27/9/10

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για επεισόδιο ρίψης βολών κατά κυπριακού αλιευτικού σκάφους

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει τα ακόλουθα αναφορικά με το επεισόδιο ρίψης προειδοποιητικών βολών κατά κυπριακού αλιευτικού σκάφους από τουρκικά λιμενικά σκάφη: Αμέσως μετά το συμβάν, το οποίο έλαβε χώραν σήμερα το μεσημέρι βορειοανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα, σε διεθνή ύδατα, ενημερώθηκαν σχετικά οι αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας για να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη επικοινώνησε με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το εν λόγω περιστατικό και, ταυτόχρονα, προβαίνει σε περαιτέρω διερεύνησή του.
http://www.moi.gov.cy

Τουρκικές παρενοχλήσεις και πυροβολισμοί εναντίον αλιευτικούΤουρκικές παρενοχλήσεις και ρίψη πυροβολισμών είχαμε το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Καρπασίας.

Όλα άρχισαν γύρω στις 11:30 το πρωί όταν δύο τουρκικοί ακτεωροί και ένα πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού προσέγγισαν το κυπριακό αλιευτικό σκάφος Σάντα Έλενα που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα βορειανοτολικά της Καρπασίας.

Oι Τούρκοι δεν δίστασαν να ρίξουν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς για να αναγκάσουν τον καπετάνιο να απομακρύνει το σκάφος από την περιοχή.

Ο καπετάνιος δεν απομάκρυνε το σκάφος, αφού βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Τα τουρκικά λιμενικά απομακρύνθηκαν για να επιστρέψουν στις μία και 30 εξοπλισμένα με ένα πυροσβεστικό κανόνι νερού. Άρχισαν λοιπόν να ρίχνουν στο κυπριακό αλιευτικό αναγκάζοντας τον καπετάνιο να φύγει. Για το συμβάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στα Ηνωμένα Έθνη.
SIGMALIVE

4 σχόλια:

  1. Σημερα κιολας ο χριστοφιας και ο παπανδρεου να ζητησουν την πληρη ενταξη των οθωμανων στην ΕΕ.Επισης να ριβουν και ενα ζειμπεκικο στην ποδια του νταβουτογλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ενδεδειγμένες ενέργειες είπατε; Βεβαίωςς. Να σταλεί ο Πάγκαλος πάραυτα στην Άγκυρα, έχει δείξει δείγματα, και να χορέψει τσιφτετέλι, να ζητήσει συγγνώμη και μετά να πάει στις Βρυξέλλες και να βρίσει χυδαία όλους αυτούς που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας. Να τους απειλήσει με αποχώρηση της Ελλάδας απ΄την ΕΕ και ένταξή της στην Τουρκική-Ιρανική ζώνη. Αυτό είναι πολιτική και όχι τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΑΝ, έτσι άχρωμα...
    Θού Κύριε φυλακή τω στόματί μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΙΚΑ...ΑΜΑΝ,ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ,ΓΕΙΤΟΝΕΣ,ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ..ΠΩΠΩ,ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξεχασες κατι....και απο ενα στεφανι στον ταφο του κεμαλ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.