9/7/17

«Όποιος πεθαίνει από πείνα είναι θύμα δολοφονίας»

Στυλιανός Παπαθεμελής
Ο γερμανός ΥπΟικ. έδωσε μακρά συνέντευξη στα «ΝΕΑ» (1-2/7-17). Υπήρξε ο «εαυτός» του. Η εφημερίδα όμως, όφειλε να τον στριμώξει. Τον άφησε να αλωνίζει ανενόχλητος και άνετος. Οι παροικούντες στον πλανήτη γνωρίζουν ότι τα θηριώδη μέτρα της κανιβαλικής λιτότητας εμπνέονται απ’ αυτόν. Ο  Ουγκώ έλεγε «τα κτήνη είναι του Θεού, η κτηνωδία όμως είναι των ανθρώπων»! 
Δεν βρήκε τον μάστορή του εδώ ο γερμανός. Τον βρήκε όμως στο πρόσωπο τού Ζαν Ζιγκλέρ, διεθνώς γνωστού για την καυστική του σάτιρα εναντίον των αρπακτικών και των μισθοφόρων τους, πολιτικών και ΜΜΕ. Συνεντευξιαζόμενος στο γερμανικό δίκτυο ARD ο ελβετός παλαιός κοινοβουλευτικός και καθηγητής στα πανεπιστήμια Γενεύης και Σορβόννης δεν χαρίζεται στον γερμανό: 

«Ο κ. Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της γερμανικής κυβέρνησης και δη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, έχει πει ότι δεν μπορεί να γίνει διαγραφή των χρεών των 50 φτωχοτέρων χωρών αυτού του κόσμου. Αν και οι χώρες αυτές δεν θα μπορέσουν έτσι να κάνουν επενδύσεις κτίζοντας σχολεία, νοσοκομεία ή να επενδύσουν στη γεωργία. Η δυστυχία παγιώνεται εάν δεν γίνει διαγραφή. Και ο Σόιμπλε επιχειρηματολογεί λέγοντας: αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς η οποία και δίνει τις εντολές. Πρόκειται για μιαεγκληματική άποψη»! Συμφωνούμε…

Και ο Ζιγκλέρ επελαύνει: «Δεν υπάρχουν αδύνατα στη δημοκρατία. Το σύνταγμα, μάς δίνει όπλα για να γκρεμίσουμε την κανιβαλική παγκόσμια τάξη. Ο κ. Σόιμπλε δεν έπεσε από τον ουρανό.  Όταν λέει ότι είναι αδύνατη η διαγραφή των χρεών, διότι δεν το θέλει η αγορά, μπορεί να καταψηφιστεί. Αύριο το πρωί θα μπορούσε να εμποδιστεί από την Μπούντεσταγκ η κερδοσκοπία για τα βασικά είδη διατροφής. Αύριο το πρωί θα έχουν σωθεί από την πείνα εκατομμύρια άνθρωποι. Όλα εξαρτώνται από εμάς»!
Βαρύγδουπη δήλωση του Σόιμπλε και προβεβλημένος επίτιτλος της συνέντευξης: «Δεν κόβω εγώ τις συντάξεις»! Όμως το Α και το Ω της πολιτικοοικονομικής φιλοσοφίας του ανδρός είναι η ακραία, αποτελειωτική λιτότητα και μη ορρωδών προ ουδενός επανέρχεται  ευκαίρως ακαίρως σ’ αυτό που αρνείται .
Από την μια ομολογεί ότι «είναι αλήθεια ότι ζητήσαμε πολλά από τους πολίτες στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι νέο». Και από την άλλη το βιολί βιολάκι του: «Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αργότερα»!…
Και επειδή βουνό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει, τον πήραν χαμπάρι και οι δικοί του. Η Allgemeine Zeitung του καταλογίζει ότι: «έχει επανειλημμένως με στρεβλωτικό και δικολαβικό τρόπο δρομολογήσει λύσεις που οδήγησαν ακριβώς στο αντίθετο από τις επιταγές των ευρωπαϊκών κανόνων».
Ομολογεί και κάποιες αλήθειες αλλά, με φαρισαϊκή κατανόηση: «Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα, με τα βάρη του παρελθόντος και τις ελλείψεις στη Δημόσια Διοίκηση- που είναι αδιαμφισβήτητες- σε συνθήκες νομισματικής ισοτιμίας που δεν μπορεί να τη μεταβάλλει εθνικά, έχει δυσκολίες να γίνει ανταγωνιστική». Μη ανταγωνιστική όμως την καθιστούν τα “μέτρα ” του. Γιατί δεν το παραδέχεται;
Τίμιος με την αλήθεια ο Ζιγκλέρ ψάλλει τα εξ αμάξης στους G20 εν όψει της συνόδου του Αμβούργου (7 και 8/7/17): «Είναι μια συνάντηση εντελώς παράνομη (…) πίσω από συρματοπλέγματα, υπό την προστασία 20.000 αστυνομικών. Είναι μια συνάντηση κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις η εφαρμογή των οποίων δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την βούληση των ιδρυτών του ΟΗΕ. Αυτή η συνάντηση κορυφής των G20 υποβαθμίζει την δημοκρατία»!
Ο ελβετός επιστημονικός σύμβουλος των Η.Ε ονομάζει πάντοτε πρόσωπα και πράγματα με το αληθινό τους όνομα: «Η παρατεινόμενη πείνα και ο χρόνιος υποσιτισμός είναι έργο ανθρώπων. Οφείλονται στη δολοφονική τάξη του κόσμου. Όποιος πεθαίνει από πείνα είναι θύμα δολοφονίας»! (Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτες, σ.16, μεταφρ. Ε.Νιάνιου).
Και προτρέχοντας αλλά όχι αδικώντας κατακεραυνώνει «Στο τελικό ανακοινωθέν δεν θα υπάρχει τίποτα από τις βασικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν: απαγόρευση της κερδοσκοπίας για βασικά αγαθά στο χρηματιστήριο και η απολύτως αναγκαία ολική διαγραφή των χρεών των φτωχοτέρων κρατών αυτού του κόσμου(…)Είναι αναγκαία η ανάσταση του ΟΗΕ και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί το άχρηστο G20 ως ανταγωνιστικός προς τον ΟΗΕ θεσμός»!

3 σχόλια:

  1. Για το θέμα των συντάξεων δεν με εκπλήσσει η δήλωσή του, διότι έχει μεγάλη δόση αληθείας. Αν η τρόικα έκοβε μισθούς και συντάξεις, τότε γιατί δεν αρχίζει απ' αυτούς/αυτές των πολιτικών, που είναι σκανδαλωδώς τεράστιοι/ες και άδικες (οι συντάξεις), αφού:
    α) Στοιχειοθετούνται με μία (αν κάνω λάθος, παρακαλώ για διόρθωση) πλήρη τεταρταία στην βουλή (οι κοινοί θνητοί πρέπει να δουλεύουν τουλάχιστον 35 χρόνια και τώρα ίσως περισσότερα)
    β) Είναι οι μεγαλύτερες συντάξεις που δίδονται στην Ελλάδα και
    γ) Ο βουλευτής έχει δικαίωμα εκτός αυτών, να πάρει και όσες άλλες συντάξεις θέλει, ενώ ο κοινός θνητός δικαιούται σύνταξη μόνον από ένα ταμείο, έστω κι αν πλήρωνε τρία;

    Άρα, το ποιες συντάξεις και μισθοί θα περικοπούν και κατά πόσο, δεν είναι απόφαση τής τρόικας, αλλά τής ελληνικής κυβέρνησης.

    Όταν πας να πάρεις δάνειο από μία τράπεζα, η τράπεζα δεν σού βάζει όρο να τρως μια φορά την εβδομάδα κρέας, ή να βγαίνεις κάθε τρεις εβδομάδες. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πάρει πίσω τα χρήματά τής με τον τόκο. Το πού και πώς θα τα βρεις εσύ είναι δική σου δουλειά.

    Κατά τα άλλα, το άρθρο είναι σωστό και σωστές οι γνώμες που επικαλείται. Ο Σόιμπλε είναι ένας γραφειοκράτης, πρώην εφοριακός, ένας χαρτογιακάς, όπως θα τον έλεγε ο αείμνηστος καγκελάριος Helmut Schmidt, που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του, διότι δεν είναι πολιτικός. Και ακριβώς από τέτοιους ανθρώπους κινδυνεύει με διάλυση η ΕΕ, διότι αυτοί, με την έλλειψη πολιτικού αισθητηρίου και ευρωπαϊκού οράματος που τούς διακρίνει, την κατάντησαν, όπως την κατάντησαν.

    Ασφαλώς ο Wolfgang Schäuble δεν έχει ακόμη καταλάβει και ούτε πρόκειται, γιατί το ΗΒ (σήμερα, αύριο ποιος ξέρει ποιος;) φεύγει από την ΕΕ, παρά το ότι έχει κάποια ιδιαίτερα προνόμια. Με άλλα λόγια, δεν μπορεί να καταλάβει ότι τα λεφτά δεν είναι το παν, αλλά υπάρχει και η εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, που δεν επιτρέπει σε κάποιους λαούς να συνεχίζουν να ζουν σε μία, αρχικά ολοκληρωτική, και στην συνέχεια γερμανοκυριαρχούμενη ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να μην ξεχνιόμαστε, οι συνταξιούχοι του σήμερα είναι οι ψηφοφόροι του χθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απάντηση στον Εκτροπο .Eχουμε κομμουνιστική δικτατορία και εμείς φταίμε?Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.