12/7/17

Το (αριστερό) ελληνικό Πανεπιστήμιο

Του Κώστα Μήλα 
Η αλλοπρόσαλλη Πανεπιστημιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ(-ΑΝΕΛ) μου φέρνει κατά νου πόσα λίγα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 40 χρόνια (και βάλε) στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ακόμα θυμάμαι (σαν σήμερα!) τον Οκτώβριο του 1987 όταν διάβαινα ως πρωτοετής φοιτητής τη σιδερένια καγκελόπορτα της τότε Α.Σ.Ο.Ε.Ε. θέλοντας να ξεκινήσω τις σπουδές μου. Ακόμα (δυστυχώς) θυμάμαι ότι η "παρθενική" διάλεξη (στα Μαθηματικά) ουδέποτε έλαβε χώρα. Πράγματι, το αμφιθέατρο, γεμάτο από αφίσες κομματικών νεολαιών, δεν άφηνε, ούτε κατά διάνοια, χώρο στο μαυροπίνακα για τον έμπειρο, αλλά "άμοιρο", καθηγητή ο οποίος προσπαθούσε να γράψει, με άσπρη κιμωλία, τις πολύπλοκες μαθηματικές του εξισώσεις.
Προτού λοιπόν ο συγκεκριμένος καθηγητής αρχίσει τη διάλεξη, πληθώρα εκπροσώπων γνωστών (αλλά και άγνωστων) κομματικών νεολαιών, "άρπαζαν" με περισσό θράσσος το μικρόφωνο με στόχο μια μακροσκελή (και σε μεγάλο βαθμό) αριστερή ανάλυση" (sic) των οικονομικών δεινών της Ελλάδας και καλώντας, εν τέλει, τους πρωτοετείς φοιτητές σε άμεση (!) αποχώρηση από το αμφιθέατρο και εν συνεχεία παρατεταμένη αποχή από τα μαθήματα (χωρίς βέβαια αυτά να έχουν καν ξεκινήσει!!!). 

Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Το φάρμακο είναι τα, απολύτως, ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να συνδεθεί η επιστημονική έρευνα με την παραγωγή αλλά και την εθνική άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.