τους αρχαίους Φιλισταίους, ή τους Σαμαρείτες με τους σύγχρονους Άραβες «παλαιστίνιους». Όλοι οι παραπάνω αρχαίοι λαοί (εκτός των ολιγάριθμων Σαμαρειτών), χάθηκαν, αφομοιώθηκαν ή μεταλάχτηκαν στην πάροδο των αιώνων, και δεν προέρχονται άλλωστε από τον εθνάρχη των αραβικών φυλών, τον Ισμαέλ. Η μόνη ιστορική σχέση των «παλαιστινίων» με το αρχαίο παρελθόν της γης του Ισραήλ, είναι συνδεδεμένη με τους νομάδες απόγονους του Ισμαέλ, οι οποίοι στην αρχαιότητα ποτέ δεν δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αυτόνομο αραβικό παλαιστινιακό κράτος. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να τους συνδέσει κανείς με τόσους διαφορετικούς μεταξύ τους λαούς και υποτιθέμενους προγόνους φανερώνει από μόνη της, την έλλειψη μιας αληθινής ιστορικής βάσης, και θυμίζει κατά πολύ την άκυρη προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν πως είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πολλοί θεωρούν πως αν δημιουργούταν στη Δ. Όχθη και Γάζα κράτος Παλαιστίνης, αυτό θα έλυνε δια μαγείας το μεσανατολικό.
    Και όμως, η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα αιματοχυσία στην περιοχή. Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες των Ισραηλινών πολιτών από την ανελέητη ρίψη ρουκέτων από τη λωρίδα της Γάζας, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά η Χαμάς. Και για όποιον θυμάται, η άνοδος της Χαμάς έγινε εφεκτή, μόνο όταν το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς μέσα από όλη τη λωρίδα της Γάζας. Η λωρίδα αυτή δεν είναι αυτόνομο κράτος, και όμως αυτό δεν εμπόδισε να εξοπλιστεί σαν αστακός, κάτω από τα μάτια των διεθνών οργανισμών. Πόσο μάλλον, πως αν δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ‘παλαιστινιακό’ κράτος, ο διεθνής έλεγχος θα είναι ακόμα λιγότερος, αφήνοντας έτσι την μετατροπή του κράτους αυτού σε ένα φυτώριο τρομοκρατίας, που θα χώνει βαθειά τα φαρμακερά αγκάθια του μέσα στο εβραϊκό κράτος...
    Εκτός από το άμεσο πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ, τίθεται και το ηθικό ερώτημα, αν πράγματι υπάρχει ιστορικό δικαίωμα δημιουργίας ανεξάρτητης αραβικής ‘Παλαιστίνης’ στην περιοχή, την στιγμή μάλιστα που οι άραβες δεν κρύβουν πως ένα τέτοιο βήμα, αποτελεί την αρχή για την καταστροφή της λεγόμενης ‘σιωνιστικής οντότητας’.
    Iστορικά δεν δύναται να συνδέει κανείς τους αρχαίους λαούς της Χαναάν, τους αρχαίους Φιλισταίους, ή τους Σαμαρείτες με τους σύγχρονους Άραβες «παλαιστίνιους». Όλοι οι παραπάνω αρχαίοι λαοί (εκτός των ολιγάριθμων Σαμαρειτών), χάθηκαν, αφομοιώθηκαν ή μεταλάχτηκαν στην πάροδο των αιώνων, και δεν προέρχονται άλλωστε από τον εθνάρχη των αραβικών φυλών, τον Ισμαέλ. Η μόνη ιστορική σχέση των «παλαιστινίων» με το αρχαίο παρελθόν της γης του Ισραήλ, είναι συνδεδεμένη με τους νομάδες απόγονους του Ισμαέλ, οι οποίοι στην αρχαιότητα ποτέ δεν δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αυτόνομο αραβικό παλαιστινιακό κράτος. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να τους συνδέσει κανείς με τόσους διαφορετικούς μεταξύ τους λαούς και υποτιθέμενους προγόνους φανερώνει από μόνη της, την έλλειψη μιας αληθινής ιστορικής βάσης, και θυμίζει κατά πολύ την άκυρη προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν πως είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Γράφει ο Αμφικτύων*

    Οι Εβραίοι δια του Μαρδονίου(=Μαρδοχάι) υποκίνησαν την εκστρατεία κατά της Ελλάδος, όπως συμβαίνει και σήμερον με τους διεθνείς Εβραίους τοκογλύφους –τραπεζίτες που υποκινούν τη Δύση κατά της Ελλάδος.
    Να γιατί η κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών δεν συμμετέχει στις εκδηλώσεις!!!
    Διότι απλούστατα αυτές έχουν τον συμβολισμός τους, ότι, και πάλι η μεγάλη μας χώρα έχει μπει πρωτοπόρος στον αγώνα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δέχεται και πάλι μετά 2500 χρόνια μια εξ ίσου βάρβαρη επίθεση από τους ανθρώπους της ανατολής-με την συνδρομή των εντόπιων προδοτών και συνεργατών του εχθρού σαν τον Ιππια(575;-490 π.Χ.)- ο οποίος κατηύθυνε τα σχέδια του Ξέρξη. Τώρα λέγονται Γιωργάκηδες, Πάγκαλοι, Χρυσοχοίδηδες, Γερουλάνοι , Διαματοκόλλητες Μπίλντερμπεργκες κ. α Όμως και πάλι η Ελλάδα θα νικήσει. Η Ελευθερία θα νικήσει τη δουλεία, η Δημοκρατία τον ολοκληρωτισμό. Το Πνεύμα την υλική βία , ο Ανθρωπισμός το μαστίγιο του ΔΝΤ, το Φως το σκοτάδι της Αβρααμικής θεοκρατίας. (11/9/2010)



    *Αμφικτύων είναι ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης ,
    μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
    http://amphiktyon.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πολλοί θεωρούν πως αν δημιουργούταν στη Δ. Όχθη και Γάζα κράτος Παλαιστίνης, αυτό θα έλυνε δια μαγείας το μεσανατολικό.
    Και όμως, η δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ακόμα αιματοχυσία στην περιοχή. Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες των Ισραηλινών πολιτών από την ανελέητη ρίψη ρουκέτων από τη λωρίδα της Γάζας, στην οποία κυριαρχεί αποκλειστικά η Χαμάς. Και για όποιον θυμάται, η άνοδος της Χαμάς έγινε εφεκτή, μόνο όταν το Ισραήλ αποχώρησε μονομερώς μέσα από όλη τη λωρίδα της Γάζας. Η λωρίδα αυτή δεν είναι αυτόνομο κράτος, και όμως αυτό δεν εμπόδισε να εξοπλιστεί σαν αστακός, κάτω από τα μάτια των διεθνών οργανισμών. Πόσο μάλλον, πως αν δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ‘παλαιστινιακό’ κράτος, ο διεθνής έλεγχος θα είναι ακόμα λιγότερος, αφήνοντας έτσι την μετατροπή του κράτους αυτού σε ένα φυτώριο τρομοκρατίας, που θα χώνει βαθειά τα φαρμακερά αγκάθια του μέσα στο εβραϊκό κράτος...
    Εκτός από το άμεσο πρόβλημα ασφάλειας του Ισραήλ, τίθεται και το ηθικό ερώτημα, αν πράγματι υπάρχει ιστορικό δικαίωμα δημιουργίας ανεξάρτητης αραβικής ‘Παλαιστίνης’ στην περιοχή, την στιγμή μάλιστα που οι άραβες δεν κρύβουν πως ένα τέτοιο βήμα, αποτελεί την αρχή για την καταστροφή της λεγόμενης ‘σιωνιστικής οντότητας’.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τo πρόβλημα Πιγκουίνε ότι εγώ σχολίαζα επί των ανακριβειών εκείνης της ανάρτησης που απαξίωνε το Ισραήλ ως αποικιοκρατική, αμερικανοκίνητη και μη κοσμική χώρα.

    Ενώ εσυ έγραφες τις αοριστολογίες που ήθελες να γράψεις:

    Τότε έκανες την αγιογραφία του αρθρογράφου που τον κυνηγουσε η Μοσάντ, και αντίστοιχα σήμερα εμφανίστηκες για να δώσεις έξωθεν μαρτυρία για την δική μου αναξιοπιστία ως "εβραιοελληνίδα". Τα σχόλια περί Χριστιανών Ορθόδοξων Σέρβων και Αγίου Νικολάου, δεν τα αξιολόγησες καθόλου, όταν υπέθετες ποιό είναι το θρήσκευμά μου. Και δεν σου έφτανε η υπόθεση, θεώρησες σκόπιμο και να την δημοσιοποιήσεις κιόλας...
    Τί να πω; Αφου εσυ υποθέτεις, κατηγορείς και ζητάς και από πάνω και τα ρέστα... μπράβο σου! μόνο μην αναρωτιέσαι ποιοί κατάντησαν την Ελλάδα ζουγκλα...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Iστορικά δεν δύναται να συνδέει κανείς τους αρχαίους λαούς της Χαναάν, τους αρχαίους Φιλισταίους, ή τους Σαμαρείτες με τους σύγχρονους Άραβες «παλαιστίνιους». Όλοι οι παραπάνω αρχαίοι λαοί (εκτός των ολιγάριθμων Σαμαρειτών), χάθηκαν, αφομοιώθηκαν ή μεταλάχτηκαν στην πάροδο των αιώνων, και δεν προέρχονται άλλωστε από τον εθνάρχη των αραβικών φυλών, τον Ισμαέλ. Η μόνη ιστορική σχέση των «παλαιστινίων» με το αρχαίο παρελθόν της γης του Ισραήλ, είναι συνδεδεμένη με τους νομάδες απόγονους του Ισμαέλ, οι οποίοι στην αρχαιότητα ποτέ δεν δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αυτόνομο αραβικό παλαιστινιακό κράτος. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να τους συνδέσει κανείς με τόσους διαφορετικούς μεταξύ τους λαούς και υποτιθέμενους προγόνους φανερώνει από μόνη της, την έλλειψη μιας αληθινής ιστορικής βάσης, και θυμίζει κατά πολύ την άκυρη προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν πως είναι απόγονοι του Μ.Αλεξάνδρου και των αρχαίων Μακεδόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Προκειμένου όμως να πέσουν μια και καλή οι μάσκες του «παλαιστινιακού» ψεύδους και μύθου, αξίζει να ανατρέξει κανείς σε δηλώσεις των ίδιων των ηγετών του «παλαιστινιακού αγώνα» σχετικά με τις ρίζες και την καταγωγή τους. Ιδού μερικές από αυτές:
    1) Το 1946 ο γνωστός τότε Αμερικανοάραβας ιστορικός Φίλιπ Χίττι, προσπαθόντας να αποτρέψει την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, δήλωσε μπροστά στην Αγγλο-Αμερικανική Συνέλευση: «Δεν υπήρχε ποτέ ‘Παλαιστίνη’ στην ιστορία, ποτέ μα ποτέ».
    2) Στο 1ο Κονγκρέσο Μουσουλμανικών και Χριστιανικών φορέων που έγινε στην Ιερουσαλήμ, το Φεβρουάριο του 1919 σχετικά με την εθνική «παλαιστινιακή» ταυτότητα αποφασίστηκε: «Θεωρούμε την Παλαιστίνη ως μέρος της Αραβικής Συρίας, ως αναπόσπαστο κομμάτι της. Είμαστε ενωμένοι με αυτήν [την Συρία] με δεσμούς εθνικούς, θρησκευτικούς, γλωσσολογικούς, φυσικούς, οικονομικούς και γεωγραφικούς».
    3) Το 1937 ο ντόπιος άραβας ηγέτης Αούνι Μπέϊ Αμπντούλ Χάντι δήλωσε μπροστά στην Συνέλευση Πιίλ: «Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα ‘Παλαιστίνη’! Τη ονομασία ‘Παλαιστίνη’ την δημιούργησαν οι ίδιοι οι Σιωνιστές! Ποτέ δεν υπήρξε Παλαιστίνη στη Βίβλο. Η χώρα μας για αιώνες ήταν τμήμα της Συρίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 4) Το 1977 σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα ‘Τροβ’, ο τρομοκράτης και ηγετικό στέλεχος της PLO, Ζουαγιέρ Μουχασίν δήλωσε: «Ο παλαιστινιακός λαός δεν υφίσταται. Η ιδέα δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους είναι ένα νέο όπλο στον συνεχόμενο πόλεμο ενάντια στο Ισραήλ και στοχεύει επίσης στην αραβική ενότητα. Σύμφωνα με τη πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στους παλαιστίνιους Σύριους, και τους παλαιστίνιους Ιορδανούς ή Λιβανέζους. Μόνο εξαιτίας πολιτικών και τακτικών στόχων, δηλώνουμε σήμερα για ύπαρξη παλαιστινιακού λαού, διότι το εθνικό καλό όλων των Αράβων απαιτεί την δημιουργία μιας ξεχωριστής παλαιστινιακής οντότητας και ταυτότητας, προκειμένου να λειτουργεί ως αντίβαρο ενάντια στον Σιωνισμό. Από πλευρά τακτικής, η Ιορδανία, η οποία έχει ήδη οριοθετημένα σύνορα, δεν μπορεί να επιζητήσει κυριαρχία στη Γιάφα και τη Χάϊφα. Όμως, εγώ ως Παλαιστίνιος, μπορώ να διεκδικήσω τη Χάϊφα, τη Γιάφα, την Μπεερ Σέβα και την Ιερουσαλήμ...Αφού καταφέρουμε να πετύχουμε κυριαρχία πάνω σε όλη την Παλαιστίνη, απαγορεύεται να καθυστερήσουμε ούτε για μια στιγμή την ένωση εκ νέου της Παλαιστίνης με την Ιορδανία».
    5) Το 1987 σε παναραβική συνδιάσκεψη στο Ραμπάτ Αμόν, ο τότε πρόεδρος της Συρίας Άσαντ δήλωσε: «Κράτος με το όνομα ‘Παλαιστίνη’ δεν υπήρξε ποτέ». Και τότε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Χουσεϊν του απάντησε: «Η εμφάνιση της εθνικής παλαιστινιακής οντότητας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δωθεί μια απάντηση στη θέση του Ισραήλ πως η Παλαιστίνη είναι εβραϊκή».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. 6) Το 1970, ο ίδιος ο Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε: «Το ζήτημα των συνόρων δεν μας ενδιαφέρει. Από την αραβική σκοπιά δεν πρέπει να μιλάμε για σύνορα. Η Παλαιστίνη δεν είναι παρά μια σταγόνα μέσα στον τεράστιο [αραβικό] ωκεανό. Η εθνότητα μας είναι η αραβική εθνότητα, η οποία απλώνεται από τον αντλαντικό ωκεανό μέχρι και την Ερυθρά θάλασσα, και ακόμα πιο πέρα». Όταν μάλιστα ο Αραφάτ ήταν στην Ιορδανία δήλωσε στην Ιταλίδα δημοσιογράφο Οριένα Φαλάτζι πως η PLO πολεμάει το Ισραήλ στο όνομα και τη χάρη του παν-αραβισμού και πως για αυτόν η Ιορδανία είναι η Παλαιστίνη.
    7) Το 1956 ο πρώτος πρόεδρος της PLO, Άχμεντ Σούκρι, ως εκπρόσωπος της αραβικής λίγκας δήλωσε στον ΟΗΕ: «Είναι γνωστό σε όλους πως η Παλαιστίνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά η νότια Συρία».

    Οι ίδιοι λοιπόν οι «παλαιστίνιοι» παραδέχονται πως όντως ποτέ δεν υπήρξε ούτε Παλαιστίνη, ούτε παλαιστινιακός λαός, πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αραβικού έθνους, και πως δεν τους ενδιαφέρει η ανεξαρτησία, παρά μόνο η καταστροφή του ενός και μοναδικού στον κόσμο εβραϊκού κράτους , του κράτους του Ισραήλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Το δημογραφικό πρόβλημα του Ισραήλ, είναι όντως υπαρκτό! Στον Σιωνισμό υπάρχουν βασικά τρεις αποκλείσεις: ο σοσιαλιστικός Σιωνισμός, ο ρεβιζιονιστικός εθνικός Σιωνισμός και ο θρησκευτικός Σιωνισμός. Οι δύο πρώτες αποκλείσεις σκεφτόμενες με τη λογική του ‘τώρα’ κατευθύνονται στη ‘λύση’ που προτείνεις, στη δημιουργία ‘παλαιστινιακού’ κράτους… Υπάρχει όμως και εδώ μια παγίδα: Όταν αύριο -Θεός φυλάξει, κατά τη γνώμη μου- υπάρξει ένα ανεξάρτητο αραβικό 'παλαιστινιακό’ κράτος, ‘καθαρό’ από κάθε Εβραίο, όπως διατυμπανίζουν ακόμη και οι ‘μετριοπαθείς’ της Φάταχ (το σύμβολο της ακόμα και σήμερα εμπεριέχει όλο το κράτος του Ισραήλ, εκτός του Γκολάν…), τί θα γίνει με τους Ισραηλινούς Άραβες της Γαλιλαίας και της Νέγκεβ, οι οποίοι δηλώνουν ‘παλαιστίνιοι’ και ήδη από τώρα απαιτούν ή παραχώρηση αυτονομίας και σε αυτούς, ή μετατροπή του εβραϊκού κράτους, σε κράτος διεθνιστικό, χωρίς κανένα εβραϊκό χαρακτήρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. @ Ανώνυμε 14 Σεπτεμβρίου 2010 3:21 μ.μ.:
    Φαντάζομαι πως έχεις δίκιο: το ιστολόγιο έχει φίλους από Κύπρο, έχω δει και εγώ κάποιους ενίοτε να γράφουν δηλώνοντάς το. Δεν μπορώ όμως να μιλήσω εκ μέρους τους.

    @ Galia 14 Σεπτεμβρίου 2010 3:30 μ.μ.:
    Κατ'αρχήν, μην τα παίρνεις στο κρανίο άνευ λόγου και αιτίας: τα περί ελληνικότητας vs τα περί των άλλων ΔΕΝ σχετίζονται με φιλίες, αγάπες και έρωτες με άλλους λαούς αλλά απλά εθνικά συμφέροντα. Το σχόλιό μου, εκτιμώ και του Καυκάσιου (χωρίς να μιλάω εκ μέρους του αλλά έτσι εύλογα θεώρησα και στηρίχτηκα στο σχόλιό του), βασίζεται στη ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ σημασία που δίνουμε επί της ανάλυσης των ζητημάτων: όταν αναλύουμε διαρκώς γιατί το Χ κράτος έκανε κάτι σωστά ή λάθος σε σύγκριση με το Ψ κράτος, χωρίς να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στο ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, είναι εθνικά άσκοπο -σπατάλη δυνάμεων- να μπαίνουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση.

    Μην δίνεις βάση λοιπόν σε σχόλια μάχης του ποιός είναι πιο εθνικόφρων: αυτό αποδεικνύεται από την εθνική προστιθέμενη αξία που έχουν οι πράξεις του, από την προσπάθειά του να υπερασπίσει το εθνικό συμφέρον, όχι από τις κατηγορίες άλλων που αντικρούει. Ο καθένας μπορεί ανέξοδα να κατηγορήσει τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε: σημασία έχει να μπορεί να το αποδείξει με απτή μορφή.

    Όσο για τα περί προπαγάνδας, είτε υπέρ είτε κατά της μίας ή της άλλης πλευράς, εκτιμώ ότι ο καλύτερος -και λιγότερο κουραστικός- τρόπος για να αποδείξεις την ορθότητα της θέσης σου είναι να αναδείξεις τα απτά θετικά αποτελέσματα που θα έχει η υιοθέτησή της - όχι πόσο λάθος είναι η άλλη θέση.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Όποιος υποστηρίζει τη δημιουργία ενός τέτοιου κράτους, με άλλα λόγια, εσκεμμένα ή μη, άμεσα ή έμμεσα υποστηρίζει την εξαφάνιση του Ισραήλ. Ακόμα και η πρόταση για δημουργία ενός ενιαίου κράτους ή μιας ουτοπικής ομοσπονδίας στοχεύει στην εξαφάνιση κάθε εβραϊκού χαρακτήρα από το κράτος αυτό, τη ώρα που ήδη υπάρχουν 22 αραβικά και μουσουλμανικά κράτη! Αφού έτσι και αλλιώς οι «παλαιστίνιοι» αισθάνονται τμήμα της Συρίας, της Ιορδανίας και του παν-αραβισμού, ας δημιουργήσουν αυτόνομο δικό τους κράτος εκεί, και όχι στα αρχαία εβραϊκά εδάφη της μικρής έτσι και αλλιώς γης του Ισραήλ. Και σύμφωνα με τη αίωνια θεϊκή υπόσχεση στους Πατριάρχες του εβραϊκού λαού διαμέσου της Βίβλου, του βιβλίου της αλήθειας, η γη του Ισραήλ και η Ιερουσαλήμ θα ανήκουν για πάντα στο λαό του Ισραήλ, ο οποίος μετά από 2000 χρόνια εξορίας γύρισε και πάλι στην αρχαία του κοιτίδα!

    Ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής

    Εβραϊκή Βορειανατολική Ιερουσαλήμ-Γερουσαλάϊμ
    Την απελευθερωμένη από τους άραβες κατακτητές, τρομοκράτες και φονιάδες Εβραίων γυναικοπαίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αισθάνομαι τόση λύπη που σας βλέπω να πηγαίνετε ένας-ένας, σαν την καλή χαρά, στην παγίδα που σας έχουν στήσει. Τους έχετε περάσει για μα...ες, ε;
    Χμ. Δεν ξέρετε με τι έχετε μπλέξει. Εξηγούμαι. Παίρνω σαν παράδειγμα τον Kiko τον οποίο έχω καταλάβει ως άνθρωπο καλό και μετριοπαθή, ο οποίος θέτει κάποια ερωτήματα-καλοπροαίρετα (αν υποθέσει κανείς, όπως κάνουν αυτοί, ότι του Omadeon, του Τζίμη, τα δικά μου ή και άλλων είναι κακοπροαίρετα) και επίσης ο Kiko βασίζεται σε απολύτως λογικά αλλά και σε ηθικά επιχειρήματα που τα οφείλει στην ελληνική του ανατροφή. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί λοιπόν ως φανατικός κάποιου είδους.
    Προσπαθεί λοιπόν να τους εξηγήσει πράγματα αυτονόητα, όπως το ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή (Δε μπορείς δηλαδή να σκοτώνεις άμαχους και παιδιά)-"λάθος" που και εγώ έκανα στην αρχή και οι περισσότεροι μας κάνουν, παίζοντας στην ουσία το δικό τους παιχνίδι. Να ασχολούμαστε μαζί τους, αυτό θέλουν, αυτός είναι ο σκοπός. Η "προσέλκυση του πελάτη" αρχικά και στη συνέχεια η προσπάθεια "πώλησης ιδεών και νοοτροπίας" σε όποιον τσιμπήσει.

    Μας το είπε ο Καυκάσιος: 14 Σεπτεμβρίου 2010 12:51 μ.μ. (ο οποίος βεβαίως καλώς πράττει να δημοσιεύει ειδήσεις από την Παλαιστίνη, αλλά δεν ευθύνεται για το αποτέλεσμα)

    συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. συνέχεια....

    Φτάσαμε να ασχολούμαστε περισσότερο μαζί τους, παρά για τόσα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.
    Μερικοί πιστεύουν, όπως ο Κίκο ότι μπορούν με επιχειρήματα να τους μεταπείσουν και εισπράττουν ένα καταιγισμό αντιλογίας που καταλήγει στο άπειρο.
    Που πάτε ξυπόλυτοι στα αγγούρια; Εσείς γνωρίζετε πέντε πράγματα για το Ισραήλ, που είναι φυσικό για κάποιον που είναι Έλληνας να μη γνωρίζει πολλά, και αυτοί σας περιμένουν "αρματωμένοι" σαν αστακοί με όπλα και παλάσκες (βιβλιογραφία, λινκς, βίντεο, διάφορα στοιχεία κλπ πολεμοφόδια) και σας τα πετάνε ασταμάτητα στη μούρη.
    Η συχνή επισκεψιμότητα σε αναρτήσεις σχετικές με το Ισραήλ οφείλεται στην παρουσία και την δράση αυτών των δύο-κυρίως-τσολίων. Η "επιτυχία" τους είναι εγγυημένη και αυτό οι παλαιοί αναγνώστες το γνωρίζουν και έτσι μπαίνουν. Έπειτα όλοι μπαίνουν εκεί που έχουν μπει οι περισσότεροι και γίνεται ο χαμός.
    Αυτό συμβαίνει επειδή τα σχόλια τους είναι συνήθως τέτοια που κάνουν έξω φρενών τους περισσότερους, ακόμη και τους νηφάλιους. Έπειτα και αφού σας σπάσουν τα νεύρα και θα πείτε και δυο κουβέντες παραπάνω, θα αρχίσουν τα "αντισημίτες" και τα "αγράμματοι", και τα δήθεν καθωσπρέπει ευγενικά και αλληλοκολακευτικά μεταξύ τους σχόλια για το πολύ χαμηλό επίπεδο σας. Και βεβαίως επειδή πράγματι σας έφεραν στο επίπεδο τους. Σας πρόσφεραν την αρρώστεια και ίσως το διχαστικό πνεύμα που αναδύουν τελικά αυτές οι αναρτήσεις με όλα αυτά που λέγονται.

    συνέχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΑΠΕΛΛΗ

    Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

    Εγώ αυτό που έχω καταλάβει και δυστυχώς είναι λυπηρό,είναι ότι οι Εβραίοι θεωρούν φυσιολογική την επίθεση σύγχρονων αρμάτων-αεροσκαφών-ελικοπτέρων εναντίον αμάχων οικογενειών.

    Οι Τούρκοι θεωρούν φυσιολογικό να διαπράτουν γενοκτονίες ώστε να διαφυλάξουν την υποτιθέμενη εθνική τους συνοχή.

    Οι Αμερικανοί θεωρούν φυσιολογικό να πηδάνε ολόκληρο τον πλανήτη με το έτσι θέλω.


    Και το καλύτερο ξέρεις ποιό είναι;

    ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Παιδια ημαρτον!Γιατι απο δυο και τρεις φορες το ιδιο σχολιο;Αφου το καταλαβαινουμε και με την πρωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΚΑΙ ΜΟΝΩ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. συνέχεια....

    Και αφού γίνουν όλα αυτά αρχίζουν ο ένας στον άλλο:

    "Εδουάρδε μου, ωωωω τι χαμηλό επίπεδο μον ντιε" "Ναι αγαπητή μου, δεν έχει κανείς τη δική σου αξιοπρεπή στάση και μόρφωση", "Ωωωωω!! Εδουάρδε μου μόνο εσύ με καταλαβαίνεις..."

    και άλλα τέτοια ξυνογάλατα.

    Προσωπικά έχω σταματήσει να τους απευθύνομαι στο πρώτο πρόσωπο, και επειδή έχουμε δημοκρατία κάνω χρήση του δικαιώματος μου να κάνω διάλογο μόνο με αυτούς που επιλέγω.


    ΥΓ: Προς Ραβίνο Φριζή τον οποίο σέβομαι όπως και κάθε ιερωμένο οποιασδήποτε θρησκείας, μια τοποθέτηση για τη μεταστροφή του πασίγνωστου Ραβίνου Μπερντσταϊν (εγγονού και γιου Ραβίνων) στον χριστιανισμό και για το βιβλίο του με τον τίτλο "The surprized Jesus Christ" =Ο Ιησούς Χριστός που με εξέπληξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Σαν Σήμερα πέθανε ο μεγαλος μας τραγουδιστης Στελιος Καζαντζιδης ,δε θα κάνετε ενα αφιερωμα; Τον εφαγαν και αυτον οι "φιλοι" μας οι Εβραιοι http://www.youtube.com/watch?v=2QCKL8ej_dA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. @ 3:09 μ.μ.

    >Ολοι αυτοι ειναι ενας το πολυ δυο ελληνοφωνοι εβραιοι με διαφορετικα laptops και διαφορετικα IP<

    Πού το ξέρεις ότι έχουν διαφορετικά ΙΡ; Τα βλέπεις; Οι διαχειριστές μπορούν να μας διαφωτίσουν επ' αυτού, ή θα κάνουν τουμπεκί ως συνήθως;

    Ο Ζαν Κοέν ποιος είναι απ' όλους; Το ξανάγραψες αυτό, σε ρώτησα, αλλά έκανες μόκο.

    Το ποιον σου είναι γνωστό, φανερό και μόνο κακό κάνει στην υπόθεση του ισλαμοφασισμού, γι αυτό συνέχισε σ' αυτό το στυλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. "Ραββίνος Μορντεχάϊ Φριζής
    Εβραϊκή Βορειανατολική Ιερουσαλήμ-Γερουσαλάϊμ
    Την απελευθερωμένη από τους άραβες κατακτητές, τρομοκράτες και φονιάδες Εβραίων γυναικοπαίδων."


    Να που πιασανε δουλεια και οι ...ραβινοι.(ρε συ Galia και ραβινος μας το παιζεις τωρα;)
    Και λογοκλοποι απο πανω οι δικοι σου. Αμ το κλεψιμο τοχουν μαθει απ τα γενοφασκια τους. "Ραβινε" κανα σπληναντερο καμμια νεφραμια εχεις για πουλημα;
    Ή την αποκλειστικοτητα εχουν τα ξαδερφια σου στο Νιου τζερσεϋ;
    http://www.nytimes.com/2009/07/24/nyregion/24jersey.html




    Όμαδεον
    Ανατολικη ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη


    ΥΓ.
    Νευρακια; Νευρακια; ελληνοφωνε σαγιαν; Ξερεις οταν πρασινοκοκκινιζεις εκτος του οτι μπορει να παθης και κανα εκεεφαλικο στην ηλικια σου, μας δειχνης και ποσο γεματος ΜΙΣΟΣ εισαι για τους ΜΗ εβραιους.
    Αυτο ειναι που σας μπαινει στο ματι απο καιρο. Η υπογραφη μου με τον τοπο της διαμονης μου. Γι αυτο εχετε φαει τον κοσμο μεσα δω (μεχρι και με μυνησεις με απειλησατε καθαρματα) να λογοκρινη ο διαχειριστης τα σχολια μου.
    Βρεστε και κατι αλλο πιο πρωτοτυπο ρε οβριοι. Μην με αντιγραφετε. Να 'ναι δικο σας ομως γιατι σχεδον ολα ταχετε κλεμμενα.
    Αρχης γενομενης απο την μαρτυρικη γη της Παλαιστινης.

    http://criminalstate.com/2010/07/sayanim-%E2%80%94-israeli-operatives-in-the-u-s/

    http://www.ifamericansknew.org/

    Ηθικοι αυτουργοι δολοφονων, πιθανοτατα και φυσικοι.
    Αυτα για "ορεκτικα". Το κυριως "πιατο" ερχεται αργοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. @ ΑΠΕΛΛΗ
    Το φιδι θελει πατημα στο κεφαλι.
    Χωρις περιστροφες.
    Επιδιωκουν την φιμωση της αληθειας ωστε να συνεχιζουν χωρις εμποδια τις γενοκτονιες τους μεχρι να εφαρμοστη το τελευταιο γραμμα των Πρωτοκολλων τους.
    Σαν "περιουσιοι" που απροκαλυπτα ονειρευονται οτι ειναι (ιδε "σχολιο" ελεεινου σαγιαν 14 Σεπτεμβρίου 2010 4:15 μ.μ.)
    Θελουν να κυβερνησουν το κοσμο.
    Και ενω εχουν κυριευσει με την διαφθορα, το ψεμμα και το εγκλημα την Δυση, τωρα επιχειρουν να κυριευσουν την Ανατολη με τις βομβες κρυβομενοι και βαζοντας μπροστα τους Αμερικανους.
    Αυτος ειναι και ο μοναδικος σκοπος τους.
    Η κυριαρχια του Κοσμου.
    Γιατι σου νομιζει σπαταλισαν δισεκατομμυρια δολλαρια να εξαγορασουν ΟΛΑ τα παγκοσμια ΜΜΕ;
    (με κλεμμενα λεφτα φυσικα)


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΥΓ.
    Ρε "Μαρδοχα" κανε κρατει ρε. Σου στειλαν το "μεγαφωνο" της χασμπαρας απο το "υπουργειο εξωτερικων" σας και μας πηρες μονοτερμα;
    Κανε και κανενα δυαλυμα. Τσιμπησε και κατι. Θα μας παθης τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Στο σχόλιό μου σωστά ανάφερα ότι μερικοί εδώ είναι Έλληνες μόνο ως προς την υπηκοότητα που είναι τεχνικό ζήτημα και όχι εθνικά Έλληνες που είναι κάτι ουσιαστικό.
    Το σχόλιο του Αχαιού είναι εκτός τόπου αφού και ο ίδιος ο απόγονος του Φριζή δεν αναφέρει ότι είναι Έλληνας.
    Εάν το Ισραήλ υπήρχε ως κράτος το '40, ο παππούς Φριζής θα ήταν εκεί και όχι στην Πίνδο.
    Ο ραβίνος το λέει καθαρά: "Προσωπικά, ως πιστός Εβραίος, Σιωνιστής, πολίτης & μόνιμος κάτοικος του Ισραήλ, δεν είμαι 'αμερόληπτος', αφού ο λαός μου και η οικογένεια μου, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου που μας έχει κυρρήξει η αραβο-ισλαμική τρομοκρατία. Όμως εσείς, ως εξωτερικοί παρατηρητές, κάθε άλλο παρά αμερόληπτοι είστε."

    Εάν ήταν Έλληνας έστω κατ'ελάχιστο, δεν θα έκανε τον διαχωρισμό "εμείς" (οι Εβραίοι) και "εσείς" οι Έλληνες !!!

    Στην Ελλάδα βρίσκεται διότι υπάρχει η ελπίδα ότι και εδώ θα μπορέσουν να στήσουν την "Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος" και κάποια μέρα θα εισπράξουν τα τεράστια ποσά που εισέπραξαν από άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης ως αποζημιώσεις για τις εβραικές περιουσίες που δήθεν άρπαξαν οι Έλληνες !!!

    Εν τω μεταξύ, παριστάνει και τον ανήξερο:
    οι Παλαιστίνιοι είναι υπό σιωνιστική/ισραηλινή κατοχή όπως ήσαν και οι Έλληνες υπό ναζιστική ή οθωμανική κατοχή και καλώς κάνουν και κάνουν αντίσταση κατά του κατοχικού στρατού.
    Και οι Έλληνες, είχαν χαρακτηριστεί ως "τρομοκράτες", κάτι που βέβαια δεν ισχύει.
    Όπως δεν ισχύει και για τους Κούρδους που παλεύουν για την ελευθερία τους.

    Ποιά η διαφορά μεταξύ Παλαιστίνης και Κουρδιστάν;
    Το ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν δίπλα τους και άλλα αραβικά κράτη να πάνε να ...μείνουν;
    Τότε, να κάνουν το ίδιο και οι ...Κύπριοι αφού υπάρχει η Ελλάδα να τους φιλιξενήσει...
    Και να αφήσουν το νησί στους Τούρκους να έχουν να πορεύονται...

    Οι θέσεις του ραβίνου Φριζή είναι ακραίες/φασιστικές.
    Δεν αναγνωρίζει καν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν πατρίδα τους την Παλαιστίνη, κάτι που δέχονται ακόμα και οι ακροδεξιές ισραηλινές κυβερνήσεις οι οποίες κατά καιρούς συνομιλούν μαζί τους και τους το αναγνωρίζουν...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. @ αρχισαγιαν Galia/Κοεν κλπ.14 Σεπτεμβρίου 2010 6:12 μ.μ.
    που "ντρεπεται να υπογραψη" το σχολιο του κιολας.

    Ποιος ειναι αυτος ο Ζαν παλι;
    Αρειανος ειναι η μας εχει ερθει ουρανοκατεβατος απ' τον Πλουτο.
    Ατελειωτη ρε παιδι μου αυτη η αμαξοστοιχια με τους σαγιανιμ. Ατελειωτη.


    Ας υπογραψω το σχολιο μου.


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. //Εις πείσμα πολλών...
    Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Αμπάς – Νετανιάχου
    14 Σεπτεμβρίου 2010 6:25 μ.μ.//
    --------------------
    Ακόμα και ο ακροδεξιός Νετανιάχου μαζί με τους αμερικανούς μιλάνε για "δύο λαούς, δύο κράτη" στην Παλαιστίνη.
    Κάτι που ο πολύς ραβίνος Φριζής δεν δέχεται διότι -λέει- την Παλαιστίνη τους την έχει δώσει ως ...προίκα ο Γιαχβέ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Στα πολύ χάι του το ιστολόγιο!!!
    Μετά τον Ζαν Κοέν (εκπρόσωπος τύπου/Καζίνο Λουτρακίου), έσκασε μύτη και ο Φριζής !!!
    Μένει να αρχίσει να γράφει και ο ...Ισραηλινός πρέσβης, για να δέσει το γλυκό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. @6:12 μ.μ.
    Όταν ζητάς από κάποιον να σου απαντήσει περί Ζαν Κοέν και περί ατόμων που αλλάζουν συνεχώς νικ ή δεν βάζουν καθόλου, να βάζεις εσύ ένα νικ για να μη μπερδευόμαστε...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Να ρωτήσω τον λαλίστατο ραβίνο Μαρδοχάι Φριζή τι θα έκανε εάν σε αυτό το διάλογο έμπαινε και ο Κώστας Πλεύρης να εκθέσει όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του περί Εβραίων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Λοιπόν,

    προς Ομαδεόν και λοιπούς ομοϊδεάτες του: Πού είναι τα επιχειρήματα σου για τις ίδιες τις δηλώσεις των αράβων ηγετών σου, περί της ανύπαρκτης 'παλαιστίνης'; Μα φυσικά, τί περιμένει κανείς από τους αιώνιους καπηλευτές της ιστορίας και της θρησκείας άλλων λαών, όπως πράττουν οι οπαδοί του ισλαμοφασισμού. Και την περιοχή του αρχαίου Εβραϊκού Ιερού Ναού καταπατήσατε, για να χτίσετε τα αυθαίρετα τζαμιά σας, και την Άγια Σοφιά μετατρέψατε σε τζαμί... Μόνο αντι-εβραϊκές ύβρεις ξέρετε να ξεστομίζετε και να σκοτώνετε αθώα γυναικόπαιδα μέσα σε λεωφορεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Προς Τζίμη:

    Μάθε να διαβάζεις σωστά τα λόγια των άλλων και να μην τα παραποιείς, αντισημίτη!

    Το 'εμείς' και 'εσείς', σημαίνει 'εμείς οι Εβραίοι (Σιωνιστές) και οι υπόλοιποι υποστηριχτές του Ισραήλ, ανεξαρτήτου θρησκείας και εθνικότητας' και 'εσείς οι αντι-σιωνιστές και αντι-ισραηλινοί κάτοικοι της Δύσης, ανεξάρτητα θρησκείας, εθνικότητας και πολιτικής παράταξης'!

    Προσωπικά, είμαι Έλληνας πολίτης, αλλά έχω και την ισραηλινή υπηκοότητα, αφού μετανάστευσα και ζω μόνιμα στο Ισραήλ. Και η οικογένεια μου έδωσε περισσότερα για την Ελλάδα, από τι διάφοροι απόγονοι σπιούνων, δοσίλογων και γερμανο-τσολιάδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τζίμη,

    Είτε σ'αρέσει, είτε όχι, η Τορά, η εβραϊκή Βίβλος, την οποία δέχεται ως ιερή, αληθινή και θεόπνευστη ολόκληρη η Χριστιανοσύνη, αναφέρει ξεκάθαρα πως η γη του Ισραήλ ανήκει στον εβραϊκό λαό.

    Άντε κατηγόρα ως 'φασιστική' και 'ακραία' τη Βίβλο (στην οποία στηρίζονται και τα Ευαγγέλια) αν τολμάς, όπως ο αρχιναζιστής Πλεύρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. "Στην Ελλάδα βρίσκεται διότι υπάρχει η ελπίδα ότι και εδώ θα μπορέσουν να στήσουν την "Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος" και κάποια μέρα θα εισπράξουν τα τεράστια ποσά που εισέπραξαν από άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης ως αποζημιώσεις για τις εβραικές περιουσίες που δήθεν άρπαξαν οι Έλληνες !!!"

    Τζιμη, "εργολαβο" σ'αυτο το θεμα εχουν ορισει επισημως τον Σιδηρουντιο.Κανε μια επισκεψη στο ιστολογιο του(αφου πρωτα παρεις καμια δεκαρια αντιεμετικα χαπια)για να καταλαβεις σε τι αναφερομαι.Ο ρεβιζιονισμος της προσφατης Ελληνικης ιστοριας σε ολη του την μεγαλοπρεπεια.Μεχρι και τους οπαδους του γνωστου ταγματασφαλιτη Δαγκουλα που ειχε εδρα την Θεσσαλονικη, τους εχει "αναβαθμισει" σε 30000(!!!)απο 600 κοπριτες που ηταν ολοι κι ολοι. Φαινεται οτι τοσοι Σεφαραδιτες Εβραιοι ετοιμαζονται να εγκαταλειψουν την "γη της επαγγελιας" και να επιστρεψουν στην αγαπημενη τους Salonico.Να εχουν και κατι εδω τα παιδια να τους περιμενει.Να μην επιστρεψουν εντελως ξεβρακωτοι σαν Παλαιστινιοι προσφυγες.Το θεμα ειναι ποιους κακομοιρηδες και ασχετους με την ολη υποθεση του δοσιλογισμου, Ελληνες θα επιλεξουν να ξεσπιτωσουν.Και τοτε θα καταλαβουν τι παει να πει αληθινος "αντισημιτισμος".Εκτος εαν επιδιωκουν μια τετοια εξελιξη. Διοτι και αυτο το σεναριο παιζει. Ειπαμε, απο αυτους ολα να τα περιμενεις.Τα δικα τους δικα τους και τα δικα μας δικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DpXzWh8KLKwQ&h=65cb9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Εγώ δεν έβγαλα άκρη. Εσείς τί πιστεύετε;
    Galia

    Μήπως κι εγώ έβγαλα άκρη!
    Μιας και εξ ανάγκης, άλλως δε γίνεται...το θύμα χρησιμοποιεί απεγνωσμένα, τις ελάχιστες δυνάμεις αποτροπής του, αυτό εκλαμβάνεται από τον θύτη ως εξάσκηση βίας εκ μέρους του θύματος του, οπότε και η κραυγή διαμαρτυρίας του θύματος κατά την πράξη του βιασμού, διεγήρει τον μηχανισμό αυτοάμυνας του βιαστή, και τη συμπάθεια αυτών που τον συνδράμουν, υποθάλπουν επικροτούν και τον θαυμάζουν.

    Μήπως όμως δεν είναι καταδικαστέω και το να συμπάσχεις με το θύμα, στιγματίζοντας την πράξης βίας του θύτη, η κι όταν απαιτείς τον τερματισμό της βιαιοπραγίας.
    Όμως για τους συνδράμοντες, υποθάλποντες και ευαρεστούντας θαυμάστές, ταυτιζόντες εαυτόν με την αυτοάμυνα του βιαστή, στη σφαίρα του κόσμου τις δικαιοσύνης έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για την ελευθερία του ανεμπόδιστου στην τελεσφόρηση και τη βαρύτητα της εκτόνωσης κτηνωδών ενστίκτων, μέχρι και του να δουν τον θύτη να συνθλίψει το κρανίο και να εκτινάζονται τα αίματα του θύματος του στη Μεσόγειο!

    Σαν μια αιρετική χρηματοοικονομική πίστη όπου..
    Οι αργυραμοιβοί με τα λογισμικά των μαθηματικών του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ χρηματοοικονομικού συστήματος των, (που είναι έξω και υπεράνω τις οικονομικής πολιτικής του κάθε κράτους), δια μέσου των αιώνων, (όπου κι ο λόγος που οι βασιλείς δεν επέτρεπαν τους αργυραμοιβούς να αγοράζουν γη με το χρεωστικό του άυλου των λογαριθμικών λογισμικών τους) αφού δεν κατάφεραν να αγοράσουν την Κύπρο ή και την Κρήτη ούτε από του Οθωμανούς, στη συνέχεια με πανούργα υπόθαλψη, έχουν εκμεταλλευτεί τούς εποικιστές εις βάρος των πιστών, των ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ και αιρέσεων, τις Παλαιστίνης.

    Οι λόγοι για...
    Το σύγχρονο δράμα της κατάστασης στην Παλαιστίνη αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Κύπρος Λίβανος Ιράκ κ.ο.κ.) έγκειται στην εκμετάλλευση μιας αιρετικής αντίληψης, που αντίκειται στην ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και παγκόσμιως διαδεδομένη ισχύουσα πράξη, της ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ιερατικές διαδικασίες των ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΩΝ και κανονιστικών διατάξεων τις ΠΙΣΤΗΣ μιας θρησκείας στό πλαίσιο ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ θρησκειών, αντίθετα με την ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗ, ως αυτοφυές αποδεκτό μέλος, όπου και στηρίζει τη λογική του επεκτατισμού των εποικισμών στα Παλαιστινίακά εδάφη.. το Ισραήλ.

    Τα όρια αποδοχής των προεκτάσεων μιας αντιφιλοσοφικά αιρετικής λογικής, είναι αμείλικτα περιοριστικά, και πνευματικά ασφυκτικά ως “σινικό τοίχος” για τους συνταυτίζοντες εαυτόν με το εκ τις φύσεως των πραγμάτων τις απόκλισης του αιρετικού της πίστης των, ώστε να αποποιούνται του ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ δικαιώματος του ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝΑΞΙΩΝ του ΣΥΜΠΑΝΤΩΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

    Ένα διπλωματικό παιχνίδι σε διπλό ταμπλό..των αργυραμοιβών
    το ότι οι σύγχρονοι έποικοι του Ισραήλ, (Ελληνες και μη, κυρίως Ευρωπαίοι, Ευρωπαϊκής καταγωγής μετανάστες εξ Αμερικής, και Αφρικανοί) δεν έχουν αντιληφθεί ότι κι ίδιοι είναι θύματα τις ταύτισης τους με την αντιφιλοσοφικά αυτή αντίληψη της λογικής τις αιρετικής αυτής πίστης, περί τις μοναδικότητας ως του περιούσιου επί της γης λαού του θεού των, και την κατ΄ αποκλειστικότητα απορρέουσα εύνοια απολαβής δια του εκ προγόνων σπέρματος εξ-αιρετικής βάσης ρατσιστικής αιρετικής πίστης.

    Και βέβαια στο παιχνίδι έχουν προσυλητισθεί και διολισθήσει διάσπαρτα διεφθαρμένες συνειδήσεις, που υποθάλπουν τη βιαιοπραγία σε βάρος του κάθε λαού, το συνονθύλευμα αυτής τις ανά τον κόσμο χρηματοοικονομικής αίρεσης δραστηριοποιήτε και διαδικτυακά για την υπεράσπιση των εποίκων, ταυτοχρόνα με την ψυχολογική τους αυτοθεραπία και για το αμιγές των προς εκμετάλλευση πιστών τις αίρεσης,

    Σκεφθείτε αν η διεθνής κοινότητα τους απαγόρευε να δραστηριοποιούνταν σε Παλαιστινιακά εδάφη εκτός των προ των 6 ημερών του πολέμου του 1967, ορίων, σε άλλη δε περίπτωση περικοπή συντάξεων και χρηματικών συναλλαγών μέχρι και κατάσχεση αυτών, όπως κάνουν και για άλλα κράτη ή και οργανώσεις που θέλουν να στριμώξουν,

    Τι λέτε πόσοι Έλληνες Τούρκοι Γάλοι Άγγλοι Γερμανοί Αμερικάνοι Ρώσοι θα πέρναν θέσει κατά αυτού του μέτρου, και πόσο χρόνο θα έπερναιμέχρι να λυθεί το Παλαιστινιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Εγώ δεν έβγαλα άκρη. Εσείς τί πιστεύετε;
    Galia

    Μήπως κι εγώ έβγαλα άκρη!
    Μιας και εξ ανάγκης, άλλως δε γίνεται...το θύμα χρησιμοποιεί απεγνωσμένα, τις ελάχιστες δυνάμεις αποτροπής του, αυτό εκλαμβάνεται από τον θύτη ως εξάσκηση βίας εκ μέρους του θύματος του, οπότε και η κραυγή διαμαρτυρίας του θύματος κατά την πράξη του βιασμού, διεγήρει τον μηχανισμό αυτοάμυνας του βιαστή, και τη συμπάθεια αυτών που τον συνδράμουν, υποθάλπουν επικροτούν και τον θαυμάζουν.

    Μήπως όμως δεν είναι καταδικαστέω και το να συμπάσχεις με το θύμα, στιγματίζοντας την πράξης βίας του θύτη, η κι όταν απαιτείς τον τερματισμό της βιαιοπραγίας.
    Όμως για τους συνδράμοντες, υποθάλποντες και ευαρεστούντας θαυμάστές, ταυτιζόντες εαυτόν με την αυτοάμυνα του βιαστή, στη σφαίρα του κόσμου τις δικαιοσύνης έχουν μεγαλύτερη κατανόηση για την ελευθερία του ανεμπόδιστου στην τελεσφόρηση και τη βαρύτητα της εκτόνωσης κτηνωδών ενστίκτων, μέχρι και του να δουν τον θύτη να συνθλίψει το κρανίο και να εκτινάζονται τα αίματα του θύματος του στη Μεσόγειο!

    Σαν μια αιρετική χρηματοοικονομική πίστη όπου..
    Οι αργυραμοιβοί με τα λογισμικά των μαθηματικών του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ χρηματοοικονομικού συστήματος των, (που είναι έξω και υπεράνω τις οικονομικής πολιτικής του κάθε κράτους), δια μέσου των αιώνων, (όπου κι ο λόγος που οι βασιλείς δεν επέτρεπαν τους αργυραμοιβούς να αγοράζουν γη με το χρεωστικό του άυλου των λογαριθμικών λογισμικών τους) αφού δεν κατάφεραν να αγοράσουν την Κύπρο ή και την Κρήτη ούτε από του Οθωμανούς, στη συνέχεια με πανούργα υπόθαλψη, έχουν εκμεταλλευτεί τούς εποικιστές εις βάρος των πιστών, των ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ και αιρέσεων, τις Παλαιστίνης.

    Οι λόγοι για...
    Το σύγχρονο δράμα της κατάστασης στην Παλαιστίνη αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Κύπρος Λίβανος Ιράκ κ.ο.κ.) έγκειται στην εκμετάλλευση μιας αιρετικής αντίληψης, που αντίκειται στην ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ και παγκόσμιως διαδεδομένη ισχύουσα πράξη, της ΕΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ιερατικές διαδικασίες των ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΩΝ και κανονιστικών διατάξεων τις ΠΙΣΤΗΣ μιας θρησκείας στό πλαίσιο ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ θρησκειών, αντίθετα με την ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΕΚ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗ, ως αυτοφυές αποδεκτό μέλος, όπου και στηρίζει τη λογική του επεκτατισμού των εποικισμών στα Παλαιστινίακά εδάφη.. το Ισραήλ.

    Τα όρια αποδοχής των προεκτάσεων μιας αντιφιλοσοφικά αιρετικής λογικής, είναι αμείλικτα περιοριστικά, και πνευματικά ασφυκτικά ως “σινικό τοίχος” για τους συνταυτίζοντες εαυτόν με το εκ τις φύσεως των πραγμάτων τις απόκλισης του αιρετικού της πίστης των, ώστε να αποποιούνται του ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ δικαιώματος του ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝΑΞΙΩΝ του ΣΥΜΠΑΝΤΩΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ.

    Ένα διπλωματικό παιχνίδι σε διπλό ταμπλό..των αργυραμοιβών
    το ότι οι σύγχρονοι έποικοι του Ισραήλ, (Ελληνες και μη, κυρίως Ευρωπαίοι, Ευρωπαϊκής καταγωγής μετανάστες εξ Αμερικής, και Αφρικανοί) δεν έχουν αντιληφθεί ότι κι ίδιοι είναι θύματα τις ταύτισης τους με την αντιφιλοσοφικά αυτή αντίληψη της λογικής τις αιρετικής αυτής πίστης, περί τις μοναδικότητας ως του περιούσιου επί της γης λαού του θεού των, και την κατ΄ αποκλειστικότητα απορρέουσα εύνοια απολαβής δια του εκ προγόνων σπέρματος εξ-αιρετικής βάσης ρατσιστικής αιρετικής πίστης.

    Και βέβαια στο παιχνίδι έχουν προσυλητισθεί και διολισθήσει διάσπαρτα διεφθαρμένες συνειδήσεις, που υποθάλπουν τη βιαιοπραγία σε βάρος του κάθε λαού, το συνονθύλευμα αυτής τις ανά τον κόσμο χρηματοοικονομικής αίρεσης δραστηριοποιήτε και διαδικτυακά για την υπεράσπιση των εποίκων, ταυτοχρόνα με την ψυχολογική τους αυτοθεραπία και για το αμιγές των προς εκμετάλλευση πιστών τις αίρεσης,

    Σκεφθείτε αν η διεθνής κοινότητα τους απαγόρευε να δραστηριοποιούνταν σε Παλαιστινιακά εδάφη εκτός των προ των 6 ημερών του πολέμου του 1967, ορίων, σε άλλη δε περίπτωση περικοπή συντάξεων και χρηματικών συναλλαγών μέχρι και κατάσχεση αυτών, όπως κάνουν και για άλλα κράτη ή και οργανώσεις που θέλουν να στριμώξουν,

    Τι λέτε πόσοι Έλληνες Τούρκοι Γάλοι Άγγλοι Γερμανοί Αμερικάνοι Ρώσοι θα πέρναν θέσει κατά αυτού του μέτρου, και πόσο χρόνο θα έπερναιμέχρι να λυθεί το Παλαιστινιακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Σοφολογιοτατε(δεν γνωριζω αν αυτη ειναι η σωστη προσφωνηση στο αξιωμα σας)εχω την ενυπωση οτι κανετε το ιδιο λαθος με τους δικους μας ιερωμενους.Διοτι αλλο πραγμα η θρησκεια και γενικως η πιστη και αλλο πραγμα η επιστημη.Και στην προκειμενη περιπτωση αναφερομαι στην επιστημη της αρχαιολογιας, η οποια παρα τις εκτεταμενες ανασκαφες στην πολυπαθη περιοχη της Παλαιστινης τα τελευταια 20 χρονια, δεν ανακαλυψε επαρκη στοιχεια που να στηριζουν τον εκ πιστεως ισχυρισμο σας.Και αυτα σας τα γραφω εχοντας απολυτο σεβασμο προς την ιδιοτητα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Εχω πει στο παρελθον και επαναλαμβανω και σημερα οτι δεν μπορει κανεις να κανη αντικειμενικο διαλογο με ταλμουδο-εβραιους για οτιδηποτε θεμα, ιδιως για την Παλαιστινη. Οποτε οταν τους ακουτε να ξερνανε για την ισραελοχαβουζα τους μονο στην πλακα και στο ψιλο πρεπει να τους παιρνετε.
    Οι "ανθρωποι" αυτοι "ποτιζονται" απο τους δικους στους στο μισος και στην εχθρα απο νηπιακη ηλικια.
    Τα πρωτα λογια που μαθαινουν (πριν ακομα μαθουν να περπατουν) ειναι "Χιτλερ", "ολοκαυτωμα", "Ναζι", "φασιστας" "ισλαμοφασισμος" και αλλα ευτραπελα.
    Αυτα που λεω τα αποδεικνυουν στο διαβα της ζωης τους με την εκδηλωση μισους που αισθανονται οι εβραιοι για καθε τι ΜΗ εβραϊκο και μας το διατυμπανιζουν απροκαλυπτα δημοσιως, ολημερις και χωρις αιδω μεσα απ' τα τσοντοκαναλα τους τις πατσαβουροφυλλαδες τους, τους εκδοτικους τους οικους ανοχης, τους πληρωμενους λακεδες τους κλπ. κλπ.

    Το απυθμενο θρασος τους που τους τοποθετει στον λακο της χλευης των Λαων (εκει δηλαδη που τους φτυνει ολος ο κοσμος) ειναι να υποστηριζουν απροκαλυπτα τους γενοκτονους εβραιους του Παλαιστιακου λαου (πιθανως να εχουν πραξη και οι ιδιοι εγκληματικες πραξεις) και ταυτοχρονα να υβριζουν αυτους που υπερασπιζονται την κοινη λογικη για το δικαιο του αδυνατου.
    Ο πολυωνυμος σαγιαν Galia/Κοεν κλπ επλασε ενα ακομα προφιλ εκεινο του "ραβινου Φριζη".
    (Τοσος κοσμος σκοτωθηκε πολεμωντας τους Γερμανους ο φριζης πρεπει να μνημονευεται.)
    Ο σκοπος τους και παλι ειναι να πνιξουν την αληθεια απ' οπου και να προερχεται αυτη.
    Ειπαμε η ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι ο μοναδικος τους εχθρος. Ουδεις αλλος. Γι αυτο πολεμησαν και πολεμουν με λυσσα τον Πλευρη καθημερινα.
    Διαβαστε το βιβλιο του Ντεϊβιντ Ντουκ με τιτλο "Jewish Supremacism" και θα καταλαβετε τι εστι εβραιος.

    Κλεινοντας εχω να επαναλαβω το αναπαντητο ερωτημα στους οβριους.
    Τωρα εχετε αποκτησει "πατριδα".
    Γιατι δεν ξεκουμπιζεστε να πατε εκει και να μας αφησετε ησηχους να λυσουμε μονοι μας τα προβληματα μας;
    Γιατι;



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Και κατι ακομα.Δειτε τι γραφει ο δικος σας καθηγητης της ιστοριας στο πανεπιστημιο του Τελ Αβιβ Σλομο Ζαντ.

    Πώς επινοήθηκε ο Ιουδαϊκός λαός Αποδόμηση μιας μυθικής ιστορίας

    http://www.ardin.gr/node/198

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Aνώνυμε,

    Έτσι κι αλλιώς ήταν φανερό πως είσαι τσιράκι του αρχιναζιστή Κώστα Πλεύρη...

    Άντε τρέχα να καλέσεις τον 'φύρερ' σου, να πάρει μέρος...

    Εδώ τόσοι και τόσοι αντισημίτες προπαγανδίζουν την εξόντωση του εβραϊκού λαού μέσα σ'αυτό το blog, πώς δύναται να μην ακουστεί και η σάπια φωνή του δολοφονικού αντισημιτικού εθνικοσοσιαλιστικού μίσους από την πηγή και ρίζα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. //Άντε κατηγόρα ως 'φασιστική' και 'ακραία' τη Βίβλο (στην οποία στηρίζονται και τα Ευαγγέλια) αν τολμάς,// 9:18 μ.μ. ραβίνος Φριζής
    -----------------
    Απ΄ό,τι ξέρω, ο Πλεύρης που τόλμησε, αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο!!!
    Ενώ ο ΟΗΕ με απόφασή του το 1975, έχει χαρακτηρίσει τον σιωνισμό ως ρατσιστική/φασιστική ιδεολογία και πρακτική !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. //Μάθε να διαβάζεις σωστά τα λόγια των άλλων και να μην τα παραποιείς, αντισημίτη!//...

    //...'εσείς οι αντι-σιωνιστές κάτοικοι της Δύσης, ανεξάρτητα θρησκείας, εθνικότητας και πολιτικής παράταξης'!//
    8:51 μ.μ. ραβίνος Φριζής
    -----------------
    Ραβίνε μου, δεν είμαι αντισημίτης (όπως δεν είμαι αντιγερμανός) αλλά -όπως πολύ σωστά αναφέρεις πιό κάτω, είμαι αντισιωνιστής όπως είμαι και αντιναζιστής.
    Όπως ακριβώς και εκατομμύρια κάτοικοι της Δύσης, ανεξάρτητα θρησκείας, εθνικότητας και πολιτικής παράταξης !!!

    Και αυτό διότι από θύματα του ναζισμού, έχετε σήμερα μετατραπεί σε θύτες των Παλιστινίων και όχι μόνο.

    Και θα ήμουν υβριστής και ανιστόρητος εάν δεν αναγνώριζα ότι βρέθηκαν και κάποιοι ελάχιστοι έστω Έλληνες εβραίοι (ανάμεσα σε αυτούς ο παππούς Φριζής) οι οποίοι πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες τον φασισμό.
    Αλλά τι σχέση έχει αυτό με την σημερινή πρακτική των σιωνιστών του Ισραήλ;
    Ο Φριζής θέλω να πιστεύω ότι πολέμησε και πέθανε για τα ιδανικά
    του αντιφασισμού και όχι για να μπορεί ένα κράτος να καταλαμβάνει και να σκοτώνει έναν λαό όπως κάνει σήμερα το Ισραήλ.
    Εάν έχεις κάποια ντοκουμέντα από τον παππού σου για το αντίθετο, ας τα δημοσιεύσεις να τα δούμε κι εμείς.

    Οι ηρωική πράξη του Φριζή δεν έχει σχέση με το τι κάνουν οι σιωνιστές σήμερα στην Παλαιστίνη και η απόπειρα να τον εμπλέξεις με τις εγκληματικές πράξεις τους είναι σαν να μου λες ότι οι ναζιστές απαλλάσσονται των εγκλημάτων τους, διότι υπήρχαν Γερμανοί αντιναζί.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. @ 10:06 μ.μ.
    Ξέρω πως πολλοί έλληνες/εβραίοι που μετοίκησαν στο Ισραήλ έχουν μετανοιώσει, γι' αυτό και ψάχνουν ευκαιρίες να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα.

    Περίμεναν ότι εκεί θα βρουν την Γη της Επαγγελίας αλλά έπεσαν έξω διότι αντί αυτής, βρέθηκαν μαντρωμένοι μέσα σε ένα τσιμεντένιο τείχος που χτίστηκε γύρω τους !

    Και πολλοί απ΄αυτούς βρέθηκαν στον ισραηλινό στρατό να συμμετέχουν στα εγκλήματα κατά των αμάχων Παλαιστινίων.
    Όταν κάποτε γυρίσουν, θα μάθουμε πολλά !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ο Όμαδεον έγραψε:

    "Κλεινοντας εχω να επαναλαβω το αναπαντητο ερωτημα στους οβριους.
    Τωρα εχετε αποκτησει "πατριδα".
    Γιατι δεν ξεκουμπιζεστε να πατε εκει και να μας αφησετε ησηχους να λυσουμε μονοι μας τα προβληματα μας;
    Γιατι;"

    Όμαδεον, φάσκεις και αντιφάσκεις; Λοιπόν, θα διαλέξεις τί θέλεις: Εμείς οι 'Οβριοί' να πάμε στο Ισραήλ όλοι μας ή να ξεκουμπιστούμε μέσα από αυτό; Πού θες να μας στείλεις; Μα και βέβαια θέλεις να ξαποστήλεις από την ίδια τη ζωή και να μας στείλεις σε νέα κρεματόρια...

    Μην ανησυχείς, όμως αντι-εβραϊκό υποκείμενο, θα έρθει η μέρα που όλος ο εβραϊκός λαός θα ξαναγυρίσει σε κάθε σπιθαμή γης της αρχαίας μας κοιτίδας. Όσον για σένα αν δεν σ'αρέσει, όλο και θα βρεθεί κάποιος 'ανθρωπιστής' φιλο-'παλαιστίνιος' στον κόσμο για να σε συμμαζέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Τζίμη,

    Η επαίσχυντη αθώωση του αρχιναζιστή Πλεύρη (που αμφιβάλλω αν πιστεύει στον Οβριό Ιησού), αποτελεί αυτό-γκολ στην ίδια την ελληνο-ορθόδοξη κοινωνία & πολιτισμό. Διότι αν κάποιος θα μπορεί ανοιχτά πια να χλευάζει τη Βίβλο, και να επικροτείται για αυτό, δεν θα αργήσει η ώρα που θα πριονιστούν και οι ρίζες του Ορθόδοξου Χριστιανισμού ιδιαίτερα μέσα στην ελληνική νεολαία. Ευαγγέλιο δίχως Τορά-Βίβλο δεν υφίσταται! Και αυτό ακριβώς επιχειρεί ο εθνικοσοσιαλιστής Πλεύρης, μετατρέποντας σιγά αλλά σταθερά την Ελλάδα σε φυτώριο της 'θρησκείας' του 'άρειου φυλετισμού', χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο το ΛΑ.Ο.Σ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Κύριε Φριζή, νομίζω δεν έχετε καταλάβει τι εστί Τζίμη και οι περί αυτού. Προσωπικά, δε μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω το πόσο καταγέλαστο πρόσωπο είναι! Για παράδειγμα, αναφέρει μονίμως την επονείδιστη απόφαση 3379/1975 του Ο.Η.Ε., όπου οι ισλαμοφασιστικές χώρες παρέα με τις ερυθροφασιστικές αλλά και κάποιες δυτικές (προς τιμή της, η Ελλάδα τουλάχιστον απείχε!) υιοθέτησαν την εντελώς παράλογη και προπαγανδιστική θέση ότι "ο σιωνισμός είναι ρατσισμός" (!!!) η οποία φυσικά ήρθη με την απόφαση 46/86 (κατά εννοείται ψήφισαν μόνο οι ισλαμοφασιστικές και φυσικά χώρες όπως η Κούβα και η Β.Κορέα που φημίζονται για τα "ανθρωπιστικά" τους καθεστώτα!). Παρά το γεγονός ότι ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΜΕΝΑ το έχουμε υπενθυμίσει στο εν λόγω άτομο - εγώ αλλά και άλλοι σχολιαστές - αυτός επιμένει να έχει κολλήσει το ρολόι του χρόνου στο 1975 (έχει τους λόγους του προφανώς!).
    Εξάλλου, ένα τέτοιο άτομο όταν αναφέρει το φιλοναζιστή Πλεύρη θριαμβολογώντας ότι "τόλμησε" και "αθωώθηκε πανηγυρικά στο δικαστήριο" φανερώνει ΠΟΛΛΑ για το ποιόν του! Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ που τέτοιοι άνθρωποι (του Πλεύρη συμπεριλαμβανομένου και της παρέας του) θεωρούνται συμπατριώτες μου!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ..αλλο πραγμα η θρησκεια και γενικως η πιστη και αλλο πραγμα η επιστημη...
    15 Σεπτεμβρίου 2010 12:54 π.μ.

    μόνο που δεν θα υπήρχε και δεν υπάρχει θρησκεία (θρησκεία=πνεύμα)χωρίς πιστούς (πιστός=ον) το ανεξάρτητο της ερευνητικής επιστήμης (αντιδογματική), ερευνά και εξετάζει το άρυκτο μιας θεωρητικής τοποθέτησης (όπως μια θρησκείας) καθώς και το αμφίδρομο των επιπτώσεων στη σχέση των πραγμάτων (την πίστη του "ον" σε μια θρησκεία "πνεύμα")

    Έτσι κι ο Βενιαμήν ο Λέσβιος, βρέθηκε αντιμέτωπος με την υπόσταση της συνειδησιακής του γνώσης στην κατ΄ υπευθυνότητα του έρευνα, επιλεκτικά να εντοπίσει φιλοσοφικά επιχηρήματα που στηρίζουν την ύπαρξη του Θεού, με αποτέλεσμα κατά την φιλοσοφική επιστημονική του έρευνα να φτάσει στο σημείο να αποδίξει το αναπόδεικτο του ισχυρισμού των διαχειριστών των οικονομικών του οίκου του θεού, δηλαδή ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ τις υπόστασης ΑΥΤΟΥ που η κάθε θρησκεία βασίζεται!

    Και είναι ο μοναδικός!

    Τώρα απομένει οι ταλμουδιστές να πίσουν τους πιστούς τις αίρεσης τους για την αγιοσύνη της μήτρας και το τις εξ-αιρετικής καταγωγής της φυλής τους, μη υπαρκτού πνεύματος.

    Και βέβαια πάντα υπάρχουν η εκ του ισχυρού απορρέοντες αφορισμοί, και κατά των αποκλεινόντων και κατά άπιστων, ΗΡΩΙΚΩΝ εκ σπέρματος, "μελών της φυλής τους"
    όπως τον Μάρεκ Έντελμαν

    http://el.wikipedia.org/ (Μαρεκ Εντελμαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. @ 15 Σεπτεμβρίου 2010 1:05 π.μ.

    Δηλαδή, αν διαβάσεις Δραγώνα, Φραγκουδάκη, Ρεπούση, Λιάκο, Ηρακλείδη και τόσους άλλους, τι θα μάθεις για τον ελληνισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. 15 Σεπτεμβρίου 2010 9:19 π.μ.
    Μορντεχάι Φριζής είπε...

    "...Διότι..θα πριονιστούν και οι ρίζες του Ορθόδοξου Χριστιανισμού .. στην ελληνική νεολαία.
    Ευαγγέλιο δίχως Τορά-Βίβλο δεν υφίσταται!.."

    Απεναντίας υπάρχει το Ευαγγέλιο του Βενιαμίν του Λέσβιου, που μάλιστα, στο πλήρωμα του χρόνου, είναι υπέρτερο και του Ροτσιλδικού χρηματοοικονομικού ευαγγέλιου!

    Όσο για το "...μετατρέποντας σιγά αλλά σταθερά την Ελλάδα σε φυτώριο της 'θρησκείας' του 'άρειου φυλετισμού', χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο το ΛΑ.Ο.Σ..."
    ο κίνδυνος βρίσκετε αλλού, στην αποδόμηση της αιρετικής αντίληψης περί του επιούσιου 'άρειου φυλετισμού'

    Το τραγικό του δράματος παρουσιάζεται σαν εφιάλτης όταν τα γεγονότα, εξ ανάγκης αντιπαραθέτουν την ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα, κάτι που έζησε ο Γιάννης Ρίτσος μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου!

    Το τείχος αυτό του αίσχους! το αναστήλωσε η αίρεση του χρηματοοικονομικού συστήματος των ταλμουδιστών στο όνομα του θεικά 'άρειου φυλετισμού', όχι για την επιστροφή των πιστών στην γη της επαγγελίας, αλλά σαν μια υπεράκτια οφσορ τους εταιρία αυτοάμυνας των τραπεζικών τους λογαρίθμων, και με πυρινική δύναμι!

    Το ερώτημα το έθεσε σαν προφητεία ο Γιασέρ Αραφάτ το 1986
    στο συγγραφέα του βιβλίου Αλαν Χαρτ.
    TITEL: ΑΡΑΦΑΤ? WRITER HART Alan ÅR 1986 ORIGINAL: Arafat .

    Και τώρα στις μέρες μας, εν ζωή! ζούμε το αμίλικτο της επαλήθευσης αυτής της προφητείας!

    Το εναγώνιο της δικαίωσης του κάθε πολιτικού όντως, μιας και
    "Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ"

    περνά μέσα από εδώ!

    http://kodikas-dimon-koinotiton.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    Πέρα από την "θρησκευτική κλίση ή αιρετική απόκλιση" του κάθε συνειδητά ενεργού πολίτη! σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Είναι απίστευτο, τοσο δηλητήριο και χολή έχω χρόνια να δω και να διαβάσω.
    ΚΑι τώρα πρέπει εγώ να υποθέσω ότι πολλοί απο τους σχολιαστές κατέχουν και κάποιες ''θέσεις'' στην Ελληνική κοινωνία.
    Ελπίζω μόνο ευχομαι απο καρδιάς να μην είναι δάσκαλοι και καθηγητές γιατί βλέπω νέο αίμα γεννίτσαρων και αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα χρειαστεί κανένας πόλεμος για να μας καταλάβουν .
    Εχουμε λαθραία αποικιοκρατία και εμφύλιο .
    Είστε όλοι Ελληνες άραγε στην ψυχή γιατί στην ιθαγένεια και υπηκοότητα δεν μετράει πια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Αγαπητή Χριστίνα

    στο σχόλιο μου 14 Σεπτεμβρίου 2010 5:26 μ.μ. το έγραψα καθαρά, αλλά λίγοι το κατάλαβαν.


    "Σας πρόσφεραν την αρρώστεια και ίσως το διχαστικό πνεύμα που αναδύουν τελικά αυτές οι αναρτήσεις με όλα αυτά που λέγονται"


    Δεν είναι τυχαίο που μια νηφάλια φωνή όπως η δική σου έρχεται πάντα στο τέλος για να μας υπενθυμίζει τι ακριβώς χάθηκε....

    ΥΓ. για τον Ραβίνο Μπερνστάϊν που βαπτίστηκε χριστιανός απάντηση πάντως δεν πήρα. Λογικό, γιατί ο ερευνητής της Βίβλου Μπερνστάϊν έγινε Χριστιανός διαβάζοντας τα κείμενα του Ησαϊα, που ενώ τα γνώριζε δεν είχε ποτέ, πριν τον φωτίσει ο θεός, καταλάβει το αληθές νόημα τους.
    Σέβομαι τον Ραβίνο αλλά πολλά που είπε για τα Ευαγγέλια δε στέκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. κρίμα που δεν πρόλαβα τον απελλή:
    σπάνιο δείγμα ατόμου που ψεύδεται ανερυθρίαστα. και όταν τον πιάνεις επ'αυτοφώρω, βγαίνει και από πάνω.
    είπε και ξαναείπε και ματαξαναείπε για έναν ραβίνο ονόματι bernstein που έγινε χριστιανός.
    μόνο που, απατεωνάκο, ο james bernstein δεν ήταν ραβίνος.
    και επιπλέον τώρα βρήκε και τι του φταίει: "το διχαστικό πνεύμα" των αναρτήσεων του καυκάσιου! σιωνιστής συνωμότης και ο καυκάσιος! ήμαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. 15 Σεπτεμβρίου 2010 1:15 μ.μ.
    Χριστίνα είπε...

    "..Είναι απίστευτο, τοσο δηλητήριο και χολή έχω χρόνια να δω και να διαβάσω.
    ΚΑι τώρα πρέπει εγώ να υποθέσω ότι πολλοί απο τους σχολιαστές κατέχουν και κάποιες ''θέσεις'' στην Ελληνική κοινωνία..."

    Πέρα του ότι η διαλεκτική αντιπαράθεση ποτέ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ως δηλητήριο, ημή μόνο ως υπεκφυγή αποδοχής κενότητας της λογικής.

    Από τη άλλη η αλλήθεια όσο σκληρή και να είναι όταν γίνει αποδεκτό κτήμα συνειδητής γνώσης της σχέσης των πραγμάτων, επελευθερώνει εξυψώνει και ανδρώνει την αυτοπεποίθηση και αυτοκυριαρχία του γνώθεις εαυτόν του όντως όν.

    Είναι όμως και το άλλο και πιο εχέγκυο στης κοινωνικές σχέσεις και συνανστροφές, ό πραγματικός φίλος δεν πρέπει να κρύβει από τον φίλο του την αλήθεια που δισκολεύεται ο φίλος του να δει.

    Αλλά κι ακόμα πιο Ελληνικό της Ελληνικής παιδείας δεν υπάρχει από το να αγαπάς τον άνθρωπό σου ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ, γιατί μόνον τότε όταν κερδίσης την εμπιστοσύνη του ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ θα δεχθεί τη βοήθειά σου και τότε μόνον μπορείς να τον βοηθήσεις όταν συνειδητοποιήση την βοήθεια που έχει ανάγκη, σε σημείο ακόμα και να εκπολιτήστή!

    Πάντως στη Σουηδία ένας τραπεζίτης ένανε χοντρές δουλείες στην Ολλανδία με το χρυσάφι των θυμάτων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, ούτε Έλληνας με "κάποιες" θέσεις στη Ελληνική κοινωνία, ήτανε ούτε Παλαιστήνιος ούτε Μουσουλμάνος!

    Να αισθάνεσαι και σίγουρη και περήφανη που ζης και αναπνέης έστω και τον μολυσμένο αέρα σ΄ αυτή σου την ΠΑΤΡΙΔΑ, παρότι κάποιοι κατέχουν "κάποιες" θέσεις στη Ελληνική κοινωνία και δηλητηριάζουν την πρόοδο του ευνομούμενου του πανελλήνιου της δημοκρατίας, και δε μιλάω για αυτή την copy paste Ισραηλινή δημοκρατία του διαλόγου των Αθηναίων με τους Μήλιους, που κι Ράμφσφελτ επικαλέστηκε για να διακιολογήση τα αδικαιολόγητα στην απολογητική του υπερασπίση της πολιτικής στάσης των Η.Π.Α. ως προς την επέμβασή τους στο Ιρακ!!!

    Παρ΄ ότι κινδύνευε και το Ισραήλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Πρώτα απ'όλα ο Αμερικάνος Άρλοντ Ιωάννης Μπερστέϊν, ποτέ του δεν ήταν Ραββίνος, ούτε καν Ορθόδοξος θρήσκος Εβραίος ο ίδιος. Απλά οι γονείς του ήταν κάποτε πιστοί Εβραίοι, και η πίστη τους κλονίστηκε εξαιτίας του Ολοκαυτώματος. Αυτό σημαίνει πως ο Μπερστέϊν κατά πάσα πιθανότητα ποτέ του δεν γνώρισε τον αυθεντικό Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό, όταν άρχισε να ασχολείται αρχικά με τον προτεσταντικό Χριστιανισμό και αργότερα με τον Ορθόδοξο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. @ Για πόσο ακόμα Απελλή,
    θα επαναλάβεις το ίδιο ψέμα
    περί "διάσημου Ραβίνου" Μπερνστάιν;

    Ο εκχριστιανισμένος Μπερνστάιν είναι γιος ΠΡΩΗΝ Ορθόδοξων Εβραίων, που η πίστη τους κλονίστηκε από το Ολοκαύτωμα.

    Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζεται ο ίδιος στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ του ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.

    http://www.surprisedbychrist.com/

    Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σχολιάσω ένα ζήτημα που άπτεται της Θρησκείας.
    Δεν μπορώ ειλικρινά, να καταλάβω σε ένα ιστολόγιο συγκεκριμένης θεματολογίας, γιατί κάποιοι χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας και τους επιτρέπονται τα πάντα!!!
    Βρισιές, προσωπικές προσβολές, ακόμα και ψέματα για κάτι τόσο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και τόσο ΙΕΡΟ όσο είναι η Θρησκεία.
    Προφανώς, ο ΑΠΕΛΛΗΣ μην έχοντας επιχειρήματα, είπε να το γυρίσει στο θρησκευτικό προκειμένου να διχάσει, να θολώσει τα νερά και να ισοπεδώσει κάθε ελπίδα για εποικοδομητικό διάλογο.

    Η ανάρτηση αφορουσε το Ισραήλ και με τα θλιβερά σχόλια, κάποιοι αποδείξατε για ακόμα μια φορά, ότι το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι το Ισραήλ, αλλά οι Εβραίοι γενικώς. Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι επιχειρείτε να αμαυρώσετε την συλλογική εικόνα του Έλληνα ως αντισημίτη ταλιμπάν.
    Και αυτήν τη χάρη δεν πρόκειται να σας την κάνουμε...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Μιλάς για την προφητεία του Προφήτη Γεσαγιάου-Ησαϊα, και συγκεκριμένα αναφέρεσαι στο κεφάλαια 52:13-15 και 53:1-12, όπου γίνεται λόγος για τον δούλο και αμνό του Κυρίου, πάνω στον οποίο η Χριστιανοσύνη αναγνωρίζει το πρόσωπο του εσταυρωμένου Ιησού.
    Αναφέρει όμως το τέλος της προφητείας στα συγκεκριμένα κεφάλαια (53:10-12) τα εξής: "Ο Κύριος όμως θέλησε να τον συντρίψει [τον δούλο] με τον πόνο, έκανε τη ζωή του θυσία εξιλέωσης. Γι'αυτό θα δει απογόνους, τα χρόνια του θα'ναι πολλά..." Πέρα τούτου ο Ιουδαϊσμός αναγνωρίζει στο πρόσωπο του δούλου, τον ίδιο τον μαρτυρικό εβραϊκό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Εφόσον όμως μιλάμε για Ησαϊα και γενικότερα για τις προφητείες της εβραϊκής Βίβλου, πώς αναφέρεις πως αυτό που ανάφερα περί των Ευαγγελίων, δεν στέκει, αφού για να αποδείξει την Μεσσιανικότητα (που είναι άλλωστε εβραϊκό concept) του Εβραίου Ιησού, η Χριστιανοσύνη πάντα κατατρέχει στις πηγές και προφητείς της λεγόμενης 'Παλαιάς' Διαθήκης.
    Το ίδιο κάνεις και εσύ.

    Όμως εξήγησε μου, ορισμένα άλλα εδάφια του Ησαϊα, όπως τα εξής: "Εγώ [ο Κύριος] θ'αγωνιστώ ενάντια σ'εκείνους που σε μάχονται [Σιών] κι Εγώ τα τέκνα σου θα σώσω. Θα κάνω τους τυρράνους σου τις σάρκες τους να φάνε μεταξύ τους...Τότε θα καταλάβουν όλοι ότι Εγώ ο Κύριος είμ'ο σωτήρας σου κι ο λυτρωτής σου, ο ισχυρός Θ-ός του Ιακώβ" (Ησαϊας 49:25-26), "...όλους εκείνους που τηρούν το Σάββατο και δεν το βεβηλώνουν και μένουνε πιστοί στη Διαθήκη Μου, Εγώ [ο Κύριος] θα τους οδηγήσω στο άγιο Μου βουνό, και στο Ναό Μου θα τους δώσω αγγαλίαση" (Ησαϊας 56:6-7), "Και ποτέ δε θ'αποσύρω την αποστολή αυτή ούτ'από σας [απόγονοι του Ιακώβ] ούτ'από τα παιδία σας ούτ'από τα εγγόνια σας. Εγώ ο Κύριος το λέω" (Ησαϊας 59:21), "...δε θα καταστρέψω το λαό [του Ισραήλ] στο σύνολο του. Θα κάνω να βγουν τέκνα από τον Ιακώβ,κι απ'τον Ιούδα απόγονοι. Θα γίνουν τα βουνά Μου κτήμα των εκλεχτών Μου, των δούλων Μου, κι εκεί θα κατοικήσουν..." (Ησαϊας 65:8-9)...
    Αν μιλάμε για Προφητεία, ας την αντιμετωπίζουμε στο σύνολο της και όχι μερικώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Τελικώς, θα υπήρχε σήμερα στον Χριστιανισμό το μυστήριο της βάπτισης, αν δεν προυπήρχε το εβραϊκό τελετουργικό λουτρό εξάγνισης, το 'Μίκβε';
    Θα υπήρχε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, αν δεν προυπήρχε το εβραϊκό τελετουργικό ευλογίας του κρασιού (Κιντούς) και του άρτου (Αμοτσί);
    Θα υπήρχε Πάσχα, αν δεν προυπήρχε το εβραϊκό Πέσσαχ;
    Θα υπήρχε Πεντηκοστή αν δεν προυπήρχε η εβραϊκή Πεντηκοστή του Σαβουώτ;
    Θα υπήρχε χριστιανική Πρωτοχρονιά, 8 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, αν δεν προυπήρχε η εβραϊκή εντολή της Περιτομής την όγδοη ημέρα;
    Θα υπήρχε η αργία της Κυριακής, αν δεν προυπήρχε η εβραϊκή αργία του Σαββάτου-Σαμπάτ; (ακόμα και η έκτη ημέρα της εβδομάδας λέγεται Παρασκευή, διότι είναι η ημέρα της προπαρασκευής και προετοιμασίας πριν την είσοδο του Σαββάτου το βράδυ της Παρασκευής...)

    Ο Χριστιανισμός είναι πασίγνωστο πως στηρίζεται στον Ιουδαϊσμό και την εβραϊκή Βίβλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Αγαπητή Galia,

    Έγραψες πολύ εύστοχα τα εξής:
    "Η ανάρτηση αφορουσε το Ισραήλ και με τα θλιβερά σχόλια, κάποιοι αποδείξατε για ακόμα μια φορά, ότι το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι το Ισραήλ, αλλά οι Εβραίοι γενικώς. Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι επιχειρείτε να αμαυρώσετε την συλλογική εικόνα του Έλληνα ως αντισημίτη ταλιμπάν.
    Και αυτήν τη χάρη δεν πρόκειται να σας την κάνουμε..."

    Ακριβώς αυτό είναι το αληθινό πρόβλημα των περισσότερων επικριτών του Ισραήλ: καθαρός θρησκευτικός ή φυλετικός αντ-εβραϊσμός/αντισημιτισμός. Μόνο αντι-εβραϊκό δολοφονικό μίσος που πηγάζει από ζήλεια και φθόνο ενάντια του μικρού εβραϊκού λαού, που παρόλες τις αντιξοότητες, ούτε αφομοιώθηκε, ούτε εξαφανίστηκε κατά την πάροδο των αιώνων, την στιγμή που οι διάφοροι ισχυροί εχθροί του έπεσαν και χάθηκαν ο ένας μετά τον άλλο...'Ασε να φανερώσουν κι άλλο το αληθινό τους πρόσωπο, έτσι κι αλλιώς η μοίρα των απανταχού αντ-εβραίων είναι προκαθορισμένη...

    Ο εβραϊκός λαός, μαζί με τους δίκαιους μη Εβραίους, όλων των εθνών, θα επιφέρουν τελικά την τελική λύτρωση σε όλη την ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Δηλαδή όπως εδώ μερικοί λένε χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη!, εσύ το πας χέρι χέρι με το Ρότσιλντ? και τους χωρίς ψεγάδι στο ΣΥΝΟΛΛΟ του, τον ΔΙΚΑΙΟ εβραικό λαό ανά τον κόσμο, κάνε και καμιά εξαίρεση μνήμης στον Μάρεκ Έντελμαν, τουλάχιστον είσαι και ευεργέτης ψυχών μιας κι αναγνωρίζεις το αίσθημα περί δικαίου και σε μη εβραίους, τώρα αν εννοης κάποια υποδαίρεση αίρεσης ή το ποιοι είναι και σε ποιους τραπεζικους λογαριασμους ανήκουν, θα το κρίνης Η ΕΣΥ εσύ Η το ΤΑΛΜΟΥΔ, πάντως από κει και πέρα Ή η πλειονότητα της ανθρωπότητας είναι άδικη και χρήζει Σωτήρα, Ή δεν υπάρχει σωτηρία αφού οι ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ, υπάρχει και το άλλο να έχεις ο ίδιος λάθος αντίληψης περί δικαίου, οπότε επιρεάζεις αρνητικά τον περίγυρο σου και δημιουργείς και σε άλλους που σε εκτιμάν υπαρξιακά προβλήματα!

    Κι αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα δυστυχίας! να έχεις γύρω σου ανθρώπους τους οποίους, εν αγνοία επίγνωσης της λανθάνουσας ανίληψης σου περί δικαίου, τους επιρεάζεις αρνητικά, και έμεσα τους δημιουργείς και ψυχολογικά προβλήματα!

    Πάντως ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ όλο και θα ΄χει βάλη και κάποια αξία σε δωρο ενυπόγραφης πλάκας εκ μνήματος, κι όλο και θα ενίσχυσε με χρήμα για την αγορά ΤΑΠΙΩΝ και ΤΕΣΑΡΟΥΦ τους συναιρετικούς του αργυραμοιβούς.

    Πάντως δε θα σας κάνουμε τη χάρι, να σας κατατάξουμε στο σύνολλο με τους Ες Ες, άλλο τώρα το ποιοι τραπεζίτες τα κονόμησαν από τα χρυσόδοντα των θυμάτων τους από αυτή την ιστορία,

    Δεν θα σας χαρίσουμε όμως και την αποκληστικότητα της οδύνης του δράματος μιας ψυχής στη παγερή πλατεία, όπως δεν ξεχνάμε τις ψυχές των αμνών που πήγαν από δηλητηριασμένο νερό για να προλειάνουν την επέλαση των τρομοκρατών στη γη της επαγγελίας, απ΄ όλο τον κόσμο στην Παλαιστίνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Αγαπητέ Δικαιόπολις : είπες ότι

    Πέρα του ότι η διαλεκτική αντιπαράθεση ποτέ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ως δηλητήριο, ημή μόνο ως υπεκφυγή αποδοχής κενότητας της λογικής
    ..

    Συμφωνώ αρκεί ο διάλογος να έχει νόημα και ουσία .Οταν γίνετε για να γίνετε .
    Οταν γίνετε για να δείξει ο καθένας πόσο περισσότερο γνώστης είναι πληροφοριών..
    Οταν γίνετε με σκοπό την πλύση εγκεφάλου.
    Οταν γίνετε για να βγουν τα κόμπλεξ του καθενός τα οποία δεν μπορεί να επιβάλλει με άλλους τρόπους.
    Οταν γίνετε για να δείξουμε ότι μπορούμε (θεωρητικά ) να επιβάλλουμε εαυτόν.
    Δεν έχει νόημα, ουσία και λόγο ύπαρξης.
    Τέλος και παρά το γεγονός ότι είναι εκτός θέματος κατ εμέ διάλογος σε κυριαρχικά δικαιώματα δεν υφίσταται .
    Αρα εφόσον έχω αυτή την άποψη και θέση για την πατρίδα μου δεν μπορώ να έχω άλλη για πατρίδες άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. 'Δικαιό'πολις,

    Μέσα σε από τις ειρωνικές πλευρικές αντισημιτικές αμπελο-φιλοσοφίες σου, ένα πράγμα ξεχωρίζει: Το πόσο ο φθόνος σου για την επιτυχία του εβραϊκού λαού σε τρώει σαν σαράκι...

    Όντως πώς δύναται ο μικρός αυτός λαός να επηρεάζει τόσο πολύ τα δρώμενα του πολιτισμένου κόσμου επί αιώνες;
    Πώς γίνεται να είναι συνέχεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και των συζητήσεων;
    Πώς αυτό επίσης το μικρό κράτος του Ισραήλ να προκαλεί τόσο ντόρο στα παγκόσμια ΜΜΕ;
    Πώς γίνεται άραγε, σύμφωνα, με τη θεολογία του Χριστιανισμού, ο Θ-ός να διάλεξε να 'ενσαρκωθεί' σε σώμα περιτμημένου 'Οβριού';
    Ο εβραϊκός λαός δεν είναι τυχαίος, και εσείς πλευρικοί ναζιστικοί, ακρο-αριστεροί ή ισλαμοφασίστες αντι-εβραίοι και σπόροι του Αμαλέκ, το ξέτετε πολύ καλά αυτό!

    Το ρίχνετε στους Ρότσιλντ, στο εβραϊκό 'κεφάλαιο', στις συνομωσίες και τα πλαστά 'πρωτόκολλα των σοφών της Σιών', γιατί απλά ο υπέρμετρος εγωϊσμός σας, δεν μπορεί να ανεχτεί τον αληθινό ρόλο του λαού του Ισραήλ.

    Είθε το 'σαράκι' αυτό να σε τρώει για πάντα, δολοφονικέ αντι-εβραίε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ραβίνος Φριζής 10:08 π.μ.
    //Όντως πώς δύναται ο μικρός αυτός λαός να επηρεάζει τόσο πολύ τα δρώμενα του πολιτισμένου κόσμου επί αιώνες;
    Πώς γίνεται να είναι συνέχεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και των συζητήσεων;
    Πώς αυτό επίσης το μικρό κράτος του Ισραήλ να προκαλεί τόσο ντόρο στα παγκόσμια ΜΜΕ;//
    ------------------
    Ραβίνε μου, μην κομπάζεις γιατί ποιό λόγο το Ισραήλ είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, διότι και ο ...Ρωχάμης ήταν μόνιμο θέμα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων στην Ελλάδα, με τα τσίρκα που έκανε!

    Βέβαια η σύγκριση αδικεί τον Βαγγέλη, διότι αυτός μπορεί να παρέβει όλα τα άρθρα του ποινικού κώδικα, ΠΟΤΕ όμως δεν σκότωσε άνθρωπο, κάτι που πράττει το Ισραήλ συστηματικά επί δεκαετίες !!!

    Μ' άλλα λόγια, το σιωνιστικό Ισραήλ είναι στο επίκεντρο όχι για καλό, αλλά γιά εντελώς άλλο λόγο.

    ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Επανέρχομαι επειδή δεν μου αρέσει να μένουν υπόλοιπα.
    Σχετικά με τον james bernstein παραδέχομαι ότι έκανα λάθος σε ένα μόνο πράγμα, ότι δηλαδή δεν ήταν Ραββίνος. Αυτό βεβαίως, δεν αλλάζει επί της ουσίας το γεγονός ότι ένας Ιουδαϊστής έγινε Ορθόδοξος ιερέας και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Φυσικά δεν είναι ο μόνος. Γνωρίζετε εσείς κάποιαν αντίθετη περίπτωση, Χριστιανός δηλαδή να ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό;
    Βεβαίως το να παραδεχθεί κάποιος ένα μη σκόπιμο λάθος του απαιτεί και κάποιο φιλότιμο, αφού θα μπορούσα και να το αγνοήσω, να μην μπω στον κόπο να απαντήσω καν.
    Μια ανάλογη όμως συμπεριφορά δεν έχω δει από κανέναν από τους γνωστούς-άγνωστους Σιωνιστές. Για αυτούς απλώς δεν υπάρχουν λάθη, ούτε παραδοχή λάθους από κάποια εσφαλμένη πληροφορία τους. Αυτά για αυτό.

    Αγαπητέ Ραββίνε. Μια φιλική συμβουλή. Είναι υποτιμητικό για έναν ιερωμένο να εμπλέκεται σε έντονους διαλόγους με ανθρώπους άλλης θρησκείας.
    Φράσεις όπως: Μην ανησυχείς, όμως αντι-εβραϊκό υποκείμενο" ή "Είθε το 'σαράκι' αυτό να σε τρώει για πάντα, δολοφονικέ αντι-εβραίε!"
    και άλλες κατάρες προσφιλείς στην παράδοση σας δεν αρμόζουν σε ανθρώπους που λένε πως είναι υπηρέτες του Θεού. Αν ήσουν Ορθόδοξος ιερέας μπορεί και να σε έφτυνα. Σε εσένα απλά επισημαίνω την άσχημη εικόνα που δίνεις, μιας και είσαι ποιμένας άλλης μάντρας και όχι της δικής μου.
    Σχετικά με τις παλαιοδιαθηκικές αναφορές και τις επισημάνσεις σου, έχω να πω τα εξής:
    Δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο μαζί σου. Μήπως από έλλειψη επιχειρημάτων; Αν με πιστεύεις σου λέω πως όχι. Είναι σαφές ότι όσα επιχειρήματα και αν σου παραθέσω θα έχεις και εσύ ένα να μου αντιπαραθέσεις και αυτό θα μας κουράσει και τους δύο. Αν αναφερθώ στα Ευαγγέλια όπως είπαμε, τότε θα μου πείς πως τα Ευαγγέλια είναι "πειραγμένα", όπως ισχυρίζεστε όλοι οι Ιουδαϊστές και Ιουδαϊζοντες. Θα κατεβάσω λοιπόν τα βιβλία μου, θα βρώ περικοπές και αγιογραφικούς στίχους, θα σπαταλήσω τον χρόνο μου και θα χαλάσω την ηρεμία μου για ποιο λόγο; Για το τίποτα. Οπότε ποιό το όφελος να διαλεχθούμε σε έναν φαύλο κύκλο αντιπαράθεσης που εκ προιμίου δεν οδηγεί πουθενά;

    συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. συνέχεια...

    Άλλωστε, ενώ εσύ είσαι Ραββίνος, εγώ είμαι απλά ένας ψαγμένος πιστός. Δεν είμαι προφανώς αγαπητέ μου ο π. Μεταλληνός, αν με πέρασες για εκείνον.
    Άλλωστε για όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκες, ποια καλύτερη πηγή ενημέρωσης υπάρχει από τους μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας μου, που έχουν κάνει "φύλλο και φτερό" Παλαιά και Καινή Διαθήκη; Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Γρηγόριος Παλαμάς και τόσοι άλλοι επί σχεδόν 2000 χρόνια τα έχουν πει όλα. Δεν σε υποτιμώ, αλλά τι να μου πεις εσύ που δεν έχουν πει αυτοί οι ογκόλιθοι;
    Από την άλλη, αγαπητέ, μου απαρίθμησες όλα αυτά που χρωστά η χριστιανική ανθρωπότητα στους Εβραίους.
    Αναρωτήθηκες όμως πως και εσύ χρωστάς τα πάντα, όσα καθορίζουν την υλική και διανοητική ζωή σου στους Έλληνες;
    Τό ότι γράφεις ας πούμε σήμερα στον υπολογιστή σου και όχι σε πάπυρο οφείλεται στους Έλληνες;
    Το ότι μιλάς για τον Λόγο και την λογική οφείλεται στους Έλληνες;
    Το ότι τεχνολογία και επιστήμες τις οφείλεις σε αυτούς και μάλιστα τις ορολογίες τους;
    Το ότι αν σήμερα υπάρχει ακόμη Τέχνη οφείλεται στους Έλληνες, αφού οι Εβραίοι μόνο λίγα είδη τέχνης ασκείτε;
    Ας τελειώσουμε λοιπόν κάπου εδώ αγαπητέ Ραββίνε και δε σε ρωτώ αν είσαι Σιωνιστής και αν πιστεύεις ότι θα κυριαρχήσετε την γη. Είναι βέβαιο πως το πιστεύεις. Ένα όμως σου λέω. Θα πρέπει να εξαφανίσετε από προσώπου γης 20.000.000 περίπου Έλληνες για να το πετύχετε, γιατί ιδεολογικά θα στέκουν πάντα εμπόδιο στα σχέδια σας.
    Τέλος πρέπει να σου πω και σου ζητώ να το πιστέψεις, ότι δε μισώ ανθρώπους αλλά ιδέες και πράξεις.


    "και επιπλέον τώρα βρήκε και τι του φταίει: "το διχαστικό πνεύμα" των αναρτήσεων του καυκάσιου! σιωνιστής συνωμότης και ο καυκάσιος! ήμαρτον'

    Για αυτό, επειδή ευχάριστα γράφω σε εσένα αλλά όχι και στους συκοφάντες, χαμηλού επιπέδου ομοιδεάτες σου, που σουλατσάρουν εδώ μέσα, πως ο Καυκάσιος δεν έχει καμμία δουλειά ώστε να τον εμπλέκουν, ούτε βέβαια και εγώ υπαινίχθηκα κάτι τέτοιο για τον Καυκάσιο. Με τέτοιες πρακτικές είναι σίγουρο πως προκαλούν την αντιπάθεια και το όνειδος ακόμη και καλοπροαίρετων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. To ότι διαφωνούμε είναι η βάση του διαλόγου και μπορούμε τη διαφωνία να τη χρησιμοποιήσουμε κάλλιστα, ως γέφυρα επικοινωνίας.

    Αλλά αυτό συμβαίνει με καλοπροαίρετους σχολιαστές.
    Και όχι με τον ΑΠΕΛΛΗ.
    Για ακόμα μια φορά με απογοήτευσε, διότι ενώ διατύπωσε (με όποιον τρόπο) τις απόψεις του, τις διαφωνίες του και έλαβε τις απαντήσεις από τον πλέον ειδικό και γνώστη,
    αντί να εκτιμήσει και να ευχαριστήσει:
    1) τον Ραβίνο Φριζή για την καλοσύνη που είχε να μας διαθέσει το χρόνο του και τις γνώσεις του
    και
    2) το ιστολόγιο ως δημοκρατικό πεδίο ελεύθερου διαλόγου

    Αντίθετα, όταν κατάλαβε ότι οι ισχυρισμοί του γκρεμίζονται σαν χάρτινος πυργος,
    κατέφυγε στα προσβλητικά σχόλια. Κατ'ουσία, βέβαια, προσβλητικά, μόνο για τον ίδιο. Προσβλητικά για το δημοκρατικό μας αίσθημα και για τον ίδιο τον διάλογο.

    Προσωπικά, ευχαριστώ και τον αξιότιμο και σεβαστό Ραβίνο. Ειδικά, για την τιμή που μου έκανε να μου απαντήσει.
    Και ευχαριστώ και το ιστολόγιο που συνεχίζει να παρέχει ελεύθερο βήμα (παρά τις αντίθετες πιέσεις, υποθέτω). Κάποιος σχολιαστής σε άλλη ανάρτηση άφησε υπαινιγμό για το ότι και "τα σίδερα λυγίζουν". Νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου μέχρι στιγμής έχει αποδείξει ότι είναι από ατσάλι

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Να σου υπενθυμίσω, πως τον ειρωνικό δια-θρησκευτικό 'διάλογο' και τους θρησκευτικούς εμπαιγμούς ενάντια του Ιουδαϊσμού, τους άρχισες εσύ, του στυλ:

    "ΥΓ: Προς Ραβίνο Φριζή τον οποίο σέβομαι όπως και κάθε ιερωμένο οποιασδήποτε θρησκείας, μια τοποθέτηση για τη μεταστροφή του πασίγνωστου Ραβίνου Μπερντσταϊν (εγγονού και γιου Ραβίνων) στον χριστιανισμό και για το βιβλίο του με τον τίτλο "The surprized Jesus Christ" =Ο Ιησούς Χριστός που με εξέπληξε".

    Και λίγο αργότερα, νομίζοντας πως σε απέφυγα, γιατί υποτίθεται δεν είχα τί να πω, έβγαλες και γρήγορα συμπεράσματα, όπως:
    "ΥΓ. για τον Ραβίνο Μπερνστάϊν που βαπτίστηκε χριστιανός απάντηση πάντως δεν πήρα. Λογικό, γιατί ο ερευνητής της Βίβλου Μπερνστάϊν έγινε Χριστιανός διαβάζοντας τα κείμενα του Ησαϊα, που ενώ τα γνώριζε δεν είχε ποτέ, πριν τον φωτίσει ο θεός, καταλάβει το αληθές νόημα τους"...

    Και τώρα, που στριμόχτηκες και έπεσες μέσα στο λάκο της προπαγανδιστικής ημιμάθειας σου, που ο ίδιος άνοιξες, πας να βγεις κι από πάνω! Και καλά κάνεις πίσω από ανωτερότητα, και όχι από έλλειψη επιχειρημάτων...ενώ εγώ ο 'φανατικός' Ταλμουδιστής δεν σέβομαι τα θρησκευτικά πιστεύω των άλλων, επειδή 'τόλμησα' να αντικρούσω τα ψεύδη σου... Πόσο δίκιο είχε για σένα, τελικά, ο ΜΠΡΟΥΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Όμως αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Πάλι έπεσες στην παγίδα που ήθελες να στήσεις στον Ιουδαϊσμό, και δεν πρόκειται να μην φανερώσω ξανά την ημιμάθεια σου.

    Έκατσες και έγραψες:

    " Γνωρίζετε εσείς κάποιαν αντίθετη περίπτωση, Χριστιανός δηλαδή να ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό;" Και φυσικά δεν ρώτησες πληροφοριακά, αλλά ειρωνικά, δηλ. πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

    Ιδού λοιπόν, ορισμένα παραδείγματα:

    Former Christian clergy/theologians:

    Nicolas Antoine, was a French-Christian Protestant theologian
    William G. Dever, a former evangelical minister, he converted to Judaism and became a world-renowned Biblical scholar
    Michael Flanagan, a former Baptist minister, his mother-in-law, wife and their two adult sons, grandchildren, daughter-in-law also converted to Orthodox Judaism.
    Ahuva Gray, a former Protestant Minister
    Asher Wade, former Methodist Minister
    Ole Brunell, former Lutheran Minister. Shlomo Ben Avraham "Ole" Brunell, former Lutheran minister from Finland and Australia. Along with him, his wife Ruth (formerly Runa), two adult daughters, two teenage daughters, and a former son-in-law also converted.
    Skipp Porteous, former Pentecostal minister.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΤΟ’ΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    "Ηταν στραβο το κλιμα, το'φαγε και ο γαϊδαρος".
    Το ιστολογιο ειχε καταντησει portal προωθησης των επισημων θεσεων της εξωτερικης πολιτικης του Ισραηλ(παντα στα πλαισια του δημοκρατικου διαλογου βεβαιως-βεβαιως), τωρα μας προεκυψε και portal προωθησης και διασπορας της Ιουδαϊκης θρησκειας.
    Και ξαναρωτω(περνοντας ολη την αμαρτια επανω μου),μηπως σε ανυποπτο χρονο εγινε καποιο compromis το οποιο εμεις οι υπολοιποι αγνοουμε;Εκει...κατα Ναϊρομπι μερια;
    Μπορει να θεωρηθει πολυ βαρια αυτη η παρατηρηση-ερωτηση, αλλα ολες οι ενδειξεις οδηγουν προς αυτην την κατευθυνση.Υστερα ειναι και το αλλο.Δεν ξερουμε σε τι σημειο μπορει να φτασει ενας ανθρωπος, οταν ερθει προσωπο με προσωπο με το θανατο.Σε μια τετοια περιπτωση, ακομα και τα σιδερα λυγιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Ελεεινε και τρισαθλιε "Ραβινε"
    (κατ' εμε εισαι ενα ιντιμιντιακο/τερμιναλιακο λαμογιο της 119)
    βλεπεις τα σχολια/απαντησεις μου στα εμμεσματα σου, λογοκρινονται.
    Πηγαινε να "τρυγησης" νεφρα απο δολοφονημενους Παλαιστινιους μπας και τα μοσχοπουλησεις και κονομησεις κανα "αργυριο".
    Ιουδα.


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτνους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τη διαλεκτικές ποποθετήσεις και τις αντιφάσεις, είναι ότι ένα μέρος των συμμετεχόντων (ασχέτος των υπέρ η κατά) έχει μπερδέψει το ρόλο του στρίνγκ και της γραβάτας! Κι ο λόγος? γιατί η γραβάτα έχει μόνιμα μια έλξη προς το στρινγκ! Κι όταν έρχετε ο λογαριασμός άλλος πληρώνει για άλλον, κι άλλος το κάνει επιδεικτικά κι άλλος πηγαίνει για της επαύριον τον επιούσιο να μαζέψει ραδίκια.

    Με λίγα λόγια άλλο είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου (στρινγκ) των ιδιωτών τραπεζιτών, κι άλλο το προς εκμετάλευση γι αυτό τον ιδιοτελή σκοπό του “στρινγκ” το "..εβραικο 'κεφάλαιο'..”, " γραβάτα”, της διασποράς , μιας επιλεγμένης πρωτοποριακής μερίδας, ΚΑΙ λόγω ιδιαιτέρων ιδιωτικών συμφερόντων ΤΩΝ, δηλαδή η αξιοποίηση του ανά τον κόσμο ταυτιζόμενων με την “ιδαιτερότητα της παράδοσης τις άιρεσης μιας πίστης”, ως δικλείδα αποσταθεροποίησης κάθε κυβέρνησης και λαού που αντίκειται στην πολιτική και οικομική εξάρτηση του άυκου του ιδιωτικού λογαριθμικού κεφάλαιου.

    Στο παιδαγωγικό του άρικτου της σχέσεις των πραγμάτων φιλμάκια, "money as debt" και "the money masters" σε μια αταλάντευτη ιστορική διαχρονικότητα, περιγράφεται η εξέλιξη της υποταγής αυτοκρατόρων, αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στους αργοιραμιβούς, ΙΣΩΣ η πρώτη δυναμικά κατεγραμένη αντίδραση, από έναν ηγέτη λαικής βάσης πάνω σε αυτό, ήταν η είσοδος του Ιησού με το μαστίγειο στο ναό των "Γραματέων και Φαρισέων" αργυραμοιβών, και στη συνέχεια πολύ απλά σαν παιδικό παραμύθι εξηγεί το επαυξανόμενο λογαριθμηκό μιας άυλης υπεραξίας, που αυτός που το διαχειρίζεται όταν θέλει να το ανταλάξει με αντιπροσωπευτικό ΥΛΙΚΟ αγαθό, ΚΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΟΣ ΑΠΟ ΑΠΛΗΣΤΙΑ το ΚΑΝΕΙ!!, η μονη ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΗ επιλογή είναι σε γη, σε φυσικούς πόρους, ΑΛΛΑ και την υποδούλωση της εκμετάλευσης των ανθρώπων για την υπέρ αυτών προσωπική ΤΟΥΣ εργασία ΜΕΣΩ και της φορολογίας, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του Ισραήλ και η εκμετάλευση των ανά τον κόσμο ταυτιζόμενων με την "ματαιώτητα της προσδοκίας για τη ΓΗ της επαγγελίας αίρεση" είναι απόλητα σχετική με αυτή την χρηματοοικονομική εξέλιξη!
    ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ η δε επιστροφή στη γη της επαγγελίας είναι ο παραδύσειος κύπος ΤΟΥ ΓΝΩΘΕΙΝ ΕΑΥΤΟΝ, που μέσα στο κρανίο του ο καθένας κουβαλά!

    Από κει και πέρα ισχύη το "πότε Βούδας πότε Κούδας πότε Ιησούς ΚΙ ΙΟΥΔΑΣ, άν λοιπον δεν απελευθερωθούν οι Ραβίνοι από αυτή την συνειδητή ή όχι σύγχυση με το να συνχέουν τη συνέχιση της σχέση της παράδοσης τους, το υ ρόλου της συγκομιδής του “υλικού των αργυρίων” φόρου κατά τις συνήθειες του πάσχα τους, με το ρόλο της συγκομιδής του “άυλου λογισμικού” των ιδιωτών τραπεζιτών, τότε εκούσια άλλως ίσως και συνειδητά, θα είναι όργανο όχι προς όφελος για το "..εβραικό "κεφάλαιο.." (γραβάτα) αλλά εις βάρος της ειρηνικής συνύπαρξης αυτού του “κεφάλαιου”, καθίν στιγμή ταυτίζουν την “ιδαιτερότητα της παράδοσης τις αίρεσης μιας πίστης” προσφέροντας την ως “κεφαλή επί πινακι” (στρινγκ) στις ορέξης των σύγχονων αργοιραμιβών!

    Κατά τ' άλλα με τιμά όλως ιδιαιτέρως η κατάρα για το 'σαράκι' από ένα “στριγκάκι” αντι-εβραικό, δολοφόνο της “γραβάτας” του "..εβραικο(υ) 'κεφάλαιο(υ)'..”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Θα μπορούσα να σου αραδιάσω ονόματα επί ονομάτων διάσημων Χριστιανών που ασπάστηστηκαν τον Ιουδαϊσμό, απλά ανάφερα επιλεχτηκά ορισμένους πρώην Χριστιανούς ιερείς, που θεωρώ ότι και αυτοί γνώριζαν τον Χριστιανισμό, λίγο περισσότερο από εμένα (όπως ενδιαφέρεται ας ρήξει μια ματιά στην στήλη ονομάτων της english version of Wikipedia: List of converts to Judaism).

    Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου, πως δεν έχει νόημα, επειδή η πίστη είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Σεβόμαστε τις άλλες θρησκείες, ακόμα και αν διαφωνούμε.

    Όσον αφορά, τα επιτεύγματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αποτελούν το Θείο δώρο του ελληνικού λαού. Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν οι απανταχού αντισημίτες, είναι πως ο Ιουδαϊσμός θεωρεί τον εβραϊκό λαό ως εκλεχτό, όχι εις βάρος των άλλων λαών, αλλά προς όφελος τους, αφού καλείται να βετιώσει τόσο την ηθική του, όσο και των υπόλοιπων εθνών.

    Όλα τα έθνη έχουν κάτι ξεχωριστό να προσφέρουν στην ανθρωπότητα. Το ίδιο και ο ελληνικός λαός. Ήξερες για παράδειγμα, πως σύμφωνα με το Ταλμούντ, η ελληνική γλώσσα θεωρείται ως η ομορφότερη και αγιότερη γλώσσα, μετά των εβραϊκών (Βαβυλωνιακό Ταλμούντ, τόμος Μεγκιλά σελ.9β); Βέβαια, κάτι τέτοια δεν τα αναφέρει ο Πλεύρης στο λίβελο του...

    Απλά η ιδιάιτερη εκλεχτικότητα του εβραϊκού λαού συνοψίζεται στην εκμάθηση του αληθινού Μονοθεϊσμού ως πίστης & ηθικής, με σκοπό την πνευματική & ηθική ανύψωση όλων μας, Εβραίων ή μη. Διαμέσου της αποστολής του εβραϊκού λαού, θα λάμψει ακόμα περισσότερο και η ιδιαιτερότητα και τα πρωτερήματα κάθε λαού, συμπεριλαμβανομένου λ.χ. και του αραβικού και γερμανικού έθνους!

    Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το χωνέψουν οι 'άρειοι' φυλετιστές και ρατσιστές, που εξ'ιδίον κρίνουν τα αλλώτρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ανώνυμε 16 Σεπτεμβρίου 2010 3:27 μ.μ.
    έχεις ακούσει για κάτι που ...σταματάει τραίνα ή κατ' άλλους σπάει καρύδια;
    Εδώ έχουμε πολλά περίεργα, όμως τραίνα και καρύδια δεν έχουμε.
    Οπότε, άδικος ο κόπος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. ΠΡΟΤΑΣΗ.
    GALIA ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Πάντως σας καταλαβαίνω ΑΠΕΛΛΗ, Ανώνυμε, Δικαιόπολις, Τζίμη, Όραδεον και λοιποί ομοϊδεάτες σας,

    Σας καταλαβαίνω για την αμηχανία σας, όταν καλείστε να αντιμετπίσετε Εβραίους και μη, που δεν ντρέπονται και δεν δειλιάζουν να υπερασπιστούν το δίκιο του εβραϊκού λαού, με δυναμισμό και επιχειρήματα.

    Βλέπετε, θεωρούσατε πως ο Εβραίος θα είναι εκείνος που νομίζατε ότι είχατε συνηθίσει: εκείνος που δεν φωνάζει, δεν διαμαρτύρεται, που ως πρόβατο οδηγείται στην σφαγή και τα κρεματόρια.

    Προς μεγάλη απογοήτευση σας, μάθαμε καλά το πάθημα του Ολοκαυτώματος και δεν πρόκειται να αφήσουμε σε κανέναν να το επανανάλαβει εις βάρος μας! Ο εβραϊκός λαός και το Ισραήλ, είναι εδώ για να ζήσει (με αρμονία και ειρήνη σε όποιον πραγματικά το επιθυμεί) και θα ζήσει! Είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Όμαδεον,

    Μήπως ξέχασες να προσθέσεις, ότι εμείς οι 'Οβριοί' και οι 'Ιούδες', 'πίνουμε αίμα μη Εβραίων παιδιών', ότι έχουμε κέρατα και ουρές, και άλλες τέτοιες αντισημιτικές αηδίες;

    Πες κι άλλα, απέδειξε, εσύ κι οι όμοιοι σου, το αληθινό σου πρόσωπο κι άλλο: εκείνο του δολοφονικού αντισημίτη... εκείνο του νασιστή ή ισλαμοφασιστή, που διψά για αθώο εβραϊκό αίμα... 2000 χρόνια σφαγών και πογκρόμ δεν σου ήταν αρκετά φαίνεται...ούτε βέβαια τα 6.000.000 θύματα του Ολοκαυτώματος δεν σε ικανοποίησαν. Μην χαίρεσαι όμως, δεν θα σου δωθεί άλλη ευκαιρία να ξεκάνεις τον εβραϊκό λαό...

    Και να θυμάσαι, όχι μόνο ο Ιούδας ήταν Οβριός, αλλά και ο Ιησούς, η μητέρα του και οι υπόλοιποι μαθητές-απόστολοι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Δεν ξερω για εσας τους υπολοιπους, αλλα διαβαζοντας ολες αυτες τις ημερες τις θεολογικες αναλυσεις του πατρος...εεε... του ραββινου ηθελα να πω, δηλωνω οτι επεισθην. Για αυτο σπευδω στην πλησιεστερη συναγωγη να δηλωσω την ομολογιαν της πιστεως μου εις τον Ιουδαϊσμον και να κανω περιτομη.
    Hallelujah brothers.I am a newborn Jew.
    "Ινα πρηρωθει το ρηθεν υπο Σλομο Ζαντ του προφητου λεοντος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. @ skal
    ειλικρινα αρχιζω να πιστευω οτι εχεις πληρη αγνοια του τι εστι "εβραιος". Ή μαλλον εβραιος σιωνιστης. Γιατι μ' αυτους προσπαθουμε να κανουμε ...διαλογο.
    Πρεπει να σε φιλοξενησω για λιγο στην σκλαβωμενη Ιερουσαλημ μπας και δεις την αληθεια καταματα.
    (Αλλα οπως προειπα και στον Καυκασιο φευγω συντομα για ψαρεμα)
    Αν δεν θελεις να ακουγεται η αληθεια ωμη οπως ειναι, μην αναρτεις τους ....Κουταλιανους στο Μπλογκ σου. Γραφε για τηνν Τουρκια.
    Απο τη αλλη πλευρα καταλαβαινω τις ανυσηχιες σου. Εχεις μια επιχειρηση και δεν θες την επομενη να πας και να δης τις βιτρινες σου θρυψαλα απο τα "αιωνια και αποκλειστικα θυματα" του Ναζισμου.
    Μην ξεχνας οτι η αθλια κατασταση της Πατριδας μας που πιστευω οτι τοσο αγαπας, κατα 90% οφειλεται σ' αυτους. Το ιδιο και για τον υπολοιπο κοσμο.
    Εμεις τους "πολεμουμε" με τον λογο της αληθειας. Αυτοι μας πολεμουν με βομβες και απεμπλουτισμενο ουρανιο.
    Οσο για τον παντογνωστη "ραβινο μας" ρωτησε τον γιατι οι ραβινοι στις ΗΠΑ (πιθανοτατα και αλλου) κλεβουν καθημερινα εκατομυρια δολλαρια απο τους σχεδον 300 εκ. Χριστιανους Αμερικανους καταναλωτες υπο μορφην ραβινικων φορων στα παντος ειδους τυποποιημενα τροφιμα.




    Φιλικωτατα (και το εννοω)


    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΥΓ.
    Οπως βλεπεις δεν ειμαι ανωνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. @ Ανώνυμος
    16 Σεπτεμβρίου 2010 4:53 μ.μ.

    Την περιτομή θα την αναλάβει να την διαικπεραιώσει η Galia με την βοήθεια του αξιοσέβαστου Ραβίνου του ιστολογίου μας και θα γίνει δημοσίως, αλλά (προσοχή) όχι δημοσίας δαπάνης.
    Η τιμή με το ΦΠΑ, θα ανέρθει στο ποσόν των 357.23 ευρώ. Δεχόμεθα προσωπικές επιταγές, μετρητά η και πιστωτικές κάρτες.



    Ραβίνος Οβαδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Διαβάζω:

    "Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη"

    Και διαπιστώνω ότι έχει χαθεί το αυτονόητο. Η βασική γνώση της Ιστορίας.
    Για ποιά Παλαιστίνη μιλάς Ομαδεον;
    Για τη Ρωμαϊκή Παλαιστίνη που οι Ρωμαίοι θέλοντας να τιμωρήσουν τον ανυπότακτο λαό των Ιουδαίων (όχι, τότε δεν υπήρχαν άραβες στην περιοχή) ονόμασαν την περιοχή "Παλαιστίνη" για να τους σβήσουν εντελώς από το χάρτη.

    Αυτή ήταν η θλιβερή αρχή της θλιβερής ιστορίας υπό το όνομα "Παλαιστίνη": Μια κατασκευή, με στόχο την τιμωρία των Εβραίων ήταν τότε, μια κατασκευή με στόχο την τιμωρία των Ισραηλινών Εβραίων παραμένει και σήμερα.

    Μήπως μιλάς για την Οθωμανική Παλαιστίνη που περιγράφει η Britannica του 1911; Δυτικά και ανατολικά του Ιορδάνη;

    Ή μήπως μιλάς για την Παλαιστίνη ως επαρχία υπό την Βρετανική Εντολή στα 1920;
    Εδώ ο χάρτης εκείνης της Παλαιστίνης:
    http://www.mfa.gov.il/MFA/Facts%20About%20Israel/Israel%20in%20Maps/The%20League%20of%20Nations%20Mandate%20for%20Palestine%20-%201920
    Πριν την χωρίσουν οι αποικιοκράτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε υπο-Παλαιστίνη και υπερ-Ιορδανία, κατά την προσφιλή τους τακτική του διαίρει και βασίλευε...
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. http://www.1911encyclopedia.org/Palestine#Political_Divisions
    (Britannica, 1911, "Palestine")

    Ή μήπως μιλάς για την Παλαιστίνη της οποίας την ύπαρξη, δεν δεχόντουσαν ούτε οι άραβες ηγέτες, όπως μας ανάλυσε ο Ραβίνος Φριζής;

    Μήπως μιλάς για την Παλαιστίνη της ιδρυτικής διακήρυξης της PLO το 1964; Δυστυχώς, για σένα, εκεί δεν κάνει λόγο για παλαιστινιακό κράτος, αλλά για παλαιστινιακή "ΟΝΤΟΤΗΤΑ". Διότι η Γάζα ήταν Αιγυπτιακή και η Ιουδαία-Σαμάρεια, Ιορδανικές. Και μάλιστα στην διακήρυξη των τρομοκρατών της PLO ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΡΗΤΑ ότι
    "η οργάνωση δεν ασκεί καμιά εδαφική κυριαρχία στη Δυτική Όχθη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, (ή) για τη Λωρίδα της Γάζας.
    Ο λόγος που ιδρύθηκε η PLO ήταν η καταστροφή του Ισραήλ.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Εκτός αν μιλάς για το σημερινό κράτος της Παλαιστίνης, που για λόγους αραβικής (και όχι μόνο) προπαγάνδας, παρουσιάζεται με άλλο όνομα: Ιορδανία.

    Για πες μας Όμαδεον, αλήθεια, τί διαφορά έχει η Ιορδανία και η πλειοψηφία των Ιορδανών από τους άραβες παλαιστίνιους;

    Και γιατί αυτοί οι "παλαιστίνιοι" που τόσο πια θέλουν κράτος, γιατί απέρριψαν τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους το 1947, μέχρι το 1967 δήλωναν ευχαριστημένοι υπό ιορδανική και αιγυπτιακή "κατοχή",
    ενώ τους βρωμάει η μετά το 1967 ισραηλινή "κατοχή",
    και γιατί τέλος πάντων, δεν δέχτηκε ο Αραφάτ τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, όταν του προσφέρθηκε το 99% των όσων ζητουσε;;;
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Όμαδεον,

    οι Έλληνες πάψαμε πια να τρώμε κουτόχορτο.
    Όσες φορές και να πεις το ίδιο ψέμα, δεν περνάει πια. Η "Παλαιστίνη" σου
    είναι μια κάλπικη δεκάρα, ένα τερατώδες έκτρωμα που το χρηματοδοτουν οι τραπεζίτες του Χίτλερ, οι ακραίοι ισλαμιστές -σιίτες και σουνίτες- και η Διεθνιστική Αριστερά που ονειρευεται μεγαλεία και εξουσία...
    Για αυτό και έχετε καταδικάσει τον αραβικό λαό της περιοχής σε επίγεια κόλαση: Ένα μάτσο συμμορίες που σκοτώνεστε μεταξυ σας, φυτώριο διεθνους τρομοκρατίας και εξαγωγή τζιχαντιστών σε ποσοστό μεγαλυτερο και από το Πακιστάν.
    Αλλά βέβαια, είναι πολλά τα λεφτά και όλα καταλήγουν στους λογαριασμους των διεφθαρμένων ηγετών σας...

    Όσο για το που μένεις, τα έχουμε ξαναπεί. Βιομηχανική ζώνη Talpiyot, σε ανυπαρκτο αριθμό, στη Yad Harutzim και σε λάθος Τ.Κ.
    Βλ. σχόλια
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_9611.html

    Δε βαρέθηκες με τα ίδια ψέματα;;;
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Αγαπητέ Ραββίνε,
    Φαίνεται πως θέλεις πάντα να έχεις τον τελευταίο λόγο. Πολύ καλά. Έτσι και αλλιώς μετά από το σχόλιο μου θα ξαναγράψεις.

    Μου φέρνεις λοιπόν στο μυαλό τον Εβραίο τοκογλύφο τον Σάυλοκ, στο έργο του (αντισημίτη)Σαίξπηρ "Ο Έμπορος της Βενετίας". Δεν του έφτανε του τοκογλύφου ότι ο δόλιος έμπορος Αντώνιος κατάφερε να ξεπληρώσει το χρέος του, αλλά απαιτούσε από το δικαστήριο και μια λίτρα από το κρέας του!!
    Ευτυχώς η ανθρώπινη δικαιοσύνη δε στάθηκε τόσο απάνθρωπη. Στο προκείμενο τώρα.
    Πραγματικά αγαπητέ μου Ραββίνε, έχω την αίσθηση ότι ξαφνικά έγινες άλλος άνθρωπος. Σαν να σου έπεσε μια μάσκα. Στα πρώτα σου σχόλια ήσουν μειλίχιος και πρόθυμος να εξηγήσεις το λάθος μου και τις θέσεις σου. Μόλις όμως αποδέχθηκα με εντιμότητα το ένα και μοναδικό λάθος-που είχα από εσφαλμένη πληροφόρηση- και δήλωσα απροθυμία να εμπλακώ σε θεολογική συζήτηση, εσύ άλλαξες τροπάρι και πρόσωπο. Εξέλαβες την αρετή μου ως αδυναμία και φανέρωσες το αληθινό σου μοχθηρό πρόσωπο. Δείχνοντας πως λίγο σε ενδιαφέρει και η ουσία του διαλόγου και η αξία των επιχειρημάτων αφού στοχεύεις στην εντύπωση και στην επίδειξη μιας απολυτότητας. Επειδή το ήξερα δεν ήθελα να εμπλακώ σε ατέρμονες χωρίς νόημα αντεγκλίσεις . Βεβαίως εσύ εύκολα επικαλείσαι τον ευγενή διάλογο και ακόμη πιο εύκολα τον εγκαταλείπεις, όταν δε σου βγαίνει το πλάνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Που πήγαν λοιπόν η ευγένεια σου και οι καλοί σου τρόποι, αγαπητέ μου Ραββίνε; Στο τελευταίο σου σχόλιο έγινες αυστηρός και πολύ επιτιμητικός. Με κατηγόρησες με περισσή ειρωνεία για ημιμάθεια και ανικανότητα αντιπαράθεσης επιχειρημάτων. Ημιμάθεια σε τι, στον Ιουδαϊσμό; Κάνε μου την χάρη. Άντε να ευλογήσεις τους στρατιώτες σου να σκοτώσουν περισσότερους τσομπάνηδες!
    Με κάνεις και αναρωτιέμαι, μπορεί αυτό το φανατικό και φοβικό υποκείμενο, να είναι άνθρωπος του θεού με τέτοια συμπεριφορά Κατίνας; Και θέλεις να διδάξεις και ηθική στον κόσμο; Και συμφωνείς τελικά με τον ΜΠΡΟΥΝΟ «για το τι είμαι» και χαριεντίζεσαι με το άλλο το σουραύλι που σου κρατάει το λιβανιστήρι.. Τι είναι, η δικηγόρος σου; Και σε είχα τουλάχιστον για σοβαρό ιερέα. Αλλά, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Σε φαντάζομαι αγαπητέ Ραββίνε με τα κοτσιδάκια σου να πηγαίνουν πέρα δώθε. Θα σε στενοχωρήσω και άλλο όμως.

    Όλα τα επιχειρήματα της δικής μου απολυτότητας συμπυκνώνονται στα εξής συμπεράσματα:
    1. Η Θρησκεία σου είναι πρωτόγονη, εθνοφυλετική και οπισθοδρομική, χωρίς καμμία οικουμενικότητα.
    2. Για κάποιο λόγο που μόνο ο θεός γνωρίζει σας αποκαλύφθηκε, αλλά δεν είσασταν άξιοι να τον κρατήσετε και σας «έφυγε». Σας έμεινε ο κερατούλης. Το Παλαιό Συμβόλαιο σχίστηκε και το Νέο Συμβόλαιο σας έκανε έξωση ως σε ανάξιους, εκτός από κάποιους που ήταν πράγματι υιοί φωτός.
    3. Ποτέ δε συγχωρήσατε τους Έλληνες και την Ορθοδοξία για το «Ελήθυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου». Τις χριστιανικές αιρέσεις έτσι και αλλιώς τις έχετε επηρεάσει, αν όχι και δημιουργήσει.. Η Ορθοδοξία και η Ελλάδα σας έχει μπει στο μάτι.
    4. Το μεγαλύτερο θαύμα και απόδειξη της αληθινής πίστης συμβαίνει εκεί, στην Ιερουσαλήμ! ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!!!!!! Δεν φρίττεις με την αλήθεια τυφλέ και κουφέ, δεν ακούς τις καμπάνες της Ανάστασης; Δεν βλέπεις τους ισραηλινούς αστυνομικούς και τις δικές σας αρχές που ελέγχουν τα πάντα στον Ναό, πως μένουν με το στόμα ανοιχτό, σαν να έχουν καταπιεί καναρίνι; Γιατί συμμετέχετε σε μια απάτη, αν είναι απάτη ένα τέτοιο θαύμα;
    5. Αρχίζω να καταλαβαίνω τι μαρτύρια πρέπει να πέρασε ο Κύριος στα χέρια σας. Που ναι, ήταν Εβραίος, για αυτό η αμαρτία σας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

    Προλαβαίνεις να μετανοήσεις αν θέλεις, δε θα σου κλείσει την πόρτα.

    Τέλος

    ΕΛΛΑΔΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Που πήγαν λοιπόν η ευγένεια σου και οι καλοί σου τρόποι, αγαπητέ μου Ραββίνε; Στο τελευταίο σου σχόλιο έγινες αυστηρός και πολύ επιτιμητικός. Με κατηγόρησες με περισσή ειρωνεία για ημιμάθεια και ανικανότητα αντιπαράθεσης επιχειρημάτων. Ημιμάθεια σε τι, στον Ιουδαϊσμό; Κάνε μου την χάρη. Άντε να ευλογήσεις τους στρατιώτες σου να σκοτώσουν περισσότερους τσομπάνηδες!
    Με κάνεις και αναρωτιέμαι, μπορεί αυτό το φανατικό και φοβικό υποκείμενο, να είναι άνθρωπος του θεού με τέτοια συμπεριφορά Κατίνας; Και θέλεις να διδάξεις και ηθική στον κόσμο; Και συμφωνείς τελικά με τον ΜΠΡΟΥΝΟ «για το τι είμαι» και χαριεντίζεσαι με το άλλο το σουραύλι που σου κρατάει το λιβανιστήρι.. Τι είναι, η δικηγόρος σου; Και σε είχα τουλάχιστον για σοβαρό ιερέα. Αλλά, όμοιος ομοίω αεί πελάζει. Σε φαντάζομαι αγαπητέ Ραββίνε με τα κοτσιδάκια σου να πηγαίνουν πέρα δώθε. Θα σε στενοχωρήσω και άλλο όμως.

    Όλα τα επιχειρήματα της δικής μου απολυτότητας συμπυκνώνονται στα εξής συμπεράσματα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. 1. Η Θρησκεία σου είναι πρωτόγονη, εθνοφυλετική και οπισθοδρομική, χωρίς καμμία οικουμενικότητα.
    2. Για κάποιο λόγο που μόνο ο θεός γνωρίζει σας αποκαλύφθηκε, αλλά δεν είσασταν άξιοι να τον κρατήσετε και σας «έφυγε». Σας έμεινε ο κερατούλης. Το Παλαιό Συμβόλαιο σχίστηκε και το Νέο Συμβόλαιο σας έκανε έξωση ως σε ανάξιους, εκτός από κάποιους που ήταν πράγματι υιοί φωτός.
    3. Ποτέ δε συγχωρήσατε τους Έλληνες και την Ορθοδοξία για το «Ελήθυθεν η ώρα ίνα δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου». Τις χριστιανικές αιρέσεις έτσι και αλλιώς τις έχετε επηρεάσει, αν όχι και δημιουργήσει.. Η Ορθοδοξία και η Ελλάδα σας έχει μπει στο μάτι.
    4. Το μεγαλύτερο θαύμα και απόδειξη της αληθινής πίστης συμβαίνει εκεί, στην Ιερουσαλήμ! ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!!!!!! Δεν φρίττεις με την αλήθεια τυφλέ και κουφέ, δεν ακούς τις καμπάνες της Ανάστασης; Δεν βλέπεις τους ισραηλινούς αστυνομικούς και τις δικές σας αρχές που ελέγχουν τα πάντα στον Ναό, πως μένουν με το στόμα ανοιχτό, σαν να έχουν καταπιεί καναρίνι; Γιατί συμμετέχετε σε μια απάτη, αν είναι απάτη ένα τέτοιο θαύμα;
    5. Αρχίζω να καταλαβαίνω τι μαρτύρια πρέπει να πέρασε ο Κύριος στα χέρια σας. Που ναι, ήταν Εβραίος, για αυτό η αμαρτία σας είναι ακόμη μεγαλύτερη.

    Προλαβαίνεις να μετανοήσεις αν θέλεις, δε θα σου κλείσει την πόρτα.

    Τέλος

    ΕΛΛΑΔΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Λοιπόν, αντισημίτες, πού είναι τώρα τα 'τρανταχτά' επιχειρήματα σας;

    Όποτε κάποιος σας ξεσκεπάζει, το ρίχνετε στις ύβρεις, την κοροϊδία και τις συκοφαντίες... και ίσως αν είχατε και την ευκαιρία, άλλων εποχών, θα κάνατε και κανένα γιουρούσι στις εβραϊκές συνοικίες, έτσι για να εκτονωθήτε...

    Καθήστε λοιπόν στα (χρυσά)αυγά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Βρε 'Ομαδεον,

    Στο Ταλπιότ, στην οδό Γιάντ Χαρουτσίμ, υποστηρίζεις ότι μένεις (και καλά τώρα);

    Δηλαδή, μήπως δουλεύεις εκεί, διότι κυρίως επιχειρήσεις και εργοστάσια έχει το μέρος. Όχι 'παλαιστινιακά', αλλά ισραηλινά, 'οβραϊκά'.

    Με άλλα λόγια, σύμφωνα με αυτά που λες, τρως από 'οβραϊκά' χέρια, και μάλιστα Σιωνιστών... Τί 'κατάντια' για σένα...

    Μα φυσικά, σιγά μη δούλευες για την 'παλαιστινιακή' διοίκηση...αυτοί τα τρώνε μεταξύ τους (Αραφάτ και ΣΙΑ) και άμα λάχει θα σου πέταγαν κανένα ψαροκόκαλο πού και πού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ριχνωτας μια ματια στα τελευταια σχολια αναρωτιεμαι αν θα ηταν οφελιμο να απαντησω στους εγκαθετους σαγιανιμ του ιστολογιου.
    Ομως μαλλον χαμενος κοπος θαναι.
    Αλλα τελος παντων, επειδη εχουμε κι αλλες δουλειες και δεν ειμεθα αργομισθοι καμιας χαβουζοπρεσβειας
    αγαπητοι ραβινοι και λοιποι σαγιανιμ αναμεινατε στο ακουστικο σας.
    Επανερχομαι δρυμιτερος αμμεσως.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Δύο σημεία θα σου θίξω, όχι για να σε μετανοήσω, αλλά για να μην δημιουργείς λανθασμένη εικόνα.

    1) Απέδειξες το πόσο φανατικός μεσαιωνικός αντισημίτης είσαι, λέγοντας πως 'μας έχει μείνει μόνο ο κερατούλης'... Μήπως θα με κάψεις και στην πυρά; Το συνήθιζαν αυτό κάποτε οι Πατέρες της Εκκλησίας, ξέρεις...

    2) Σου υπενθύμισα προηγουμένως το τί λέει το ένα και μοναδικό Συμβόλαιο του Ενός και Μοναδικού Κυρίου: "Και ποτέ δε θ'αποσύρω την αποστολή αυτή ούτ'από σας [απόγονοι του Ιακώβ] ούτ'από τα παιδία σας ούτ'από τα εγγόνια σας. Εγώ ο Κύριος το λέω" (Ησαϊας 59:21).

    Τί νομίζεις, ότι ο Θ-ός, αλλάζει γνώμη και αθετεί το Λόγο Του, σαν τους θνητούς;

    "...δε θα καταστρέψω το λαό [του Ισραήλ] στο σύνολο του. Θα κάνω να βγουν τέκνα από τον Ιακώβ,κι απ'τον Ιούδα απόγονοι. Θα γίνουν τα βουνά Μου κτήμα των εκλεχτών Μου, των δούλων Μου, κι εκεί θα κατοικήσουν..." (Ησαϊας 65:8-9).

    Αν κάποιος είναι τυφλός και κουφός, αυτός είσαι εσύ, όταν δεν βλέπεις την εκπλήρωση των προφητειών στις ημέρες μας!

    Δεν πειράζει όμως, ο 'περιπλανόμενος' Ιουδαίος γύρισε τελικά για πάντα στην αρχαία του γη, και στην άγια Γερουσαλάϊμ, την αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού, που φιλοξενεί με σεβασμό τους Χριστιανούς προσκηνυτές, ακόμα και αν κάποιοι απ'αυτούς σκέφτονται σαν κι εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. @ ΑΠΕΛΛΗ,

    Δεν σου έφτασε που κακοποίησες τους Ορφικούς Ύμνους:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_329.html

    Και έπιασες και τον Shakespeare. Και τον Έμπορο της Βενετίας που καν δεν διάβασες. Γιατί αν το είχες διαβάσει θα ήξερες ότι είναι "λίβρα" σάρκας και όχι "λίτρα", όπως γράφεις.

    Αν θες να μάθεις μερικά σοβαρά πράγματα για τον Έμπορο της Βενετίας, ξεκίνα από τα σχόλια της παρακάτω ανάρτησης:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_4793.html

    Όπως βλέπεις, δεν κομίζεις γλαύκα εις Αθήνας. Το αντι-σημιτικό ψευδο-επιχείρημα είναι παρακαταθήκη της ναζιστικής προπαγάνδας.
    Και αυτό ακριβώς είναι ένα καλό παράδειγμα όταν έγραφα
    ότι το φρικιαστικό έκτρωμα "Παλαιστίνη" Νο 2, είναι απόγονος των ναζιστών.
    Ευχαριστώ που τόσο άμεσα με επιβεβαίωσες!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. το Νέο Συμβόλαιο σας έκανε έξωση ως σε ανάξιους.

    ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!!!!!! Δεν φρίττεις με την αλήθεια τυφλέ και κουφέ, δεν ακούς τις καμπάνες της Ανάστασης; Δεν βλέπεις τους ισραηλινούς αστυνομικούς και τις δικές σας αρχές που ελέγχουν τα πάντα στον Ναό, πως μένουν με το στόμα ανοιχτό, σαν να έχουν καταπιεί καναρίνι; Γιατί συμμετέχετε σε μια απάτη, αν είναι απάτη ένα τέτοιο θαύμα;

    ΕΛΛΑΔΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΦΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Σοφολογιοτατε, ιδου ακομα ενα κειμενο της Βιβλου απο αυτα που διδασκετε.

    "διότι ενέτεινα σε Ιούδα, εμαυτώ εις τόξον, έπλησα τον Εφραϊμ και ΕΞΑΓΕΡΩ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού. Και Κύριος ΕΣΤΑΙ επ' αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς, και Κύριος παντοκράτωρ υπερασπιεί αυτούς, και καταναλώσουσιν αυτούς, και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπιόνται αυτούς ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίων" [Ζαχαρίας Θ΄13-15].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Όμαδεον,

    Τι της έχει κάνει ρε φίλε της λυσσάρας και μας δαγκώνει όλους;

    Στη βιβλιοθήκη μου των 3.000 περίπου τίτλων, έχω δύο διαφορετικές εκδόσεις του "Έμπορου της Βενετίας", αν δεν το έχεις διαβάσει χάνεις. Θα σου γράψω δύο μικρά αποσπάσματα. Μεγάλος συγγραφέας ο Σαίξπηρ (εγώ το γράφω ελληνικά) και μέγας γνώστης της εβραϊκής ψυχοσύνθεσης. Λοιπόν:

    Έκδοση 1η:"Ο Έμπορος της Βενετίας", (σε μετάφραση Α. Πάλλη), Εκδόσεις Ίκαρος-Αθήνα 1955.
    Πολύ σημαντικό και το υπογραμμίζω για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα ναζιστικής προπαγάνδας πως: Ο εκδότης επισημαίνει ότι η έκδοση της σειράς των έργων του Σαίξπηρ έγινε με την ευγενική συνεργασία του Βρετανικού Συμβουλίου Αθηνών.

    Από τις πολλές σελίδες όπου αναφέρεται η λέξη "λίτρα" παραθέτω την 79, όπου λέει ο Σάυλοκ"
    "Η λίτρα κρέας που ζητώ απ΄αφτόν, την έχω ακριβαγορασμένη, είναι δική μου και τη θέλω. Μου την αρνιέστε; Τότες ντροπής στο νόμο σας!"

    Έκδοση 2η:"Ο Έμπορος της Βενετίας", μετάφραση Β. Ρώτα-Β.Δαμιανάκου. Εκδόσεις ΤΟ ΒΗΜΑ-2009.

    Επίσης επιλέγω μια τυχαία σελίδα την 105 όπου μιλάει η Πόρσια:
    "Λοιπόν, τούτο τ΄ ομόλογο είν΄εκπρόθεμο και νόμιμα μ΄αυτό μπορεί ο Εβραίος ν΄απαιτήσει μια λίτρα κρέας, που να την κόψει ο ίδιος σιμά από την καρδιά του εμπόρου. Κάμε ελεημοσύνη:πάρε τριπλό το χρήμα, πες μου να σκίσω το χαρτί"

    Άρα η λίτρα είναι λίτρα και όχι "λίβρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Όπως καταλαβαίνεις Όμαδεον και οι άλλοι αναγνώστες, το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τους Ορφικούς Ύμνους!!Συκοφαντήθηκα ως πλαστογράφος επειδή δεν της έβγαινε το σχέδιο.

    Κοίτα τώρα τι γράφει στην ανάλυση του χαρακτήρα του Σάυλοκ στην εισαγωγή η Β. Δαμιανάκου:

    "Ο Σάυλοκ αντίθετα είν΄εγωϊστής, μισαλλόδοξος, τσιγκούνης, εκδικητικός. Κακοποιός νόμιμος, ενόσω ο νόμος τον υποστηρίζει, έτοιμος να πιεί αίμα με τη Γραφή στο χέρι και την επίκληση απ΄το γράμμα του νόμου και ικανός για κάθε παλιανθρωπιά που δεν την πιάνει νόμος. Εργασία του είναι ο χρηματισμός με τοκογλυφία. Έχοντας αποκτήσει χρήμα, στήνει μ΄αυτό τα δίχτυα του και πιάνει όσους του πέσουν και δεν τους αφήνει αν πρώτα δεν τους πιει το αίμα. Αυτό όμως, κατά τη λογική του, είν "ευλογία", αφού γίνεται με την ευλογία του νόμου. "Φτάνει να μην κλέψεις". Κι όταν στη δίκη του θυμίζουνε τη θεία κρίση απαντάει: "Τι κρίση να φοβάμαι, αφού άδικο δεν κάνω;" Και βέβαια αυτή τη λογική δεν την έχει κατ΄εξαίρεση ο Σάυλοκ. Καθένας που είναι μόνον φορέας ατομικού εγωϊστικού πνεύματος, μ΄αυτή τη λογική κι έτσι ενεργεί, όχι βέβαια γιατί πιστεύει πως το άδικο που γίνεται με την προστασία του νόμου παύει να είναι άδικο, παρά γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πώς απ΄το άδικο θα΄χει την ωφέλεια χωρίς να κινδυνέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ο Σάυλοκ μισεί προπάντων τον Αντώνιο σαν ανταγωνιστή του. Δανείζει άτοκα και τον ζημιώνει. Γλυτώνει θύματα της τοκογλυφίας του κι αυτό δεν του το συγχωράει. Θέλει να τον εκδικηθεί, να τονε βγάλει από τη μέση "αν δε θρέψει τίποτ΄άλλο" λέει για τη λίτρα κρέας, "θα θρέψει την εκδίκηση μου"..."γιατί αν λείψει αυτός από τη Βενετιά, μπορώ να κάνω ό,τι εμπόριο θέλω".
    σελ.11-12.

    Αυτά από τον "αντισημίτη" Σαίξπηρ.
    Αν μπορούσαν θα τον εξαφάνιζαν. Λέω να φύγω Σαββατοκύριακο για ένα τελευταίο μπανάκι. Σας χαιρετώ.

    Ciaooooooo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Σοφολογιοτατε, δεν αποτελει "σχημα οξυμορον" απο την μια να αναφερεστε σε "καλους καγαθους" Ελληνες και απο την αλλη να διδασκετε τον ανθελληνισμο μεσα απο τα ιερα σας κειμενα;

    "Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης πάροικοι Κρητών...και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων"[Σοφονίας Β΄4-6]

    "και ράξει ο Θεός τους επανισταμένους επί όρος Σιών επ΄αυτούς και τους εχθρούς αυτών διασκεδάσει,Συρίαν,αφ΄ηλίου ανατολών και τους Έλληνας αφ΄ηλίου δυσμών,τους κατεσθίοντας τον Ισραήλ όλω τω στόματι,επί πάσι τούτοις ουκ απεστράφη ο ΘΥΜΟΣ,αλλ΄έτι η χειρ υψηλή" [Ησαίας Θ΄11-13]

    "ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος,εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ΄αυτούς"[Ιεζ.ΚΕ΄16-17]

    Και κατι ακομα.
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. ΑΠΕΛΛΗ
    ζητω συγνωμη απο σενα και απο τους υπολοιπους Ελληνες Πατριωτες του Ινφογνωμωνα που τουτο το καιρο ειμαι υπερ-απησχολημενος με την εργασια μου αλλα και με την προετοιμασια μου οικογενιακως για το υπερατλαντικο ταξιδι.
    Κοντολογις ομως εχω να σου πω το εξης:

    Αυτους τους ανθελληνες και ελληνοφωνους σαγιανιμ τους εχω ξεβρακωσει επανειλλημενως απο αρχης λειτουργιας του Ινφογνωμωνα.
    Οι σεσημασμενοι ανθελληνες εβραιοι φαινονται (απο εναν λογικα σκεπτομενο ανθρωπο) χιλιομετρα μακρια (οσο και να προσπαθουν να κρυφτουν) οπως η μυγα μεσ' το γαλα. Αυτοι ομως γλυφουν τυφλα την καραμελα του “αντισημιτισμου” (λες και εναι ο κοσμος υποχρεωμενος να συμπαθη τους εγκληματιες) ετσι οπως τους εχουν μαθει απο τα γενοφασκια τους. Απ’ οπου κι αν τους ακουμπησεις θα λερωθης.
    Οπως αποδυκνειεται ο πολυωνυμος σαγιαν Κοεν/Galias κλπ επλασε κι αλλο ενα "προφιλ" για να μπορει να βριζη τους Ελληνες Πατριωτες τουτη τη φορα υπο το "αξιωμα ενος θρησκευτικου ηγετη". Εκεινο του "Ραβινου".
    Εχουν λοιπον ενα σωρο ψευδωνυμα και νομιζουν οτι κρυβονται απο πισω χυνοντας την χολη τους και το μισος τους εναντιον της Ελλαδος και του Ελληνισμου προσποιουμενοι τους ....."πατριωτες".
    Οπως εχω τονισει στο παρελθον ειναι ενα-δυο το πολυ τρια ατομα, ολοι κι ολοι. Το προβλημα ομως κειτεται με τον διαχειριστη ο οποιος πολλες φορες λογοκρινει και δεν ανεβαζει τα σχολια μου. Και δεν τον παρεξηγω τον ανθρωπο. Θελει να δειξη καποια ουδετεροτητα προσπαθωντας ταυτοχρονα να προφυλαξη και την περιουσια του.
    Ετσι αρκετη ωρα δουλειας παει χαμενη δεδομενου οτι εμεις οι Ελληνες Πατριωτες ουτε δακτυλογραφοι ειμαστε αλλα ουτε εμμισθοι της πρεσβειας της καθε ισραελοχαβουζας.
    Πολλα σχολια μου δεν αναρτωνται αλλα δεν παραπονουμαι σε αντιθεση με τους οβριους που διαρκως γκρινιαζουν και υποκινουν τους διαχειριστες να λογοκρινουν τους αλλους.
    Κλεινωντας ο σοφωτατος Ελληνικος Λαος μας, λεει:
    "Οτι σπειρης θα θερισης".
    Και αυτοι ξερουν πολυ καλα τι σπερνουν και τι τους μελλει να θερισουν.
    Κι αυτο προσπαθουν απεγνωσμενα να αποφυγουν.
    Τον "Θερο".
    Που θα ειναι και η μια για παντα απονομη δικαιοσυνης στις μεσα απ' τους αιωνες εγκληματικες πραξεις τους εναντιον της ανθρωπωτητας.
    Νομιζουν οι βλεδυροι οτι θα χτιζουν τον Πυργο της Βαβελ, επ’ απειρον πανω στην Παλαιστινιακη Γη.

    Οι νεες "Νυρεμβεργες" που ερχονται γι αυτους γοργα, δεν θα μπορουν να συγκριθουν ουδολως με τις παλιες, οι δε πρωτοι δικαστες τους θα ειναι ο Παλαιστινιακος Λαος.
    Ευχομαι ο Θεος να τους λυπηθει.

    Θυμισου τα λογια μου φιλε και συμπατριωτη ΑΠΕΛΛΗ.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη



    ΥΓ.
    Του σαγιαν Galia δεν τουκανα τιποτα. Αυτος κανει χαρακιρι και μετα βγαινει και φωναζει "αντισημιτες".
    Οσο για τα "δαγκωματα" νομιζω οτι καιρος ειναι να του περαση καποιος ενα φιμωτρο. Να γαυγιζη μεν αλλα να μην δαγκωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Ι.
    Θλιβερέ ΑΠΕΛΛΗ,
    Αφού έχεις «3.000 περίπου τόμους» στη βιβλιοθήκη σου, κάνε και έναν κόπο να τους διαβάσεις. Μπας και ανεβάσεις λίγο το –πιο χαμηλό και από τα καταγώγια- επίπεδό σου.
    Διότι είναι τραγικό που το 2010, κακοποιείς βάναυσα τον Σέξπιρ, παρουσιάζοντάς μας τον Έμπορο της Βενετίας, όπως το έκαναν οι Ναζί στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις του έργου και στις παραστάσεις του σε κάθε γερμανοκρατούμενη τότε χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. ΙΙ.
    Για ακόμα μια φορά, λοιπόν, σου εντοπίζω το ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ σου: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΕΙΣ ΠΗΓΕΣ! Τέτοιες είναι και οι μεταφράσεις που ανέφερες. Ειδικά, για τον Σέξπιρ που τόσο δύσκολα μεταφράζεται. Και γράφεται "Σέξπιρ" στα ελληνικά και όχι "Σαίξπηρ" όπως γράφεις εσύ. Και μη μου φέρεις πηγή προπολεμική, γιατί ακόμα πιο παλιά, τον έγραφαν "Σακεσπήρο" και "Εγχέσπαλο"...

    Επί του προκειμένου: Το πρωτότυπο κείμενο αναφέρει “POUND” (Pound of Flesh).
    Οπότε:
    1) Βρες μου ΕΝΑ λεξικό που να μεταφράζει το Pound ως «λίτρα»
    2) Και για βρες στα νεο-ελληνικά βιβλία από τους 3.000 τόμους που έχεις στην βιβλιοθήκη σου, σε ποια άλλα χρησιμοποιείται η λέξη «λίτρα»;;;
    (για να σε βοηθήσω είναι αρχαιοελληνική λέξη)

    Κλείνοντας, να σου προτείνω να διαβάσεις μια μαρξιστική ανάγνωση για τον Έμπορο
    http://www.marxists.org/subject/art/lit_crit/works/shakes.htm

    Μία σύνοψη διαφορετικών αναγνώσεων-ερμηνειών:
    http://www.enotes.com/shakespearean-criticism/merchant-venice-vol-66

    Μερικά βασικά πραγματολογικά δεδομένα της εποχής:
    http://www.shakespeare-online.com/faq/merchantfaq.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. III
    και αυτό που είχα αναφέρει παλαιότερα περί Ισραηλινών και Εβραίων σκηνοθετών-
    διότι πολύ παρα-τράβηξε το ψέμα ότι δήθεν οι Εβραίοι «θέλουν να εξαφανίσουν τον Σέξπιρ». Η αλήθεια είναι το αντίθετο:
    http://www.jcrt.org/archives/08.3/Horowitz.pdf

    Να ξαναπώ, για ακόμα μια φορά, ότι οι ιδιοφυείς συγγραφείς χαρακτηρίζονται έτσι από τις «ρωγμές» των έργων τους. Ρωγμές που ανοίγουν παράθυρα σε διαφορετικές ερμηνείες. Και παρόλο που τα έργα τους αποτελούν «προϊόντα» της εποχής τους (στο συγκεκριμένο έργο αντικατοπτρίζεται ο χριστιανικός αντι-σημιτισμός) αυτές οι πολύτιμες χαραμάδες επιτρέπουν στο έργο να αναπνέει από τον αέρα της κάθε εποχής και έτσι να παραμένει ζωντανό. Καινούργιο σε κάθε διαλεκτική αντιμετώπιση.

    Κλείνω με μια από τις διάσημες ρωγμές του έργου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. IV
    I am a Jew. Hath not a Jew eyes? Hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? Fed with the same food, hurt with the same weapons, subject to the same diseases, healed by the same means, warmed and cooled by the same winter and summer as a Christian is? If you prick us, do we not bleed? If you tickle us, do we not laugh? If you poison us, do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge?
    -----------------------------------
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Πολύ αργά είδα αυτή τη συζήτηση.

    Κύριε Φριζή, αυτά τα άλογα θηρία, οι ταγματασφαλήτες και δοσίλογοι, σάρκες ξέσκισαν των αδελφών τους στα ξερονήσια και τεμμάχισαν εγκύους στον εμφύλιο. Δείτε τα στο ιστολόγιό μου http://ellinikesaxies.blogspot.com στις σχετικές ετικέτες. Δεν είναι Έλληνες αυτοί που μίσος έχουν για τους Εβραίους, και δεν είναι ούτε καν Χριστιανοί. Η Ελλάδα βρίσκεται στα χέρια βαρβάρων κύριε Φριζή, τουρκόσπορων και ναζιστόσπορων, σκυλάδων. Διώχνουν μακρία από την Ελλάδα όσους είναι πατριώτες. Έφτασαν την Ελλάδα σε σημείο που ξεψυχάει, όμως είναι ζήτημα μερικών ετών η οριστική απελευθέρωσή μας από τους σατανικούς μηχανισμούς και η ανάσταση του Ελληνισμού που θα ακολουθήσει.


    Υπάρχει δυνατό κύλωμα οργανωμένων Ναζιστών στην Ελλάδα κύριοι Φριζή. Έχουν στα χέρια τους μηχανισμούς προπαγάνδας από το 1941. Καμία κυβέρνηση από τότε δεν τους οδήγησε στην δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που έκαναν. Οι "παππούδες" τους ήταν οι υπεύθυνοι της ήττας του 1922, οι οποίοι την φόρτωσαν στους Εβραίους. Οι "πατεράδες" τους ήταν βασανιστές στη Μέρλιν και την Μακρόνησο. Υπηρέτησαν πιστά την χούντα, και φόρτωσαν και το 1974 στους Εβραίους. Κύριε Φριζή, έχουν βιάσει την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό λαό. Οι Έλληνες δεν ξέρουμε την τύφλα μας για τα πιό βασικά σημεία της ιστορικής μας πορείας. Η αληθινή αρχαία Ελληνοεβραϊκή ιστορία συνύπαρξης, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, που τόσο έντεχνα έθαψαν οι ναζιστοβάρβαροι, θα έρθει στο φως. Θα την μάθουμε κύριε Φριζή, και τότε θα καταλάβουμε πως ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός είναι αδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. "Πολύ σημαντικό και το υπογραμμίζω για το ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα ναζιστικής προπαγάνδας πως: Ο εκδότης επισημαίνει ότι η έκδοση της σειράς των έργων του Σαίξπηρ έγινε με την ευγενική συνεργασία του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.


    του ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Να τα μας!!!!!!
    Πάλι άρχισαν τα υπονοούμενα από τους γνωστούς εχθρους του ελεύθερου λόγου και της κοινής λογικής, για απειλές μυνήσεις και έμμεσους εκβιασμούς με απώτατον σκοπόν την φίμωση της αλήθειας.


    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. [..."ενδεχόμενο να τεθεί ζήτημα ναζιστικής προπαγάνδας"..]

    ή πιο σωστά να τεθεί ζήτημα εβραιοναζιστικής προπαγάνδας και εβραϊκού ανθελληνισμού;


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. //Θα την μάθουμε κύριε Φριζή, και τότε θα καταλάβουμε πως ο Ελληνικός και ο Ισραηλινός λαός είναι αδέλφια.
    19 Σεπτεμβρίου 2010 4:52 π.μ.
    Γιώργος Ανοξείδωτος//
    ----------------
    Και αφού είμαστε ...αδέλφια, γιατί αυτοί πήγαν και πούλησαν ό,τι πιό προηγμένο οπλικό σύστημα διέθεταν, στους Τούρκους οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον ημών των αδελφών των σιωνιστών/φασιστών;;;
    Ελληνισμός και σιωνισμός δεν συμβιβάζονται.
    Όπως δεν υπήρξαν και Έλληνες συνεργάτες των ναζί που κατάδωσαν εβραίους.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. "Γιώργος Ανοξείδωτος";

    Λάθος.
    Του πάει το πραγματικό του.
    Υποψήφιος Δήμαρχος η ακόμα και Πρόεδρος.
    Πεντηκοστιανός Πρόεδρος και Γερμανοσυριζαίος μάλιστα.



    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Aγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Νόμιζα πως έθεσες 'τέλος' στην αντιλογία που εσύ ο ίδιος άνοιξες για να πείσεις (ή μήπως και να πειστείς) για την ανωτερότητα του Χριστιανισμού εις βάρος του υποτιθέμενου, σύμφωνα με'σένα 'σατανικού' Ιουδαϊσμού. Και όμως, φαίνεται, πως κι εσύ θέλεις να έχεις την τελευταία λέξη, και ξανάγραψες. Κανένα πρόβλημα, πάλι και πάλι θα σου απαντώ, όχι τόσο για χάρη σου (άλλωστε πίστευε ότι επιθυμείς, δικαίωμα σου είναι), όσο για την υποστήριξη της αλήθειας και του Αγιασμού του Ονόματος του Ενός, Άυλου και Μοναδικού Κυρίου, το οποίο τολμούν να χλευάζουν οι εχθροί του Εβραϊσμού.

    Λοιπόν, ένα έχω να σου υπενθυμίσω σχετικά με την τελετή του 'Άγιου Φωτός': Η τελετή πραγματοποιείται πια όχι απλά στα Ιεροσόλυμα, αλλά στην ενωμένη εβραϊκή Γερουσαλάϊμ, ενώ τον έλεγχο και την ασφάλεια της περιοχής και του τάφου, την έχει αναλάβει πια η ισραηλινή-εβραϊκή- αστυνομία και στρατός! Σίγουρα σε χαλάει μια τέτοια συνειδητοποίηση, να χαρείς το θαύμα σου, την ώρα που επί χιλιάδες χρόνια οι Πατέρες της Εκκλησίας δίδασκαν πως ο Ιουδαϊκος λαός θα παρέμενε αιώνια στην εξορία κυνηγημένος και διασκορπισμένος...
    Τί άραγε θα έλεγε σήμερα ο Αυγουστίνος που υποστήριζε πως οι Εβραίοι δίνουν μαρτυρία υπέρ του Χριστανισμού με τη διασπορά τους;
    Τί άραγε θα έλεγε σήμερα ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος έγραψε: "[οι Εβραίοι θα ζήσουν]κάτω από το ζυγό της δουλείας χωρίς να υπάρχει τέλος...και θα παραμείνουν για πάντα χωρίς έθνος" (6:2)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Τί έχεις λοιπόν να αντιθέσεις μπροστά στην πραγματικότητα και το μέγιστα θαύματα της δημιουργίας του Κράτους του Ισραήλ, της δημιουργίας Ισραηλινού-εβραϊκού στρατού από την εποχή της επανάστασης του Μπαρ Κοχμπά, της ισραηλινής νίκης του πολέμου των Έξι Ημερών, που επέφερε την απελευθέρωση ολόκληρης της Ιερουσαλήμ;
    Τί έχεις να πεις όταν πριν δύο περίπου χρόνια, χάρις στην ισραηλινή-εβραϊκή αστυνομία Ελληνο-ορθόδοξοι και Αρμένιοι κληρικοί δεν λυντζαρίστηκαν μεταξύ τους μέσα στον ίδιο τον τάφο;
    Και μην αρχίσεις να αναφέρεις αντισημιτικά κηρύγματα περί του Αντίχριστου, διότι αρχικά στο πρόσωπο του ανάφεραν οι Εκκλησίες τους πιστούς χριστιανούς άλλων δογμάτων, λ.χ. τον Πάπα. Βλέπεις, τότε με κανένα τρόπο δεν πιστεύατε στην ανάσταση της εθνικής ζωής του εβραϊκού λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Ανώνυμε,

    Κάθεσαι και αραδιάζεις εδάφια από τη Βίβλο, για να παραδεχτείς πως είναι 'ανθελληνική'.

    Για να δούμε:
    Αναφέρεις την προφητεία του Τσφονιά-Σοφονία (2:4-6) που αναφέρεται ενάντια στους 'γκοέϊ Κριτίμ', δηλαδή στους λαούς της Κρήτης και στην προφητεία του Γεχεζκέλ-Ιεζεκήλ (25:16-17) που αναφέρεται ενάντια στους 'Πλιστίμ', τους Φιλισταίους (και όχι τους αλλόφυλους γενικά και αόριστα, που γράφει η μετάφραση σου) και ενάντια στους 'Κριτίμ', τους Κρήτες.
    Κάθε σοβαρός αναγνώστης, συνειδητοποιεί πως η Βίβλος δεν αναφέρεται στους σημερινούς Κρήτες αλλά ίσως στους Κρήτες της Μικηναϊκής περιόδου, οι οποίοι δεν είχαν καμία σημαντική σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, όπως αυτός καθιερώθηκε αργότερα στην Ιωνία. Μην ξεχνάς, πως σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ούτε η ίδια η αχαϊκή πόλη της Αθήνας δεν τα πήγαινε καλά με τους αρχαίους Κρήτες.
    Αναφέρεις επίσης την προφητεία του Γεσαγιάου-Ησαϊα (9:11-13) που αναφέρεται ενάντια στους 'Πλιστίμ'-Φιλισταίους και όχι στους Έλληνες, όπως γράφεις. Τέλος το μόνο εδάφιο που αναφέρεται κατά της Ελλάδας, από αυτά που ανάφερες είναι εκείνο του προφήτη Ζαχάρια (9:13-15), και το οποίο στρέφεται ενάντια στην ειδωλολατρική Ελλάδα της αρχαιότητας.
    Ανώνυμε, διάλεξε που θέλεις να πορευτείς: Είτε στον σύγχρονο ελληνο-ορθόδοξο πολιτισμό που στηρίζεται και πιστεύει στα προφητικά αυτά βιβλία, και που επίσης εχθρεύεται, όπως υποστηρίζει, την ειδωλολατρεία, είτε στο δρόμο του αρχαίου ελληνικού δωδεκάθεου, και άντε πήγαινε να προσφέρεις καμία θυσία στον παρθενώνα ή στον Όλυμπο...
    Πάντως την στρατιωτική και διπλωματική συμμαχία ανάμεσα στους Μακκαβαίους και την αρχαία Σπάρτη δεν την αναφέρεις, γιατί σου χαλάει το σενάριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Κύριε, Σιδηρούντιε,

    Θα συμφωνήσω μαζίσας, και χαίρομαι πως ακούγονται και οι άλλες φωνές, εκείνες των υγιών Ελλήνων Χριστιανών που δεν έχουν μολυνθεί από το αντισημιτικό μικρόβιο.

    Ο Ελληνικός και ο Εβραϊκός λαός έχουν περισσότερα να μοιραστούν από ότι να χωρίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Ομάδεον,

    Το κράτος του Ισραήλ (που ίσως σε ταϊζει), το εβραϊκό κράτος, θα συνεχίζει να υπάρχει ΑΙΩΝΙΑ! Θα συνεχίζει να ευδοκιμεί, πάρ'ολες τις αντιξοότητες και να επιζεί τα άναδρα χτύπητα των αράβων φονιάδων τρομοκρατών, που βλεδυροί αντισημίτες σαν κι εσένα υποστηρίζουν. Θα συνεχίζει την πορεία του μπροστά μέχρι και την Μεσσιανική εποχή και την αναστήλωση του τρίτου και αιώνιου Εβραϊκού Ναού στην Ιερουσαλήμ! θα συνεχίσει μέχρι και την απελευθέρωση της κάθε πιθαμής εβραϊκής γης κάτω από τον αραβικό ζυγό. Θα συνεχίσει μέχρι και την Ημέρα της Κρίσης, που τότε ο ίδιος ο Κύριος και οι εκατομμύρια μαρτυρικοί σφαγμένοι Εβραίοι από τα χέρια των αντισημιτών, θα είναι ο δικαστής και οι κατήγοροι για δολοφονικούς αντι-εβραίους, σαν κι εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Αγαπητέ Ραββίνε, για το ΑΓΙΟ ΦΩΣ έχεις να πεις κάτι; Τα άλλα άφησε τα, είναι ανέξοδοι βερμπαλισμοί και εντυπώσεις.
    Διότι και οι ισραηλινές αρχές θα ήταν ανέντιμες αν συμμετείχαν σε μια παρωδία και το ελληνικό κράτος και τα άλλα ορθόδοξα κράτη θα ήταν συνέχοχα ,αφού το υοδέχονται με τιμές Αρχηγού Κράτους.
    Είναι θαύμα και απόδειξη αληθινής πίστεως το ΑΓΙΟ ΦΩΣ; Αυτό να μου πεις, ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. @ Σαγιαν Κοεν/Galia/ΜΠΡΟΥΝΟ/BRUNO/Χαχαμικο/Persea/Αχαιϊτσα/Chriiiiisto/sterg, και λοιπη αμαξοστοιχια σαγιανιμ
    ....εεεε ραβινε Φριζη ηθελα να πω!

    Και μετα τον εφιαλτη σου σε ξυπνησε ο κατ' αλλους υποψηφιος προεδρος του Συμπαντος, αδελφος μας, Γιωργος Σιδηρουντιος!
    Φιλτατε σαγιαν οι Αμερικανοι ηδη αρχιζουν και ξυπνανε απο το ληθαργο που τους εχετε επιβαλει.
    Η καταναλωση της μπυρας οπως με πληροφορουν εχει πεσει στο κατακορυφο στις ΗΠΑ.
    Και μολις ξεμεθυσουν και δουν τους πραγματικους τρομοκρατες πισω απο την 11 Σεπ 2001; ουτε ψιλλος στον κορφο σας!
    Και τοτε ψαξε να με βρης για να σε κρυψω. Αληθεια σου λεω. Την διευθυνση μου ηδη την ξερεις.

    Πισω στην τρυπα σου στου
    γαβγαβγαβγανελ τωρα και περιμενε.



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Aγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Πρώτον, νομίζεις ότι το κράτος του Ισραήλ, που ακόμα δεν βαδίζει σύμφωνα με τους νόμους της Τορά-και πλησιάζει η ώρα που θα βαδίσει- θα κάτσει και θα εμποδίσει μια τέτοια τελετή, την στιγμή που ασκεί την ανεξηθρησκεία και που απολαμβάνει πλήθος χριστιανών τουριστών κάθε χρόνο;
    Δεύτερον:Όχι, φίλτατε μου, δεν γνωρίζω αν είναι 'θαύμα' ή απάτη. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνεις, είναι πως η πραγματοποίηση θαύματος από μόνη της, δεν επιβεβαιώνει τίποτα, παρά μόνο΄πως το άτομο που το κάνει έχει ένα πιο πνευματικό επίπεδο, είτε αυτός είναι Εβραίος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, Βουδιστής, Ινδουϊστής, ειδωλολάτρης κτλ...
    Τα θαύματα στη Βίβλο, αποσκοπούσαν μονομερώς στην τόνωση της πίστης των αδύναμων...Και να θυμάσαι πως και οι ψευδο-προφήτες και οι Αιγύπτιοι ιερείς του Φαραώ έκαναν 'θαύματα'...
    Αλλά πάλι εσύ είσαι που ξεφεύγεις να δώσεις απάντηση στις επισημάνσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Χαχαχαχα!!!
    Με έκανες και γέλασα αγαπητέ Ραββίνε με την απάντηση που μου έδωσες. Να' σαι καλά!
    Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν τολμάς να αρνηθείς το ΑΓΙΟ ΦΩΣ για να μην αυτογελοιοποιηθείς.
    Φυσικό είναι και το καταλαβαίνω. Ένας Ραββίνος δε μπορεί να ομολογήσει δημόσια και ευθέως την αλήθεια που βλέπει γιατί θα πρέπει άμεσα να απαρνηθεί και την πλάνη της πίστεως του.
    Νικήθηκες Ραββίνε μου από την αλήθεια.
    Και νικήθηκες επειδή η αλήθεια είναι ακαταμάχητη και δεν απαιτεί τόμους και χιλιάδες αποδεικτικά στοιχεία, ούτε γνώσεις ραββινικές και ενίοτε φαρισαϊκές. Απαιτεί μόνο καλή προαίρεση και ξαφνικά λάμπει και φωτίζει τον κόσμο. Έτσι απλά, κάθε χρόνο, κατατροπώνοντας με την φλόγα του τα ψεύδη και τις πλάνες θεωρίες και θρησκείες. (Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να το βλέπουν και μερικοί Έλληνες, που ψιλοχάνονται σε ουτοπίες).
    Για αυτό σου το ξαναλέω, βάλτα κάτω και νιώσε, δε θα βγεις χαμένος. Γύρεψε τον Χριστό και που ξέρεις, ίσως όπως ο Παύλος αξιωθείς μεγάλης χάριτος.



    Μπες εδώ για να το δεις καλά:

    http://www.greektube.org/content/view/104111/2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Λυπάμε που θα το πω, το θέμα του Αγίου Φωτός είναι μία μεγάλη απάτη αιρετικών Κακοδόξων και Ανορθοδόξων που παριστάνουν τους Ορθόδοξους και ναρκώνουν το Ελληνικό γένος με αγύτρικα κόλπα, δείτε σχόλια : http://nationalpride.wordpress.com/2010/04/03/είδα-το-άγιο-φώς-μία-προσωπική-εμπειρί/
    Δείτε παρακαλώ και τα τρία λίνκς που βάζω στα σχόλια, και τα τρία παρακαλώ. Το θαύμα αυτό το έκαναν και οι Καθολικοί, και το κατάργησαν πολύ καιρό πριν.
    Απελλή, τους Εβραίους τους έχουμε αδικήσει σε χίλια δύο ζητήματα.
    Κύριε Ραββίνε, κάποτε θα ανακαλύψουμε και στην Ελλάδα πόσα έχει προσφέρει ο Ισραήλ στον κόσμο, υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Όμαδέον, ο κ. Απελλής είναι Χριστιανός, ο κ. Ραββίνος είναι Εβραίος, εγώ υπήρξα Χριστιανός αλλά τώρα είμαι άθρησκος και πιστεύω στους θεούς όλους σαν δημιουργήματα ανθρώπων. Εσύ τι είσαι από πλευράς πίστεως, αν επιτρέπετε; Το θέμα είναι όλοι να μάθουμε να ζούμε μεταξύ μας και να σεβόμαστε τον άλλο, και να συζητάμε, δίχως κανείς μας να λέει πως όλα τα ξέρει και είναι σωστός σε όλα. Και οι Εβραίοι και οι Παλιστίνιοι και οι Έλληνες και όλος ο κόσμος από 7 ή 8 μάνες κρατάμε, που έζησαν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν, το λέει πλέον και η επιστήμη. Ο κ. Ραββίνος δείχνει εδώ μέσα ο ποιός συγκαταβατικός στην συνύπαρξη, και ο περισσότερο πολιτισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Κύριε Απελλή, ο Απόστολος Παύλος κύρηξε ένα Χριστό που αναστήθηκε και γεννήθηκε από μία Παρθένο. Οι ίδιοι οι συγγενείς και ο ίδιος ο Ιάκωβος αδελφόθεος ήρθε σε ρήξη με τον Παύλο για αυτά που δίδασκε. Ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος, που ποτέ δεν είδε τον Χριστό θα ομολογήσει ό,τι εφόσον η αλήθεια του Θεού δοξάζετε μέσα από τα δικά του ψέματα, δεν πρέπει να λένε οι άλλοι ότι αμαρτάνει επειδή λέει ψέματα (Προς Ρωμαίους, 3.7: εἰ δὲ ἡ ἀλήθεια τοῦ θεοῦ ἐν τῷ ἐμῷ ψεύσματι ἐπερίσσευσεν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ, τί ἔτι καγὼ ὡς ἁμαρτωλὸς κρίνομαι;). Μας λέιε λοιπόν ο Απόστολος Παύλος ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό η Εβραίοι δεν το δέχθηκαν όμως ποτέ. Αρνήθηκαν να πιστέψουν στις απάτες, έστω και εάν οι απάτες αυτές σκοπό είχαν να δοξάσουν το όνομα του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Κύριε Ραββίνε, εσείς πιστεύετε στον Θεό και εγώ όχι. Δεν πιστεύω ότι καμία υπερφυσική δύναμη έδωσε στον Ιραήλ ένα οικόπεδο κάπου για να ζει, πιστεύω όμως ότι τα 20.000 τερταγωνικά χιλιόμετρα που τώρα έχει το Ισραήλ είναι ελάχιστα, μόλις το 1/7 της Ελλάδος ! Σαν ένας μεγάλος λαός συνεχόμενα υπό διωγμό, με τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα, ο Ισραήλ πρέπει να αποκτήσει ένα κράτος μεγαλύτερο από αυτό το οποίο έχει τώρα. Αυτή είναι η άποψή μου. Οι σημερινοί Εβραίοι είναι γνήσιοι συνεχιστές μίας αρχαίας παράδοσης, μίας αρχαίας φιλοσοφίας, συνεχιστές των αρχαίων Ιουδαίων, Ελλήνων, Σαμαριτών, Ρωμαίων, Ιδουμαίων, Αιγυπτίων, Ιττουραίων και άλλων που έγιναν πιστοί στον ένα Θεό του Μωϋσή, και ως τέτοιοι δικαίωμα πρέπει να έχουν σε ένα μεγαλύτερο και ασφαλέστερο κράτος. Ο Ιουδαϊσμός και ο Ελληνισμός διδάσκουν την συμβίωση και συνύπαρξη και πρέπει να έχουν μέλλον και να αυξηθούν, και να προκόψουν. Μέλλον δεν πρέπει να έχουν όσοι διδασκουν το μίσος και τη γενοκτονία άλλων, όσοι διδάσκουν ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν την μόνη αλήθεια, και ότι όλοι οι άλλοι θα πάνε στην κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. Καλέ μου κύριε Ραββίνε, η γραμμική Β στην κρήτη είναι Ελληνική γλώσσα. Προυπήχε η γραμμική Β της εποχής συγγραφής της ΠΔ, άρα υπήρχε και το ελληνικό στοιχείο εκεί από παλιά. Γενικά αγαπητέ μου, αν εξετάσουμε τους εμφύλιους ανάμεσα σε Ελληνικές φάρες μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των Ελλήνων είναι οι Έλληνες. Εάν δώσουμε έμφαση σε όλες τις συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων οι οποίες αναφέρονται στα βιβλία των Μακαβαίων αλλά και σε άλλες πηγές, θα καταλάβουμε πολλά άλλα, που δεν έχουμε μελετήσει ούτε οι Έλληνες ούτε οι Εβραίοι. Πάντα εκείνη την εποχή αγαπητέ μου υπήρχαν κάποιοι Εβραίοι που ήταν στο πλευρό κάποιων Ελλήνων, πάντοτε, και πάντοτε σχεδόν είχαμε εμφυλίους εκείνη την εποχή, Έλληνες μαζί με κάποιους Εβραίους εναντίον άλλων Ελλήνων και Εβραίων. Υπάρχαν τότε κάποιου είδους κόμματα ας πούμε, μεικτά, Εβραιοελληνικά ή πεστε τα Ελληνοεβραϊκά να θέλετε, και τώγονταν μεταξύ τους, μέχρι που ήρθε η ώρα από την πολύ φαγομάρα να παραδώσουν τα πάντα στους Ρωμαίους. Και τους Μακκαβαίους που τους ανεβοκατευάζουν ανθέλληνες κάποιοι δεν τους έχουν μελετήσει για να δουν ότι ζούσαν οι περισσότεροι σαν Έλληνες, είχαν φίλους Έλληνες, Ελληνικά ονόματα, και άλλα πολλά. Τα λέω αλλά κανείς δεν με ακούει κύριε Ραββίνε, δεν διαβάζουν τι λέτε εσείς ή εγώ, ούτε τις πηγές διαβάζουν, υπάρχει διανοητικό κόλλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Οι επιθέσεις κάποιων Εβραίων ενάντια στους Σελευκίδες κύριε Ραββίνε γίνονταν με την συμμαχία και τα χρήματα Ελλήνων Πτολεμαίων και Ατταλιδών. Πίσω από κάθε επίθεση εναντίον Ελλήνων εκείνη την εποχή είναι κάποιοι άλλοι Έλληνες, και όχι οι Εβραίοι. Οι Εβραίοι πολλές φορές ήταν μισθοφόροι διαφορετικών Ελλήνων και σκοτώνονταν και αυτοί μεταξύ τους για τα συμφέροντα των Ελλήνων βασιλιάδων, ακριβώς όπως και οι Έλληνες και τόσοι άλλοι που ήταν υπόδουλοι και δεν είχαν καμία άλλη επιλογή από το να συμμετέχουν στους πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. Τζίμη, λές : και γιατί πήγαν και πούλησαν όπλα στους Τούρκους αφού είναι αδέλφια μας; Τζίμη, και τα αδέλφια ακόμα μερικές φορές μεταξύ τους κάνουν λάθη. Εδώ Τζίμη ολόκληρη συνοικία Ελλήνων Ρωμιών, το Φανάρι μέσα στην Πόλη το 1453 έκανε συμμαχία μυστική με τον Σουλτάνο και άνοιξε τις Πόρτες ! Δεν λεηλάτησαν ποτέ το Φανάρι οι Τούρκοι διότι ήταν συνεργάτες τους κατα την άλλωση της Πόλης. Τους έκαναν μάλιστα και άρχοντες τους Φαναριώτες αγαπητέ. Τζίμη, μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας πολλές φορές, ας αφήσουμε τους Εβραίους να κάνουν και αυτοί τα λάθη τους. Το θέμα είναι να μάθουμε και οι μεν και οι δε ΙΣΤΟΡΙΑ και να γίνουμε ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, διότι αν δεν συμμαχήσουμε αδελφικά, θα έρθει το τέλος και των δύο από το Ισλάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Ανώνυμε, 17 Σεπτεμβρίου 2010 5:36 μ.μ.
    οι Κρήτες και οι Ίωνες και οι Φοίνικες εκείνα τα χρόνια για τα οποία μιλάς είχαν ναυτικό και έκαναν συχνά επιδρομές σε χώρες και μέρη με σκοπό να αρπάξουν δούλους. Μην ξεχνάς πως εκείνη την εποχή το δουλεμπόριο ήταν σημαντικός τομέας της οικονομίας και πως τα ανθρώπια διακιώματα σχεδόν δεν υπήρχαν. Οι κοινωνίες τότε ήταν γεμάτες άθλιους δούλους. Οι Εβραίοι στην Παλαιά Διαθήκη κάνουν παράπονα πως οι Ίωνες αγόραζαν Εβραίους δούλους τους οποίους άρπαζαν διάφοροι γείτονές τους: Ιωήλ, 4.4.6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Ψευδογκάλια, πάντα μου άρεσαν οι Πόντιες. Χαίρομαι που δεν με έχεις ξεχάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Απελλή είσαι βαρεμένος εντελώ και αδιάβαστος. Το χωρίο στον Ισαία "και τους Ελληνας αφ ηλίου δυσμών τους κατεσθίοντας ισραήλ" υπάρχει μόνο στην μετάφραση των λεγομένων εβδομήνοντα, και όχι στο Εβραϊκό πρωτότυπο το οποίο αντί για Έλληνες αναφέρετε σε Φιλισταίους. Οι δε Ελληνικές μάχαιρες στον Ιερεμία δεν έχουν κανένα επίθετο στο εβραϊκό κείμενο, δηλαδή δεν είναι καν Ελληνικές. Το Ελληνικό κείμενο είναι πειραγμάνο από φανατικούς ανθέλληνες Χριστιανούς και δεν έχει σχέση στο συγκεκριμένο θέμα με το πρωτότυπο Εβραϊκό κείμενο. Η μετάφραση του Εβραϊκου στα Αγγλικά είναι η πασίγνωστη King James, να πας να αγοράσεις μία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Και η King James έχει λάθη, θα σου στείλω καλύτερη αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Απελλή ξύπνα, οι Ρωμαίοι σταύρωσαν τον Χριστό διότι ήταν επαναστάτης. Οι Εβραϊκές αρχές τότε δεν είχαν νομικό δικαίωμα να τιμωρήσουν με θάνατο κανέναν. Το Σλαβικό κείμενο του De Bello του Ιώσηπου δίνει λεπτομέρειες και για την σύλληψη από τον Πιλάτο 500 άλλων επαναστατών οπαδώ του Χριστού. Εβραϊκά χειρόγραφα του Ιώσηπου δίνουν και άλλες πληροφορίες. Ο ίδιος ο Χριστός στον Απ. Λουκά, 22.37 λέιε : "ο μη έχων πωλησατω το ιματιον αυτου και αγορασατω μαχαιραν." Νομίζεις ότι είπε στους δικούς του να αγοράσουν μαχαίρια για να πάνε να μαζέψουν ραδίκια:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Ανώνυμε 14 Σεπτεμβρίου 2010 9:18 μ.μ., ψάξε καλύτερα το ιστολόγιό μου και μην λες πράγματα που δεν είπα. Δεν έγραψα αυτά που λές. Η Μόλχο έγραψε για κάποιες χιλιάδες οι οποίες πήραν τα σπίτια και τις περιουσίες Εβραίων στη Θεσ/νίκη, και όταν από τις 50000 και βάλε Εβραίους επέστρεψαν μερικές εκατοντάδες, οι περισσότεροι αυτοί δεν μπόρεσαν να πάρουν πίσω τις πειρουσίες τους. Είδαν τους δικούς τους να λιώνουν και να πεθαίνουν, έμειναν και στο δρόμο. Ο μεγάλος δοσίλογος της Θεσ/νίκης ήταν ένας αρχιραβίνος (μάλλον από βλακεία), ψάξε να δεις στο ιστολόγιό μου το σχετικό βίντεο, είναι σε περασμένους μήνες. Πες και τι ξέρεις για τους συνεργάτες του Μέρτεν που αργότερα εγιναν μέχρι και πρωθυπουργοί. Κάποιοι γράφουν και γράφουν πράγματα τα οποία ποτέ δεν είπα. Και κάτι άλλο έχω να πω : Σαλόμ Ισραέλ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Α

    Σιδηρούντιε,

    "Απελλή είσαι βαρεμένος εντελώ και αδιάβαστος. Το χωρίο στον Ισαία "και τους Ελληνας αφ ηλίου δυσμών τους κατεσθίοντας ισραήλ" υπάρχει μόνο στην μετάφραση των λεγομένων εβδομήνοντα, και όχι στο Εβραϊκό πρωτότυπο το οποίο αντί για Έλληνες αναφέρετε σε Φιλισταίους"

    Να, γιατί δεν μου αρέσει πλέον ο διάλογος μαζί σου. Η προκατάληψη σου είναι τέτοια που δε σε αφήνει να καταλάβεις, ότι το σχόλιο που μου απέδωσες δεν ήταν δικό μου! Εγώ πάντα υπογράφω τα σχόλια μου.

    Είμαι βαρεμένος λοιπόν και εντελώς αδιάβαστος και αρκεί το κάθε τι που γράφεται εδώ για να το αποδώσεις κατευθείαν σε εμένα! Δεν νομίζω όμως να σου έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα. Η διαφορά μας θεωρώ ότι έγκειται μόνο στις διαφορετικές μας απόψεις και όχι στο επίπεδο των γνώσεων μας. Έτσι, εγώ τουλάχιστον, δε σε αποκαλώ αμόρφωτο και αδιάβαστο, αφού καταλαβαίνω πως το πρόβλημα σου δεν είναι τα πτυχία και η μόρφωση, αλλά η ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Β

    Παρεπιμπτόντως δε, τι άνιστόρητες αηδίες είναι αυτές που γράφεις και υπονοείς για τους Εβδομήκοντα;
    Τι θαρρείς ότι ήταν η μετάφραση της Π. Διαθήκης των Εβδομήκοντα ώστε να τη διαχωρίζεις από το εβραϊκο πρωτότυπο;
    Δε γνωρίζεις ότι αυτοί οι Εβδομήκοντα, τη μετάφραση των οποίων χρησιμοποιεί η Ορθόδοξος Εκκλησία, ήταν ελληνομαθείς Εβραίοι που μετέφρασαν την Π. Διαθήκη στα ελληνικά προκειμένου να την καταστήσουν κατανοητή στους Εβραίους της διασποράς που μιλούσαν όλοι τότε ελληνικά;
    Ήταν Ε-Β-Ρ-Α-Ι-Ο-Ι Σιδηρούντιε και βαθείς γνώστες και των δύο γλωσσών και δεν είχαν κανένα λόγο για να παραποιήσουν τίποτα. Ο δε αριθμός τους εγγυάται την προσοχή και τη σπουδή με την οποία έφεραν εις πέρας το έργο τους. Σημειωτέον δε, ότι η μετάφραση έγινε πριν ακόμη από τη γέννηση του Χριστού και δεν είχε αμφισβητηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. Γ

    Δυστυχώς, είσαι αμετανόητος. Το συμπεραίνω από την εμμονή σου να προσφέρεις ως αξιόπιστες διάφορες πηγές που από μόνη της απορρίπτει κάθετα η λογική.

    "Η μετάφραση του Εβραϊκου στα Αγγλικά είναι η πασίγνωστη King James, να πας να αγοράσεις μία" ή η προτροπή σου για την πηγή της Νεστλέ, μόνο γέλια προκαλεί.

    Δηλαδή τι προτείνεις; Να αφήσουμε τις Ορθόδοξες πηγές (Π.Διαθήκη-σε μετάφραση των 70 (ήταν 72 στην πραγματικότητα)- και Καινή Διαθήκη) που γράφτηκαν η πρώτη πριν από 2300 χρόνια και η αρχή της δεύτερης πριν από 1950 χρόνια; Για να διαβάσουμε τι; Όλα αυτά που μας προτείνεις ως δήθεν σοβαρές πηγές και που είναι όλα ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ αμφισβητήσεις και πλαστογραφήσεις σκοτεινών αιρετικών κύκλων με σκοπό την παραπλάνηση; Δεν θα πάρω Σιδηρούντιε.

    Διάβασε εδώ για τους 70:
    ://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1
    και
    http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/default.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Ρε ΑΠΕΛΛΗ Θεος φυλαξει!!!!

    Δεν εχεις ακουσει την παροιμια "Ειδε ο τρελλος τον μεθυσμενο και τον φοβηθηκε";
    Τι ειδους διαλογος ειναι αυτος μ' αυτον τον ανισσοροπο;
    Αυτος ζει στο καβουκι του. Ειναι σα να προσπαθησης να πεισης τον εμμισθο σαγιαν Κοεν/Galia για ενα προσφατο καταφανεστατο ειδεχθες εγκλημα που εκανε η ισραελοχαβουζα του. Θα σουρθη πισω απο τα υπογεια της χαβουζοπρεσβειας του, με τονους "χλαπατσας" να σε πειση οτι'
    "το μαυρο δεν ειναι μαυρο, αλλα στην ουσια ειναι ασπρο. Ο 'Πολεμος' ειναι 'Ειρηνη'. Η 'Αληθεια' στην ουσια ειναι το 'Ψεμμα'. Το 'πανω' ειναι 'κατω'. Ο Ηλιος ανατελλει απο την Δυση και τα πρωϊνα ειναι μια οφθαλμαπατη που εμεις οι αρνητες του κολοκαψιματος αρνουμεθα να παραδεχτουμε."
    Και αλλα Οργουελιανα παρομοια.
    Γι αυτο εχω πει οτι αυτους ειναι να τους παιρνης μονο στο ψιλο.
    Και ο "παραμορφωμενος" που προσπαθεις να συνομιλησης ειναι μια απο τις αποφυσεις τους.
    Αντε να τον πεισης για το ποιος ηταν πισω απο την τρομοκρατια της 11 Σεπ 2001 στην ΝΥ.
    (Εκεινης που τα κτιρια πεφτανε ....μονα τους).


    Αλλα ο χρονος ειναι αμιλεικτος και ο πελεκης της δικαιοσυνης ερχεται χωρις ουδεμιαν καθυστερηση.




    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Δ

    Έχω τις πανάρχαιες Ορθόδοξες πηγές μου και δεν περιμένω κανένα νεόκοπο και νεοφώτιστο προτεστάντη, ευαγγελικό ή πεντηκοστιανό να μου "ανοίξει" τα μάτια.
    Στις Ορθόδοξες πηγές έχουν βασίσει τη διδασκαλία τους και το έργο τους όλοι οι μεγάλοι Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διανθίζουν τους τόμους της "Φιλοκαλίας". Κρατά λοιπόν την Νεστλέ για σένα.

    Λες: "Ο ίδιος ο Χριστός στον Απ. Λουκά, 22.37 λέιε : "ο μη έχων πωλησατω το ιματιον αυτου και αγορασατω μαχαιραν."

    Αδυνατείς να κατανοήσεις τους συμβολισμούς του θείου λόγου.
    Αφού, ο ίδιος πάλι λέγει: "Έαν τις ραπίσει την δεξιά σου, στρέψον και την αριστερά" (Ωραίος επαναστάτης)
    ή προς τον Πέτρο έλεγε: "Μάχαιραν έδωκες μάχαιρα θα λάβεις".
    Πως λοιπόν συμπεραίνεις όλα αυτά τα κακόδοξα; Εκτός, αν ο μόνος σου σκοπός είναι να απαλλάξεις τους Εβραίους και να ενοχοποιήσεις τους Ρωμαίους, παρουσιάζοντας με ψεύτικους ισχυρισμούς τον Χριστό ως κοσμικό επαναστάτη. Παραβλέπεις λοιπόν την νίψη των χεριών του Πιλάτου και την επιμονή των Ιουδαίων στη Σταύρωση Του.

    Έπειτα, επικαλείσαι μια αλήθεια για να πείς ακόμη ένα ψέμμα. Λες ότι:"Οι Εβραϊκές αρχές τότε δεν είχαν νομικό δικαίωμα να τιμωρήσουν με θάνατο κανέναν"
    Καλά, κομίζεις γλαύκας εις Αθήνας;
    Μα για αυτό το λόγο πάνσοφε τον οδήγησαν στους Ρωμαίους μετά το στημένο Ιουδαϊκό δικαστήριο!!!! Αν μπορούσαν να εκτελέσουν μόνοι τους τον Ιησού θα το είχαν κάνει, αλλά δεν τους επιτρεπόταν.

    Τέλος, αφού τολμάς να λες αυτό, που ούτε ο Ραββίνος τόλμησε ανοιχτά να πει:

    "Λυπάμε που θα το πω, το θέμα του Αγίου Φωτός είναι μία μεγάλη απάτη αιρετικών Κακοδόξων και Ανορθοδόξων που παριστάνουν τους Ορθόδοξους και ναρκώνουν το Ελληνικό γένος με αγύτρικα κόλπα"

    Σου λέω να απευθυνθείς για τα παράπονα σου στην Ισραηλινή αστυνομία, στον Ισραηλινό Διοικητή της, στον Ισραηλινό Υπουργό και Πρωθυπουργό και να τους ρωτήσεις:
    "ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ; ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΕ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ;

    Αυτό να κάνεις Σιδηρούντιε και εμένα να με συγχωρήσεις που δεν θα σε ακολουθήσω στον πνευματικό σου κατήφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Όμαδεον

    Δεν έχεις άδικο, αλλά να μη θεωρεί ότι υπεκφεύγω. Διαβάζουν και άλλοι και δε γίνεται να μένουν αναπάντητες οι κακοδοξίες του που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Aγαπητέ ΑΠΕΛΛΗ,

    Στο τελευταίο σου σχόλιο έγραψες:
    "Διαβάζουν και άλλοι και δε γίνεται να μένουν αναπάντητες οι κακοδοξίες του που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις."

    Σ'αυτό συμφωνώ μαζί σου απόλυτα, επομένως επανέρχομαι:

    1) Σχετικά, με το 'Άγιο Φως' φαίνεται πως δεν κατάλαβες τί εννοούσα. Αλλά τί να κάνουμε, δεν περιμένω κάτι περισσότερο, από άτομα που βάζουν τα συναισθήματα τους πάνω από την ορθή λογική...

    Στο ξαναλέω λοιπόν πιο ξεκάθαρα: Ακόμα και αν ο ίδιος ο Ιησούς ή οποιοσδήποτε άλλος έκανε 'θαύματα', αυτή του η ικανότητα δεν φανερώνει από μόνη της πως ο Θ-ός είναι με το μέρος του, αν αθετεί τον Νόμο και το Λόγο του Κυρίου! Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό είναι δοκιμασία για τους αληθινούς πιστούς.

    Πρόσεξε τί γράφει το Θεόπνευστο Δευτερονόμιο (13:1-4): "Προσέξτε να εφαρμόζετε όλα τα λόγια που Εγώ σας διατάζω, δεν θα προσθέσετε ούτε θ'αφαιρέσετε τίποτε απ'αυτά. Αν παρουσιαστεί ανάμεσα σας κάποιος 'προφήτης' ή ονειροκρίτης και σας δώσει ένα σημείο ή κάνει κάποιο θαύμα και το σημείο ή το θαύμα πραγματοποιηθεί, με σκοπό μετά να σας προσκαλέσει ν'ακολουθήσετε και να λατρεύσετε άλλους θεούς, που δεν τους γνωρίζετε, μην τον ακούσετε εκείνο τον 'προφήτη' ή τον ονειροκρίτη, γιατί ο Κύριος, ο Θ-ός σας, θέλει να σας δοκιμάσει για να δει αν Τον αγαπάτε με όλη την καρδιά σας και μ'όλη την ψυχή σας..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.