2/7/17

Μερικοί Έλληνες μεγαλουργούν - Νέο σύμβαση στην Γκάνα αξίας 363 εκατ. δολ υπέγραψε η ΜΕΤΚΑ

Θα κατασκευάσει μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 200 MW
Νέα σύμβαση για την κατασκευή ενεργειακής μονάδας στην Γκάνα υπέγραψε η ΜΕΤΚΑ στις 22 Ιουνίου με την κοινοπραξία Early Power Limited (EPL). Στην κοινοπραξία μετέχουν η Endeavor Energy, εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας με επίκεντρο την Αφρική, η Sage, εταιρεία εμπορίας ενέργειας της Γκάνα, και η  General Electric.
Το έργο Bridge Power (φάση 1η) θα εκτελεστεί από την Power Projects Limited, 100% θυγατρική της METKA, με αντικείμενο το σχεδιασμό, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία ενός ενεργειακού έργου fast- track 200MW με καύσιμα υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο και diesel, στην περιοχή Τέμα, 16 μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας Ακκρα.Ο βασικός εξοπλισμός της μονάδας αποτελείται από 5 αεριοστρόβιλους General Electric τύπου TM2500+, 5 λέβητες ανάκτησης θερμότητας και 1 ατμοστρόβιλο σε διάταξη συνδυασμένου κύκλου (CCGT), καθώς και εκτεταμένες υποδομές για την μεταφορά υγραερίου (LPG) από το παρακείμενο διυλιστήριο και λιμάνι, συμπεριλαμβανομένων  αποθηκευτικών εγκαταστάσεων υγραερίου 13.600 m3.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΜΕΤΚΑ, τo Bridge Power είναι ένα ενεργειακό έργο μετασχηματισμού για τη Γκάνα, καθώς θα ικανοποιήσει άμεσα την επιτακτική ανάγκη της χώρας για ενίσχυση της δυνατότητας παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, το Bridge Power όχι μόνο θα διαφοροποιήσει το υπάρχον μείγμα καυσίμων της Γκάνα με την παροχή ασφαλούς και πιο οικονομικού LPG, αλλά επιπλέον θα επιφέρει ένα θετικό μακροχρόνιο αποτέλεσμα για τη Γκάνα, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα χρήσης των υποδομών LPG και για άλλες δραστηριότητες της χώρας.

Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται  περίπου σε 363 εκατ. δολάρια.
Πρόκειται για τον τρίτο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, «το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
ΒΗΜΑ

5 σχόλια:

  1. Συνηθως χαιρομαι οταν διαπρεπουν Ελληνικες εταιρίες τόσο στο εσωτερικό , τόσο και στο εξωτερικό ...με τον μυτηληναίο δεν μου βγαίνει , θες γιατί προσπάθησε να γκρεμίσει με κάθε μέσο τους ανταγωνιστές στη χώρα ή γιατί ρημαξε την ΕΛΒΟ ....δεν ξέρω ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε φορολογούμενε, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι ότι η κατάρρευση της ΕΛΒΟ είναι μακράν άσχετη με τον οποιονδήποτε ιδιώτη που έμπλεξε με την εταιρεία. Η κατάρρευση της ΕΛΒΟ και όχι μόνο λέγεται ΣΗΜΙΤΗΣ/ΠΑΣΟΚ!

      Διαγραφή
    2. ο Μυτιληναιος πήρε την ΕΛΒΟ το 2000 (με ταμείο 193.000.000 δραχμές και 4.500.000.000 δραχμές ανεκτέλεστο έργο) με σκοπό να την σώσει..... την άφησε το 2010 χωρίς φράγκο και χωρίς έργο , σε ημιθανή κατάσταση . Ασχετα με τις ευθύνες των πολιτικών υπάρχει σαφεστατη ευθύνη στον Ομιλο μυτιληναίου ... μη είσαι αφελής

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς όπως τα λες είναι. Την εποχή εκείνη το τότε καθεστώς έψαχνε να δώσει διάφορες δημόσιες εταιρείες "με το ζόρι" σε ιδιώτες να φανεί ότι κάνει... ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις. Η ΕΛΒΟ κυριολεκτικά χαρίστηκε, αν δεν δώσανε και λεφτά από πάνω στον Μυτιληναίο, όπως χιουμοριστικά διεδίδετο τότε. Ο Μυτιληναίος την πήρε με σκοπό μέσω αυτής να προωθήσει την ατζέντα της εταιρείας του. Τα ήξεραν αυτά οι πολιτικοί τότε όταν την έδιναν και δεν τους ένοιαζε. Έκπληξη θα ήταν αν δεν έκανε ο Μυτιληναίος αυτά που έκανε. Θα χάλαγε την Ελληνική πιάτσα! Συνεπώς η ευθύνη είναι 100% στους τότε πολιτικούς.
      ΥΓ Τον Μυτιληναίο ούτε από φωτό δεν τον γνωρίζω.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή ΜΕΤΚΑ ελπίζω να έλαβες υπ' όψιν το πιθανό βεληνεκές του...Σκουρλέτη. Ελπίζω να μη φτάνει μέχρι την Γκάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.