5/7/17

Ή θα προχωρήσετε σε επαναστατικές ρήξεις και τομές, ή θα μείνετε στην ιστορία ως ο πολιτικός που δεν τόλμησε

Ανοιχτή επιστολή του Τάκη Λαζαρίδη  προς τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυρ. Μητσοτάκη
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Ανήκω στους πολίτες εκείνους που με ιδιαίτερη ικανοποίηση και πολλές προσδοκίες είδαν την εκλογή σας ως Προέδρου της ΝΔ. Και ανήκω τώρα σε εκείνους που απογοητεύθηκαν.
Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τους λόγους.
Εδώ και εφτά χρόνια, αφότου και οι πλέον αδαείς κατάλαβαν ότι είμαστε μια χρεοκοπημένη χώρα, οι μεγάλοι ένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντί να ομολογήσουν, ως όφειλαν, την αλήθεια και να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη, αποδύθηκαν σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια συσκότισης και παραπλάνησης, αποσιώπησης και μετάθεσης των ευθυνών.
Αντί να παραδεχθούν την ολοφάνερη αλήθεια ότι ο υπερτροφικός κρατισμός και ο υπέρμετρος δανεισμός που επέβαλαν ως μοντέλο ανάπτυξης στη χώρα υπήρξε η κύρια αιτία της χρεοκοπίας, ισχυρίστηκαν ότι η κρίση που μας χτύπησε ήταν μέρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ο ισχυρισμός είναι τελείως ψευδής και ανιστόρητος.
Για τη συνέχεια AthensVoice


6 σχόλια:

  1. Από τα πιό απίθανα λιβανιστήρια στα φαντάσματα του παρελθόντος. Ο αρθογράφος δείχνει να μην έχει καταλάβει τίποτε από όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

    Στέλνει επιστολή σε Έλληνα πολιτικό αντί να την υποβάλλει με σεβασμό στο Δ΄ Ράιχ.

    Και προσοχή κ. αρθογράφε. Το ρήμα απαιτώ να διαγραφεί πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι το φαντασμα του Δ Ραιχ, μα καλα κανεις δεν βαζει μυαλο σε αυτη την χωρα? Δηλαδη εμεις σαν λαος με συσσωμο τον πολιτικο κοσμο δεν φταιμε? Ποιος ψηφιζε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ολα τα χρονια? Η......Κρητη? Ποιος ετρεχε στο τελος να παρει δανειο 2,3 δισ. απο την Σλοβακια???? Με 11% Τοκο? Τα εργα των Ολυμπιακων τα ξεχασατε? Ποσα εφαγαν οι Μεγαλοεργολαβοι? Οι πολιτικοι? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΜΕ? Ο κουλουρας σου εδεινε αποδειξη? Ο Βενζινας? Τα 32000 εστιατορια μεχρι το 2007? Τα 6000 Ξενοδοχεια και καταλυματα? Τα 23000 τρυοπιταδικα? Οι 2500 κασταναδες? Τα 14500 μπακαλικα? ......να συνεχισω???? Αντε.....ολο οι αλλοι φταινε....

      Διαγραφή
  2. Τάκη μου κάθε φορά πλάι σε λάθος ανθρώπους τη λάθος στιγμή ...μια φορά την έβγαλες καθαρή but don't push your luck .... μα με τον Κούλη ρε Τάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σοβαροι ανθρωποι και οι δυο τους. Αληθεια, που εχουν δουλεψει στη ζωη τους και θελουν να εμφανιζονται ως μεταρρυθμιστες? Απλα, γελοιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσοι «σχετικοί» σχολιάσατε με ειρωνεία τον κ. Λαζαρίδη, στηθήκατε στη ζωή σας για να βγάλετε καμιά φωτογραφία ή μπροστά στον υπολογιστή σας και ο ΑΕΚΑΡΑΣ για να βγάλει εισιτήριο στο γήπεδο.
    Στη δεύτερη δίκη του Νίκου Μπελογιάννη στο Στρατοδικείο, το 1952, στο ίδιο εδώλιο καθόταν ένας εικοσάρης τότε, με στολή στρατιώτη. Ήταν ο Λαζαρίδης. Καταδικάστηκε σε θάνατο και μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους κλείστηκε στην απομόνωση των Φυλακών Καλλιθέας και περίμεναν το εκτελεστικό απόσπασμα. Τελικά εκτελέσθηκαν, στα τέλη Μαρτίου του 1952, μόνο ο Μπελογιάννης, ο Μπάτσης, ο Καλούμενος και ο Αργυριάδης. Το πρωί που πήγε να τους πάρει το εκτελεστικό απόσπασμα ο επίτροπος διάβασε το βασιλικό διάταγμα, με το οποίο απονεμόταν χάρη στον Λαζαρίδη, λόγω του νεαρού της ηλικίας και η θανατική καταδίκη μετατρεπόταν σε ποινή ισοβίων δεσμών.
    Ο πατέρας του Τάκη Λαζαρίδη, ήταν ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ και εκτελέσθηκε από τους Γερμανούς, μαζί με τους 200 κομμουνιστές την 1η Μαΐου 1944, στην Καισαριανή. Τη συντήρηση και την ανατροφή του Τάκη και της αδελφής του, μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ουσιαστικά την ανέλαβε το ΚΚΕ.
    Μετά το δραματικό πρωινό στις Φυλακές Καλλιθέας ο Τάκης μεταφέρθηκε στις φυλακές Κεφαλονιάς, όπου έγκλειστος έζησε τον τρόμο των σεισμών και αργότερα στις Φυλακές Κέρκυρας, για να εκτίσει την ποινή των ισοβίων δεσμών. Ήταν σκληρός και ανυποχώρητος κομμουνιστής, στην ανάκριση, στο Στρατοδικείο και μετά στη φυλακή, όπου έμεινε συνολικά 14 και κάτι χρόνια. Έγραψε το «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» το 1988, πριν ακόμη καταρρεύσει ο «υπαρκτός σοσιαλισμός».
    Μετά τα παραπάνω συνεχίστε να βγάζετε τα εσώψυχά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.