17/9/10

Άρωμα «αποστασίας» στην κόντρα Καρατζαφέρη-ΝΔ για το θέμα Κ.Καραμανλή

Αθήνα: Η προσέλευση ή μη του Κ.Καραμανλή στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι προκάλεσε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ. Δεν έλειψαν και οι υπαινιγμοί περί επιστροφής βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, τους οποίους ο κ. Καρατζαφέρης δεν άφησε ασχολίαστους.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για το «πάγωμα» στις αναθέσεις και δημοπρατήσεις δημόσιων έργων, ο Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι του προκαλεί εντύπωση ο «θώρακας» της ΝΔ στην κλήση του Κ.Καραμανλή.

«Εμπλέκεται το όνομά του από την κ. Πελέκη, τον κ. Ψωμιάδη. Όταν έχεις τέτοιες αναφορές, μπορεί να μην κληθεί ο Καραμανλής να πει την άποψή του;» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι ο συνήθως μελετημένος αρχηγός του ΛΑΟΣ παρενέβη μόνο και μόνο για να επιτεθεί στον Κώστα Καραμανλή.

«Τι φοβάστε; Φοβάστε που ο πρώην πρωθυπουργός θα συμπαρασταθεί και θα σταθεί δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ; Μήπως φοβάστε επειδή είστε το κόμμα που ψήφισε το Μνημόνιο θα υποστεί κατακραυγή και δεν θα ξαναμπεί στη Βουλή;».

Κατηγόρησε ακόμη το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και τον ίδιο ότι δεν επέδειξε την ίδια επιμέλεια στην Εξεταστική για τη Siemens, όταν ο κ. Τσουκάτος και ο κ. Μαντέλης είπαν ότι «πήραν χρήματα».

«Τι σημαίνει αυτό» διερωτήθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης, για να απαντήσει παραφράζοντας το παλαιό σύνθημα «λαός - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία» ότι σήμερα αυτό το σύνθημα γίνεται «ΛΑϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός - ΠΑΣΟΚ στην εξουσία».

Απευθύνθηκε δε στον κ. Καρατζαφέρη για να πει:

«Ακούστε: Μπορεί να συμφωνούμε σε άλλα, σε πολλά, όμως, διαφωνούμε. Με ατομικές συμβάσεις και προσκλήσεις μπορεί και να σας καλέσουμε ξανά στη ΝΔ εσάς ή στελέχη σας».

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Καρατζαφέρη: «Κάνετε όσες προσκλήσεις θέλετε. Θα πέσουν στο κενό. Αλλά ακόμη και αν βρείτε ανταπόκριση, θα γεννήσω κι άλλους βουλευτές άξιους, όπως αυτούς που γέννησα από την αρχή του κόμματος.»

Στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ ότι εστιάζει επιλεκτικά στην Προανακριτική για το Βατοπαίδι, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Να προσέλθουν και οι δύο. Και ο Καραμανλής και ο Σημίτης. Εφόσον οι δύο στενοί συνεργάτες, Μαντέλης και Τσουκάτος ομολόγησαν πρέπει να έρθει και ο κ. Σημίτης. Για τον κ. Καραμανλή εσείς τι φοβάστε; Αυτός φοβάται, το ξέρουμε.»

Καταλήγοντας για το θέμα «σύμπλευσής» του με το ΠΑΣΟΚ και το Μνημόνιο που έθιξε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε πως εκείνος λέει να φύγει αύριο το πρωί η τρόικα, αλλά ζήτησε από την ΝΔ «να πει εκείνη πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

38 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω. Είναι άραγε ποτέ δυνατόν( στην Ελλάδα ζούμε βέβαια) να ξαναψηφίσει ο κόσμος Πασοκ-ΝΔ;;; ΔΗΛΑΔΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΝ ΔΙΣ ΕΒΡΩ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΝΤΆΔΕΣ (ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ πΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ τα τελευταία 10 χρόνια;) ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "..θα γεννήσω κι άλλους βουλευτές άξιους, όπως αυτούς που γέννησα από την αρχή του κόμματος.».."

    Πω, πώωω! λεχώνα πολιτικών εκτρωμάτων ο δικός σου!

    Γιαυτό και δεν καταπιάνεται με άπλυτα σεντόνια μη και μολυνθή η πολιτική του μύτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "αλλά ζήτησε από την ΝΔ «να πει εκείνη πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»."

    Καλυτερα να κατεληγαν ζητουλες για λιγους μηνες, παρα τωρα 3 χρονια δουλοι του ΔΝΤ! Καποιοι επρεπε να θυσιαστουν για το καλο των πολλων! Στο κατω κατω ας ετρωγαν απο τις τραπεζικες τους καταθεσεις μεχρι να ισοσκελιστει ο προυπολογισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι του ιστολογίου και διαχειρηστές, πως θα σας φαινόταν η ιδέα να συγκεντρωθούμε όλοι μαζι μια μέρα , να κάνουμε κατι σαν συνεδριο ή να τα πιούμε μαζι τελος πάντων;;Ενα συμπόσιο;
    (Galia & BRUNO πληρώνω εγώ για σας)) αλλά θα φάμε χοιρινό, εσείς τρώτε χοιρινό;;)))

    Ακόμα κάτι, αυτή η "αρχιτεκτονική" της ιστοσελίδας σας, εχει και κάποια αρνητικά, δηλαδή απο τη μία ανατροφοδοτείται συνεχώς με ειδήσεις( πολυ καλό) αλλά απο την άλλη δεν επιτρέπει τον αμεσο διάλογο, με αποτέλεσμα η επικοινωνία των χρηστών του ιστολογίου να μην ειναι ικανοποιητική.
    Γιατί δεν δημιουργείτε ενα φορουμ, στο οποίο αυτά που γράφουμε να εμφανίζονται άμεσα;Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει;

    ΥΓ. Για τους αεροψεκασμούς πανω απο την Ελλάδα θα πείτε ποτέ κάτι;http://www.youtube.com/watch?v=vFIho7DXGxQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καρατζαφέρης έχει απόλυτο δίκιο. Κανείς δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πιθανόν να μετακομίσει ο κ. Βορίδης. Και λοιπόν; Πρώτον η λέξη αποστασία είναι βαριά. Είχε νόημα το 1965 όταν ένα τμήμα της τότε Ενωσης Κέντρου επέλεξε να υπακούσει σε ένα κέντρο εξουσίας και πολιτικής, τον Βασιλιά, εγκαταλείποντας τη νόμιμη κυβέρνηση και την (λαική)πηγή εξουσίας της κυβέρνησης. Ηταν λοιπόν αποστασία με σημαντικό περιεχόμενο και γι αυτό είχε και σημαντικές επιπτώσεις-τη Χούντα.
    Τώρα είναι σωστό να μιλάμε, αν γίνει, για απλή μετακόμιση, πολιτικά ασήμαντη έως και αδιάφορη διότι δεν σηματοδοτέι σχεδόν τίποτα και οπωσδήποτε όχι κάποια αλλαγή πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός ο άνθρωπος προκειμένου να πάρει μια θέση στην εξουσία θα πουλούσε και τη μάνα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aνώνυμε 17 Σεπτεμβρίου 2010 5:26 μ.μ.
    καλή ιδέα, κάποια στιγμή θα την υλοποιήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρήστος Χ. (πρώην kiko)

    Εδώ το πρόβλημα δεν είναι ο Καρατζαφέρης, αλλά ο άφαντος Καραμανλής. Μετά την κατάθεση της Πελέκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι "δεν φοράει παντελόνια", νομίζω ότι θα έπρεπε να κληθεί, αφού αυτός δεν εμφανίζεται από μόνος του, ως θα όφειλε, αν θέλουν να πείσουν ότι κάνουν σοβαρή δουλειά στην επιτροπή. Το ίδιο και ο Σημίτης.

    Βάρα, λοιπόν, τον γάιδαρο και όχι το σαμάρι. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal

    Ποιά απο τις τρείς ιδέες;

    Ειδικά αυτή να βρεθούμε με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

    Στο θέμα των σχολίων οπωσδήποτε η ροή των σχολίων θα ήταν πολύ καλύτερη αλλά όπου το έχω δεί αυτό δυστυχώς αρκετά εμετικά σχόλια κάνουν τη παρουσία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Μην υποτιμάς τη συγκεκριμένη υπόθεση,είναι αρκετά πιθανό να τεθεί θέμα επιβίωσης του ΛΑΟΣ στη βουλή,κάτι ξέρει ο Καρατζαφέρης και φοβάται.

    Το θέμα της στήριξης του Μνημονίου φένεται να το πληρώνει πολιτικά πολύ ακριβά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ kiko 17 Σεπτεμβρίου 2010 6:49 μ.μ.

    "Στο θέμα των σχολίων οπωσδήποτε η ροή των σχολίων θα ήταν πολύ καλύτερη αλλά όπου το έχω δεί αυτό δυστυχώς αρκετά εμετικά σχόλια κάνουν τη παρουσία τους."

    Γιατί, εδώ δεν την κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kίκο
    όσον αφορά τα σχόλια, υπάρχουν προβλήματα.
    Το ιστολόγιο είναι επώνυμο, με διεύθυνση και τηλέφωνο.
    Αν αφήσουμε τα σχόλια, τότε ίσως παει κάποιος σε μια παλιά ανάρτηση και γράψει κάτι προσβλητικό ή εκβιαστικό και τότε θα μας κλείσουν το ιστολόγιο.
    Όλοι αυτοί που βρίζουν και υπερασπίζονται τους Εβραίους ή μάλλον οι περισσότεροι είναι από την ίδια ομάδα και έχουν τον ίδιο στόχο.
    Θέλουν να απαξιώσουν και να εξουδετερώσουν το ιστολόγιο, που είναι ένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης και ταυτόχρονα ένα βήμα ελεύθερου και δημοκρατικού διαλόγου.
    Άρα, τα ελεύθερα σχόλια είναι λίγο δύσκολο να γίνει τώρα.
    Κάτι έχω στο μιαλό μου, θα δούμε.
    Όσο για τη συνάντηση, θα γίνει και μάλιστα θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

    φιλικά προς όλους


    Σάββας

    υ.γ. 1. όσον αφορά τα σχόλια, υπεύθυνος για την ανάρτησή τους είμαι εγώ και όχι ο Καυκάσιος ή ο Αντπικ.
    Έχετε δίκιο ότι πρέπει να παρεμβαίνω και να εξασφαλίζω την ομαλή λειτουργία του, όμως αυτό δεν είναι πάντα δυνατόν.
    Δυστυχώς, πολλές φορές οι δουλειές μας παίρνουν από κάτω.

    υ.γ. 2. Καυκάσιε, κράτα γερά και μη μασάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε και με τέτοιους Έλληνες. Τί να κάνουμε. Εδώ, όσοι μπαίνουν, ακόμα και όταν μας προσβάλουν, είναι φιλοξενούμενοι.
    Δεν θα καταντήσουμε σας τους δημοσιογράφους του ΜΕΓΚΑ που ξέσκισαν προχτές τον γιατρό, οι άθλιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΚΑΙ
    ΑΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗ,ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
    ΕΚΤΡΟΠΗ" ΤΟ 2009,ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ
    ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΤΗΣ
    ΒΟΥΛΗΣ,Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΗ ΤΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ,
    ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΥΣΗΣ,.....
    Ταδε εφη ο αειμνηστος καθηγητης
    Πανεπιστημιου ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
    απεβιωσε 22 ιουνιου 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όταν το επίπεδο της εξεταστικής πέφτει στο επιπεδο της κ Πελέκη θα πρέπει να μεταναστεύσουμε σε άλλη χώρα (έχω αρχίσει και το σκέπτομαι πάρα πολύ σοβαρά). Αυτό που με κάνει να τρελαίνομαι είναι ότι δεν βρέθηκε ενας ανθρωπος να της πει ελα εδώ κυράμου για απόδειξε μας πως εχεις βγάλει τοσα χρήματα εσυ ο πατέρας σου και ο ανδρας σου. Πχ πως πειρατε το ακίνητο στην Πανεπιστημίου και αλλα χιλιάδες κλπ .. Μήπως θα πρεπει να την λυπηθώ κιόλας ?? Πόσους εχει καταστρέψει ο πατέρας της γνωρίζει κανένας εδώ μέσα???
    Οσο αφορά τα παντελόνια μάλλον απευθύνεται και στον ανδρα της !! μηπως δεν είναι ηθικό ??


    uno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Σάββα και κ. Καυκάσιε, όποιος στέλνει απειλές ενάντια σε οποιονδήποτε έχει διανοητικό πρόβλημα και δεν νομίζω ότι πρέπει κανέναν τέτοιο να παίρνετε στα σοβαρά. Πως μπορεί κάποιος από εσάς να ελέγχει τόσα πολλά σχόλια; Και ποιός θα κλείσει εσάς για το ανώνυμο σχόλιο κάποιου;
    Τι ακριβώς κακό σας έχουν κάνει οι Εβραίοι, και τι κακό έχουν κάνει στη χώρα μας; Αυτό που εγώ βλέπω σε πολλά ιστολόγια είναι μία αρρωστημένη άποψη για τους Εβραίους, η οποία δεν έχει ιστορικό υπόβαθρο και είναι πλαστή.
    Είναι απάτη το ότι το 1922 το έστησαν Εβραίοι (το έστησαν οι Κων/κοι γερμανόδουλοι με την ανικανότητά τους), είναι απάτη ότι ο Βενιζέλος και ο Κεμάλ ήταν Εβραίοι (ο Βενιζέλος ήταν Έλληνας με κάποια Ιταλική ρίζα στο βάθος και ο Κεμάλ ήταν Τουρκαλβανός), είναι απάτη ότι το 1974 στους δρόμους της Αθήνας σκότωναν οι Εβραίοι τους διαδηλωτές (τους σκότωναν Έλληνες ναζιστοφασίστες), είναι απάτη το ότι ο Παπανδρέου είναι Εβραίος επειδή ίσως είχε μία πρόγονο Εβραία, είναι απάτη ότι ο οικονομικός και κυβερνητικός υπόκοσμος είναι Μασόνοι (ο υπόκοσμος είναι πρασινομπλέ σκυλάδες), είναι απάτη ότι την διχοτόμηση της Κύπρου την έκαναν Εβραίοι (την προκάλεσαν μετα μανίας και την έκαναν πρώτα από όλους οι Άγγλοι). Είναι αλήθεια ότι Ναζιστές δοσίλογοι ταγματασφαλήτες ιδεολογικοί καθοδηγητές έκαναν λοβοτομή για δεκαετίες στην Ελληνική κοινωνία και έβγαλαν γενιές και γενιές Εβραιόπληκτων. Το βασικότερο όπλο στο κυνήγι Εβραϊκών φαντασμάτων είναι η παράνοια. Μακάρι να έβρισκε το κουράγιο κάποιος Εβραίος Έλληνας να γράψει στο ιστολόγιό σας επώνυμα και να κάνει διάλογο, αλλά οι άνθρωποι αυτοί είναι ελάχιστοι, τρομοκρατημένοι και φοβισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ skal

    >Όλοι αυτοί που βρίζουν και υπερασπίζονται τους Εβραίους ή μάλλον οι περισσότεροι είναι από την ίδια ομάδα και έχουν τον ίδιο στόχο.<

    Aυτοί που υπερασπίζονται τους Εβραίους βρίζουν; Α, μάλιστα.

    Εδώ δεν τολμά να πει κανείς την γνώμη του για το Ισραήλ και του την πέφτουν σύννεφο με τα γνωστά επίθετα κι εσύ κάνεις ότι δεν βλέπεις; Κρίμα, σε θεωρούσα αντικειμενικότερο.

    ΥΓ: Ρίξε μία ματιά ξανά εκεί που γράφουν σχόλια για το Ισραήλ και μέτρησε ποιοι πραγματικά βρίζουν. Και πολύ άσχημα μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατι θα ξερει παραπάνω η κυρία για να μιλαει για καποιους που δεν φορουν παντελονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 17 Σεπτεμβρίου 2010 6:48 μ.μ.

    Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ΟΛΟΙ,μηδενός εξαιρουμένου,όσοι άσκησαν εξουσία και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα να περάσουν απο πλήρη έλεγχο,και όχι με τις γελοιότητες των εξεταστικών,να ακολουθηθεί η διαδικασία follow the money,όλοι οι προυπολογισμοί των υπουργείων να γίνουν κόσκινο και πίστεψε με εκεί υπάρχουν όργια.

    ..............................

    Γιατί, εδώ δεν την κάνουν;

    17 Σεπτεμβρίου 2010 7:31 μ.μ.


    Μόνο κατά λάθος κατά τη γνώμη μου περνούν απο το μετριασμό,οπωσδήποτε περνούν αλλά σε αρκετά μικρότερο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α δηλαδή στο ΛΑΟΣ ο κωλοτουμπισμός είναι επίσημο δόγμα δηλαδή...μάλιστα!
    Όσο για τον Καραμανλή ξέρει πότε θα μιλήσει και τι θα πει!Τουλάχιστον αυτός ήταν ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    προς Χρηστο Χ.
    Δεν υποτιμώ τη διαλυση κανενός κομματος, ούτε τη σημασία κανενός κόμματος. Ωστοσο διερωτωμαι: γιατί τα μικρά κόμματα μένουν μικρά και τα μεγάλα, μεγάλα; Απάντηση. Κυρίως (αν και όχι μόνο)επειδή δεν προσφέρουν κάτι διαφορετικό ως προς τις λύσεις των προβλημα΄των. Μερική εξαίρεση: το ΚΚΕεσ που διατύπωσε απόψεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, υιοθετήθηκαν στην ουσία τους από τον Μητσοτακισμό,Σημιτισμό-Παπανδρεϊσμό και (με εξαίρεση την περίοδο (του σημερινού) Καραμανλη ) επιβλήθηκαν. Το ΚΚΕεσ δεν μεγάλωσε (νομίζω)μεταξύ άλλων διότι αυτές οι απόψεις δεν υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του κόσμου αν και συνέτρεξαν και άλλες αι΄τιες φυσικά.
    Με αυτή την έννοια ακόμα και η διάλυση (εγώ δεν μίλησα για διάλυση)ενός μικρού κόμματος δεν είναι γεγονός που θα σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου, κατά τη γνώμη μου.Αν αυτό ενδιαφέρει τη ΝΔή το ΠΑΣΟΚ δικός τους λογαριασμός.
    Αυτό που λέει ο skalπερί ύβρεων είναι σωστό. Το ύφος είναι ήθος.
    Δεν καταλαβαίνω τι προκάλεσε το θέμαμετονΚαυκάσιο-ε΄χασα τις σχετικές αναρτησεις. Φυσικά να μην παραιτηθεί, μια χαρά είναι το ιστολογιο και οι επιλογες του συνολικά.
    Τέλος για το Ισραηλ. Θα επαναλάβω μόνο οτι δεν με αφορά τι κάνουν όλοι οι αλλοι, αλλά τι κάνουμε εμείς. Όταν βλέπω χρήστες του ιστολογίου να τσακώνονται υπέρ των Αράβων ή του Ισραηλ ή της Ρωσίας ή των ΗΠΑ και κανεις να μην αναρωτιέται αν αυτό ή εκείνο συμφέρει την Ελλάδα, θλιβομαι. Χτυπητό παράδειγμα η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΝ ότι κακώς προσεγγίζουμε το Ισραήλ. Ίσως κακώς. Αλλά όχι στη βαση ιδεολογικών προκαταλήψεων αλλά στη βάση (των ελληνικών) συμφερόντων που δεν εξηγούν ακολουθώντας τους αντιχτοιχους χρήστες του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    προς Χρηστο Χ.
    Δεν υποτιμώ τη διαλυση κανενός κομματος, ούτε τη σημασία κανενός κόμματος. Ωστοσο διερωτωμαι: γιατί τα μικρά κόμματα μένουν μικρά και τα μεγάλα, μεγάλα; Απάντηση. Κυρίως (αν και όχι μόνο)επειδή δεν προσφέρουν κάτι διαφορετικό ως προς τις λύσεις των προβλημα΄των. Μερική εξαίρεση: το ΚΚΕεσ που διατύπωσε απόψεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, υιοθετήθηκαν στην ουσία τους από τον Μητσοτακισμό,Σημιτισμό-Παπανδρεϊσμό και (με εξαίρεση την περίοδο (του σημερινού) Καραμανλη ) επιβλήθηκαν. Το ΚΚΕεσ δεν μεγάλωσε (νομίζω)μεταξύ άλλων διότι αυτές οι απόψεις δεν υιοθετήθηκαν από την πλειοψηφία του κόσμου αν και συνέτρεξαν και άλλες αι΄τιες φυσικά.
    Με αυτή την έννοια ακόμα και η διάλυση (εγώ δεν μίλησα για διάλυση)ενός μικρού κόμματος δεν είναι γεγονός που θα σημαδέψει την πολιτική ζωή του τόπου, κατά τη γνώμη μου.Αν αυτό ενδιαφέρει τη ΝΔή το ΠΑΣΟΚ δικός τους λογαριασμός.
    Αυτό που λέει ο skalπερί ύβρεων είναι σωστό. Το ύφος είναι ήθος.
    Δεν καταλαβαίνω τι προκάλεσε το θέμαμετονΚαυκάσιο-ε΄χασα τις σχετικές αναρτησεις. Φυσικά να μην παραιτηθεί, μια χαρά είναι το ιστολογιο και οι επιλογες του συνολικά.
    Τέλος για το Ισραηλ. Θα επαναλάβω μόνο οτι δεν με αφορά τι κάνουν όλοι οι αλλοι, αλλά τι κάνουμε εμείς. Όταν βλέπω χρήστες του ιστολογίου να τσακώνονται υπέρ των Αράβων ή του Ισραηλ ή της Ρωσίας ή των ΗΠΑ και κανεις να μην αναρωτιέται αν αυτό ή εκείνο συμφέρει την Ελλάδα, θλιβομαι. Χτυπητό παράδειγμα η χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΝ ότι κακώς προσεγγίζουμε το Ισραήλ. Ίσως κακώς. Αλλά όχι στη βαση ιδεολογικών προκαταλήψεων αλλά στη βάση (των ελληνικών) συμφερόντων που δεν εξηγούν ακολουθώντας τους αντιχτοιχους χρήστες του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Καραμανλης και ο Σημιτης δεν εχουν καμια δουλεια σε εξεταστικες επιτροπες, μονο και μονο επειδη καποια στελεχη εχουν αναμιχθει (προσοχη, οχι καταδικαστει) σε μια ερευνα.

    Ειδικα ο Καραμανλης, δε μπορουσε να ξερει τι κανει ο Αγγελου με 4 υπουργους του πισω απο την πλατη του! Ουτε βεβαια ο Σημιτης ειχε υπο παρακολουθηση τον Τσουκατο. Αρα προς τι η προσκληση στην εξεταστικη? Μονο και μονο για πολιτικη εκμεταλλευση? Αλλωστε το ξερουμε πως κανεις δε θα παει μεσα.

    Και στο κατω κατω, ο Καραμανλης σταθηκε αντρας και προτιμησε να κρυψει απο τους Ευρωπαιους το χρεος και το ελλειμμα, παρα να γινει δουλος τους. Και ακομα και μετα την αποκαλυψη, κρατησε την αξιοπρεπεια του ως ατομου αλλα και ως πρωην πρωθυπουργου και δεν εκανε δηλωσεις για την κατασταση της οικονομιας, τρεχοντας σα μαιντανος στα καναλια να απολογειται στον καθε δημοσιοκαφρο. Γι αυτο και μονο θα πρεπει να προστατευθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 10:50 π.μ.
    "Ειδικα ο Καραμανλης, δε μπορουσε να ξερει τι κανει ο Αγγελου με 4 υπουργους του πισω απο την πλατη του! Ουτε βεβαια ο Σημιτης ειχε υπο παρακολουθηση τον Τσουκατο."

    Αρχηγέ άστο, δεν το γνωρίζεις το θέμα, κάνεις εκτιμήσεις οι οποίες είναι τελείως αντίθετες, για όποιον ξέρει τα πράγματα εκ των έσω, από την ιστορική πραγματικότητα.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ
    < Οταν βλέπω να τσακώνονται μεταξύ τους για τον έναν και τον άλλον, (Αραβία, Ισραήλ, Ρωσσία κλπ) χωρίς κανείς να αναρωτιέται τι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, θλίβομαι...>
    Εκεί είναι το πρόβλημα. Παίζουν μεγάλο ρόλο όμως οι καταστάσεις που καθένας έχει βιώσει, και δυσκολεύεται πολύ να τις ξεπεράσει. Για παράδειγμα, αν κάποιου η οικογένεια καταστράφηκε από τον Α ή Β, πώς θα μπορούσε να να ξεπεράσει τις μνήμες και να δεί το πράγμα διαφορετικά, όσο και αν του λένε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας; Δεν θα το πιστέψει μάλλον...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 10.50, ο Σημίτης και ο Καραμανλής προσωπικά τοποθέτησαν φιλικό τους υπόκοσμο σε θέσεις κλειδιά στα υπουργεία, και υπήρξαν οι δύο πιό διεφθαρμένοι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης, και όχι μόνο. Το ότι έβαλαν σε θέσεις και άξιους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι επι το πλείστον με απατεώνες συνεργάστηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όλοι κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
    Αν θέλαμε ποτέ όλοι μας να είμαστε αντικειμενικοί θα παύαμε να κριτικάρουμε τα κόμματα όποιας πολιτικής τοποθέτησης για έναν και μόνο λόγο.
    Δεν έχουν πολιτικό παρά μόνο οικονομικό ενδιαφέρον σε σχέση με την Ελλάδα .Κοινώς πως θα φάνε ότι απέμεινε, θα πουλήσουν ότι ακόμα έχει αξία.
    Αντί' αυτού εμείς ακόμα και οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ , αναλωνόμαστε στο να βρούμε ποιος φταίει γιατί ποτέ και πώς και τι θα γίνει .
    Προσπαθώντας τις περισσότερες φορές να πετάξουμε το μπαλάκι στον άλλον.
    Όσο τα κόμματα καταφέρνουν αυτή τη λογική του διαίρει και βασίλευε και εμείς να ασχολούμαστε με την επιφάνεια τόσο θα βυθιζόμαστε στο σπιράλ της καταστροφής.

    Τα ξένα κράτη δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα παρά μόνο στο βαθμό που θα εξυπηρετήσει τα θέλω τους , με όποιο κόστος ...
    Άρα τι μας μένει ένα μόνο :
    Ηγέτης εκτός πολιτικής σκηνής εκτός οποιασδήποτε σκηνής ο οποίος θα εννοεί Ελλάδα τους πάντες και όχι το παντελόνι του και τις τσέπες του..
    Ο ηγέτης θα βγει από εμάς μόνο όταν πάψουμε να κρίνουμε το καλό της χώρας με βάση την ανύπαρκτη πολιτική τοποθέτηση των υπαρχόντων κομμάτων ...

    Δεν έχει νόημα να κοιτάμε μονίμως το παρελθόν και να κατηγορούμε , όχι πια .Νόημα έχει να δούμε εφεξής τι μπορούμε να κάνουμε αρχής γενομένης να ξεκολλήσουμε εμείς τουλάχιστον από τους κομματάρχες. Γεγονότα τα οποία συνέβησαν και στιγμάτισαν την πατρίδα μας είναι πολλά και δεν θα σταματήσουν.

    Η οικονομική μας καταστροφή ήταν συνέπεια της πολιτικής μας αδιαφορίας γιατί μπερδέψαμε την πολιτική βούληση με την κομματική και όλα μαζί ξεκίνησαν από την ηθική μας ανυπαρξία σε όλα τα επίπεδα.

    Καλησπέρα σε όλους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ

    >Αυτό που λέει ο skalπερί ύβρεων είναι σωστό. Το ύφος είναι ήθος.<

    Ναι, είναι σωστό, αλλά δεν ξέρω αν συμμερίζεσαι την μεροληψία του που βγάζει μάτι.

    Ίσως του .... "ξέφυγε" και τώρα δεν απαντά στο σχόλιό μου 17 Σεπτεμβρίου 2010 8:24 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Σου είπα απλά να μην υποτιμάς την υπόθεση που ενδεχομένως να καταλήξει ακόμη και σε έξοδο του ΛΑΟΣ απο τη Βουλή.

    Σε ότι αφορά τα συμφέροντα τα οποία πρέπει να ρυθμίζουν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας,η άποψη μου είναι ότι η λέξη συμφέροντα είναι μια πολύ γενική ένοια,τι είναι αυτό το οποίο καθορίζει το συμφέρον;

    Άλλος βλέπει το τώρα(Α.Παπανδρέου),άλλος βλέπει 10 χρόνια μπροστά(Κ.Καραμανλής Πρεσβύτερος) άλλος βλέπει μόνο τριγύρω του(Κ.Καραμανλής ο νεότερος) και άλλος κοιτάει τι συμφέρει όλους τους υπόλοιπους εκτός απο εμάς(Γ.Α.Παπανδρέου),τον Σημίτη δεν τον ξέχασα αλλά για το συγκεκριμένο άτομο δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα νομίζω.


    Επείσης οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον και πραγματοποιούν τόσους πολέμους,αυτό τι σημαίνει,ότι πρέπει να συμφωνήσουμε και να το επικροτούμε; Όχι φυσικά,με λίγα λόγια αυτό που λέω είναι ότι αν συνεχίσουμε ως άνθρωποι να αφήνουμε τα συμφέροντα να ρυθμίζουν τη ζωή μας τότε θα έχουμε κάνει απο μόνοι μας την ίδια μας τη ζωή κόλαση,όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα.

    Χρειάζοντε Κανόνες οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να στηριχθούν πάνω στην Ηθική και τη Δικαιοσύνη,αλλιώς τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν.


    Αλήθεια ξέρει κανέις να μου πεί ποιά εποχή ο κόσμος ζούσε ποιό ξένιαστα,η δική μας ή των παπούδων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε 17 Σεπτεμβρίου 2010 8:24 μ.μ.
    Πιο σωστή διατύπωση: και αυτοί που βρίζουν και αυτοί που υπερασπίζονται το Ισραήλ, οι μάλλον οι περισσότεροι, είναι της ίδιας συνομοταξίας, των 'μονοκοτυλήδονων'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κ.skal,γιατί ψαλλιδίζεις τά σχόλιά
    μου; Στόν ἰνστρούχτορα Σιδηρούντιο=
    ἀερούντιο,ἔδωκες χῶρο 26 σχολείων μα-
    κροσκελῶν(Ἰνφογ.23.4.2010,Ἡ 21 Ἀπρ.67
    ὅπου τά ἐμέσματα ).Ἔχω νά εἴπωὅτι ὁ
    ἐν λόγω,ἐζυγίσθη,ἐμετρίθη καί εὑρέθη,
    ἐθνικῶς ἀλλοιωμένος.Γιά τούς ἑβραίους
    τούς ἐρωτῶ:Γιατί τό ἱερό τους βιβλίο
    πού διαβάζεται στίς συναγωγές,ἐτέλλε-ται,΄΄νά πιοῦν τό αἷμα τῶν Ἑλλήνων
    σάν κρασί;΄΄ . Θέλετε στοιχεῖα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Ιέρακα, σε κάθε πανσέλληνο γίνομαι λυκάνθρωπος. Τα δόντια μου και τα νύχια μου μεγαλώνουν από μόνα τους, και πίνω και εγώ αίμα, αλλά ότι μάρκα νά 'ναι. Είμαι σαν αλκοολικός. Τι συμβουλή μου δίνετε να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε σκαλ, ορισμένα φυτά είναι θρεπτικά, άλλα είναι δηλητηριώδη. Όποιος δεν ξεχωρίζει τα καλά από τα δηλητηριώδη φυτά, πρώτα από όλα κάνει κακό στην διατροφή του. Στις δικές σας δύο κατηγορίες φυτών θα ήθελα να προσθέσω και όλους όσους γράφουν εδώ σχόλια, και εμένα και εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τί εμμονή είναι αυτή με το Ισραήλ;
    Μα καλά, δε βαρεθήκατε;
    Κάνετε και -τρομάρα σας- κριτική για αυτούς -λέει- που τσακώνονται! Και δωστου λέτε και ξαναλέτε, πόσο "θλίβεστε" (ναι, εσείς ειδικά θλίβεστε παααάρα πολύ) για την κατάντια των Ελλήνων...
    Μόνο που στην παρούσα ανάρτηση, έχετε το γηπεδάκι δικό σας.
    Μόνοι σας βρίζετε, μόνοι σας χλευάζετε. Kαι δυο σοβαροί και ευγενικοί κύριοι που σας εγκαλούνε, δεν χαμπαριάζετε: ΑΜΟΚ Μίσους!
    Έπεται συνέχεια
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Και εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο ότι μας μισείτε επειδή υποστηρίζουμε το Ισραήλ και το Κουρδιστάν. Αλλά προς τί το Μίσος; Τη γη σας έκλεψαν οι άνθρωποι; Εκτός αν κάποιοι θεωρείτε ως γη ΣΑΣ, τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκ των οποίων σχηματίστηκε το Ισραήλ και οσονούπω θα σχηματιστεί και το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
    Ε! τότε αλλάζει. Θερμά συλληπητήρια! Αλλά, και εσείς στο κάτω-κάτω της γραφής, από κάπου τα κλέψατε, ρε παιδιά. Ρόδα είναι και γυρίζει! τί να κάνουμε; αυτά έχει η ζωή. Μια πάνω, μια κάτω και για όσους δεν την αντέχουν την ήττα, λίγο ξιδάκι και πάνε κάτω τα φαρμάκια. Και καλή καρδιά, παιδιά! Πάνω από όλα καλή καρδιά!
    Και πέρα από τις χαριτωμενιές τα σχολιάκια, έχετε μήπως να πείτε κάτι ευθέως; Διότι στο από πίσω βλέπω ότι αριστεύετε, μια κόβετε- μια ράβετε... ούτε κοπτοραπτούδες της ΠΑΝΣΙΚ... τέτοια επιτυχία
    Έπεται συνέχεια,
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όσο για τη συνομοταξία των μονοκοτυλήδονων, πολύ το εκτίμησα το χιουμοράκι. Και ΝΑΙ! Παραδέχομαι ότι ανήκω. Όπως και να το κάνεις είναι και παν-χρήσιμα φυτά!
    Αλλά κύριε Καλεντερίδη μου, στην ίδια συνομοταξία εγώ με τα ισλαμοφασισταριά, τους ερντογανογλείφτες και τους πληρωμένους από τη σαουδική; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, καλέ μου κύριε!
    Εξάλλου,
    αφού τους ισλαμολάγνους τους συμπαθείτε και τους λιβανίζετε, και ως ικανότατος αξιωματικός εσείς, κόβει το μάτι σας και κάτι παραπάνω θα ξέρετε...
    ε! πώς να το κάνουμε; Το αξίζουν το παραπάνω το γαλονάκι τους. Οπότε μην τους ρίχνετε παραλία με εμάς τα ποταπά μονοκοτυλήδονα! Αυτοί είναι ανωτέρου και δικαιωματικά κατατάσσονται στα δικοτυλήδονα. Και ειδικά στην οικογένεια των Μορεοειδών. Και ακόμα πιο συγκεκριμένα στη Συκιά… Συκο-φάντες, συκο-φαντία, και εκείνο που λέει ο σοφός λαός για τον Ιούδα
    -Να! και το αντι-σημιτικό που θα τους ενθουσιάσει!
    Τυχαίο; Δε νομίζω
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σ.; Σιδηρούντιε! τήν 18/9/10, 11,39μμ
    μοῦ ζήτησες νά σέ συμβουλεύσω πῶς θά
    θεραπευθῆς ἀπό τά περίεργα πού σοῦ
    συμβαίνουν..! Εἴθιστε ,οἱ θνητοί νά
    συμβουλεύουν μόνον τούς θνητούς καί
    ὄχι τούς βρυκόλακες! Ἐσύ χρειάζεσαι
    θυμιάτισμα γιά νά ἀπαλλαγῆς ἀπό αὐτά
    πού σέ κατατρύχουν..(ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Να πω και 'γω κατι ρε παιδια!!!!!

    Εγω παντα συμφωνω με τον σαγιαν Galia και το Γιωργακη τον Σιδηρουντιο, υπατο αξιωματουχο της μπλογκοσφαιρας!
    Και να παρουμε ολοι ενα ταξι για το συμποσιο ρε παιδια.
    Μην πληρωνουμε και πολλα.

    @ φιλιναδα Galia
    Οχι δεν ανηκεις στα μονοκοτυληδονα αλλα ουτε και στην κατηγορια των συγκοινωνουντων ντενεκεδων.
    Ανηκεις αποδεδειγμενα στην γνωστη γλιτσα.
    Της ανθελληνικης γλιτσας για να ειμαι πιο ακριβης.

    Διαβασε τωρα τι γλιτσα ξερασες ελληνοφωνε και "ελληναρα" εβραιε..
    (19 Σεπτεμβρίου 2010 2:06 π.μ.)
    "Εκτός αν κάποιοι θεωρείτε ως γη ΣΑΣ, τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εκ των οποίων σχηματίστηκε το Ισραήλ και οσονούπω θα σχηματιστεί και το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.
    Ε! τότε αλλάζει. Θερμά συλληπητήρια! Αλλά, και εσείς στο κάτω-κάτω της γραφής, από κάπου τα κλέψατε, ρε παιδιά. Ρόδα είναι και γυρίζει! τί να κάνουμε; αυτά έχει η ζωή. Μια πάνω, μια κάτω και για όσους δεν την αντέχουν την ήττα, λίγο ξιδάκι και πάνε κάτω τα φαρμάκια"




    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.