18/9/10

Κόντρα για τον Αγ.Παντελεήμονα

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, με αφορμή τα τελευταία επεισόδια και τους τραυματισμούς μεταξύ αλλοδαπών, στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Δένδια, ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και ότι αρκείται σε αόριστες διαβεβαιώσεις, έκανε λόγο για επικίνδυνη και ανεύθυνη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επενδύει πολιτικά στο φόβο της κοινωνίας.

«Η αδιαφορία και η ανικανότητα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης είχαν τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και της λειτουργίας του κράτους. Και αυτό πλέον είναι συνείδηση όλων. Και σήμερα αντί να συμβάλλουν στην επικράτηση της ηρεμίας ρίχνουν με τις δηλώσεις τους λάδι στη φωτιά», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε επίσης πως «η κυβέρνηση με ψυχραιμία, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση της αστυνομίας, σε συνεργασία και συντονισμό με το δήμο της Αθήνας εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και ομαλότητα στις συγκεκριμένες περιοχές».

Για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, Κ. Αϊβαλιώτης, προέβη χθες στην εξής δήλωση: «Χθες πυροβολήθηκαν μεταξύ τους Αλβανοί. Προχθές Αφγανοί. Και το κράτος μένει αδιάφορο. Δεν γνωρίζει ούτε πόσες καραμπίνες, ούτε πόσα πιστόλια, ούτε πόσα Καλάσνικωφ είναι στα χέρια των λαθρομεταναστών».

Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και ζητεί παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr
ΕΘΝΟΣ

9 σχόλια:

  1. Απορω πώς δεν ευχαριστησαν τους λαθρομεταναστες που προτιμησαν ως τοπο διαμονης τους τον Αγιο Παντελεημονα... Μαλλον περιμενουν καποιον πιο σκληρο, σαν το Παυλοπουλο να παρει το λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "σελ.518-519,βιβλιο,του Καθηγητη
    Πανεπιστημιου Γεωργιου ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΗ
    "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"


    Ο πλοιτης του κρατους διακρινει
    στην πολιτικη εξουσια το μεσον
    υποστηριξης του κοινωνικου του πεδιου με επικεντρο την ατομικη
    ελευθερια,τα συνοδευτικα προς αυτην
    δικαιωματα και το προσηκον συστημα
    δικαιου [ιδιοκτησιας.προστασιας της εργασιας κτλ.]και προνοιας.
    Ο πολιτης τησ πολιτειας,εχοντας μεταλλαξει την ηθικη συναφεια της αλληλεγγυης σε εταιρικη σχεση,συνανταται αμεσα με το πολιτικο γεγονος προκειμενου να διαχειρισθει τις νεες διαστασεις του κοινωνικου προβληματος...
    Η κυριαρχια της "εργασιας-εμπορευματος εινα αναμενομενο να εγειρει σειρα πρωτογνωρων ερωτηματων στις κοινωνιες του μελλοντο:τι θα γινει με τον
    "πολιτη α-εργο",που δεν θα μετεχει
    στην παραγωγη?πως θα συμμετασχει
    στην αναδιανομη του οικονομικου προιοντος ? τι θα γινει με την
    "εργασια-εμπορευμα"?πως θα αντιμετωπισθει το ζητημα της ενσωματωσης του φορεα της στην πολιτεια?θα εγκαθιδρυθει μια νεα διχοτομια μεταξυ "πολιτειακης κοινωνιας"και "οικονομικης κοινωνιας"?και τι θα γινει στην περιπτωση αυτη με την ισχυουσα διχοτομια μεταξυ κοινωνιας και πολιτικης ?ποιες αλλαγες προοιωνιζονται στο θεμα του αξιακου συστηματος που θα περιβαλλει την εργασια?ειναι νοητη η μεταβαση απο την ιδεολογια της εργασιας στην ιδεολογια της σχολης?
    και,συνακολουθα ,απο την
    "κοινωνια της εργασιας"σε ενα
    μετα-εργασιακο σταδιο,που θα σενεχεται με την κοινωνικη
    ε λ ε υ θ ε ρ ι α [τη μη εξατηση στον τομεα της εργασιας]? "

    ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχεις ακουσει που λεει "κουτσοι στραβοι,ολοι στον Αγιο Παντελεημονα"?Να δω ποτε ο κοσμος θα ξυπνηση απο αυτη την αφασια και το κωμα που εχει πεσει.Ειναι γενικο το κακο.Ολοι ειναι στο κοσμο τους και ο Ελληνας δυστυχος δεν εχει τη παιδεια να σταθει στις περιστασεις.Κανονικα ολοι αυτοι οι ξυπολιτοι λαθρομεταναστες θελουν,με τις κλωτσιες,εξω απο την Αθηνα και χωρις δευτερη κουβεντα-και ασε τους ρουφιανους δημοσιογραφους να σκουζουν.Οι κατοικοι της περιοχης καταγγελουν τα καναλια και τους δημοσιογραφους τους οτι ειναι εναντιον τους...Τα οικονομικα συμφεροντα ειναι πολλα,ετσι?!Μονο πολεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προκειμένου να αναπτύξουμε μια πολυπολιτισμική κοινωνία!
    Φέρνουμε και αφήνουμε αμόρφωτους ανθρώπους στη χώρα μας νασκοτώνουν και να βιάζουν, ανθρώπους οι οποίοι στον τόπο τους έχουν πρόβλημα με τον πολιτισμό. Τιμάμε τους νεκρούς τους και προσβάλλουμε τους πατριώτες μας ήρωες, λες και είναι νεοναζί εγκληματίες. Διαθέτουμε και θρησκείες για επιλογή! Χθες χριστιανός, σήμερα βουδιστής, αύριο μουσουλμάνος καιμεθαύριο? Κανέναπρόβλημα,έχουμε ελευθερία! εξάλλου ο Θεος είναι με κάθε είδος απο μαστούνια και προσευχές ικανοποιημένος. Αρνούμαστε να καταλάβουμε οτι έχουμε ανήθικους πολιτικούς που μας ποτίζουν καθημερινά αφιόνι με ιδεολογήματα ώστε να αντέξουμε τον βιασμό των ηθικών αρχών και την δίαιτα που μας επιβάλουν.

    http://www.youtube.com/watch?v=m2ViRsD40AI&feature=related

    KONE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε-ε-ερχονται οι Ρομα απο Γαλλια και Ιταλια, θα μας γονιμοποιησουν κι αυτοι:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, η κατάσταση (β)Ρομά, πολύ μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους καταστάσεις βοηθούν αυτούς που θέλουν πολυπολυτισμική κοινωνία,το αντίθετο θα έλεγα.


    Πρέπει να βρούν άμεσα τι θα κάνουν με αυτούς τους ανθρώπους.

    Ας παψουν οι νταβατζήδες των λαών τις σιχαμερές πολιτικές τους σε βάρος όλων αυτών των χωρών ώστε να μην υπάρχει και η ανάγκη της λαθρο-μετανάστευσης.

    Εκεί είναι η πηγή του κακού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Κίκο (συγγνώμη, αλλά είναι βολικότερο)

    >Ας παψουν οι νταβατζήδες των λαών τις σιχαμερές πολιτικές τους σε βάρος όλων αυτών των χωρών ώστε να μην υπάρχει και η ανάγκη της λαθρο-μετανάστευσης.<

    Μα οι νταβατζήδες των λαών δεν θέλουν να πάψει η λαθρομετανάστευση. Αντιθέτως, κάνουν ό,τι μπορούν για να την ενθαρρύνουν (προκαλέσουν). Δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φτάνει που ο Χρυσοχοίδης όταν ήταν στην αντιπολίτευση πέρυσι, έλεγε "Η Αθήνα έγινε Καμπούλ"...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.