15/9/10

Αλλάζει η αμυντική «βίβλος» της χώρας

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Σε αναθεώρηση του Εγγράφου Πολιτικής Εθνικής Αμυνας, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά το «δόγμα» της αμυντικής πολιτικής της χώρας, προσανατολίζεται η ηγεσία του Πενταγώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευ.Βενιζέλος έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να εξετάσουν τα σημεία εκείνα που χρήζουν αλλαγής, με σημαντικότερο εκείνο που καταργεί πλέον τον «από Βορρά κίνδυνο»και προτείνει να αναδιαταχθεί το στράτευμα με έμφαση στους κινδύνους «εξ ανατολών» και να προσαρμοστεί η αμυντική σχεδίαση της Ελλάδας στις νέες προκλήσεις ασφαλείας.

Η αναθεώρηση του Εγγράφου Πολιτικής Εθνικής Αμυνας έχει ήδη αρχίσει και θα σηματοδοτήσει σύμφωνα με τις ενδείξεις σημαντικές αλλαγές στον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό και στη Δομή Δυνάμεων, αλλά και στα εξοπλιστικά προγράμματα. Σκοπός είναι να μειωθεί το ανθρώπινο δυναμικό και να καταργηθούν μονάδες της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στον Στρατό Ξηράς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγνοηθούν απειλές όπως η λαθρομετανάστευση, αλλά η προστασία από αυτές εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερο προσωπικό.

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει σε αναθεώρηση του εν λόγω εγγράφου είχε φωτογραφίσει ο κ. Βενιζέλος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου με θέμα το νομοσχέδιο για την ιεραρχία και τις προαγωγές, με το οποίο ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δράσης της πολιτικής ηγεσίας από την ανάληψη των καθηκόντων της τον περασμένο Οκτώβριο. «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, οι κλάδοι, το ΓΕΕΘΑ και εν τέλει το ΚΥΣΕΑ, θα διαμορφώσουμε το πλήρες σχήμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Από μηδενική βάση θα περιγραφεί με αιτιολογημένο τρόπο ποιο είναι το μοντέλο Ενόπλων Δυνάμεων που θέλουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σήμερα ισχύει για τη Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων η απόφαση του ΚΥΣΕΑ του 2003. Το 2007-2008 έγινε μια προσπάθεια αλλαγής της, με αναθεώρηση των οροφών του προσωπικού προς τα πάνω, αλλά δεν προχώρησε.

Θα υπάρξει επίσης εξορθολογισμός στους εξοπλισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, ποσά ύψους 2,5- 3 δισ. ευρώ ετησίως για εξοπλισμούς στα πενταετή ΕΜΠΑΕ θα αποτελέσουν παρελθόν. Πηγές του Πενταγώνου τονίζουν ότι σε μια περίοδο κατά την οποία νατοϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Νορβηγία, ακόμη και οι ΗΠΑ, προχωρούν σε εξορθολογισμό της δομής και των δαπανών τους, δεν μπορεί η Ελλάδα να διατηρεί υψηλές οροφές προσωπικού και μέσων σε περίοδο οικονομική κρίσης.

http://www.tovima.gr

12 σχόλια:

  1. Και οταν θα ερθει η στιγμη που θα γινει η "μοιρασια" με την Τουρκια, δε φταιει ουτε ο Ελληνας πολιτης που ψηφιζε 2 κομματα που κατεστρεψαν την οικονομια και κατ επεκταση την αμυνα ουτε οι πολιτικοι αυτων των κομματων που κατασπαταλησαν το δημοσιο πλουτο και θα πουν "τι αλλο να κανουμε, στρατιωτικα πλεον δε μπορουμε να ακολουθησουμε την Τουρκια, πρεπει να παμε σε εντιμο συμβιβασμο χωρις εθνικιστικες κορωνες".

    Οχι, θα φταινε οι ΠΑΣΟΚτζηδες για τους ΝΔκρατες, οι ΝΔκρατες για τους ΠΑΣΟΚτζηδες, και προπαντος αμερικανοσιωνιστες και αλλα ξενα κεντρα που απεργαζονται το κακο της Ελλαδας.

    Οπως και για τις φωτιες, δε φταιει που ελλειπαν οι μισοι πυροσβεστες απο το Σωμα ουτε ο πεπαλαιωμενος στολος μεσων ουτε η ελλειψη αντιπυρικων ζωνων και επιτηρησης των δασων. Εφταιγαν ξενες μυστικες υπηρεσιες.

    Οπως για το καψιμο της Αθηνας δε εφταιγαν ουτε πολιτικοι ουτε η νοσηρη εννοια του πανεπιστημιακου ασυλου ουτε η ανεκτικοτητα σε καθε ειδους παρανομια. Εφταιγαν ξενα κεντρα.

    Οπως και για τη φοροδιαφυγη, ρουσφετι, επιβραβευση των κλεφτων πολιτικων, δε φταιει ο ψηφοφορος. Φταινε ξενα αμερικανοσιωνιστικα κεντρα.

    Να γιατι δεν παει ποτε κανεις πολιτικος στη φυλακη στην Ελλαδα. Γιατι... δε φταιει ποτε. Και αρα οι ανεγκεφαλοι τον ξαναψηφιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως που στην αρχαιοτητα δεν ηξεραν ακομη τα περι ξενων κεντρων και αντ αυτου, οι ανρθωποι εκεινοι που κατοικουσαν την Ελλαδα, ειχαν νοοτροπια εντελως διαφορετικη. Εκεινοι προνοουσαν ωστε να ειναι ετοιμοι για οτιδηποτε συμβει. Δεν το αφηναν στην τυχη για να κατηγορουν μετα για τη δικη τους αμελεια Αμερικανους, Εβραιους, Μασωνους και λοιπο γνωστο συρφετο.

    Και δεν ειναι μηπως ευτυχημα το γεγονος πως και οι καπετανιοι του 21 ηταν οι περισσοτεροι αγραμματοι? Αν ηξεραν τα περι ξενων κεντρων, θα περνουσαν την ημερα τους πινοντας καφε, αναθεματιζοντας τους ξενους και βρισκοντας παρηγορια στο "Μολων λαβε" του Λεωνιδα, πριν γυρισουν στη δουλεια στο σπιτι του Αγα.

    Δεν ξερω για τα ξενα κεντρα, παντως σιγουρα οι πολιτικοι στην Ελλαδα, πινουν σαμπανια εις υγειαν των κοροιδων, που εχουν μαθει να κατηγορουν παντα τους αλλους, ποτε τις επιλογες τους και παντως, οχι τους Ελληνες πολιτικους, εφοσον ειναι του κομματος τους. Αλλωστε, οπως λεει και μια ρηση, οσο στον κοσμο υπαρχουν ηλιθιοι, θα υπαρχουν και οι εξυπνοι που θα πλουτιζουν εις βαρος τους.

    Οταν θα γινει η μοιρασια στο Αιγαιο, μην ξεχασετε. Δε θα φταινε οι πολιτικοι που φαλιρισαν τη χωρα και αυτοι που τους ψηφιζαν εν γνωση τους. Θα φταινει οι Αμερικανο-εβραιομασωνοι!

    Χαιρετισμους απο το Εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που η Τουρκία μας περικυκλώνει για τα καλά με τους τουρκικούς πληθυσμούς που διατηρεί στις βαλκανικές χώρες, τώρα που φτιάχνει βάση στην Αλβανία, τώρα που τα Σκόπια όλο και ξεθαρρεύουν εναντίον μας με την υποστήριξη (και) της Τουρκίας, εμείς "ανακαλύπτουμε" εξάλειψη κινδύνων απο βορρά και ύπαρξη κινδύνου μόνο προς ανατολάς;
    Μα τώρα με τον ΓΑΠ έχουμε και ελληνοτουρκική φιλία. Μήπως να καταργήσουμε και αυτόν τον κίνδυνο; Μήπως γίναμε Ελβετία ξαφνικά; (παρεπιμπτόντως η Ελβετία έχει υποχρεωτική θητεία και διατηρεί την μεγαλύτερη πολιτοφυλακή ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Μας εξευτελίζουν σε κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια τώρα θα τους διευκολύνουμε και λίγο παραπάνω(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε λίγο θα κατάργήσουν το στρατό στην Β.Ελλάδα άλλωστε γιατί να υπάρχει τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί το σχέδιο Καλλικράτης, δεν έχει νόημα.ΘΑ αυτονομηθούν, θα ξεπουληθούν τα πάντα (που ήδη έχει γίνει απλά δεν μας το λένε επίσημα ακόμα, θέλουν να έχουμε ανύσηχο ύπνο)και θα μας έχουν πείσει πως είναι για το καλύτερο..Εμείς δε κατα τη διάρκεια της πραγματοποίησης των ως άνω απλά θα γκρινιάζουμε...διαδυκτιακά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΓΕ ΕΥΓΕ κυριε ΤΟΥΡΚΠΩΣΕΛΕΝΕ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ.....ρ ΚΑΙ ΤΟΥ JEFREY ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ Τ"ΑΥΡΙΟ {αληθεια σε ποιο διαμερισματακι εισουνα κλεισμενος το καιρο τσι χουντα] ΑΣΧΕΤΟ... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Επαναφέρουν (σάμπως έφυγε ποτέ;)μερικοί σχολιαστές τη θεωρία "φταίμε εμείς" για όλα, οι ξένοι για τίποτα". Πλην όμωςτα παραδείγματά τους πάσχουν.
    Για τους Αρχαίους: Διαβάζοντας Θουκυδίδη βλέπουμε ότι τους έφταιγαν και τους παραέφταιγαν οι ξένοι, το Περσικόν χρυσίον. Και στους Σπαρτιάτες και στους Αθηναίους. Όσο για την κομματοκρατία καθόριζε, ήταν πάνω ,και από την αφωσιωση στην πόλη τους.
    Οι αγράμματοι του 21 ήταν ήρωες αλλά επειδή ήταν αγράμματοι, οι πονηροί γραμματισμένοι (Μαυροκορδάτοι, Κωλέτηδες κλπ) τους καπελωσαν, τους δολοφόνησαν (και τον γραμματισμένο Καποδίστρια) τους φυλακισαν, τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Και κυβέρνησαν τη χώρα. Σπουδασμένοι όλοι στο εξωτερικό, με την πίστη (στην καλύτερη περίπτωση)ότι πρέπει να τους μοιάσουμε για να γίνουμε άνθρωποι. Να μοιάσουμε όμως στη "χώρα προέλευσης" (τους)γι αυτό δολοφονήθηκε και ο Καποδίστριας για να μη μοιάσουμε στη Ρωσία. ΚΑΙ ετσι φταίνε οι ξένοι, στέλνοντας τους δικούς μας πίσω εδώ ως μαριονέτες τους.
    Φυσικά φταίμε κι εμείς. Αλλά ποιοί είμαστε "οι εμείς"; Φταίει ο τυχαίος κάτοικος του χωριού που πχ δεν έγιναν αντιπυρικές ζώνες ή οι τοπικές και πολιτικές ηγεσίες; Ποιος αποφασίζει και ποιος δίνει το παράδειγμα; Αυτός φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Λισαβόνας, που ψήφισαν 250 βουλευτές(ΠΑΣΟΚ+ΝΔ), τις εξοπλιστικές μας ανάγκες τις καθορίζει η ΕΕ.

    Το 2014 παραδίνονται όλοι οι στρατοί των κρατών της Ευρώπης στην ΕΕ, εθελοντικά. Αλλά ακόμα και αν δεν δώσει κάποιο κράτος το στρατό είναι υποχρεωμένος να εξοπλιστεί όπως του υπαγορεύουν.

    Οι Ρόμα και λαθρομετανάστες έρχονται εδώ με μεγάλη ανεκτικότητα, για να μας αναγκάσουν από τα πολλά εγκλήματα που θα κάνουν, να γίνουμε εθελοντές στρατιώτες στον Ευρωστρατό και να τους διώξουμε σε πρώτη φάση. Στόχος του στρατού είναι η αρπαγή του φυσικού αερίου και πετρελαίου της μέσης ανατολής με γενοκτονία.

    Αυτό καταλαβαίνει κάποιος όταν διαβάσει την Συνθήκη της Λισαβόνας, με μία αλλαγή στο ποιοι έχουν δικαιώματα από τους ακροδεξιούς της Ευρώπης στην συνθήκη, έχουμε στρατό γενοκτονίας που δεν λογοδοτεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ξενοι ελέγχουν τους πολιτικους μας και οι πολιτικοι μας αφηνονται να ελεγχονται απο τους ξενους γιατι σε αυτους σε μεγαλο βαθμο οφειλουν την εξουσια τους.
    Ετσι ηταν απο αρχαιοτατων χρονων, αρκει να διαβασουμε τι αποφασισαν οι ηγετες των Ιωνων οταν οι Σκυθες τους προτειναν να εγκαταλειψουν το Δαρειο (Εκστρατεια του Δαρειου εναντιον των Σκυθων) και ετσι (αφου οι Περσες ηττηθουν) να ειναι πια ελευθεροι.
    Στηριξαν τον Δαρειο και προτιμησαν να ειναι αυτοι και οι πολεις που ηγουνταν υποτελεις των Περσων, γιατι: "ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΔΑΡΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ"
    Εξηγει μηπως το παραπανω τη δουλοπρεπεια των δικων μας πολιτικων στους Αμερικανους, Τουρκους και εσχατως στο ΔΝΤ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχοντας ανάγει (νόμιμη) την συλλογική ευθύνη και για τρομοκρατία και για οικονομική κρίση προχωρά ακάθεκτη η κυβέρνηση του ΔΝΤ με εντολοδόχο το νέο επιτελείο του Γιώργου μας.

    Χωρίς αναγνωρισμένο υπαίτιο και με καμία τιμωρία υπευθύνου για τρομοκρατία και οικονομική κρίση νομοτελειακά αναμενόμενα είναι μόνο τα χειρότερα εκτός εάν αισθανθεί ο έλληνας σωστά πάλι ότι είναι απόγονος Ελλήνων.

    ΞΕΧΑΣΘΗΚΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΉΣΕΙΣ.
    Το μόνο είναι ότι σε ένα στρατοκρατικό πολίτευμα όπως της τουρκίας άλλαξε εμφανώς καιροσκοπικά το σύνταγμά της

    Καθήκον πατριωτικό συνταγματικό, ιστορικό, ηθικό, λογικό, κλπ - κλπ είναι να μη χάφτει κανείς τόσο αφελώς ιδίως υπεύθυνος απλά και μόνο αν έχει ευθύνη απέναντι στα παιδία του ρε γαμώτο.
    Τι ταΐζουν τον τόπο μας μόνο πουστο - τροφές με τόση επίδραση καταστολής του ανδρισμού του.

    Το ξεπούλημα που πάει σύνεφο έχει πάντα όσο τραγικό και αν είναι και τις ωραίες του πλευρές.

    ΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βέβαια, κανένας από τους άσχετους που κυβερνούν, δεν λαμβάνει υπόψιν ότι σε ένα μοντέρνο πόλεμο, κανένα σημείο του Ελλαδικού χώρου δεν θα μείνει αλώβητο, όπως και το ότι πρέπει να σχεδιάζουμε ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΜΥΝΑ (τουλάχιστον!) Και φυσικά ότι γεμίσαμε ΑΡΧΗΓΟΥΣ και δεν έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ "ινδιάνους"!!!
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλάζει η αμυντική Βίβλος; Είχαμε και δεν το 'ξερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.