24/9/10

Τη διοργάνωση τριμερούς Οικονομικού Φόρουμ στο Ζάγκρεμπ ανακοίνωσαν οι ΥΠΕΞ των τριών χωρών




Σε συμφωνία για τη διεξαγωγή Οικονομικού Φόρουμ στο Ζάγκρεμπ, το Νοέμβριο κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Κροατίας, της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και της Τουρκίας, Γκόρνταν Γιαντρόκοβιτς, Σβεν Αλκαλάι, και Αχμέτ Νταβούτογλου σε τριμερή συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 65ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η κατάσταση κυρίως στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στην περιοχή, τονίστηκε η σημασία των επικείμενων γενικών εκλογών στη Βοσνία και εκφράστηκε η ελπίδα ότι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εδραίωση της σταθερότητας στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κροατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι τρεις υπουργοί συζήτησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό τομέα και σε άλλα πεδία και επισήμαναν τη σημασία ένταξης των χωρών της περιοχής στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Οι κ.κ. Γιαντρόκοβιτς, Αλκαλάι και Νταβούτογλου συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένα βήματα συνεργασίας, όπως η διεξαγωγή συναντήσεων των πολιτικών διευθυντών των υπουργείων Εξωτερικών με στόχο τη συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα και η διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ στο Ζάγκρεμπ. Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών εξέφρασαν τη στήριξή τους στις τοπικές αρχές της Βοσνίας και στην υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος στο Μόσταρ για την ανακατασκευή της βιβλιοθήκης και του μουσικού σχολείου.

express



1 σχόλιο:

  1. βλεπω τον χαρτη με τα μικρα-μικρα
    κρατιδια στα Βαλκανια και μου ηλθε
    μια σκεψη...
    Λες να συνεχιστει αυτος ο κοματιασμος της ΕΥΡΩΠΗΣ?
    Π.Χ. Η ΑΓΓΛΙΑ ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΝΤΕ
    ΒΑΣΙΛΙΑ...ΟΥΑΛΙΑΣ,ΣΚΩΤΙΑΣ,ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,....
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ,ΣΕ ΒΑΥΑΡΙΑ,ΚΤΛ
    ΓΑΛΑΤΕΣ, Ι΄ΠΟΤΕΣ,ΒΑΣΚΟΙ ,...
    ΙΤΑΛΟΙ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΤΙΟΙ,ΣΙΚΕΛΟΙ,,,
    ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο....ΧΑΜΟΣ....
    Ο ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.