21/9/10

Ο κ. Αλεξ Ρόντος ξανά στο διπλωματικό προσκήνιο

Ο υπουργός κ. Δ. Δρούτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «θεσμική θέση» αλλά τον χαρακτήρισε «βαθύ γνώστη των Βαλκανίων»

O κ. Δ. Δρούτσας επιβεβαίωσε προχθές από τη Νέα Υόρκη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο Αλεξ Ρόντος, επί χρόνια συνεργάτης του κ. Γ. Παπανδρέου , έχει ρόλο στο Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε δημοσία ότι «ο κ. Ρόντος είναι πολύ καλός γνώστης της περιοχής των Βαλκανίων.Υπήρξε και στο παρελθόνσυνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών». Και παρά το γεγονός ότι επέμεινε ότι «δεν έχει καμία θεσμική θέση,δεν υπάρχει καμία θεσμική συνεργασία με τον κ. Ρόντο» πρόσθεσε με νόημα: «Αν μπορούν άτομα όπως ο κ. Ρόντος ή και άλλοι να μεταφέρουν τα ελληνικά μηνύματα, αυτό είναι ευπρόσδεκτο».

Σύμφωνα πάντως με αξιόπιστες πληροφορίες, ο άλλοτε στενότατος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών έχει επωμιστεί το βάρος να διερευνήσει τις προθέσεις της σκοπιανής πλευράς.

Ερωτηθείς δε για το αν η κυβέρνηση ασκεί «μυστική διπλωματία» στις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας (πΓΔΜ), ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε μυστική διπλωματία, ούτε παράλληλη διαδικασία. Εχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι οι διαπραγματεύσεις είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Εμείς, όμως, είμαστε της απόψεως ότι απευθείας επαφές με τη σκοπιανή πλευρά μόνο να βοηθήσουν μπορούν αυτή τη διαδικασία από τον ΟΗΕ». Και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά τόσο στις συναντήσεις του έλληνα Πρωθυπουργού με τον σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Γκρούεφσκι όσο και στις δικές του με τον σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι .

Επειτα μάλιστα από δημοσιεύματα του Τύπου, ο κ. Δρούτσας σημείωσε ότι συζητήσεις για το θέμα γίνονται και σε άλλα επίπεδα, όπως π.χ. μέσω των ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν σε επιτροπές οι οποίες ασχολούνται με το Σκοπιανό. Και ανέφερε χαρακτηριστικά τα ονόματα των κυρίων Μαριλένας Κοππά και Αννυς Ποδηματά , αλλά και των κκ. Σ. Λαμπρινίδη και Γ. Κουμουτσάκου. Επέμεινε όμως ότι όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων υπό τα Ηνωμένα Εθνη. Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μπει δημοσίως σε ονοματολογία, τονίζοντας πάντως ότι αν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση για το όνομα των Σκοπίων, αυτή θα πρέπει να γίνει.
http://www.tovima.gr/

3 σχόλια:

  1. «Βαθύς γνώστης των Βαλκανίων» και θα προσθέσω «της Μαύρης Θάλασσας», ο μυστικοσύμβουλος του αξεπέραστου Σακατσουκατζβίλι.... Δεν μας σώζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΚΙΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟΝΕ ΠΟΥΧΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦ... ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΒΡ..ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ακομα ευγενικη χορηγια του Κ.Ι.Σ. Μετα τον ομοθρησκο του Ισαακασβιλι που αιματοκυλησε τη χωρα του, ο κυριος Roddosς ανελαβε να βοηθησει τον...Ελληνορθοδοξο Γιωργακη! Το αποτελεσμα ειναι εγγυημενο. Θα παμε κατα Ισραηλ ακομα περισσοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.