16/9/10

Αποστασιοποιείται το Πατριαρχείο από την πρόθεση τέλεσης λειτουργίας στην Αγία Σοφία

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιτίθεται στην πρόθεση των ορθοδόξων των ΗΠΑ να βρεθούν την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, για λειτουργία στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του, δηλώνοντας αποστασιοποιημένο από τη συγκεκριμένη ενέργεια στις τουρκικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι για την Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, προγραμματίστηκε μετάβαση στην Κωνσταντινούπολη περίπου 250 Ελλήνων ορθοδόξων των ΗΠΑ, μελών της Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ενορίας, Κρις Σπύρου, προκειμένου να τελέσουν θεία λειτουργία μέσα στον χώρο της Αγίας Σοφίας.http://www.tovima.gr


Ο Γ. Πεταλωτής για την Αγία Σοφία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της Παγκόσμιας ενορία της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου να πραγματοποιήσει λειτουργία στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε: «Είναι ένας ιδιωτικός φορέας, εμείς ασχολούμαστε με ό,τι κάνει η κυβέρνηση». Εξ άλλου, για το ίδιο θέμα ο Υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι τα "θέματα εκκλησιαστικής τάξης είναι αρμοδιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου" και προσέθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση “βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο”, υπογραμμίζοντας πως “οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις απόψεις του σε αυτά τα θέματα”.
© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

39 σχόλια:

  1. Πηγαίνουν, λέει, 17/9, ανήμερα της Αγίας Σοφίας και των κορών αυτής, Αγάπης, Πίστεως και Ελπίδας.

    Δεν γνωρίζουν ότι η Αγία Σοφία αυτή, δεν έχει καμμία σχέση με "την Υπάτην Σοφίαν του Ένσαρκου Λόγου του Θεού" (όπως είναι το πλήρες όνομα του Ναού), ο οποίος εόρταζε πάντα την 23ην Δεκεμβρίου;

    Αυτό και μόνον είναι ένα δείγμα της προχειρότητας και έλλειψης σοβαρότητας του στόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ..."

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΟΠΩΣ ΤΟ
    ΓΑΡΓΑΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ.
    "ΜΙΛΙΕΤ"ακαθαρτοι,υποτακτικοι,
    στους ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ.
    ΤΟ γραφει ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
    Η.ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΗΝ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟΝ Α ΠΑΓΚ ΠΟΛΕΜΟ,ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ,
    "Τα Μυστικα του Βοσπορου"
    ο γερουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την αναφορά σχολιαστή:

    "Ο Χένρυ Μοργκεντάου («Η δολοφονία ενός έθνους" Νέα Υόρκη 1974) επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των αρμενικών σφαγών ήταν παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και εναντίον των Ελλήνων.
    [...]
    "Ο Μοργκεντάου εκτός από τη συμβολή του στην ανάδειξη του εγκλήματος, αποτέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής Αποκατάστασης Προσφύγων που περιέθαλψε τους επιζώντες απογόνους των θυμάτων"

    http://malkidis.blogspot.com/2010/04/blog-post_6356.html
    -Ο Φάνης Μαλκίδης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη μελέτη των γενοκτονιών-

    Περισσότερες πληροφορίες για τον Αμερικανό Πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη,
    Henry Morgenthau, ο οποίος έκανε ΠΡΩΤΟΣ λόγο για την Ελληνική Γενοκτονία και ενεργά προσπάθησε, δυστυχώς ανεπιτυχώς, να εμποδίσει τη γενοκτόνο στάση του επίσημου Τουρικού κράτους :

    http://www.greek-genocide.org/ambassador_morgenthaus_story.html

    και απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ "The Morgenthau Story", (2008)
    για την Αρμενική και την Ελληνική Γενοκτονία:
    http://www.youtube.com/watch?v=bfiDnoF4zJc

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως η Αγία Σοφία δεν γιορτάζει στις 17 Σεπτ,αλλά δεν πειράζει.Και ναι,η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιωτική και ιδιωτική πρέπει να παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η "πρωτοβουλία" αυτή είναι ανόητη το λιγότερο!Εντελώς ανεδαφική,χωρίς ουσίας και με αντικειμενικό στόχο κανενός οφέλους...μόνον έναν ηλίθιο τσαμπουκά!Αν δεν είναι στημένη από ανθελληνικούς κύκλους τότε η "πρωτοβουλία" αυτή είναι εντελώς ανόητη!Σκεφτείτε οι Τούρκοι να διεκδικήσουν τα ίδια μετά σε τζαμιά που βρίσκονται στην Ελλάδα...δεν είναι μόνο αυτό βέβαια!Απλώς πρόκειται για έναν ηλίθιο ψευτοτσαμπουκά κάποιου αποτυχημένου που θέλει να αποκτήσει υστεροφημία στην καλύτερη περίπτωση,γιατί στην χειρότερη είναι έργο ανθελληνικών κέντρων.
    Το Πατριαρχείο στο θέμα αυτό έχει δίκηο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όσο για το ότι θα πάνε στις 17/9 νομίζοντας ότι την μέρα αυτή γιόρταζε η Αγία Σοφία,δείχνει μεγάλη αγραμματοσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αμα θελουνε τζαμια στην Ελλαδα τα μεμετια,τοτε απο κοτετσι που την εχουν τωρα την Αγια Σοφια του Θεου,να την κανουν εκκλησια και να υπαγεται στην εκκλησια της Ελλαδος.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗ ΧΤΙΣΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΔΕ ΤΗ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΟΥΡΚΟΙ.ΗΤΑΝΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.Τα μεμετια τη κατεχουν.Δε την εχουν.Αυτο να το βαλουν καλα στο μυαλο τους ολοι οι αθρησκοι και απατριδες τυχοδιωχτες.Τι..??Δεν ειναι ετσι?Τα ιδια ισχυουν και για τη Παναγια τη Σουμελα.Ελληνες τη χτισανε και εκεινη,του Ποντου!"Παλι με χρονια με καιρους,παλι δικα μας θα 'ναι" ειχε πει καποιος, ο οποιος ξερουμε ολοι ποιος ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χахаха λες και θα μπορούσε το ελληνικό (κατ'επιφαση) κράτος να στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.Εδω οι τουρκογενεις κανουν κομμα στην Ελλάδα, η Τουρκία φταρνίζεται και η Ελλάδα παθαίνει πνευμονία. Αν δεν τους στηριξουν οι ΗΠΑ θα υπάρξουν παρατράγουδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ολοι εργαζονται συστηματικα για το μεγαλο στοχο
    ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα βλέπει κανείς καθαρά τι βρωμερό ρόλο παίζουν οι γελοίοι ομαδεονοτζίμηδες. Σε τέτοιου είδους θέματα δεν κάνουν ΠΟΤΕ σχόλια. Άλλος είναι ο ρόλος τους.


    Εγώ δεν καταλαβαίνω πού βασίζεται ο Σπύρου και λέει ότι θα πάει την Τουρκία στο ΕΔΑΔ. Μήπως λαϊκίζει και γιατί; Δεν είναι πια, απ' όσο γνωρίζω, ενεργός πολιτικός, ώστε να χρειάζεται ψήφους.

    Μήπως κάτι "αμερικανάκια", που μπήκαν κι έγραψαν τις προάλλες, μπορούν να μας διαφωτίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιστεύω ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνουν ποτέ ξανά κανενός είδους θρησκευτικές τελετές. ΟΧΙ δεν είμαι τουρκος πράκτορας, αριστερός χιμπαντζής κτλ κτλ. Είναι λενα μνημίο που πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία από οποιαδήποτε όχληση. Άσε που ανοίγουμε επικίνδυνες πόρτες μιας και παλιά οθωμανικά τζαμιά έχουμε αρκετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η επίσημη σελίδα γιά τήν απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας:
    freeagiasophia

    Οταν οι Τούρκοι διεκδικούν Θράκη, Αιγαίο, έχουν πάρει τή μισή Κύπρο, ας διεκδικήσουμε κι εμείς τόν ιερότερο ναό, σύμβολο της Ιστορίας καί του λαού μας.

    Ο τρόπος πού αντιμετωπίζεται τό θέμα από τό κράτος καί τούς νεοραγιάδες δείχνει δειλία, ατολμία καί υποταγή.

    Ραγιάδες θά είμαστε των Τούρκων γιά άλλα 100 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ fstav

    Ας "διεκδικήσουμε" πρώτα τα Ίμια. Ας πετάξουμε έξω το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Ας επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ν.μ. Ας στερεώσουμε την κυριαρχία μας στην Θράκη. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. Την Αγία Σοφία δεν μπορείς να την διεκδικήσεις. Καλώς ή κακώς ευρίσκεται επί τουρκικού εδάφους. Και να επιτρέψουν μία λειτουργία, πάλι τίποτε δεν αλλάζει. Θα γυρεύουν ασφαλώς ανταλλάγματα, όπως κάνουν και με την Παναγία Σουμελά.

    Για να διεκδικήσεις την Αγιά Σοφιά, πρέπει να διεκδικήσεις ολόκληρη την Πόλη. Διαφορετικά δεν έχει νόημα, δεν αλλάζει τίποτε. Μην παρασύρεσαι από συναισθηματισμούς.

    Οι τυχοδιωκτισμοί του Σπύρου μπορεί να εκληφθούν και σαν προβοκάτσια και να έχουμε την συνέχεια των Σεπτεμβριανών του 1955. Γι αυτό ο Πατριάρχης έσπευσε να πάρει αποστάσεις. Σαν να ακούω στ' αυτιά μου το καρδιοχτύπι του. Ξέρει αυτός, μην αμφιβάλεις καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ενα ξύρισμα στο πατριάρχη αφού δεν θέλει την Αγιά Σοφιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξύρισμα από ιεράρχης δεν του αξίζει αν λέει τέτοια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην κάνετε χαρούλες , δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο ..
    Εδώ δεν τόλμησαν να κάψουν το κοράνι , μια χούφτα θα τα βάλουν με το βαθύ κράτος της Τουρκίας?
    θα είμαστε για πάντα ραγιάδες. Οσο για τον Πατριάρχη ξέρει να κρατάει πισινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7:44 και 7:47,

    είστε απλά ανίδεοι και αξιοθρήνητοι.

    Αν καταλάβετε γρι από το Πρωτόκολο της 31ης Ιανουαρίου, 1836, ίσως να αρχίσετε να καταλαβαίνετε (αν λέμε...) ότι το νεοιδρυθέν κρατίδιο με το όνομα "Ελλάς" είναι ένα προτεκτοράτο, με αποκλειστικό στόχο την συρρίκνωση της Ρωμαιοσύνης.

    Oι αμερικανιές του κατ' όνομα "ομογενή" μόνο βλάπτουνε τα συμφέροντα, τόσο των Ρωμηών της Τουρκίας, όσο και των Ελλαδιτών.

    Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

    "Toujours entendu que, seront consideres des-a-present commes Hellenes, et prendront rang dans la categorie de ceux qui profiteront du droit d'emigration:-1)Tous les Grecs natifs du Territoire Ottoman, qui ont emigre avant le 16 Juin, 1830, et qui ne sont pas retourne en Turqie pour s'y etablir: 2) Les Grecs a qui le droit d'emigration a ete accorde par le Protocole du 16 Juin, 1830, et qui ont emigre entre la date du dit Protocole et le 9 Decembre, 1835, jour ou la Carte de la frontiere a ete remise a la Porte; pourvu toujours qu'ils aient rempli les conditions requises a cet egard par le present Acte". State Papers 1836-1837, The Foreign Office, vol. 25, p. 792.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Σκεφτείτε οι Τούρκοι να διεκδικήσουν τα ίδια μετά σε τζαμιά που βρίσκονται στην Ελλάδα..."



    ΠΡΟΣΕΞΤΕ!

    Δεν είναι της ίδιας σημασίας!

    Την Αγία Σοφία της Πόλης, στο Ισλάμ, θα μπορούσαμε να την αντιστοιχήσουμε ίσως, με κπ τζαμί της Μέκκας ή των Ιεροσολύμων(υποτίθεται ότι εκεί έχουν οι μουσουλμάνοι κπ μεγάλο προσκύνημα μετά την Μέκκα).Όχι με τζαμί της οποιασδήποτε πόλης και μάλιστα ευρωπαϊκής, που είχε τη δυστυχία να βρεθεί υπό οθωμανική κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aurio prepi na einai sofias-agapis-elpidas me to palio imerologio gia ayto pane ayrio
    ( apantisi ston anonimo:
    16 Σεπτεμβρίου 2010 1:13 μ.μ.)

    Asxeto alla ayto to xerete ;

    ΦΕΚ B 867 - 10.07.2006

    http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=el

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. επιθετική ρεαλιστική πολιτική πολιτική έναντι της τουρκίας και κάθε εχθρού της Ελλάδας υπάρχει κάποιος με @@@@@ να ασκήσει; όλα τ άλλα ακουγονται κακορίζικα. η ελλ΄δα παρά τα χάλια που βρίσκεται έχει ισχυρούς άσσους στο μανίκι της.
    γιατί ρε μάγκες εδώ μέσα είναι κακή η πρωτοβουλία αυτή.
    εδώ ήρθαν στη ραφήνα και παίρνουν θράκη και μισο αιγαίο από τα καθίκια που μας κυβερνάνε και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στην αγιά σοφιά;
    άντε ρε από δω πέρα κιοτίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ξαναέγραψα και χτες προχτές. Σικέ μου φαίνεται η φάση με τον Σπύρου. Όπως αντιτάχτηκα έντονα στην Λειτουργία στον Πόντο το ίδιο και τώρα. Ή έχουμε τα κλειδιά και κάνουμε ό,τι θέλουμε όταν και όπως θέλουμε, ή να σταματήσουμε την διαφήμιση του νταβατζή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σαφώς και δεν είναι της ίδιας σημασίας αλλά οι Τούρκοι θα το εκμεταλλευόντουσαν διπλωματικά!Τελικά τίποτε από αυτά δεν θα γίνει,για περισσότερα εδώ:http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_301.html
    Όλοι μας θέλαμε να δούμε την Αγία Σοφία να λειτουργεί,αλλά το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένας καθαρός τσαρλατανισμός ή αφέλεια!

    Έλεος με την Ρωμαιοσύνη κάποιοι ή μάλλον κάποιε!Σήμερα είμαστε Έλληνες είτε το θες είτε όχι!μια μικρή περίοδο ονομαστήκαμε Ρωμιοί,με ελληνικά όμως όλα τα άλλα!Η βλάκώδης και εντελώς ανιστόρητη ρωμαιολαγνεία είναι προβληματική!Το ξαναλέω ο Ρωμανίδης έλεγε χοντράδες στα "ιστορικά" του βιβλία αντάξιες μόνο των νεοπαγανιστικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά κάνει και ο Σπύρου, καλά κάνει και ο Πατριάρχης !!!

    Ο οποίος Πατριάρχης είναι μαζί με τους Ρωμιούς της Πόλης και της υπόλοιπης Τουρκίας, όμηρος των ισλαμοκεμαλιστών και βρίσκεται εκεί για να μπορέσει να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί και όχι για να κάνει ηρωισμούς και να γίνει ένα ακόμα θύμα των Τούρκων.

    Η ανακοίνωση της "Παγκόσμιας Ενορίας" για την λειτουργία της 17ης Σεπτεμβρίου έχει βγει παληότερα και τότε -όπως και τώρα- καλώ όσους μπορούν να πάνε στην Πόλη και ας μην αφήσουν οι Τούρκοι να πραγματοποιηθεί.
    Για άλλη μιά φορά οι ισλαμιστές που είναι σε αγαστή συνεργασία με τους στρατιωτικούς, θα εκτεθούν στα μάτια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
    Μπροστά στο τίποτα των κυβερνώντων, αυτό είναι κάτι θετικό !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 11:37, βλακώδης είναι ο τρόπος που γράφεις, χωρίς επιχειρήματα. Διάβασε το πολεμιστήριο σάλπισμα, του Κοραή, το παραπάνω πρωτόκολο (ολόκληρο), που παρέθεσα, κι έλα να μας πεις λιγότερο "βλακώδη" επιχειρήματα.

    Έλεος με τους φασίστες εδώ μέσα...έλεος ειλικρινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Για να διεκδικήσεις την Αγιά Σοφιά, πρέπει να διεκδικήσεις ολόκληρη την Πόλη."
    Ρε φιλε ητανε ωραιο αυτο που ειπες.Εμενα παντως μου αρεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @sapphire

    15 αιώνες φέραμε επίσημα αυτή την ονομασία, και άλλους 4 αιώνες έφεραν αυτή την ονομασία οι υπόδουλοι στους Τούρκους Χριστιανοί, απομεινάρια του Βασιλείου των Ρωμαίων. Και να υπογραμμίσω ότι πουθενά δεν υπάρχει το λήμμα Ρωμηός/Ρωμιός, αλλά μόνο στην προφορική Παράδοση. Ρωμαίοι αυτοπροσδιοριζόμαστε, όπως και οι παρακάτω (δες τί λέει ο ομογενής για την γλώσσα μας...):
    http://www.youtube.com/watch?v=VAULHO_sTxc

    Κούλαρε λίγο, και αν δεν γουστάρεις απόψεις άλλων, απλά μην τις διαβάζεις, εφόσον έχεις ήδη εκφράσει διαφωνίες.

    Αν ΔΕΝ γουστάρεις τις απόψεις, και συνεχίσεις να γράφεις έτσι τραμπούκικα, θα υποστείς τις συνέπειες μιας ανάλογης αντίδρασης.

    Αν έχεις πρόβλημα με την ιστορική αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γνωστε-αγνωστε
    16 Σεπτεμβρίου 2010 9:35 μ.μ.
    16 Σεπτεμβρίου 2010 11:56 μ.μ.
    17 Σεπτεμβρίου 2010 1:15 π.μ.
    δηλαδη οποιος δηλωνει Ελληνας και οχι "Ρωμαιος" αυτοματως γινεται "φασιστας";
    "Βγαλε τη σκουφια σου και βαρα μας".Κοιτατε ποιος μιλαει για φασισμο.Αυτος που ενυπνιαζεται την ανασυσταση του ανατολικου Ρωμαϊκου κρατους.Ο εχων αυτοκρατορικα οραματα, ηγουν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ.
    Και σταματα να μας αποκαλεις κοροϊδευτικα "Ελλαδιτες".Εμεις τουλαχιστον κατασταλαξαμε στο τι ειμαστε.Κοιτα να κανεις και εσυ το ιδιο.Που ξεκινησες την σταδιοδρομια σου σαν Ελληνας, στην συνεχεια ανακαλυψες οτι εισαι Ρωμαιος και αυριο-μεθαυριο μπορει να καταληξεις οτι εισαι Σλαβος.
    Σου το'πα και παλιοτερα αλλα δεν το ελαβες υπ'οψιν σου.Θα το επαναλαβω λοιπον για αλλη μια φορα, μηπως τωρα το καταλαβεις.
    "ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΡΩΣΣΙΑ".
    Και ο,τι καταλαβες, καταλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μην ασχολείστε μαζί του,απλά είναι από τους φανατικούς του Ρωμανίδη...δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν το όνομα από την ουσία,παίρνουν στοιχεία άσχετα μεταξύ τους τα παρερμεινεύουν και με με μπόλικη ιδεοληψία βγάζουν ό,τι θέλουν.Κάνουν ότι δηλαδή και οι νεοπαγανιστές,αμφότεροι επικίνδυνοι αμφότεροι γραφικοί!Οι Ρωμαίοι πατρίκιοι....χαχαχαχαχα (δε φείδονται δε να καταφύγουν σε βαρύτατο ανθελληνικό,μπείτε στη σελίδα τους,διαβάστε κανένα παρανοϊκό και εντελώς ανιστόρητο βιβλίο του Ρωμανίδη και θα καταλάβετε...είναι το ίδιο φανατικά και ανιστόρητα με του νεοπαγανιστή Ρασσιά,μόνο που δεν περιέχουν τόσο μίσος και τρέλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ 16 Σεπτεμβρίου 2010 10:44 μ.μ.

    Μην γράφεις πράγματα που δεν ξέρεις. Σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, η 17/9 είναι η σημερινή 30/9.

    Το θέμα έληξε. Δεν θα τελεστεί η Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ζαφειρη για μενα αυτοι οι ανθρωποι αποτελουν την αλλη οψη του νομισματος της Ελληνοφοβιας και του εθνομηδενισμου.Οι αποψεις τους τελικα δεν διαφερουν σε τιποτα απο τα τσιτατα της Ρεπουση, του Ηρακλειδη, του Λιακου, της Φραγγουδακη και γενικως απο ολο το "εκσυγχρονιστικο" σκυλολοϊ της εποχης Σημιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολύ σωστά τόσο αυτοί όσο και οι νεοπαγανιστές είναι η άλλη όψη του νομίσματος των ρεπουσοδραγώνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι άνθρωποι αυτοί, θέλουν απλά να κάνουν μια προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία.
    Μόνο μια προσευχή σύμφωνα με τη θρησκεία.. Ποιό είναι το επιλήψιμο;
    Οσο για τον φόβο που εκφράζεται ότι οι Τούρκοι μπορεί να ζητήσουν τα ίδια με τα τζαμιά τους εδώ, υπάρχει μια διαφορά. Οι Τούρκοι ήρθαν ως κατακτητές και έχτισαν τζαμιά εδώ. Ενώ η Αγία Σοφία ήταν Ορθόδοξος ναός που εκείνοι κάνανε τζαμί για χρόνια. Είχαν μάλιστα σκεπάσει τους Ευαγγελιστές με μουσουλμανικά σύμβολα, τα οποία υπάρχουν ως σήμερα. Οταν ένας Ελβετός στα τέλη του 19ου αιώνα, ανακάλυψε ότι είχαν σκεπαστεί θαυμάσια βυζαντινά ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας με ..ασβέστη, άνοιξε το θέμα για λόγους φιλοτεχνίας και τότε οι Τούρκοι, αποφάσισαν να τα αποκαλύψουν και να τα καθαρίσουν. Μετά την έκαναν μουσείο προς εκμετάλλευση, γιατί είδαν ότι ήταν προσοδοφόρο.
    Η Αγία Σοφία είναι εκκλησία χριστιανική και πρέπει να ανοίξει για τους χριστιανούς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Οι άνθρωποι αυτοί, θέλουν απλά να κάνουν μια προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία.
    Μόνο μια προσευχή σύμφωνα με τη θρησκεία.. Ποιό είναι το επιλήψιμο;
    Οσο για τον φόβο που εκφράζεται ότι οι Τούρκοι μπορεί να ζητήσουν τα ίδια με τα τζαμιά τους εδώ, υπάρχει μια διαφορά. Οι Τούρκοι ήρθαν ως κατακτητές και έχτισαν τζαμιά εδώ. Ενώ η Αγία Σοφία ήταν Ορθόδοξος ναός που εκείνοι κάνανε τζαμί για χρόνια. Είχαν μάλιστα σκεπάσει τους Ευαγγελιστές με μουσουλμανικά σύμβολα, τα οποία υπάρχουν ως σήμερα. Οταν ένας Ελβετός στα τέλη του 19ου αιώνα, ανακάλυψε ότι είχαν σκεπαστεί θαυμάσια βυζαντινά ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας με ..ασβέστη, άνοιξε το θέμα για λόγους φιλοτεχνίας και τότε οι Τούρκοι, αποφάσισαν να τα αποκαλύψουν και να τα καθαρίσουν. Μετά την έκαναν μουσείο προς εκμετάλλευση, γιατί είδαν ότι ήταν προσοδοφόρο.
    Η Αγία Σοφία είναι εκκλησία χριστιανική και πρέπει να ανοίξει για τους χριστιανούς. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και Γρηγόριος ο Ε' ήταν 'αντίθετος' με την επανάσταση του 1821! Και λοιπόν;

    Ο Σπύρου είναι πατριώτης και όποιος έχει ασχοληθεί ελάχιστα με το Μακεδονικό το γνωρίζει πολύ καλά.

    Αυτή την ρημάδα την αρχή της αμοιβαιότητας πότε θα την επικαλεστούμε άραγε στις διεθνείς μας σχέσεις;

    Τζαμί στον Βοτανικό εσείς; Αγιά Σοφιά εμείς. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κυρία Ελινα, να ανοίξει για τους Χριστιανούς για Μία μόνο Λειτουργία ή για πάντα; Αν πρόκειται για μία και τέλος, πάλι νερό στο μύλο του Οσμανλή θα ρίξουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το τζαμι στο Βοτανικο θα χτιστει με κεφαλαια της μεγαλης φιλης των κωλοαμερικανων της Σαουδικης Αραβιας.Καμια σχεση οι Τουρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. α)Προσευχή;με παπά;αυτό λέγεται ακολουθία μην κοροιδευόμαστε!Και τα περί γενικών προσευχών πολύ οικουμενισμός και πανθρησκεία μου κάνει!δεν είναι ορθόδοξος όρος αυτός...Επίσης "παγκόσμια ενορία";τι θα πει αυτό;γι'αυτό λέγεται εν-ορία!και όχι υπερορία!γιατί έχει όρια,δεν είναι παγκόσμια!το όλο θέμα είναι ο τσαρλατανισμός του Σπύρου!ούτε πατριώτης ούτε τίποτα τέτοιο!είναι φανερό δε από την φρασεολογία που χρησιμοποιεί ότι απέχει παρασάγγας από το ορθόδοξο πνεύμα και την ελληνικότητα!Χαζοαμερικανιές πάει να κάνει προς ίδιον όφελος!Η επιχειρηματολογία σου κ.Γαληνού δεν θα βρει ευήκοα ώτα στην προπαγάνδα του τύπου και τα επιχειρήματα της Τουρκίας θα περνούσαν!Επίσης αν ζητούσαμε οι χριστιανοί λειτουργίες κτλ τότε και οι μουσουλμάνοι θα ζητούσαν να κάνουν κι αυτοί τις προσευχές τους.
    β)Για τις καταθλιπτικές ανιστορισίες περί Γρηγορίου του Ε':διάβασε καλύτερα ιστορία φίλε και όχι μόνο τι λένε μερικοί νεοπαγανιστές και ακροαριστεροί!Ο Γρηγόριος ο Ε' είχε τεράστια εθνική προσφορά και ήταν και Φιλικός,στήριξε όσο μπορούσε το θέμα της Επανάστασης,ο δε περίφημος αφορισμός ήταν σαφώς για το θεαθήναι τοις ανθρώποις όπως ο ίδιος είπε σε γράμμα στον Υψηλάντη!ταυτόχρονα όμως έπρεπε να φερθεί και με σωφροσύνη!ανόητοι ηρωισμοί θα οδηγούσαν σε σφαγή όλον τον κωνσταντινουπολίτικο και μικρασιατικό ελληνισμό!μάθε τι γινόταν τις μέρες εκείνες στην Πόλη!έλεος πια με τον κάθε ανιστόρητο!ακούτε μια βλακεία και με μίσος την αναπαράγεται
    γ)Περί τζαμίου:ήταν ηλιθιότητα να δεχτούμε να γίνει με χρήματα της εξτρεμιστικής Σ.Αραβίας (γεια σου Τζιμάρα...),Εμείς έπρεπε να το κάνουμε για να το ελέγχουμε κιόλας!Η πολιτική της Σ.Αραβίας στην χώρα μας είναι επικίνδυνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ saphire
    Τι επιχειρήματα είχε η Τουρκία, εκτός από το¨"δεν θέλω, δεν αφήνω να γίνει.."
    Και αυτό έκανε τελικά. Δεν άφησε να γίνει.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.