11/7/17

Όταν το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ και….σώζεται η Ελλάδα!

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη 10.07.2017
(περί σχεδίου Β, και ….σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την τιμωρία των ενόχων)
 Οι, οπωσδήποτε, αδικαιολόγητα,  καθυστερημένες εκμυστηρεύσεις των δύο ξένων συμβούλων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β, στα πλαίσια του δημοψηφίσματος του 2015, προκάλεσαν  σωρεία αντιδράσεων. Αυτές, με επιείκεια χαρακτηρίζονται συλλήβδην  ως εξωπραγματικές. Μέσα από αυτές, αποδεικνύεται, περίτρανα και για πολλοστή δυστυχώς φορά, ότι στη χώρα μας έχει απολεστεί η όποιου βαθμού  δυνατότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, με βάση τη στοιχειώδη λογική και με γνώμονα  τα εκάστοτε δεδομένα της πραγματικότητας. Εκλαμβάνονται έτσι, συστηματικά, ως αδιάσειστες αποδείξεις,  υποθέσεις αβάσιμες, που φυσικά ουδέποτε επαληθεύθηκαν, αλλά  που, αντιθέτως, μεθοδεύτηκε η αποθάρρυνση της όποιας  σοβαρής και αντικειμενικής συζήτησης, γύρω από αυτές.  

Με βάση  έωλες υποθέσεις, που ωστόσο  η πλειοψηφία των ΜΜΕ τις διαχειρίζεται ως απόλυτη αλήθεια, βλέπουν τη δημοσιότητα σωρεία συζητήσεων, που κατά περίπτωση κατηγορούν ή υπερασπίζονται  αποφάσεις και ενέργειες, διαμετρικά αντίθετες των ορθολογικών, προβαίνουν στην αποκάλυψη δήθεν σκανδάλων και επικαλούνται τη δήθεν αδήριτη ανάγκη   σύστασης εξεταστικών επιτροπών για την τιμωρία των ενόχων.

          Η τελευταία, προς το παρόν, περίπτωση ηθελημένης χάλκευσης των γεγονότων, αναφέρεται στις λεπτομέρειες ενός σχεδίου, που όπως φαίνεται είχε εκπονηθεί κατά την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, προκειμένου να προετοιμάσει τις συνθήκες μιας ομαλής μετάβασης στις απαιτήσεις του ΟΧΙ. Αντιπαρέρχομαι κρίσεις, σχετικά με τη μέθοδο, που επιλέχτηκε για τη μετάβαση αυτή, και που όπως έγινε γνωστό, περιελάμβανε  την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και τη διεξαγωγή ορισμένων συναλλαγών με τη χρήση κουπονιών, διότι το πρόβλημα  δεν είναι το πόσο καλή ή κακή ήταν. Αντιθέτως, το πρόβλημα όπως εμφανίζεται είναι, ότι κατά τους επικριτές του σχεδίου Β, αυτό δεν έπρεπε να υπάρξει, διότι συνιστά  εγκληματική πράξη και  θα οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή.

          Η άποψη αυτή απορρέει από ένα όργιο μετάλλαξης της πραγματικότητας. 

Συγκεκριμένα:

1. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ένα βροντερό ΟΧΙ. ΟΧΙ στα μνημόνια και στη λιτότητα. Πως, λοιπόν, (χωρίς την πραξικοπηματική μεταβολή αυτού του ΟΧΙ σε ΝΑΙ), θα μπορούσε να υλοποιηθεί η θέληση του 63% του ελληνικού λαού, αν δεν είχε προβλεφθεί ένα σχέδιο μετάβασης στη νέα αυτή κατάσταση, που ήταν ακριβώς το σχέδιο Β; Συνεπώς, εγκληματική θα ήταν η μη πρόβλεψη ενός σχεδίου Β, και όχι η εκπόνησή  του.

2. Είναι όντως εξοργιστικό το γεγονός ότι οι διάφορες αντιδράσεις εναντίον της ύπαρξης του σχεδίου Β, που υποδεικνύουν την ανάγκη, της δήθεν τιμωρίας των δήθεν ενόχωναποδέχονται με τέτοια ασύγγνωστη άνεση, ως νόμιμο, το αποτέλεσμα της κατεξοχήν συνωμοτικής και αντιδημοκρατικής μεταβολής της βούλησης του ελληνικού λαού, εξαφανίζοντας από το προσκήνιο το εντελώς ξεκάθαρο  ΟΧΙ. Αυτό, ακριβώς, το ΟΧΙ που απαιτούσε, χωρίς την ελάχιστη αμφιβολία, την εκπόνηση ενός σχεδίου Β, προκειμένου να αποφευχθεί το χάος.   Και πως να μην ανατρέξει κανείς, για να φρεσκάρει τη μνήμη,  στην ανατριχιαστικού περιεχομένου συνομιλία  του Νίκου Χατζηνικολάου με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη  στις 7.7.2016 στο REAL FM/Video; Σε αυτό, ξεδιπλώνονται αβίαστα οι συνωμοτικές  μεθοδεύσεις της συνταγματικής εκτροπής, που κατέληξαν να εμφανίσουν το ΟΧΙ ως  ΝΑΙ, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την σαφέστατα εκφρασθείσα βούληση του ελληνικού λαού. Μέχρι και οι εταίροι/δανειστές μας επιστρατεύθηκαν εκείνη τη νύκτα για να βοηθήσουν στην άνομη αυτή επιχείρηση.

3. Είναι σαφές ότι, αν κάποτε, αναζητηθούν οι ένοχοι του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ,  για να  εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύκτα, και πως ακυρώθηκε  το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με την επιβολή απόφασης  ολοκληρωτικού καθεστώτος, αυτοί σίγουρα δεν θα είναι οι συντάκτες του σχεδίου Β.

4.Το αποκορύφωμα, όμως,  του παραλογισμού είναι η προβολή σχετικού επιχειρήματος, που καταδικάζει, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση του σχεδίου Β, “επειδή δεν ρωτήθηκε ο λαός, αλλά όλα έγιναν πίσω από την πλάτη του”. Το επιχείρημα είναι σαθρό, αφού παραβλέπει ηθελημένα ότι στο ΟΧΙ περιλαμβάνεται σίγουρα και το GREXIT. Γιατί, πως θα ήταν δυνατόν, για την Ελλάδα, να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ενώ θα είχε απεμπολήσει λιτότητα και μνημόνια; Και, επιπλέον, είναι και φαιδρό αυτό το επιχείρημα, διότι πως, πότε και που ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός, αν συμφωνεί με  τα συνεχή απάνθρωπα μέτρα, που λαμβάνονται ερήμην του, και που προοδευτικά τον εξαθλιώνουν;

5. Ένας  τραγέλαφος, εξάλλου, αναδύεται από το γεγονός  ότι, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ο Πρωθυπουργός επειδή  “γνώριζε για το σχέδιο Β”! Αναμφίβολα,  καλώς το γνώριζε, αλλά αλλού είναι το πρόβλημα. Δηλαδή στο ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας   αδυνατεί  να  υπερασπιστεί το σχέδιο Β εφόσον, στην πορεία,  απαρνήθηκε το ΟΧΙ μετατρέποντάς το αυθαίρετα σε ΝΑΙ .

6.Τέλος, πως αλήθεια  να χαρακτηρίσει κανείς την ασύγγνωστη ελαφρότητα, με την οποία αποφαίνονται οι επικριτές του σχεδίου Β, για το ότι δήθεν αυτό το τελευταίο θα σήμαινε την καταστροφή της Ελλάδας….υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι  η καταστροφή  απεφεύχθη χάρη στη μετάλλαξη του ΟΧΙ σε ΝΑΙ!

Θα χαθούμε γιατί, τελικά,  μας λείπει το μέτρο, αλλά και ο κοινός νους.

13 σχόλια:

  1. Blεπω οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εχουν παρει στα σοβαρα το ΟΧΙ του δημοψηφισματος. Οταν το ερωτημα στο δημοψηφιοσμα ηταν: Αν θελουμε να πληρωνουμε μεγαλυτερους φορους, περισσοτερο ΦΠΑ οι Νησιωτες ... Υπαρχει νουνεχης ανθρωπος που θα πιστευει οτι δεν θα βγει το οχι. Θελει κανεις να πληρωνει περισσοτερους φορους; Το αποτελεσμα αυτο ειναι ως μη γενομενο. Διοτι το ερωτημα ηταν παραπλανητικο και ανυποστατο! ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΛΟΙΠΟΝ. ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη ταμπακιέρα βέβαια δεν μιλά κανείς.
      Πόσα δημοψηφίσματα βγήκαν με ΟΧΙ στην ΕΕ και έγιναν ΝΑΙ μετά από λίγο καιρό;

      Ως Έλληνες βέβαια θα θέλαμε και την άμεση δημοκρατία...

      Διαγραφή
    2. Το ερώτημα δεν ήταν εάν ο λαός θέλει να πληρώσει περισσότερους φόρους, το ερώτημα ήταν εάν θα 'θελε να ζήσει ως ελεύθερος ή ως υπήκοος ενός προτεκτοράτου, τα αντανακλαστικά του λειτούργησαν το καλοκαίρι του 2015, με την απόφαση του απέρριψε την υποτέλεια, πλην όμως έλειπε η σχετική υποδομή, προετοιμασία και φυσικά η εμπνευσμένη πατριωτική ηγεσία να τον οδηγήσει απο το σημείο αυτό και μετά, έτσι κανείς δεν τολμά σήμερα να αμφισβητήσει την σπουδαιότητα του δημοψηφίσματος, τους καρπούς του οποίου θα τους δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

      Διαγραφή
  2. Πάλι τα ίδια και τα ίδια με το τρισάθλιο και καταστροφικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η ολιγαρχική συμμορία για να σώσει το τομάρι της.
    Εκτός από εμάς φαίνεται ότι ο κοινός νους απουσιάζει και από την αρθρογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά εσύ όμως να αναπαραγάγεις το ακριβώς ίδιο μήνυμα (στα όρια του τρολλαρίσματος) σου προτείνω να αποκτήσεις διδακτορικό στην οικονομία, να γίνει πρύτανης σε κάποιο πανεπιστήμιο της αρεσκείας σου, και εμείς ευχαρίστως να δημοσιεύσουμε τα άρθρα γνώμης σου.

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην εξαίρετη Οικονομολόγο διεθνούς κύρους Ελληνίδα Κυρία Δελιβάνη, για το κατατοπιστικό της άρθρο.

    Παρατηρώ ότι, ούτε στην χειρότερη αφρικάνική χώρα δεν θα γινόταν τέτοια δικτατορική εκτροπή παραβίασης του Συντάγματος ως προς τη θέληση του λαού.

    Το ΟΧΙ ήταν όχι στην δουλεία και στην εξαθλίωση. Και απορώ που υπάρχουν ακόμα Έλληνες "αχάπαροι" για το τι συμβαίνει στην υπό εθνοκτονία, υπό δήμευση και κυρίως υπόδουλη Ελλάδα:

    Άρθρο 14.5 πρώτης δανειακής σύμβασης, υποδούλωσης της Ελλάδα (ελληνιστί και αγγλιστί): EUR 80, 000, 000 ,000 LOAN FACILITY AGREEMENT

    14. GOVERNING LAW AND JURISDICTION
    (5) The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law.

    14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
    (5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.

    Είναι επίσης απαράδεκτο να υπάρχουν να κυβερνά σήμερα την υπόδουλη Ελλάδα, ο υπερκυβερνήτης Μάρτεν Φερβέι, ο «νέος διοικητής της ελληνικής αποικίας», με την 20μελή «Ομάδα Δράσης», «υπουργών» του. Και Έλληνες να προσποιούνται ότι το αγνοούν.

    (http://www.dossier.gr/%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CE%BD-%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B2%CE%AD%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84/).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρακτικό για τις ενέργειες του ιπταμένου Ολλανδού και της σκιώδους κυβέρνησης του. Ούτε οι δωσίλογες κυβερνήσεις του 40-45 δεν το τόλμησαν!

      Διαγραφή
  4. Όταν με το καλό έρθει η ώρα ,που πλησιάζει,και ο κάθε προδότης και σαλτιμπάγκος, αντιμετωπίσει τα ισόβια,οι πάντες θα μείνουν άναυδοι και τρομοκρατημένοι, συμπεριλαμβανομένων και των λογιών,λογιών συμμάχων καιροσκόπων-εκμεταλλευτών της Πατρίδας μας.
    Και τότε πάλι ο Ελληνικός λαός με την πορεία του μέχρι τώρα,και στην συνέχεια θα αρθεί στο ύψος του, χαράσσοντας καινούργιες και μοναδικές απαντήσεις στην ιστορία.
    Η ώρα πλησιάζει και τα ντόπια ανδρείκελα με τους εμπνευστές τους Γερμανούς κι Αγγλο-Αμερικανούς,που τώρα το παίζουν "άνετοι" θα συντριβούν καθ΄ολοκληρίαν, παραδειγματίζοντας...τους πολίτες όλου του κόσμου και αποκαθιστώντας την ηθική τάξη ιστορικά.
    Είναι αργά ,πολύ αργά πλέον για δικαιολογίες και κουτοπόνηρες δολιχοδρομίες της τελευταίας στιγμής .
    Η καινούργια κατάσταση ,που θα προκύψει, δεν μπορεί να ισχύσει, αν δεν συντριβεί το αισχρό και σάπιο παρελθόν.
    Είναι αδιανόητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τά πρακτικά τῶν συνεδριάσεων τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου, ἐτηροῦντο κανονικά τήν δεκαετία τοῦ 1950. Ὁ αὐταρχικός τρόπος κυβερνήσεως τοῦ Κων. Καραμανλῆ, τά κατέστησε πολυτέλεια, ἡ ὁποία ὅμως μᾶλλον, τυπικῶςτουλάχιστον, ἐτηρεῖτο.
    Μετά τήν ἐτπάχρονη δικτατορία, ἐπανελήφθη τό ἴδιο περίπου: Τυπικά πρακτικά.
    Τήν δεκαετία τοῦ 1980, δέν γνωρίζω ἄν ἐθυμεῖτο κανείς νά τηρήσει οὐσιαστικῶς τά πρακτικά. Στίς εἰδήσεις μαθαίναμε ὅτι ὁ πρωθυπουργός μίλησε στό Ὑπουργικό Συμβούλιο καί εἶπε... καί εἶπε... καί εἶπε.
    Εἴχαμε εἰσέλθει στίς περιόδους τῆς λήψεως ἀποφάσεων ἀπό τό "Πολιτικό Γραφεῖο" (Πολίτμπυρο στά ..."σοβιετικά"), καί λίγο ἀργότερα, τήν δεκαετία τοῦ 1990, ἀπό τήν ὁμάδα τοῦ πρωϊνοῦ καφέ στό Μέγαρο Μαξίμου.
    Αὐτά τά "δημοκρατικά", καθιστοῦσαν περιττή τήν οὐσιαστική τήρηση πρακτικῶν Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου, αφοῦ πραγματικές διαφορές ἀπόψεων σήμαιναν αὐτόχρημα ὅτι... τοῦ διαφωνοῦντος Ὑπουργοῦ ἔγινε δεκτή ἡ παραίτησή του ἀπό τόν Πρωθυπουργό!
    Χάριν τῆς ουσίας καταργεῖται ὁ τύπος, καί ἡ κατάργηση τοῦ τύπου, καταργεῖ τήν οὐσία. Ἔτσι, ποιός θά ἀποδείξει τί, ὅταν ὁ ἕνας θά λέῃ ὅτι εἴχανε ἀποφασίσει ἔτσι καί ὁ ἄλλος ὅτι εἶχαν ἀποφασίσει ἀλλιῶς; Πῶς θά στοιχειοθετηθῆ ποινική εὐθύνη, μέ ἁπλές εἰκασίες περί τοῦ ποία ἀκριβῶς ἦταν ἡ ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου πού ἴσχυε;
    Καλά τά λέγει βέβαια ἡ ἀνωτέρω ἀρθρογράφος.
    Πρέπει ὅμως καί τά ποινικά δικαστήρια, νά ἑρμηνεύσουν στοιχειωδῶς τά πολιτικά γεγονότα στήν ἀλλληλουχία τους, οὕτως ὥστε νά μήν κρύβεται ὁ ἕνας πίσω ἀπό τό δαχτυλο τοῦ ἄλλου. Τό ΟΧΙ ἦταν ΟΧΙ σέ ἄλλα μέτρα πού δέν ὁδηγοῦν εὐθέως στήν ἔξοδο ἀπό τόν οἰκονομικό ἔλεγχο τῶν ἐπιλογῶν τῆς ἐθνικῆς, οἰκονομικῆς καί χρηματοπιστωτικῆς πολιτικῆς τῆς Κυβερνήσεως.
    Ὅσοι ὑποστηρίζουν ὅτι ἡ μετατροπή τοῦ ΟΧΙ σέ Ναί, ἦταν σωτηρία, καί ἔχουν χάσει τόν μπούσουλα τοῦ ἐθικοῦ συμφέροντος, καί παραβιάζουν τό Σύνταγμα.
    Ἐκτός ἐάν μέ στοιχεῖα μποροῦν νά ἀποδείξουν, ὅτι ἐπέκειτο μετά τό δημοψήφισμα τῆς 5ης Ἰουλίου 2015, ἐθνική καταστροφή μεγαλυτέρου μεγέθους ἀπό αὐτήν πού μᾶς ἔχει προξενήσει μέχρι σήμερα ἡ ὑποταγή τῆς Ἐλλάδος στήν οἰκονομική-κοινωνική καί γεωπολιτική ἐπίθεση πού τῆς γίνεται. Μέ στοιχεῖα, ὄχι μέ ὑποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην το σκαλιζετε το θεμα γιατι αυτοι ειναι ικανοι να κανουν 'δημοψηφισματα' δυο φορες την βδομαδα για καθε ονειρωξη τους.
    Μετα θα αρισουν οι Δημοι τα δημοψηφισματα αν τα λεωφορεια θα περνανε απο δω η απο κει.
    Μετα οι γειτονιες και στο τελος οι πολυκατοικιες,ενω οι αρχοντες θα κομπαζουν οτι εφεραν την αμεση Δημοκρατια ακομα και μεσα στα σπιτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το δημοψηφισμα ηταν η απολυτη προδοσια.. Ο τσιπρας δια του δημοψηφισματος στοχευε
    1. στην αθωωση ολων των προηγουμενων δοσιλογων
    2. Στην παραδοση της χωρας δια δημοψηφισματος (πανω και απο το συνταγμα)
    3. Στην ηρωοποιηση του με τον ισχυρισμο οτι "εγω τολμησα ενα δημοψηφισμα"
    Ενα δημοψηφισμα καλα σχεδιασμενο για την απολυτη παραδοση μας. Αλλα δεν τους βγηκε. Το ΟΧΙ των ψηφοφορων ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Ενα ΟΧΙ αντιστοιχου ηρωισμου με το ΟΧΟ του '40.
    Φυσικα οι κουφαλ.. το εκαναν γαργαρα, αλλα να ειστε σιγουροι οτι θα τους πνιξει. Αυτο το ΟΧΙ θα τους γινει εφιαλτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι γκρινιάζετε και διαμαρτύρεστε; Ο λαός μας είναι ηλίθιος. Για την ακρίβεια : Ηλίθιος, φυγόπονος, ημιμαθής,διεφθαρμένος και ανεύθυνος. Το απέδειξε περίτρανα με τις εκλογικές επιλογές του 40 χρόνια τώρα. Ένας τέτοιος ηλίθιος λαός, λοιπόν, δεν δικαιούται δια να αποφασίζει. ο σώζων εαυτόν σωθήτω, λοιπόν και για τον λαό, μαστίγιο και δήμευση μέχρι νεωτέρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.