9/9/10

Oλοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης EΛΛΗ

Με τη σημερινή παράδοση της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟ (F-460) στο Πολεμικό Ναυτικό ολοκληρώθηκε το σχετικό πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής των έξι φρεγατών τύπου Standard (“S”) κλάσης ΕΛΛΗ. Η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ υποβλήθηκε σε εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές εν πλω και επανέρχεται στη διάθεση του Αρχηγείου Στόλου.

Το πρόγραμμα ΕΜΖ αφορούσε μεταξύ άλλων τη προσθήκη εξοπλισμού Αυτόματης Εξαπόλυσης Αναλωσίμων (ALEX) της Sippican και δύο μονάδων Mk137 των 6 φυσιγγίων 130mm στις 4 φρεγάτες του Batch 1, την εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Μάχης (CMS) τύπου TACTICOS, την εγκατάσταση και ολοκλήρωση στο CMS τερματικού ζεύξης δεδομένων Link 11 τύπου MDM 2002, τη προσθήκη ηλεκτροπτικού συστήματος ελέγχου βολής και επιτήρησης MIRADOR, καθώς και η αντικατάσταση του αντίστοιχου εξοπλισμού από ραντάρ έρευνας επιφανείας Χαμηλής Πιθανότητας Υποκλοπής (LPI) SCOUT Mk2 και από σύστημα Μέτρων Ηλεκτρονικής Υποστήριξης (ESM) CS-3701. Εκσυγχρονισμό και βελτιώσεις υφίστανται το κύριο ραντάρ επιτήρησης αέρος δύο διαστάσεων LW08 και τα ραντάρ ελέγχου βολής WM25 και STIR 180 καθώς και τα συστήματα επικοινωνίας.

Η Σύμβαση 010B/03για τις φρεγάτες τύπου S κατακυρώθηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2003 και η πρώτη εκσυγχρονισμένη φρεγάτα (ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2006.
http://www.strategyreport.gr/?p=3816

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.